Sabırlı ol taktiğinde bariz öne çıkan bir oyuncun olması lazım. Sende dengeli bir kadro var. Kazım bu rolü üstlenmeye çalıştı ama arkadaşları biraz kıskançlık yapıp topu sürekli Kazım'a vermek yerine kendileri de bol bol şut kullandı :) Topu götür taktiğini de bir dene bence.
Ben gözlemlerimi aktarmaya çalıştım sabırlı ol taktiğiyle ilgili. Eski sezonlarda bana karşı bu taktiği oynayan takımların maçın sonundaki istatistiklerini inceledim. Öne çıkan rakip oyuncunun özellikleri ve onu savunan kendi oyuncumun özelliklerini karşılaştırdım önce. Sonra diğer mevkilerdeki oyuncuları karşılaştırdım. Maç taktiğini değerlendirdim. Son olarak da maç içinde rassal olarak gerçekleşen faul veya sakatlık problemi gibi durumları inceledim. Bütün bu değerlendirmelerden çıkardığım sonuç, sabırlı ol taktiğinin en riskli taktik olduğu yönünde. Sermayeyi kediye yüklemekten farkı yok. :) Taktiği kötülemek için söylemiyorum bunları. Uygulayacak olan koçlar, bunları bilerek oynarlarsa gayet de başarılı sonuç alabilirler.
Sen Luigi'yi takımın lideri görüyorsan, onun özelliklerine uygun taktiği bulmalısın. Yıldız oyuncuların çoğu kaprislidir; maç seçerler, hoca seçerler, taktik seçerler, antrenman seçerler. Luigi de öyle bir oyuncu sanırım. Belki de klasik içeri bak oyuncusudur kimbilir. Ya hoca kim uğraşacak şimdi dışarı çıkıp orta mesafe veya 3'lük atmak için. Ben dikileyim pota altında, indirin topu bana, bi omuz sağdakine, bi omuz soldakine, basıp geçeyim potaya. uğraştırmayın beni! diyor olabilir. Kulak vermek lazım. :)