BuzzerBeater Forums

Poland - IV.44 > SEZON XXXVI

SEZON XXXVI

Set priority
Show messages by
This Post:
00
282033.21 in reply to 282033.20
Date: 9/13/2016 1:23:14 PM
Overall Posts Rated:
66
Ubiegłeś mnie, bo właśnie miałem napisać, że Silesia ma twardy orzech do zgryzienia.
Gratulacje w przerwie dla Rozwoju - zapowiada się piękny debiut nowego menadżera :)
Ja jednak oglądam własne spotkanie, bo wprawdzie szanse na sukces minimalne, ale to zdecydowanie najlepszy występ naszego zespołu do tej pory, biorąc pod uwagę klase rywali! A w pewnym momencie nawet prowadziliśmy o 1 punkt, chociaż trwało to zaledwie kilkanaście sekund :)

This Post:
00
282033.22 in reply to 282033.21
Date: 9/13/2016 2:25:10 PM
Overall Posts Rated:
66
Graty, Tales. Piękna druga połowa, sądząc z wyniku (bo jak pisałem wyżej - nie mogłem oglądać meczu).
Gratulacje, da_masta (chociaż chyba emocji było mniej?)

Wydaje mi się, że nieźle była ustawiona taktyka na nasz dzisiejszy mecz, ale Anwil jest tak mocny, że w 3-ciej kwarcie, kiedy trochę poluzowaliśmy w obronie na rzecz ataku, zdecydowanie za bardzo(!), Brock rzucał trójkę za trójką (chociaż na odprawie była mowa o tym jak przed tym właśnie się zabezpieczyć). No, ale przynajmniej w IV kwarcie udało się ograć rezerwy Anwilu :) . Po naszej stronie szalał dziś nasz Gruzin, Janelidze. Piękna impersonacja Iversona, ale w następnym meczu wolałbym żeby dał innym też porzucać.
(Q1) Tylko nie wiem jak mu przemówić do rozsądku... Może "motion" przeciwko 2-3 tak go zmotywowało??
(Q2) No i trochę nie rozumiem, dlaczego nasz coach nie dał przez cały mecz ani minuty rezerwowemu środkowemu, który aż tak bardzo nie odbiega klasą od podstawowego, a w momencie kiedy wynik był już przesądzony to chyba naprawde powinien trochę podzielić minuty? Czy to dlatego, że graliśmy "bardziej zmotywowani" od rywali, i coach za wszelką cenę walczył o wynik?

Gdyby ktoś z Was miał ochotę poradzić coś w kwestii tych dwóch pytań (Q1 i Q2), to byłbym wdzięczny.

edit: Chyba się pospieszyłem z radosną wieścią w kwestii botów... Jeden bot odpadł, ale zastąpił go nowy, Capitalists.

Last edited by Piter-BuzzerBeater at 9/13/2016 2:32:32 PM

This Post:
00
282033.23 in reply to 282033.22
Date: 9/13/2016 3:07:30 PM
Overall Posts Rated:
120120
Ufff.... Ach Ci nowi, ambitni, krwi napsują emerytowanym mangerom...

A tak bez uszczypliwości to fajnie że nadciągnęła nowa fala prezesów, którzy widać chcą zaangażować się na poważnie w te rozgrywki, zapowiada się ciekawa "żyjąca" liga...

Co do draftu to trwa dyskusja nad jego opłacalnością a ja jestem raczej po stronie sceptyków i sądzę że snajpując listę transferową można z niej wyciągnąć naprawdę fajnego młodego ze SS między 50-60 z potencjałem który pozwala zbudować naprawdę ciekawego grajka, który albo bardzo pomoże w poszczególnych meczach lub wspomoże budżet klubu. Ja swojego "żydka" zakupiłem za 1k!!! Hiszpan, którego sprzedałem w poniedziałek przyszedł do mnie za 11k!!! Można obyć się bez historyków bo oni albo pod kadrę albo pod PLK i II ligę mogą być trenowani, a przepłacanie za nich po milion, dwa miliony, pięć milionów to jakiś absurd :( , nie dla mnie i wydaje mi się że nie dla klubów z tego poziomu...

@Brooklyn14

Dobry mecz!!! Jak przystało na liderów czerwonej konfy było na noże i ponad 8k kibiców nie żałują BB dolarów wydanych na bilety, popcorn i browar... Po III kwarcie myślałem, że zamiast kukurydzy będą szpony do obgryzania ale chłopaki pokazali w IV części, że obrona to podstawa!!! Obroniliśmy własny parkiet...

BTW

Ciekawa ekipa urodziła się w tej Minnesocie, zabrakło Bobrów to nastali Rycerze...

From: Tales
This Post:
11
282033.24 in reply to 282033.23
Date: 9/13/2016 3:10:03 PM
Overall Posts Rated:
120120
Dzień 4 (Wtorek 13 Wrzesień 2016) : Występy za pośrednictwem http://www.buzzer-manager.com

Wyniki kolejki
CROSSOVER WROCLAW 110 - Kzk Banda Włocławek 81
Aks 1917 Niwka 85 - MKS SANDWIC Konin 47
Anwil Vłocławia Włocławek 114 - SKR-A Warszawa 82
Duke Goszczyce Mlynskie 68 - WTK Kujawiak Włocławek 126
Red Pro 75 - Rzeżucha Chrząszczyrzewoszczyce 107
Krakken Team 111 - Pokurcze z PGRu 83
Capitalists Odry 88 - Rozwój Warszawa 94
Minnesota Knights 70 - Silesia Nowy Dwór 82

Najlepsze drużynowe osiągnięcia kolejki
Punkty : 126 : WTK Kujawiak Włocławek
Zbiórki : 71 : Aks 1917 Niwka
Asysty : 38 : WTK Kujawiak Włocławek
Przechwyty : 14 : MKS SANDWIC Konin
Zablokowane rzuty : 14 : Aks 1917 Niwka

Najlepsze indywidualne osiągnięcia kolejki
Punkty : 51 : N. Janelidze (SKR-A Warszawa)
Zbiórki : 20 : C. Grzesło (Aks 1917 Niwka)
Asysty : 10 : M. Simmel (WTK Kujawiak Włocławek)
Przechwyty : 5 : J. Dziub (Capitalists Odry)
Zablokowane rzuty : 6 : V. Molokutsko (Silesia Nowy Dwór)

Najlepsza piątka kolejki
Point Guard : R. Cacique (WTK Kujawiak Włocławek) (30 Punkty, 8 Zbiórki, 6 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 42
Shooting Guard : F. Caimi Valentini (Rzeżucha Chrząszczyrzewoszczyce) (44 Punkty, 1 Zbiórki, 5 Asysty, 1 Przechwyty, 1 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 40
Small Forward : N. Janelidze (SKR-A Warszawa) (51 Punkty, 16 Zbiórki, 4 Asysty, 1 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 42
Power Forward : C. Grzesło (Aks 1917 Niwka) (27 Punkty, 20 Zbiórki, 5 Asysty, 0 Przechwyty, 3 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 46
Center : P. Musialik (Rozwój Warszawa) (24 Punkty, 11 Zbiórki, 8 Asysty, 0 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 36

MVP kolejki
C. Grzesło (Aks 1917 Niwka) (27 Punkty, 20 Zbiórki, 5 Asysty, 0 Przechwyty, 3 Zablokowane rzuty) : Efektywność : 46

Najsłabszy występ kolejki
D. Dziewirz (Duke Goszczyce Mlynskie) (1 Punkty, 4 Zbiórki, 0 Asysty, 2 Przechwyty, 0 Zablokowane rzuty) : Efektywność : -3

Wszystkie rodzaje statystyk
Zawodnik, który zapomniał zdjąć rękawic zimowych : K. Bojadić (MKS SANDWIC Konin), N. Ben-Yehuda (Silesia Nowy Dwór) : 6 Straty

Zawodnik dostrzeżony przez sędziego : A. Gray (CROSSOVER WROCLAW), A. Abaroa (Pokurcze z PGRu), M. Ylikotila (WTK Kujawiak Włocławek), N. Ben-Yehuda (Silesia Nowy Dwór) : 6 Faule

Iron man : N. Janelidze (SKR-A Warszawa), D. Sant (SKR-A Warszawa), K. Bojadić (MKS SANDWIC Konin), J. Fèvre (MKS SANDWIC Konin), K. Gillhausen (MKS SANDWIC Konin), G. Behringer (MKS SANDWIC Konin), P. Ryfka (Duke Goszczyce Mlynskie), R. Goff (Kzk Banda Włocławek), Z. Shuowei (Kzk Banda Włocławek), R. Micyk (Kzk Banda Włocławek) : 48 Minuty

Snajper : R. Brock (Anwil Vłocławia Włocławek) : 7 3 punkty

Najlepszy zawodnik : C. Grzesło (Aks 1917 Niwka) : Ocena : 15.5

Najsłabszy zawodnik : G. Goroncy (Capitalists Odry) : Ocena : 2.0

This Post:
11
282033.25 in reply to 282033.22
Date: 9/13/2016 3:17:21 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
Pamietaj - nigdy nie daj sie zwiesc Talesowi, to nie jest, jak pisalem wcześniej, manager wytrawny, ale przewytrawny i jego zawodnicy tylko tak niepozornie wyglądają (spójrz na poziom obron w meczu). Tak więc emocje u niego niby byly, ale tak naprawdę to przecież ... poprostu Tales i tacy jak my mogą z nim wygrac tylko, kiedy nas zlekceważy ;-)
A "patient" jest wlasnie taką taktyką, gdzie silnik gry stara sie wybrać najlepiej rzucajacego obodowego i do niego kierowana jest qiekszosc podań w ataku.
Co so drugiego pytania, to najxhetniej bym odpowiedział ze nie mam czasu ale prawda jeat taka ze nie jestem pewien, bo sam gram bardziej intuicyjnie niz "wg. książki" wiec może Tales lub kto inny lepiej Ci przy tym pomoze.
Aha, i na Toim miejscu (wiem, ze ciezko przy calej tej nadziei i hurraoptymizmie zaczynajac gre) nie gralbym nastawienim "normalem" czy "gra o wszystko" przeciwko tak dobrym druzynom jak Anwil, bo w ten sposób tracisz entuzjazm w nastepnych meczach. Poczytaj o tym w instrukcji.
ps. Jak zawsze dzieki wielkie, Tales, za statyatyki koleji!!!

Last edited by da_masta at 9/13/2016 3:23:14 PM

From: Tales

This Post:
00
282033.26 in reply to 282033.25
Date: 9/13/2016 4:14:18 PM
Overall Posts Rated:
120120
da_masta już tak nie słodź bo jak zliczymy wszystkie sezony to okazuje się, że bijesz mnie na głowę, czyli raczej ukłony do hyper-uber-ultra-menago zespołu Krekken Team...

Co do moich statów to ja wychodzę z założenia że wszystko zaczyna się od dobrej obrony a i jest tańsza w utrzymaniu bo zawodnik z rzutem z wyskoku świetny i obroną na obwodzie znaczący ma niższą tygodniówkę niż taki z rzutem wyjątkowy i obroną wybitną... Nie stać mnie na ten moment na zawodników z rzutem i obroną świetną a tacy robią awanse...

Co do patienta to tak jak piszesz... silnik szuka zawodnika z najwyższymi liczbami określającymi rzut z wyskoku i czasami można spotkać że taki zawodnik wystawiany jest w ataku na C na przeciwko słabo broniącego podkoszowego a do obrony wraca w ustawieniu na swoją naturalną pozycję... widziałem kilka niespodzianek gdy niżej notowany zespół grał tą taktyką i w połączeniu z np. wyższym nastawieniem ogrywał potencjalnie silniejszego rywala... jak się przyjrzeć kadrze U21 to w ostatnim czasie nasi dostali kilka takich strzałów i na podstawie tych meczów można wyciągnąć pewne wnioski i doświadczenie jak grać patienta...

@Piter

Co do drugiego pytania to podaj na początek jakie polecenia ustawiłeś dla trenera??? Może to nam wyjaśni co tam się stało a może nam nic nie powie bo BB to taki dziwny twór że silnik meczowy wyprawia czasem takie rzeczy że nawet najbardziej doświadczeni zachodzą w głowę... what's happen???

Last edited by Tales at 9/13/2016 4:15:47 PM

From: da_masta

This Post:
00
282033.27 in reply to 282033.26
Date: 9/13/2016 5:05:44 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
Tales, nie nawijaj tu makaronu na uszy, bo kiedy ja zaczynałem te grę w sezonie 18, to Ty już hasałes na ogolnym forum z poprzednia swoja drużyną w 2giej bodajże lidze i moglem wtedy jedynie "spijaç" te wszystkie porady z Twojej klawiatury. A teraz udwalo mi sie wygrywać, bo masz krotko dopiero zespół, kiedy Twoim nestorom w końcówce poprzedniego sezonu ewentualnie skille pospadały. Mialbys taką halę jak ja, to już dawno pławiłbys sie co najmniej w 3 lidze. Fakt, ze też nie mam za dużo czasu zeby wczytywać sie dokladniej i częściej w TL ... ale to już temat na zupełnie inną opowieść.

This Post:
00
282033.28 in reply to 282033.26
Date: 9/13/2016 5:30:34 PM
Overall Posts Rated:
66

obrona: 3-2
przewidywana koncentracja rzutów: obwód
przewidywane tempo ataku: szybkie

Dlaczego tak ustawiłem? Bo ostatnie mecze Anwilu były run and gun, a najlepsze laurki mieli w jego meczach obwodowi

--

Co do normala, to oczywiście zgoda. Nie będę tak grał co mecz (wysoko jeszcze w ogóle nie grałem). Ale od ostatniego meczu ligowego z nie-botem znacznie wzmocnił mi się zespół i chciałem się przekonać jak bardzo. Chociaż oczywiście wiem, że porównania korespondencyjne są mocno wątpliwe.
Poza tym gram teraz serię meczów u siebie i zależało mi, żeby na te następne ściągnąć trochę więcej kibiców niż te 58% pojemności, jak poprzednio.

Dziękuję za odpowiedzi, Tales, da_masta.

This Post:
00
282033.29 in reply to 282033.27
Date: 9/13/2016 5:41:08 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
No i Tales wykrakał. To a propos nieprzewidywalnosci silnika gry. Wystawilem do meczu swojego Virgo na wszystkich trzech miejscach (na glownego i do zmian) centra. Koleś ma kondycję sprawną, zmany ustawione na "dokładnie wg. listy rezerwowych" a trener chyba widzi, ze za dużo już wygrywam i wstawia na całą czwartą kwartę innego goscia, wystawionego przeze mnie na drugiego zmiennika na PG. I weź tu qrna wyrób się z minutami do treningu!

Ps.:Tales: a tak w ogóle to Ty tak od tego goscia z Miletu, czy że z angielskiego opowieści? bo opowiadać to Ty umiesz ;-)

Last edited by da_masta at 9/13/2016 5:43:50 PM

This Post:
00
282033.30 in reply to 282033.29
Date: 9/13/2016 5:57:23 PM
Overall Posts Rated:
66
No jak tak, to olewam inne wątki na forum, i tylko wierzę w Talesa i da_mastę :)
No bo właśnie dzisiaj sobie poczytałem, że gwarantowany sposób na 48 minut do treningu 3 różnych grajków na tej samej pozycji przy 3 meczach tygodniowo, to się robi tak jak da_masta z Virgo. Chyba, że gość wyfauluje, ale na pewno sprawdziłeś że nie, prawda? A może miałeś ustawione "na ławkę", i to zadecydowało że trener wstawił czwartego?

A przy okazji to może dlatego u mnie cały mecz grał jeden center, bo ma solidną kondychę a zmiennik słabą?

This Post:
00
282033.31 in reply to 282033.30
Date: 9/13/2016 7:00:26 PM
Krakken Team
III.15
Overall Posts Rated:
143143
2 razy, God damn' it, sprawdzilem!!!!!!!
p's . któryś tam: nie zapominaj ze jestesmy rywalami w lidze ... he he he

Advertisement