BuzzerBeater Forums

BB Israel > בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

בעיית תחרותיות במשחק - שיפור בעזרת תקרת שכר

Set priority
Show messages by
This Post:
00
215108.208 in reply to 215108.203
Date: 4/29/2012 10:00:42 AM
Overall Posts Rated:
105105
טוב חזרתי מהלימודים וראיתי שיש לי פה 55 פוסטים שלא קראתי, נו יופי.
אתה כבר צריך לדעת שהחיים הם הביה"ס של החיים... [בצחוק]

אתחיל בכך שהקבוצה שלי בליגה 4, ופתחתי אותה בעונה 16 או 17
מסתבר ששנינו פתחנו אותה במהלך אותה עונה - 15.

אם באמת ב4 המדינות הגדולות במשחק קיים מצב שאותן קבוצות נשארו בליגה העליונה במשך 15 עונות אז יש בעיה קשה במשחק ללא צל של ספק וכן צריך לפעול ולשנות בשביל לפתור אותה לפני שהיא תגיע גם למדינות היותר קטנות במשחק בהן ישראל.
שלוש נקודות;
1) למה "אם"? אין לי סיבה לשקר, זה מחליש משמעותית את העמדה, כפי שקרה למי שהעלה את ביסי-דינגו כדוגמא.

2) הטענה לא היתה שאותן 16 נשארו שם 15 עונות, אלא שאין שם אחת מעונה 5 ומעלה. יכול להיות (ואני מאמין שהיתה) שהיתה תחלופה בין קבוצות במהלך הזמן.
יותר מכך, בחלק מהמדינות יש קבוצה אחת (או שתיים) שמעונות מאוחרות יותר וציינתי זאת. ציינתי גם איך הם הגיעו לשם, וזה לא ע"י "לשחק את המשחק"... יש סיכוי שאתה פועל בדרך שלהם... [לא כהתרסה, אלא כהערכה, שייתכן ששגוייה לפי מה שיכלתי לנתח.] זה יעזור לך להגיע ליעד, אך לטעמי, מוציא את הכיף והמטרה של המשחק.

3) היא נמצאת בכל מקום. בעייה היא בעייה, האפיון שלה פשוט שונה בגלל התנאים השונים בין המדינות.
שם זה מתאפיין בתכולת הליגה הראשונה, מה שזועק לשמיים.
כאן זה מתבטא בצורות אחרות, אך הבעייה קיימת.

העניין הוא, שאתה יכול להמשיך לשאול למה ולמה ולמה זה קורה אבל אני מאמין שהאמת היא שאף אחד לא באמת יודע למה זה קורה, ולכן טוב שיש אנשים כמוך שעושים מחקרים, יישר כוח ואני מקווה שיום אחד תוכל ללמד את כולנו למה המצב הזה קורה ואז גם נוכל להגיע ביחד לפיתרון אמיתי וטוב לבעיה.
זה קורה בגלל הבעייה שתוארה. אין לזה שום הסבר אחר.

הבעיה עם הפיתרון שלך- תיקרת שכר-
הבעיה עם תקרת שכר היא כמו שכבר אמרו שהקבוצות העשירות פשוט יאגרו יותר כסף מהפחות טובות ויקנו בו שחקנים יעילים יותר.
כיום אין תקרת שכר והדרך העיקרית של קבוצות להתחזק הוא להחזיק סגל יקר יותר ויעיל יותר, אם תשים תיקרת שכר הקבוצות המצליחות יצברו הרים של כסף שכן הן לא יכולות להשקיע את הכסף הזה בתשלום משכורות לסגל יקר יותר.
בשלב הזה, כשהקבוצות החזקות כבר לא יכולות לחזק יותר את הסגל שלהן בתשלום לשחקנים זוללי משכורת הן יפנו לשוק העברות לקנות שחקנים יעילים יותר עם אותן ערמות של כסף
וזאת הבעיה עם תקרת השכר.
נכון, אתה כבר טענת שתמיד העדיפות הראשונה של כל קבוצה היא להביא שחקן יותר יעיל, אבל ברגע שהאופציה היחידה להתחזק תהיה להביא שחקנים יותר יעילים כשכבר יהיה בלתי אפשרי לשלם כמה שכר שאתה רוצה בהתאם להכנסות שלך הכסף והכנסים עדיין יבואו לידי ביטוי, רק במקום אחר- שוק ההעברות.
התשובה לזה (שנענתה כבר...) ההוצאה על קניית שחקן שכזה תהיה משמעותית הרבה יותר יקרה מאשר שחקן איכותי יותר.
אתה יכול לבדוק בעצמך, ולראות בת'רדים רבים שיש התרעמות של משתמשים רבים על כך ששחקן יקר לפעמים עולה הרבה פחות משחקן זול.
לטעמי, זה הגיוני לחלוטין - קבוצה מפתחת שחקן שנותן מעולה ודורש פחות תדרוש בעבורו יותר כסף גם במציאות - זה כלכלת שוק הגיונית לחלוטין.
בקיצור- זה מה שישרוף את הכסף בצורה הרבה יותר מהירה מעוד "אלפייה" בשכר.

בנוסף, הוספתי שעל הכסף שיישאר בקופה יוטל מס פרוגרסיבי, ולכן יאיץ את הרצון שלהם להשתמש בו, מה שיאיץ את כל התהליך שתואר כאן.

ואת האמת, אני לא יודע אם זה יצמצם את הפערים או יגדיל אותם.
המצב שקיים כיום הוכח כפטאלי - המצב במדינות שהבאתי הוא כזה בהגדרה.
המצב ב-נבא שם הוכל החוק, מראה שלכל הפחות יש לו סיכוי.
לכן, לנסות אותו, נראה לי סביר ביותר אחרי 19 עונות... [לי ברור שהוא יעבוד, אך גם לאלה שלא בטוחים, הסיבות לעיל מספיקות כדי לנסותו]

ארצה לסיים בכך שלפי דעתי ההשוואה בין העולם הבאזרביטרי לעולם האמיתי לפי דעתי שגויה, ממספר סיבות שאם תרצה גם אפרט עליהן
אשמח.

כן, יש לך צורת התבטאות טיפה ישירה וכמעט "משפטית" שיכולה לעצבן הרבה אנשים, אך אין זה עילה ללינץ' שביצעו בך חלק מחברי הפורום.
אהוד, זה משהו שאני אשמח שתקרא.

This Post:
00
215108.209 in reply to 215108.205
Date: 4/29/2012 10:11:39 AM
Overall Posts Rated:
105105
כיוון שיש אפשרות לטעון שעדיין הכסף בבנק תופח, ניתן מענה לזה בנוסף להצעת תקרת השכר (אוסיף זאת גם לפוסט הראשי) - על הכסף שעומד לו בבנק ללא שימוש יוטל מס מדורג.
כך, נפתרה גם הבעייה הזו.

תפרט בדיוק איך זה לא יפגע בקבוצות שמנסות לחסוך כדי לקנות שחקן יקר...
זה לא מחיקת מה שיש בקופה, אלא מס.
הוא ייצטרך להתמודד עם זה, כמו כל קבוצה אחרת במשחק.
כמו שכל קבוצה מתמודדת עם מגבלת האוברדראפט.
כמו שקבוצת כדורסל מתמודדת עם זה שאם לא זרקה לסל ב-24 שניות, הכדור עובר צד.

בנוסף, גם לשיטה כזו (מלבד הקנס על כסף בבנק שזה בניגוד להגיון, ריבית על פלוס)
זו לא מערכת פיננסית. זו מערכת לניהול קבוצת כדורסל.
במערכת הפיננסית גם לא מונעים ממך להשקיע כמה שלא תרצה, במערכת לניהול קבוצת כדורסל תחרותית - כן (נבא).
השאלה היא האם זה ייתרום לתחרותיות.
לכן, אנא אל תסיט את הדיון.

עדיין יהיה אפשר לעשות טנקינג
איך זה קשור?
אז יש לך דרך להרוויח כסף. לכולם יש...
ההבדל, כיום - הכסף העודף מעונות קודמות משחק. אחרי החוק, פחות ופחות.

לחסוך כסף ולקנות שחקנים יעילים יותר וטובים יותר, שאמנם "ישרפו רזרבות" אבל יחסכו משכורות
בטוטאל זה בכלל לא מתקרב. במערכת כלכלית יש נקודת שיווי משקל.
כולם מספיק חכמים להבין שפלוני שווה יותר מאלמוני בכך וכך ולכן יציעו עליו בהתאם.
אתה תשרוף לא פחות, אם לא יותר, על עצם הקנייה.

זה שעשית "סיכום" לא הופך אותו לנכון, בדיוק כמו ה"סיכום" הקודם שאתה כל הזמן מפנה אליו.
סיכום, מטרתו להיות עוגן לדיון. עוגן שמשום מה אתה מעדיף לא להשתמש בו.
עוגן אינו אומר שמה שבו קדוש, אלא שאין טעם לחזור על מה שנאמר שם, אלא רק להוסיף עליו, או לסתור טענה בו.

This Post:
00
215108.210 in reply to 215108.209
Date: 4/29/2012 10:18:55 AM
Overall Posts Rated:
2929
זה לא מחיקת מה שיש בקופה, אלא מס.
הוא ייצטרך להתמודד עם זה, כמו כל קבוצה אחרת במשחק.
כמו שכל קבוצה מתמודדת עם מגבלת האוברדראפט.
כמו שקבוצת כדורסל מתמודדת עם זה שאם לא זרקה לסל ב-24 שניות, הכדור עובר צד.

מי אמר מחיקת... בכל מקרה אתה עשוי לפגוע דווקא בקבוצות שמנסות לסגור פערים על ידי חיסכון כסף לשחקנים טובים יותר, אז בעצם ביטלת את "יתרון" תקרת השכר.

זו לא מערכת פיננסית. זו מערכת לניהול קבוצת כדורסל.
במערכת הפיננסית גם לא מונעים ממך להשקיע כמה שלא תרצה, במערכת לניהול קבוצת כדורסל תחרותית - כן (נבא).
השאלה היא האם זה ייתרום לתחרותיות.
לכן, אנא אל תסיט את הדיון.

התקטננות על מילים, סתם ציינתי שזה מוזר, לא הסטתי את ה"דיון" שלך.

איך זה קשור?
אז יש לך דרך להרוויח כסף. לכולם יש...
ההבדל, כיום - הכסף העודף מעונות קודמות משחק. אחרי החוק, פחות ופחות.

אני מבין שקשה לך להבין אבל זה אומר שתקרת השכר לא תעזור אם אני עדיין יכול להרוויח מטנקינג, כן, אני מבין שהחלק השני של הרעיון שלך אמור להתנגד לזה אבל הוא לא טוב כי הוא יפגע באותו אופן בקבוצות שמנסות להשתפר.

בטוטאל זה בכלל לא מתקרב. במערכת כלכלית יש נקודת שיווי משקל.
כולם מספיק חכמים להבין שפלוני שווה יותר מאלמוני בכך וכך ולכן יציעו עליו בהתאם.
אתה תשרוף לא פחות, אם לא יותר, על עצם הקנייה.

בטוטאל, לא אמרת כלום במשפט הזה.
אני אשרוף יותר כי יש לי יותר כי אני בליגה גבוהה יותר, ואז אני אמשיך לחסוך בלונג ראן, יותר מהקבוצה בליגה הנמוכה שנאלצה לקנות שחקן בזבזן בפחות כסף.

סיכום, מטרתו להיות עוגן לדיון. עוגן שמשום מה אתה מעדיף לא להשתמש בו.
עוגן אינו אומר שמה שבו קדוש, אלא שאין טעם לחזור על מה שנאמר שם, אלא רק להוסיף עליו, או לסתור טענה בו.

אם אין טעם לחזור על מה שיש שם, למה אתה טורח לחזור עליו אלף פעם, כבר 100 פוסטים, כי חצי מהפוסטים כאן שלך, מעניין למה.
ובאמת אין טעם בסיכומים האלה.

From: Ehud
This Post:
00
215108.211 in reply to 215108.208
Date: 4/29/2012 10:20:42 AM
Overall Posts Rated:
274274
שלום חברים

חוץ מדיון שמתנהל פה על תקרת שכר או מה שזה לא יהיה מתנהל פה עוד תת דיון על קיום הדיון, קיום הת'רד הזה וההתבטאות של מאמנים

אז ככה. אני ארשום את זה בצורה ברורה, אזהרות דומות עזרו בעבר כשדיונים בנבחרת הצעירה יצאו משליטה.

א.קללות, העלבות וחוסר כבוד לחברים לפרום לא מתקבלים בברכה. בדיון זה כל הערה שאני או צוות המנהלים בעברית ימצאו לנכון תמחק, תערך ותזכה לטיפול ראוי מצידי או מצד שאר המנהלים

ב. אני החלטתי לא לנעול את הדיון - למרות שניראה לי שהיה משמעותית כל יותר לנעול אותו פשוט. החלטה שלי ואולי גם טעות שלי, אבל זה המצב. תגלו בגרות.

ג. טרולינג - ביטוי חדש בפורם באזר ישראל אבל הוא חיי וקיים. גם הוא לא חוקי וגם הוא יכול לגרור ענישה. להמשך הסברים אנא פנו ל (http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_troll)

ד. מדובר בפורם - לא בביצוע עבירות משמעת ברורות יותר. אנחנו בני אדם, כל מי שפה וגם אני וכל מי שמוסמך לנהל את הפורם. הדברים לא שחור לבן ויש לנו מקום לשיקול דעת. אף אחד ממנהלי האתר והפורם לא חייבים לאף משתמש שום הסבר או דוגמא. את ההסברים אנחנו נותנים לעמיתים שלנו. כל מי שרוצה להתלונן / לערער על החלטה - מוזמן לעשות זאת דרך הצינורות המקובלים

appeals@buzzerbeater.com

תודה לכולכם

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
215108.212 in reply to 215108.211
Date: 4/29/2012 10:30:56 AM
Overall Posts Rated:
105105

appeals@buzzerbeater.com

שאלה כללית בנושא לעיל, שעניינה אותי עוד קודם לפוסט הנ"ל - מי הם אותם אלה שמסתכלים על ה-appeals?
אני מניח שהסיבה לשאלה ברורה ממה שכתבתי לך קודם לכן על ה"אחרים".

This Post:
00
215108.213 in reply to 215108.212
Date: 4/29/2012 10:32:47 AM
Overall Posts Rated:
274274
יש מנהלים שחלק מהאחריות שלהם זה טיפול בערעורים.

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
This Post:
00
215108.214 in reply to 215108.209
Date: 4/29/2012 10:37:18 AM
Overall Posts Rated:
105105
טוב, כיוון שלפי המדגם (שייצג בעיקר הצבעה של הקבוצות החזקות בישראל, ומכאן אלה שבצד שמרוויח של חוסר התחרותיות עליו) כולם, להוציא אחד, הסכימו על בעיית חוסר התחרותיות במשחק, אבל לא על תקרת-השכר.
כיוון שנושא תקרת-השכר הוא היחיד שנדון כפיתרון, זה הזמן להציג הצעות חדשות לפיתרון המצב.

לא, זה ממש לא אומר שתקרת-שכר לא תיפתור (פתרה ב-נבא ותפתור גם כאן), אלא כי בדיון חשוב על התחרותיות הפגומה במשחק צריך להתמקד להעלות פיתרונות.

העליתי, פרט לתקרת-השכר הצעות נוספות כאן, ואחזור עליהן בהמשך כסיכום (כן, עוד אחד) של ההצעות לפיתרון הבעייה.

אני מקווה שבדומה ללהט שהיה כנגד הצעת תקרת-השכר, נראה להט דומה (לפחות) לפתרון הבעייה שהרוב המוחלט מסכים לגביו.

Last edited by Pini פיני at 4/29/2012 12:26:47 PM

This Post:
00
215108.215 in reply to 215108.213
Date: 4/29/2012 10:39:57 AM
Overall Posts Rated:
105105
יש מנהלים שחלק מהאחריות שלהם זה טיפול בערעורים.
התשובה שהאמנתי שתינתן ושחששתי ממנה.
בקיצור, חסר-תקווה...

This Post:
00
215108.216 in reply to 215108.214
Date: 4/29/2012 10:48:44 AM
Overall Posts Rated:
134134
אלא כי בדיון חשוב על התחרותיות הפגומה במשחק צריך להתמקד להעלות פיתרונות.

מזל טוב- בכל המאה ומשהו פוסטים שלך- זה הראשון שמראה על נכונות להקשיב...

העניין של פתרונות הוא פשוט מאוד- הכניסו אותו לפני 2-3 עונות- קוראים לזה רצפת שכר (ההפך ממה שאתה מציע).

אם בעבר לפני הכנסת רצפת השכר קבוצות בליגה גבוהה יכלו להרוויח יותר בכל עונה שהם לא נאבקו על אליפות מאז הכנסת רצפת השכר הנושא נפתר.

זה לא פתר את ההון המצטבר שיש לקבוצות אלו- אך זה פתר את הגדלת ההון המצטבר של קבוצות בליגות גבוהות יותר.

ולכן אתה גם רואה קבוצות מעונות קודמות יותר בליגות ותיקות- ההון המצטבר- המצב עם רצפת שכר מצמצם זאת ולכן אתה מוצא (כמו בישראל לדוגמא) קבוצות כמו שלי שנאבקות על עלייה לליגת העל למרות שהצטרפו בעונה 12 או 9 כמו שמישהו אחר כתב כאן.

לגבי פתרון כולל לבעיה- לדעתי אין מסיבה פשוטה- בשיטה של כלכלה צוברת נכסים- תמיד יהיה יתרון למי שהיה שם קודם- זה נכון למנהל כדורסל הזה ולכל מנהל משחק אחר ברחבי האינטרט- נסה ותיוכח!

Last edited by TrinZ at 4/29/2012 10:49:38 AM

This Post:
00
215108.217 in reply to 215108.208
Date: 4/29/2012 11:16:49 AM
Overall Posts Rated:
173173
אני לא אוהב את התגובות הארוכות האלה ולכן אענה בצורה טיפה שונה.

א. 1. אני לא טוען שאתה שקרן, פשוט לא בחנתי את הנושא בעצמי ולכן אני נזהר בדברי, נראה לי לגיטימי.

2. לא אני לא פועל בדרך הזאתי, אני נימצא איפה שאני נימצא משילוב של כמה טעויות וחוסר מזל, אני מקווה לעלות בקרוב מאוד לליגות היותר תחרותיות, מאוד מבאס לשחק בתנאים האלה.

3. בישראל המצב עדיין טוב ואפשר לראות קבוצות חדשות יותר נכנסות לאט לאט למעגלים הכביכול סגורים של ליגות המשנה וגם ליגת העל, אבל אם זה קרה במדינות העל של באזרבייטר אין סיבה שזה לא יקרה גם בארץ ולכן אני מאמין שפה רוב חברי הפורום כן מסכימים שצריך לבוא שינוי, רק לא מסכימים בהכרח עם הפיתרון הספציפי שאתה הצעת.

ב. שוב- כולם (כמעט) מסכימים שישנה בעיה, מה שנותר בגדר סימן שאלה הוא מה הסיבה לאותה בעיה ומה הפיתרון הטוב ביותר.

ג. טוב, אז סוף סוף הגענו לבשר :)

בשוק השחקנים הנוכחי אני בספק גדול אם אתה צודק, שחקנים טובים נמכרים בגרושים וקשה מאוד למכור שחקן בכמה שהוא שווה, התשלום העיקרי היום על שחקנים לרוב הוא דווקא השכר ולא הקנייה הראשונית.

אם תוסיף למצב הנוכחי תיקרת שכר אני מנבא (למרות שאני לא אנליט גדול, זוהי דעתי האישית) שיווצרו פערי כספים אדירים בין הקבוצות העשירות לקבוצות הממוצעות וכתוצאה מכך גם פערים בשוק, כשהשחקנים המאוזנים היקרים ויש גם להוסיף- נדירים יעברו ויוחלפו רק בין "קבוצות העל" הוותיקות שיהיו להן סכומי כסף גבוהים בהרבה מהקבוצות החדשות יותר, שיתקעו עם השחקנים היותר נחותים ואף יקרים במשכורת ויוגבלו עד מאוד בעקבות כך בהרכבת הסגל שלהן שכנראה יהיה נחות בהרבה משל הקבוצות הוותיקות.

וגם אם יהיה מס, אז כמו שכבר אמרנו ואף אני מאמין שאתה זה שהעלה את הטענה הזאתי- נכסים לא נמדדים רק בכסף בבנק.
אז אם אני קבוצת על ואני מחזיק בשחקן מדהים עם משניות והכל אפילו גם שחקן נבחרת מה שמעלה לי עוד יותר את ההכנסה מהמוצרים אז אני יכול נגיד ברגע למכור אותו בכלכלה עם תקרת שכר במחיר של נגיד 5 מליון לקבוצת טופ אחרת (שכן כל שאר הקבוצות החדשות לא מצליחות בקושי לגרד את ה2 מליון) ומיד לקנות שחקן אחר במחיר דומה, ככה שאולי בקופה כתוב לי 0 אבל הסגל שאני מחזיק אומר משהו אחר לגמרי, ומס כזה או אחר לא משפיע עלי.

לסיכום, אני מאמין שתקרת שכר תיגרום לפיצול השוק ל-2 חלקים, שחקנים לעניים ולעשירים כשלעניים יהיה קשה מאוד לקחת חלק בשוק של העשירים מבלי לוותר על להיות תחרותיים ולחסוך ולחסוך.
אבל בסופו של דבר אנחנו רק מעלים פה השערות, לא באמת ניתן לדעת מה בדיוק יקרה, זוהי דעתי האישית ולכן אני אישית נגד ההצעה כפי שאתה מציג אותה. יכול מאוד להיות שאני טועה וכנראה שאם ההצעה לא תעבור אז גם לא נדע לעולם.

ד. 1. המצב אכן לא טוב ועל זה כבר הבהרנו שפחות או יותר יש הסכמה.

2. ההשוואה לנ.ב.א- לא חושב שיש מקום להשוואה, הסבר בהמשך.

3. זה יפה מאוד שאתה בטוח שזה יעבוד אבל נראה שאתה לבד פה בעניין, יכול להיות שזה יעבוד ויכול להיות שלא, ואם זה לא יעבוד, יגדיל את הפערים ואף יהרוס את המשחק, מה אז? אי אפשר להיות פזיזים...

ה. הסיבה העיקרית שאני מאמין שאין להשוות את עולם הבאזר לעולם האמיתי (ואני מאמין שמישהו פה כבר העלה את הנימוק הזה) היא העובדה שבניגוד לעולם האמיתי (הנ.ב.א), הכלכלה בבאזר היא בעצם ביוספרה עצמאית, ללא גורמים חיצוניים שישפיעו עליה. בניגוד לנ.ב.א שם יש לך בעלי קבוצות עם כיסים עמוקים והשפעות של המצב הכלכלי ברחבי העולם ועוד ועוד באזר הוא בעצם מעין קופסא סגורה, כל הכסף סגור בתוך הקופסא הזאתי ולא יוצא ומשמש רק למטרות של המשחק, ולכן לא כל מה שנכון לגבי העולם האמיתי יהיה בהכרח נכון בבאזר בייטר, לפי דעתי.

ו. אשמח מאוד אם לא תשתמש בדברי על מנת להתסיס פה את הדיון, אמרתי מה שאמרתי, מי שראה ראה, זה הכל :)

This Post:
00
215108.218 in reply to 215108.217
Date: 4/29/2012 11:27:17 AM
Overall Posts Rated:
105105
לפני שאגיב, ובשביל לכבד את המשפט האחרון שכתבת, אגיד שני דברים...
1) לא הלך לך... גם התגובה הזו שלך לא קצרה :) אין מה לעשות. הנושא מורכב, התגובות ארוכות.

2) לא הבנתי למה אתה מתכוון ב-"להשתמש בדבריך כדי להתסיס".
אנא הסבר, כדי שאוכל להגיב לדבריך.

Advertisement