BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
240885.201 in reply to 240885.200
Date: 8/11/2013 1:24:40 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Καλησπερα φιλε..Ουσιαστικα προτεινεις να αναλαβουν την προπονηση των παικτων εθνικης τα μεγαλα κεφαλαια της χωρας;

This Post:
00
240885.203 in reply to 240885.201
Date: 8/12/2013 2:50:42 AM
Overall Posts Rated:
22
βασικα ναι αυτο ειπα. και ο γκετο πολυ καλος αφου ειναι και στην α1 την οποια παρακολουθω πολυ και ειναι πολυ καλος μανατζερ. βεβαια αυτοι που διαφερουν πολυ απο τους αλλους ειναι ματσας και μαμου. επισεις πολυ καλος ειναι και ο υπεριχιτικος η ο δον ο οποιος ομως το εχει ψηλοπαρατησει και δεν νομιζω να εχει διαθεση

This Post:
00
240885.204 in reply to 240885.202
Date: 8/12/2013 2:58:48 AM
Overall Posts Rated:
22
συμφωνω με ολα. τα ιδια λεω και εγω. αυτα που λεω στο παραπανω μνμ ειναι το οτι καθε βημα κανει καλυτερη την ομαδα. το ενα βημα ειναι εσυ η ο μαμου να παρετε την εθνικη. μπορει να μη φτασει μακρια με αυτους τους παιχτες αλλα σιγουρα με την εμπειρια σας θα παμε καλυτερα (χωρις παρεξηγηση στον γκετο που ξαναλεω για τριτη φορα πως τα παει περιφημα).

This Post:
11
240885.205 in reply to 240885.202
Date: 8/12/2013 3:11:50 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Ο getho κατ' εμέ είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους χρήστες του παιχνιδιού. Τα αποτελέσματα της ομάδος του και της Εθνικής μιλάνε από μόνα τους. Οι παίκτες που έχει η Εθνική, αντικειμενικά, είναι Β' Κλάσης οι περισσότεροι. Δεν μπορείς να παίζεις με 17 άμυνα σε κοντούς ή ψηλούς, θα σε φάνε λάχανο. Οι αγωνιστικές καταστάσεις δε των περισσοτέρων είναι ασχολίαστες. Η Εθνική δεν χρειάζεται πια Γαλατσόπουλους και Αγγελίκους με 300000, αλλά παίκτες με δευτερεύοντα ικανά να κάνουν τη διαφορά, όταν τα κύρια είναι πανομοιότυπα.

Απο εκεί και πέρα θα συμφωνήσω με το παιδι που είπε ότι και οι μεγάλες ομάδες μπορούν να προπονούν 1 παίκτη τουλάχιστον. Οι ομάδες της Α1 παίζουν κύπελλο με μποτ ή πολύ κατώτερους αντιπάλους για αρκετούς γύρους, συνεπώς δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό. Λίγη προσπάθεια και βούληση θέλει. Έτσι θα μπορούν να βοηθούν και αυτές ουσιαστικά την Εθνική ομάδα και όχι απλά να περιμένουν να βελτιώσουν έναν παίκτη. Προσπαθώ να φτιάξω έναν ικανό σέντερ και σίγουρα θα πάρει καιρό, αλλά πιστεύω ότι θα καταφέρω να βοηθήσω την Εθνική και συγχρόνως να εξελίξω και την ομάδα μου.

Είχα ξαναπροτείνει πρίν λίγο καιρό ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα 5 σοφών που θα καθίσει να φτιάξει αναλυτικά skills για κάθε σύστημα και θέση. Είδα με χαρα ότι αυτήν την άποψη την δέχτηκαν θετικά αρκετοί. Θεωρώ ότι είναι υλοποιήσιμη και όχι τόσο χρονοβόρα να φτιαχτεί. Οι χρήστες της Α1 δεν πρέπει να έχουν μόνο απαιτήσεις, αλλά έχουν και αυτοί υποχρεώσεις, όπως όλη η κοινότητα. Δεν μπορούν να κατηγορούν εμάς που προπονούμε (σωστά ή λάθος κάποιοι, αλλά προπονούμε) σαν δημόσιοι κατήγοροι, ενώ εκείνοι ουσιαστικά κοιτούν την πάρτη τους. Ας σταματήσουν τουλάχιστον να κουνούν συνεχώς άδικα το δάχτυλο στους άλλους που προσπαθούν. Αλλιώς ας κλείσουμε το μαγαζί και να παίζουμε με 5 παλτά σε κάθε αγώνα απλά για τη συμμετοχή.

Εννοώ λοιπόν ότι ο καθένας μας θα πρέπει να έχει μια ειδική αποστολή. Αν δεν θέλετε, κύριοι της Α1 (κυρίως), να προπονήσετε φτιάξτε τον οδικό χάρτη του νέου χρήστη για προπόνηση παίκτη σούπερσταρ ή mvp και πάνω σε κάθε σύστημα, ώστε να γνωρίζει ο νέος ή και ο παλαιότερος χρήστης ποιά είναι τα μίνιμουμ δευτερεύοντα σκίλς που χρειάζονται σε κάθε σύστημα. Δεν μπορούμε να καθόμαστε να κρίνουμε λέγοντας (και εδώ διαφωνώ κάθετα με τον φίλο μου getho) "πάει ο Γαλατσόπουλος σχόλασε" σαν να ρίχνουμε εμμέσως τις ευθύνες στους χρήστες της 5ης, 4ης και 3ης κατηγορίας που ουσιαστικά αν τον έπαιρναν, θα κατέστρεφαν μια και καλή την ομάδα τους αγοράζοντας έναν ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ παίκτη. Δεν είναι εύκολο να πληρώνεις 272000 μισθό για έναν παίκτη και ουσιαστικά να υποχρεώνεσαι να έχεις τους υπόλοιπους παλτά μόνο και μόνο για να μην τον διώξουμε από το παιχνίδι. Σκεφτείτε ότι για ομάδα μέχρι και 2η κατηγορία ο εν λόγω παίκτης θα ήταν σκέτη καταστροφή, αφού υποχρεωνόσουν να τον αγοράσεις και με 1 εκ.

Συνεπώς, ή πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που κάποιος διεθνής βγαίνει στη λίστα (να ξεκινά, όπως είπα και πιο πάνω με 1$, ώστε να μην είναι ανασταλτικός παράγοντας το 1εκ.) ή δεν πρέπει να ξαναδούμε παίκτες με χάλια δευτερεύοντα χαρακτηριστικά και 500000 μισθό, διότι είναι ασύμφοροι και άχρηστοι. Γαλατσό και Αγγελίκος λιγότερο φυσικά ήταν τετοιες κραυγαλέες περιπτώσεις. Περιμένω λοιπόν να δω πώς και αν θα μεταφραστεί γρήγορα αυτή η πρόταση που έκανα για τους 5 σοφούς.

Θεωρώ ότι μόνο σε αυτή την περίπτωση θα βγουν καλύτεροι παίκτες, χαμηλότεροι κοστολογικά, που θα μπορούν να συντηρηθούν επαρκώς από τις ομάδες τους. Επίσης, με την αποδοχή της πρότασής μου δεν θα ακούμε πια στο μέλλον δικαιολογίες του τύπου "δεν ήξερα τί να τον προπονήσω", "δεν βρίσκω βοήθειες προπόνησης" κτλ, αφού όλα αυτά θα γίνουν η βίβλος της σωστής προπόνησης. Θα ήταν καλό να γίνει συνδυαστικά σε ένα νήμα με τους παίκτες ειδικής χρήσης κατώτερων προοπτικών, έτσι ώστε να προτρέψουμε όλους τους χρήστες να προπονούν, ακόμα και αν εχουν έναν παίκτη προοπτικής αστέρι, αν ξέρουν ότι έχουν δυνατότητα για την μικρή Εθνική.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας

Καλημέρα σας

Last edited by epanastatis79 at 8/12/2013 5:12:36 AM

This Post:
00
240885.206 in reply to 240885.205
Date: 8/12/2013 3:37:35 AM
Overall Posts Rated:
22
http://www.buzzerbeater.com/player/14802131/overview.aspx

κοιταξτε αξιολογισεις

This Post:
00
240885.208 in reply to 240885.207
Date: 8/12/2013 6:11:58 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.1
Overall Posts Rated:
337337
Ακόμα και αν έχεις δίκιο σε αυτό που λές, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω (άποψη μου σεβαστή πιστεύω), είσαι offside για έναν ακόμα λόγο. Δεν παίρνεις καμιά θέση στην πρόταση που έκανα για επιτροπή σοφών και για όλα τα υπόλοιπα. Μετά καταλαβαίνει κανείς γιατί δεν πάμε και ούτε πρόκειται να πάμε καλύτερα. Απλά ορισμένοι φοβάστε να πείτε ότι απλά κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας. Δεν είναι κακό, ούτε και είμαι εγώ αυτός που θα κρίνω πώς θα δομήσεις την ομάδα σου, δεν μου πέφτει λόγος. Αλλά δεν είναι δικαιολογία το ότι θα πέσεις, γιατί όλοι ξέρουν ότι και στην Α1 οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες που δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις πολύ περισσότερα παιχνίδια από αυτά που ήδη χάνεις.

Δεν λέμε ό,τι θέλουμε. Αν θέλετε καλή εθνική ομάδα, φροντίστε να βοηθήσετε ο καθένας με τον τρόπο του. Και αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να προπονείτε, φτιάξτε τις βάσεις και τις κατευθύνσεις. Αντί λοιπόν να κατακρίνετε τους χρήστες που λέτε ότι προπονούν λάθος, φροντίστε να φτιάξετε τον κορμό για να μάθουν να προπονούν σωστά. Υπάρχει δουλειά για όλους, αρκεί να μην έχουμε μόνο απαιτήσεις από τους άλλους βγάζοντας πάντα την ουρά μας απ' έξω. Και δεν το λέω προσωπικά για σένα, μιλάω γενικά. Απαιτήσεις θα μπορούμε να έχουμε, όταν η πλειονότητα των χρηστών που προπονεί έχει έναν μπούσουλα βασισμένο σε μελέτες του SARITHIN για όλα τα συστήματα και την εμπειρία χρηστών όπως εσύ, ο μαμού, ο κατζα και ο γιώργος (getho). Βάλτε μέσα και όποιον άλλον θέλετε με την πιο βαθιά γνώση του παιχνιδιού και θα δούμε αποτελέσματα που σίγουρα δεν θα πιστευουμε. Στην τελική οι χώρες με λιγότερες ομάδες τί έχουν παραπάνω; Είναι πιο έξυπνες; Όχι, απλά δουλεύουν οργανωμένα.

Last edited by epanastatis79 at 8/12/2013 6:38:50 AM

This Post:
00
240885.209 in reply to 240885.208
Date: 8/12/2013 7:29:02 AM
Overall Posts Rated:
13091309
Συμφωνώ με Μάτσας ως προς τους λόγους που δεν γίνεται να στοχεύουμε σε χρήστες ομάδων Α1, για προπόνηση 18χρονων.
Πέρα από τους (υπαρκτούς)λόγους που παρέθεσε, στην τελική, αντικρούομε την πεποίθηση περί αναγκαιότητας οργάνωσης, αν σε σύνολο χίλων τόσων ενεργών χρηστών, πρέπει να καταφύγουμε στους 16 της Α1 για προπόνηση 18χρονων.
Σε αυτή την περίπτωση, είμαστε πολύ πιο κωλοχανείο από όσο νομίζουμε και θεωρούμε ότι ντεφάκτο δεν υπάρχει προοπτική οργάνωσης εξ αρχής.

Συμφωνώ μαζι σου απόλυτα, ως προς την αναγκαιότητα της "επιτροπής σοφών", πρόταση που έχω αναπτύξει κι εγώ πολλάκις. Στα μέλη της θα προσέθετα και παιδιά που επί μακρώ και επιμελώς προπονούν παίκτες καλούς και σύγχρονους.

This Post:
00
240885.210 in reply to 240885.1
Date: 8/12/2013 7:47:52 AM
Overall Posts Rated:
10001000
@ όλους

καλησπέρα, καλή εβδομάδα, και καλή τύχη στην εθνική απόψε.

είμαι χαρούμενος που βλέπω συμμετοχή αυτές τις μέρες στο νήμα της εθνικής. αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ζυμάρι για να φτιάξουμε κάτι αξιόλογο. θα διαφωνήσω όμως στο τι πρέπει να διορθώσουμε ή να εστιάσουμε. εσείς λέτε για παίκτες και προπονήσεις. το πρόβλημα δεν είναι αυτό για εμένα. το πρόβλημα είναι ότι είμαστε μια νεκρή κοινότητα όσον αφορά τη εθνική. και άντε και πήραμε το χρυσό? αν δεν μιλάμε, αν δεν διασκεδάζουμε, αν δεν κάνουμε χαβαλέ, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι.

γενικά κατά τη γνώμη μου οι εθνικές και οι εθνικοί προπονητές πρέπει να φαίνονται αντάξιοι στο θέμα κοινότητα, στο θέμα προπόνησης των υποψηφίων διεθνών και των τωρινών ασφαλώς, στο σκάουτιν αντιπάλων, και φύσικα στον σχεδιασμό της ομάδας και το στήσιμο της ομάδας σε κάθε ματς.

στο κομμάτι της κοινότητας από την 2η σεζόν του Χρήστου και μετά δεν υπάρχουμε καν. κι όταν δεν υπάρχουμε παύει και να μας ενδαφέρει. κι αν δεν μας ενδιαφέρει είναι πολύ δυσκολότερο να πετύχουμε οτιδήποτε. χωρίς όρεξη, μεράκι, αγάπη δεν τσουλάει τίποτα. αυτή τη στιγμή λοιπόν εγώ βλέπω έναν NC που έχει απογοητευτεί από την μοναξιά. η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργης είναι σχεδόν ολομόναχος. την ίδια ώρα δεν διαθέτει το ταλέντο να ξεσηκώσει κόσμο και να προσελκύσει το ενδιαφέρον της κοινότητας, και το γλυκό κοινώς έδεσε. 1 ποστ κάθε 4-5 μέρες δεν φτάνει ειδικά όταν 1/3 γράφεται για να περιγράψει μιζέρια, απογοήτευση, και παράπονα.

στο θέμα των εντολών προπόνησης των παικτών εγώ ξέρω τι έχει ειπωθεί σε εμένα. ωστόσο μιας και βγαίνουν προς πώληση που και που διεθνείς μας έχω μια μικρή ιδέα του ρόστερ και του υλικού αλλά και κάποιων παικτών που έρχονται από πίσω. δεν μπορώ να κάνω συγκρίσεις με το παρελθόν, αλλά η μουρμούρα που υπάρχει παραπάνω δεν συμβαδίζει με τα οσα γράφηκαν προηγουμένως. σε γενικές γραμμές έχουμε σημειώσει τρελή πρόοδο τις τελευταίες σεζόν στους κοντούς μας έχοντας εργαλεία για εσωτερικά συστήματα. πιστεύω αυτό θα συνεχιστεί. εκεί που πονάμε είναι στους ψηλούς. και εδώ για μένα είναι περισσότερο πρόβλημα του παιχνιδιού του ίδιου με τους γιγάντιους μισθούς στους γεμάτους 3σκιλους ψηλούς.
παρόλα αυτά για εμένα μια χαρά τα πάμε στο αγωνιστικό κομμάτι. σημασία παίδες έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. κι εγώ προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με το να παλεύομαι στα ίσια της σεζόν των τουρνουά της παρηγοριάς. αλλά και στα προκριματικά, λίγες ομάδες μας νικούν άκοπα. τις περισσότερες εύκολα ή δύσκολα τις κοντράρουμε.

FAQ

μπορούν να προπονήσουν οι ομάδες Α1?

εκτός θέσης δεν γίνεται όπως σωστά είπε ο Μάτσας. στη θέση τους όμως γίνεται. μπορούν ας πούμε να πάρουν έναν έτοιμο σε δεύτερα σκιλς παίκτη, να παίζει αλλαγή στις αρχές παίρνοντας προπονήσεις σε κύρια, και όταν γίνει ο καλύτερος στην ομάδα να γίνει βασικός και ο παλιός να φύγει. και στα σκούρα λίγη αντοχούλα, καμιά βολή, καμιά κατάσταση. χρήσιμα και αυτά πολύ και ειδικά οι βολές.

επιτροπή σοφών?

κινητικότητα και ζωντάνια στο φόρουμ. και 3-4-5 παιδιά εμπιστοσύνης από όλη την κοινότητα θα είναι εδώ δίπλα μας. ειδικά οι Σαριθίν, Μαμού, Μάτσας, Κάτζα, πάντα εμφανίζονται.κι αν γίνει λίγο τζέρτζελος θα έρθουν κι άλλοι.

νήμα με προδιαγραφές και πιθανά σκιλσετς διεθνών?

ζεστά ναι από εμένα σε αυτό. καλό θα μας κάνει, κακό όχι. μια φορά θα γίνει και θα υπάρχει, θα συνοδεύεται βέβαια από ένα μήνυμα που θα τοννίζει την αναγκαιότητα επικοινωνίας με το τιμ.

να αναλάβουν νεότεροι?

κατεβαίνεις υποψήφιος στις εκλογές κι αν εκλεγείς μπράβο σου. δεν υπάρχει καμιά κλίκα ή κάνα δαχτυλίδι. θα πρέπει να σε πείσει όμως ο υποψήφιος. αν δεν παρουσιάσει έναν λόγο πραγματικό και όχι λόγια αέρα, πως να τον ψηφίσει κάποιος όταν του λείπει το βιογραφικό?

Στέλιο τι προτείνεις?

εγώ λέω να ανοίξουμε ένα νήμα εθελοντών. τα παιδιά που μοιάζουν ορεξάτα πολύ να δηλώσουν συμμετοχή και να μπουν στο τιμ της εθνικής. δεν μας νοιάζουν οι γνώσεις τους, αλλά το κέφι τους. να μαζευτούν 4-5 άτομα και να κα

This Post:
00
240885.211 in reply to 240885.210
Date: 8/12/2013 8:03:38 AM
Overall Posts Rated:
10001000
Στέλιο τι προτείνεις?

εγώ λέω να ανοίξουμε ένα νήμα εθελοντών. τα παιδιά που μοιάζουν ορεξάτα πολύ να δηλώσουν συμμετοχή και να μπουν στο τιμ της εθνικής. δεν μας νοιάζουν οι γνώσεις τους, αλλά το κέφι τους. να μαζευτούν 4-5 άτομα και να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα καθοδηγηθεί από 1 μόνον έμπειρο από εθνικές. να εξασφαλιστεί έτσι και το μέλλον και μια συνέχεια. αν δεν έχουμε κάποιον ε τότε κάποιςο λιγότερο έμπειρος αλλά που θα είναι δεκτικός και θα ζητάει γνώμες.

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

ότι η προπόνηση απαγορεύει ανόδους είναι μύθος. δεν τις απαγορεύει, απλά τις καθυστερεί λιγάκι. ωστόσο ότι σπέρνεις θερίζεις. όταν θα ανεβεί ο διπλανός σου, το πιθανότερο είναι να ψάχνει για παίκτες στις λίστα σπάνιους και να παλεύει να μαζέψει φράγκα. εσύ που φτιάχνεις όμως τον παικταρά, και μεγαλύτερα έσοδα θα έχεις από εμπορικά, αλλά και θα χρειάζεσαι λιγότερα φράγκα και γενικά θα είσαι πιο έτοιμος. εγώ προσωπικά που προπονώ δύο παίκτες, για την πάρτη και την ομάδα τους ξεκίνησα και όχι για την εθνική. η εθνική στην πορεία ήρθε. κι αν καθυστέρησα να φτάσω στην Α2 πιο πολύ στην αμπαλοσύνη οφείλεται. φυσικά και υπάρχουν αγωνιστικές θυσίες και δυσκολίες. αλλά θα τις συναντήσεις πιο συχνά στην Α2 και την Α1 και όχι στην ΙΙΙ και την IV. επαναλαμβάνω πως αν έχετε την φιλοδοξία να φτάσετε Α1 κάμια μέρα και σας; αρέσει η προόνηση, μην το σκέφτεστε καν. βουρ με τα μούτρα να δημιουργήσετε παικταράδες χωρίς βιασύνη για εθνική. αν έχετε υπομονή και επιμονή θα έρθει και αυτό λογικά. και δεν υπάρχει λόγος να γίνει στα 26. και στα 28-29 να παίξει, και πάλι καλό θα είναι.

οικονομικά να ξέρετε τους μισθούς για το προσωπικό μπορεί και τους βγάζετε από τα εμπορικά. μιλάω πάντα για 6άρη γυμναστή. δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορείτε εξαρχής. ούτε εγώ με το καλημέρα. σιγά σιγά όμως κοιτάμε να την κάνουμε αυτή την αναβάθμιση.

κάτι θα ξέχασα αλλά έγραψα πολλά νομίζω. ξαναλέω τα παιδιά που είστε ορεξάτα βγείτε μπροστά και μην κολλώνετε. σεμνότητα και ταπεινότητα και όλα θα πάνε καλύτερα και σαν κοινότητα και σαν διασκέδαση και σαν αγωνιστική πρόοδος. Η Ρώμη εξάλλου δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Advertisement