U svakom slucaju, bez obzira na ishod izbora, ja zavrsavam svoje direktno ucestvovanje u bilo kojoj reprezentaciji na kraju sezone. Moj doprinos reprezentaciji ce biti iskljucivo u stvaranju igrackog kadra. Pod "mojim nadzorom" ce uvek biti desetak klubova sa cijim cu vlasnicima biti u kontaktu i zajedno sa njima stvarati verovatno buduce reprezentativce.
1. Pre godinu dana je bila nevidjena hajka na Bila zato sto sve radi sam, zato sto nije dovoljno angazovan i ne radi na komunikaciji sa vlasnicima reprezentativaca. . . bla bla. . . itd. I ok. Sa time se nije slagala velika vecina. Vi sa duzim stazom u BB-u ovo ne moze da osporite, kao i cinjenicu da se tada skoro cela aktivna BB javnost slozila da je stvaranje SS-a dobro resenje jer ce time u rad reprezentacije biti ukljuceni svi oni koji zele. (neko ovako, neko onako). I sta se desava, dojde neki lik, (sto je najinteresantije, on kaze da ga ucestvovanje u radu repke uopste ne zanima, niti ce ucestvovati) koji je sedeo dva sata pored monitora i za to vreme procitao sve poruke sto se ticu reprezentacije, da kaze kako sistem koji je napravljen ne valja i kako on nije za to. Zasto??? Pa zato sto ne postoji neko ko ce da snosi odgovornost. Vrlo mudro, znaci stara srpkska omiljena stvarcica, da ima koga da nategnemo, kad kola krenu nizbrdo. Pa biseri jedni, mene boli qrac za odgovornost, ukoliko postoji "neko" ko radi na razvoju igraca, ukoliko postoji "neko" ko ce da organizuje one koji ne znaju kako trenirati igrace, ukoliko sto vise ljudi opismenimo da znaju kako da treniraju igrace i odrazavaju im formu, ukoliko im pomognemo da ojacaju svoje klubove, oni ce vremenom postati sve vise nezavisniji, ali i dalje raditi u korist reprezentacije i nece biti potrebe za odgovornoscu, jer ovo je igrica u kojoj kvantitet stvara kvalitet, ali mora da se malo poradi na tome. I opet ponavljam svim tim ogranicenim ljudima. BILO KO DA DODJE NA MESTO SELEKTORA MORA DA NAPRAVI SVOJ STRUCNI STAB, jer ukoliko to ne uradi, verovatno ce samo kratkotrajno uzivati u svom selektorovanju, DOBROM selektorovanju, najvise zahvaljujuci onome sto je uradjeno prethodnih sezona, a on SAM, nece moci i da organizuje meceve i da ostvari dobru saradnju sa vlasnicima reprezentativaca kao i potencijalnih reprezentativaca. Sto znaci da ce ovakvo stanje biti i posle izbora, i to ne moze niko da me ubedi da nece biti tako. Jedina razlika je sto to moze da bude javno, na nacin kako smo mi to do sada radili i zna se ko je radio i ucestvovao u radu reprezentacije, ili pak to moze da bude tajno. Ali u svakom slucaju neko telo, kao sto je strucni stab, MORA DA POSTOJI.
2. Ovde je neko napomenuo da treba da se uoci svake utakmice otvara debata o protivniku taktici bla bla..... Pa ko vam brani. Koliko sam puta do sada pozivao da se angazujete, sto putem foruma ili na bb mail. Naravno ne mozete ocekivati da se o svemu diskutuje, neke granice mora da postoje, ali nikome nije zabranjeno da iznese svoje misljenje ili da neki od vas koji nisu direktno povezani sa igracima u reprezentaciji diskutuju, raspravljaju, suceljavaju misljenja o buducoj tekmi. Svako misljenje moze samo da koristi, cak i ono lose, pogresno. A po hiljaditi put ponavljam koliko mi se menadzera javilo sa svojim predlozima u vezi tekmi. Ja mislim da je tacan broj - tri. A od te trojice za dvojicu sam mislio da nikad to ne bi uradili. Ovo je isto jedan od razloga zasto ne zelim da direktno budem blizu repke. Ja se slazem da neki nemaju vremena za ovo itd. Ali da bas svi vi ste prezauzeti, to ne verujem. A toliko malo vremena treba, jer utakmice su jednom nedeljno, a pri tom niko od vas ne ocekuje da skautirate protivnika kao sto je Vels ili Barbados ili kad su prijateljske utakmice u pitanju. Znaci cela muka je napeti misa za dve do cetiri utakmice u sezoni. Vrlo tesko. Najbolje da vas neko vuce za rukav svake nedelje. Treba da vas je stid. Alal vam!!!