V osmifinále Turnaje útěchy přivítáme doma Bosnu a Hercegovinu.
Bosna porazila v minulém zápase Estonsko doma. Protože lepší hráče mají na perimetru (platově zhruba srovnatelné s našimi), hrávají nejčastěji "rychlou střelbu" (run-and-gun). V obraně téměř výhradně osobku.
Od posledního týdne soupeři mírně poklesla forma, naši hráči se celkem drželi. Bohužel v sobotu se v lize zranil centr Vašátko, takže s ním nemůžeme počítat - nahradí ho Kotala, který má z celého týmu nejlepší doskok.
V taktice se budeme spoléhat na klasiku - "rychlá hra" (Push the Ball) a osobka. Naši hráči na perimetru mají podle mého názoru dostatečně dobrou vnější obranu, aby "ostré" soupeřovy guardy udrželi na uzdě. Pod košem bychom i bez Vašátka měli mít mírně navrch.
Naše sestava:
PG - Kábrt, Dašek, Šemetka
SG - Uhrovic, Šemetka, Lošák
SF - Zlatohlávek, Lošák, Hecl
PF - Sedlár, Mourek, Turek
C - Hána, Kotala, Turek
Při faulech se nestřídá, střídání určuje trenér.
Očekávám hodně vyrovnané utkání. Dlouho jsem váhal ohledně přístupu k zápasu, tak doufám, že jsem se nakonec nerozhodl špatně...a musím říci, že na poslední chvíli mi to trochu ulehčil estonský trenér, který mi odpověděl na dotaz, s jakým přístupem proti našemu dnešnímu soupeři hráli oni minulý týden. Budiž mu to přičteno k dobru :-)