BuzzerBeater Forums

BB Srbija > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
122394.204 in reply to 122394.203
Date: 12/20/2009 7:40:22 AM
BG Samuraj
III.1
Overall Posts Rated:
142142
Ako je to krem BB Srbije, koji je onda razlog da izgubimo na izborima?

Koliko znas, koncepcija naseg rada je zasnovana na jednakosti svih clanova,
a ostali kandidati traze-zagovaraju vecu moc jednog coveka,
ti onda sam prosudi da li se to poklapa sa statutom SS.

This Post:
00
122394.205 in reply to 122394.204
Date: 12/20/2009 8:36:13 AM
Overall Posts Rated:
7070

citam~pratim ovu temu i vrlo je moguce da izgubis...hvala na brzom odgovoru!
nisam primetio da njih dvojica zagovaraju tako nesto.(mozda gresim,neka oni odgovore)
bilo bi dobro da ostali clanovi SS odgovore na moje pitanje iz predhodnog posta!

This Post:
00
122394.206 in reply to 122394.195
Date: 12/20/2009 8:51:17 AM
Overall Posts Rated:
500500
Cekaj,
tebi ustvari smeta GM, i ja dodjem kao kolateralna steta jel tako?

Ako mozes da mi kazes ko ti jos smeta iz strucnog staba,
mozda prvak ASirko,
ili visestruki sampion i osvajac kupa Dumbarajko,
mozda 4-struki prvak Srbije ex-selektor,
ili selektor mlade repke, takodje sampion i osvajac kupa,
mozda sadanji selektor i GM,
proslogodisnji finaista kupa i dugogodinji prvoligas mod-frks ili
pak zorila, prvoligas (2x osvajac 2. lige, i neko ko radi na mladim igacima sa selektorm mlade repke)

Upri prstom u nekog od njih sa argumentom.

vidim juče je baš bilo zanimljivo na ovoj temi! steta sto sam se napio u jeku izborne kampanje, pa sam propustio neke stvari :)
ovo ti je već (mislim) treći put da nabrajaš celi stručni štab i njihove rezultate! ako nabrojiš još par puta sve titule koje je SŠ osvojio, garant ćeš pobediti na izborima!
niko tebi i SŠ ne spori vaše trofeje i rezultate i onda nije lepo da izvrćeš teze! neko ti priča da mu smeta što pojedinci iz stručnog štaba vređaju korisnike (posle kritka) a ti onda dođeš i pobrojiš koliko ste trofeja osvojili! ja ne ulazim da li su te kritike argumentovane, da li su ti ljudi koji kritikuju upravu, ali svakako niko od njih nije zaslužio onakve epitete!!!
kotoor i superstar nisu losi kandidati,
ali mislim da moji klupski rezultati kao kandidata,
i klupski rezultati clanova strucnog staba,
kao i rezultati repke u prethodnim sezonama ( mlade i A selekcije)
namece mene i strucni stab kao najbolje resenje za A selekciju u sledecem mandatu.

mogu ti reći da i ti nisi loš kandidat,
ali mislim da je glupo sam sebe nametati kao najbolje rešenje!
klupski rezultati su ti na zavidnom nivou, ali ne vidim neki spektakularan uspeh na nivou reprezentacije! ne kažem ni da je moglo bolje! trudili se jeste, digli ste repku na neki solidan nivo, ali to rade i druge reprezentacije!

This Post:
00
122394.207 in reply to 122394.206
Date: 12/20/2009 9:05:56 AM
Overall Posts Rated:
202202
kad vec nabrajas ko je sta osvojio, ako je vec to bitno, po kom osnovu je Bil 3x bio selektor ?
a ima jednu titulu iz druge sezone, kad niko nije igrao ?!

Last edited by Shone at 12/20/2009 9:08:32 AM

This Post:
00
122394.208 in reply to 122394.204
Date: 12/20/2009 9:14:30 AM
Overall Posts Rated:
500500

pravi se od tog SŠ neko opasna organizacija! ja mislim da SŠ treba da pomaže i da bude na usluzi svim selektorima (ukoliko je drugačije (a mislim da nije) onda statut SŠ treba hitno menjati) oni su ljudi sa najvećim iskustvom u ovoj igri i sigurno je njihova pomoć značajna!
tvoj jedini argument na izborima, je da ste vi krem bb srbije! pa zašto onda izbori postoje??? ajde da prebrojimo ko ima više titula i on je selektor! meni se javilo dosta ljudi i podzalo moj plan! dosta njih se slaže sa tim da repka nije dovoljno približena javnosti! ja svaki dan visim na buzzeru, a znam možda 2 igrača reprezentacije! znam da je i moja greška što se nisam više interesovao, ali je i vaša što ne pišete dovoljno na forumu o aktivnostima repke! treba malo zainteresovati ljude...

From: kotoor

This Post:
00
122394.209 in reply to 122394.205
Date: 12/20/2009 9:21:27 AM
Overall Posts Rated:
500500

citam~pratim ovu temu i vrlo je moguce da izgubis...hvala na brzom odgovoru!
nisam primetio da njih dvojica zagovaraju tako nesto.(mozda gresim,neka oni odgovore)
bilo bi dobro da ostali clanovi SS odgovore na moje pitanje iz predhodnog posta!

ne mogu baš da ti odgovorim na ovo pitanje, jer ne znam baš kako funkcioniše stručni štab! ali ako jednakost stručnog štaba podrazumeva, da nas recimo 7 glasa za neku taktiku i da većinom glasova odlučimo koja se taktika igra, onda nisam za takvu jednakost! svaki drugi vid saradnje sa SŠ je moguć, odnosno sa moje strane veoma poželjan!

This Post:
00
122394.210 in reply to 122394.207
Date: 12/20/2009 9:22:51 AM
Overall Posts Rated:
2121
to kotore pocepaj ih :)

This Post:
00
122394.211 in reply to 122394.203
Date: 12/20/2009 9:40:32 AM
Overall Posts Rated:
5757
U svakom slucaju, bez obzira na ishod izbora, ja zavrsavam svoje direktno ucestvovanje u bilo kojoj reprezentaciji na kraju sezone. Moj doprinos reprezentaciji ce biti iskljucivo u stvaranju igrackog kadra. Pod "mojim nadzorom" ce uvek biti desetak klubova sa cijim cu vlasnicima biti u kontaktu i zajedno sa njima stvarati verovatno buduce reprezentativce.

1. Pre godinu dana je bila nevidjena hajka na Bila zato sto sve radi sam, zato sto nije dovoljno angazovan i ne radi na komunikaciji sa vlasnicima reprezentativaca. . . bla bla. . . itd. I ok. Sa time se nije slagala velika vecina. Vi sa duzim stazom u BB-u ovo ne moze da osporite, kao i cinjenicu da se tada skoro cela aktivna BB javnost slozila da je stvaranje SS-a dobro resenje jer ce time u rad reprezentacije biti ukljuceni svi oni koji zele. (neko ovako, neko onako). I sta se desava, dojde neki lik, (sto je najinteresantije, on kaze da ga ucestvovanje u radu repke uopste ne zanima, niti ce ucestvovati) koji je sedeo dva sata pored monitora i za to vreme procitao sve poruke sto se ticu reprezentacije, da kaze kako sistem koji je napravljen ne valja i kako on nije za to. Zasto??? Pa zato sto ne postoji neko ko ce da snosi odgovornost. Vrlo mudro, znaci stara srpkska omiljena stvarcica, da ima koga da nategnemo, kad kola krenu nizbrdo. Pa biseri jedni, mene boli qrac za odgovornost, ukoliko postoji "neko" ko radi na razvoju igraca, ukoliko postoji "neko" ko ce da organizuje one koji ne znaju kako trenirati igrace, ukoliko sto vise ljudi opismenimo da znaju kako da treniraju igrace i odrazavaju im formu, ukoliko im pomognemo da ojacaju svoje klubove, oni ce vremenom postati sve vise nezavisniji, ali i dalje raditi u korist reprezentacije i nece biti potrebe za odgovornoscu, jer ovo je igrica u kojoj kvantitet stvara kvalitet, ali mora da se malo poradi na tome. I opet ponavljam svim tim ogranicenim ljudima. BILO KO DA DODJE NA MESTO SELEKTORA MORA DA NAPRAVI SVOJ STRUCNI STAB, jer ukoliko to ne uradi, verovatno ce samo kratkotrajno uzivati u svom selektorovanju, DOBROM selektorovanju, najvise zahvaljujuci onome sto je uradjeno prethodnih sezona, a on SAM, nece moci i da organizuje meceve i da ostvari dobru saradnju sa vlasnicima reprezentativaca kao i potencijalnih reprezentativaca. Sto znaci da ce ovakvo stanje biti i posle izbora, i to ne moze niko da me ubedi da nece biti tako. Jedina razlika je sto to moze da bude javno, na nacin kako smo mi to do sada radili i zna se ko je radio i ucestvovao u radu reprezentacije, ili pak to moze da bude tajno. Ali u svakom slucaju neko telo, kao sto je strucni stab, MORA DA POSTOJI.
2. Ovde je neko napomenuo da treba da se uoci svake utakmice otvara debata o protivniku taktici bla bla..... Pa ko vam brani. Koliko sam puta do sada pozivao da se angazujete, sto putem foruma ili na bb mail. Naravno ne mozete ocekivati da se o svemu diskutuje, neke granice mora da postoje, ali nikome nije zabranjeno da iznese svoje misljenje ili da neki od vas koji nisu direktno povezani sa igracima u reprezentaciji diskutuju, raspravljaju, suceljavaju misljenja o buducoj tekmi. Svako misljenje moze samo da koristi, cak i ono lose, pogresno. A po hiljaditi put ponavljam koliko mi se menadzera javilo sa svojim predlozima u vezi tekmi. Ja mislim da je tacan broj - tri. A od te trojice za dvojicu sam mislio da nikad to ne bi uradili. Ovo je isto jedan od razloga zasto ne zelim da direktno budem blizu repke. Ja se slazem da neki nemaju vremena za ovo itd. Ali da bas svi vi ste prezauzeti, to ne verujem. A toliko malo vremena treba, jer utakmice su jednom nedeljno, a pri tom niko od vas ne ocekuje da skautirate protivnika kao sto je Vels ili Barbados ili kad su prijateljske utakmice u pitanju. Znaci cela muka je napeti misa za dve do cetiri utakmice u sezoni. Vrlo tesko. Najbolje da vas neko vuce za rukav svake nedelje. Treba da vas je stid. Alal vam!!!

This Post:
00
122394.212 in reply to 122394.203
Date: 12/20/2009 9:40:41 AM
Overall Posts Rated:
5757
3. A najjadnije od svega je sto su neki, sukob sa GM-om, koji je upravo selektor reprezentacije, ustvari, samo jedan od jednakih, naveli kao razlog, zasto ne podrazavaju samurajka (podrzao bi te, ali ti saradjujes sa GM-om) ili neargumentovano kritikuju repku. Znaci ovo je dno dna. Ja se naravno u ne slazem sa GM-om u svim stvarima, i stvarno ne podrzavam nacin na koji komunicira sa pojedinim menadzerima, cak i zbog toga zasluzuje da bude banovan, i on i dumba..., bez obzira da li su provocirani ili ne. Ali ljudi, ni vi ne pokazujete zajednistvo. Neko, ko je javno izneo da ga boli qrac za repku, pljuje po njoj. E te stvari ne sme da se rade i treba da se u korenu preseku. I umesto da bar vecina stane na stranu REPREZENTACIJE, ne na stranu ljudi koji je vode, nego samo reprezentacije, vi cutite. Kada neko kaze da ne zeli da pomaze reprezentaciji, da ga boli za nju, nema moralno pravo da iznosi bilo kakvo javno misljenje, i u tom slucaju, ja cu uvek da stanem na stranu reprezentacije pa i na stranu ljudi koji je vode, cak i da je najlosije plasirana repka na svetu. Jer kritikovati i pljuvati nesto, a prethodno se toga odreci, predstavlja samo provokaciju. A najgluplji su razlozi zbog kojih se neko odrice takvih stvari. Zamisli, sukob sa GM-om, selektorom reprezentacije. A jedna od prednosti strucnog staba, kao i znati ko u njemu ucestvuje, je da ukoliko ne mozes da saradjujes sa selektorom, tu je neko drugi iz SS-a,ko ce ti pruziti odgovore na sva pitanja i pomoci u onome sto ti treba. Tako da je to nacin da se resi ili da se bar ne prenosi konflikt na repku, da ne bi trpela nekakve posledice, ali potrebno je samo malo dobre volje. Mada, ja sam ipak misljenja da da bilo kakav sukob ne sme da se prenosi na repku. I u kakvim god da su odnosima sukobljene strane, kada je rec o reprezentaciji, mora da postoji zajednistvo, a inidividualna napusavanja, nevezana za repku, preko bb maila. Zar je to toliko tesko?

4. Ima tu jos razloga ali mrzi me vise da pisem, neka ovaj bude poslednji, SMORIO SAM SE. Odradicu sve kao treba sto se tice mlade repke jos ove sezone, za koju jedva cekam da prodje, i onda zdravo djaci.

This Post:
00
122394.213 in reply to 122394.210
Date: 12/20/2009 9:45:06 AM
Overall Posts Rated:
1212
Jest da sam se dogovorio da glasam za superstara, ali si mi ti promenio mišljenje jer si u svojoj kandidaturi naveo sve sa čim se slažem i uz ispunjavanje svega što si naveo mislim da bi repka funkcionisala kao sat. Ubedljivo su ti najbolje ideje i planovi. U potpunosti te podržavam od sada,pa kad se god budeš kandidovao na izborima

This Post:
00
122394.214 in reply to 122394.208
Date: 12/20/2009 9:48:12 AM
Overall Posts Rated:
5757

pravi se od tog SŠ neko opasna organizacija! ja mislim da SŠ treba da pomaže i da bude na usluzi svim selektorima (ukoliko je drugačije (a mislim da nije) onda statut SŠ treba hitno menjati) oni su ljudi sa najvećim iskustvom u ovoj igri i sigurno je njihova pomoć značajna!
tvoj jedini argument na izborima, je da ste vi krem bb srbije! pa zašto onda izbori postoje??? ajde da prebrojimo ko ima više titula i on je selektor! meni se javilo dosta ljudi i podzalo moj plan! dosta njih se slaže sa tim da repka nije dovoljno približena javnosti! ja svaki dan visim na buzzeru, a znam možda 2 igrača reprezentacije! znam da je i moja greška što se nisam više interesovao, ali je i vaša što ne pišete dovoljno na forumu o aktivnostima repke! treba malo zainteresovati ljude...

Nemoj da pricas bezveze, ja sam to pokusao sa mladom repkom, nije uspelo, prsti su mi na pocetkue svake sezone dva puta deblji od pisanja i pokusaja priblizavanja mlade reprezentacije javnosti. Pa vidim koliko se priblizila. Jedva se i napise nesto sto ima veze sa temom. I sta je trebalo, da pokusamo da forsiramo i da gubimo vreme priblizavanju repke javnosti koja nije zainteresovana. Pogledaj i sam koliko se ljudi javlajalo na temu mlade repke dok sam pisao i obavestao o svakoj utakmici i videces kolika je zainteresovanost. Ajde sad ubedi me da bi situacija bila drugacija sa seniorima.

Advertisement