BuzzerBeater Forums

Hellas - II.4 > Season 58

Season 58

Set priority
Show messages by
This Post:
22
315319.21 in reply to 315319.20
Date: 8/2/2022 7:45:58 AM
Valencia Basket Club (Taronjas)
A1
Overall Posts Rated:
13571357
Όσον αφορά τα σημερινά παιχνίδια με μία γρήγορα ματιά θα πρόσθετα άλλους δύο άσους σε σχέση με τον RichOne, αυτούς για Giouxta και STRADALE.

Όσον αφορά την οικονομία τώρα, νομίζω πρώτη φορά στα χρονικά (τουλάχιστον δε το θυμάμαι και σίγουρα όχι πρόσφατα) βλέπω όμιλο όχι απλά να είναι -5k για παράδειγμα, αλλά να είναι ο Μ.Ο Ισοζυγίων Πρωταθλήματος: $ -33 077!

Ο... Ξεφτίλας ήταν επιεικής, αφού -100k είμαι εγώ την ώρα που υπάρχουν τρεις ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και οι δύο μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Την οικονομική ανανέωση της Δευτέρας φαντάζομαι είδε ο Teacher του Lagou κι έβγαλε για πώληση και τον Zimni.

Να αναφέρω ότι -100k με Θέαση αρκετά παραπάνω απ' ότι περίμενα καθότι ομάδα που υποβιβάστηκε. Αναμένεται meeting στις "νυχτερίδες" όσον αφορά αυτό το θέμα.

Όσον αφορά τις αποδόσεις τώρα, είναι αρκετά νωρίς. Στο τέλος του πρώτου γύρου θα έχουν βγει ασφαλέστερα συμπεράσματα καθότι θα έχουν διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό τα ρόστερ. Μου φαίνεται ότι η στοιχηματική εταιρία έδωσε μεγάλη βάση στο όνομα της Βαλένθιας και σκέφτηκε ότι θα πάρει αρκετό ποντάρισμα για να προσφέρεται μόλις στο 1,40. Για την ώρα δύο από τα τρία μεγαλύτερα μπάτζετ δε δείχνουν διάθεση για μείωση. Βέβαια τα μπάτζετ δεν παίζουν από μόνα τους... μπάλα.

From: str77

This Post:
00
315319.22 in reply to 315319.20
Date: 8/2/2022 9:40:21 AM
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10881088
Second Team:
Back2Back
Ακομα κ στον ΟΠΑΠ βρηκα καλυτερες αποδοσεις

Παρακινδυνευμενο παντως να κανεις προβλεψεις αυτη τη στιγμη. Θα φανει συντομα ποιος εχει μεγαλο πορτοφολι κ ποιος οχι, μετα το τελος του 1ου γυρου θα εχουμε καλυτερη εικονα. Βεβαια μπορει να μην προλαβουμε να πονταρουμε μια ομαδα σε καλη αποδοση

From: RichOne

This Post:
11
315319.23 in reply to 315319.22
Date: 8/2/2022 10:47:06 AM
GoodLuckRookies
III.13
Overall Posts Rated:
6363
Πώς νομίζεις βγάζω τα λεφτά μου? Ότι παίξετε το καλύπτω στον οπαπ και είμαι πάντα κερδισμένος. Kappa

This Post:
11
315319.24 in reply to 315319.23
Date: 8/2/2022 10:57:22 AM
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10881088
Second Team:
Back2Back
Πώς νομίζεις βγάζω τα λεφτά μου? Ότι παίξετε το καλύπτω στον οπαπ και είμαι πάντα κερδισμένος. Kappa

Εχεις μυαλο προεδρου ελληνικης ομαδας! Θα πας πολυ μπροστα εσυ...

This Post:
00
315319.25 in reply to 315319.24
Date: 8/2/2022 1:20:54 PM
GoodLuckRookies
III.13
Overall Posts Rated:
6363
Καταρχήν κουβάς. Τις έδωσε τις διορθώσεις ο Valencia, κατέβηκε και σωστά με διαφορά διάθεσης εκτός έδρας αλλά ήρθε ο αρχηγός με τάπα στη λήξη να σφραγίσει τη νίκη παρότι είχε αστοχήσει σε 2 βολές προηγουμένως με 16 rating βολές παρακαλώ! Εντάξει enough said.

This Post:
00
315319.26 in reply to 315319.25
Date: 8/2/2022 5:55:15 PM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Μας εκανε καρδιακους ο Λιακος αλλα δεν εγινε μοιραιος.
Το 100 αποδοση κερδισε το 1.40 (προφανως αστειευομαι)

This Post:
11
315319.27 in reply to 315319.25
Date: 8/2/2022 6:05:23 PM
Valencia Basket Club (Taronjas)
A1
Overall Posts Rated:
13571357
Συγχαρητήρια στον Batsi αλλά το παιχνίδι είναι αστειότητα. Δεν είναι η ήττα. Να κατέβαινε με οκτώ παίκτες, να έβγαζε μία λογική, παρότι έδωσε λιγότερα, αλλά έπιασε μάντεμα και βρήκε σκορ από την υπομονετική. Το να αγωνίζεται 14 λεπτά ντραφτ και άλλα 11 ο... (με το συμπάθιο) παλτοΜπέλλος και να χάνεις δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά από τον αρχικό μου σχολιασμό.

Κάνουν αλλαγές επί αλλαγών. Προσπαθούν για το καλύτερο, αλλά ρίξτε το randomness. Σε φόρουμ ανέφερε κάποιος ότι έτρεξαν ματς μπορεί και χίλιες φορές με την μία ομάδα να έχει 92 με 96% ποσοστό νίκης. Η μεγαλύτερη της νίκη ήταν +27, ενώ έχασε και με 13 πόντους. Δηλαδή 40 πόντους απόσταση. Μπορεί να είναι ακραίο να συμβεί, αλλά ακραία είναι και η διαφορά.

Το χειρότερο είναι ότι έχω αρχίσει (εδώ και καιρό, αλλά τα δείγματα πληθαίνουν αντί να είναι μεμονωμένες περιπτώσεις) να βλέπω ότι το παιχνίδι έχει λιγότερη λογική απ' ότι θα έπρεπε. Κι όταν είναι πρώτη βδομάδα (και είναι όλοι αξιοσέβαστοι) και γνωρίζεις τον ενθουσιασμό του αντιπάλου, φυσικά τα σκιλ των παικτών σου, αλλά όταν γνωρίζεις και σκιλ των αντιπάλων σου και βλέπεις τα pp100 θεωρείς ότι τα βάζουν για... ντεκόρ.

Είναι διαφορετικό μία ομάδα να βρεθεί στη μέρα της και να κερδίσει και διαφορετικό για παράδειγμα να βλέπεις όπως σήμερα να βγάζει ο αντίπαλός σου 82,8pp στον άσο. Σ' έναν αγώνα που έχει δώσει λιγότερα ο αντίπαλός σου,
επιλέγοντας υπομονετική που δεν είναι ιδανικό σύστημα για τον Fitzio ο οποίος σούταρε τρεις φορές και τα υπόλοιπα τρία το ντραφτ (τον μάρκαρε καλός αμυντικός)!

Πάμε στην αντίπερα όχθη. Μερικά πράγματα αναφέρω έτσι πάνω-πάνω. Με μάντεμα μεν, αλλά παραπάνω διάθεση που το ισοσκελίζει, βγάζει 83,9pp ο Samur. Τον μαρκάρει ο Mpenos. Τον είχε πάρει το μάτι μου στη λίστα, μια χαρά παικτάκι για αλλαγή αλλά πως δε βγάζει 200pp (που λέει ο λόγος) o Samur αναρωτιέμαι. Επί πρόσθετα ως αλλαγή ήταν ο Mpellos που
θα έπρεπε να τον... καταβροχθίσει εσωτερικά ο Barbona.

Ακραίο και το 97,2 του Tziovani στο τρία που είναι 4-5άρι. Υπομονετική είναι, όχι κοίτα μέσα!

Η μίνι σεντονιάδα φυσικά δεν έχει σκοπό να πλήξει την ομάδα του Batsi. Διαθέτει μία τρίαδα στην περιφέρεια που μπορούν να σταθούν και στην Α1.

Μονόλογος που μάλλον όταν τον ξαναδιαβάσω αυτό που πρέπει να αντλήσω είναι ότι πολύ ασχολούμαι με το παιχνίδι :P

Last edited by Aimar 21 at 8/2/2022 6:06:43 PM

This Post:
00
315319.28 in reply to 315319.27
Date: 8/2/2022 6:21:10 PM
Batsi
II.4
Overall Posts Rated:
103103
Second Team:
Skoda Ξάνθη
Εχω πει και την προηγουμενη σεζον οτι η εδρα νιωθω οτι εχει παραπανω βαρυτητα απο παλια, αποτελεσματα οτι να ναι πολλακις (λογω εδρας;) που δεν αντικατοπτριζονταν καν απο τα π.π.100. Θεωρω σημερα αντικειμενικα οτι αν το ξαναδιαβασεις το ματς δεν ηταν τοσο κουλο οσο το περιγραφεις. Σε χω σε μεγαλη εκτιμηση στο παιχνιδι και καταλαβαινω τι λες, αν θες αυριο το αναλυουμε και περισσοτερο (με το ζορι γραφω 5 σειρες τωρα :Ρ) γιατι το θεωρω ενδιαφερον αυτο το κομματι του παιχνιδιου.
Αυτο που σου δινω σιγπυρα με προχειρη ματια ειναι η αμυνα μου στο 3 που πηγε ανελπιστα καλα δινω μονο τη γενικα καλη περιφερειακη μου και τη σωστη προβλεψη ως πρωτη εξηγηση.

This Post:
00
315319.29 in reply to 315319.28
Date: 8/2/2022 7:04:40 PM
GoodLuckRookies
III.13
Overall Posts Rated:
6363
Θα πω μόνο κάτι για το μαθηματικό κομμάτι του παιχνιδιού.

΄Εστω ένα σουτ με 10% πιθανότητες να μπει.Ρολάρει η μηχανή 1 στις 10 π.χ και μπαίνει.
Έστω τώρα και το επόμενο σουτ με 10% πιθανότητες να μπεί.Ρολάρει η μηχανή 1 στις 10 τσουπ μπαίνει και αυτό.

ΑΛΛΑ τα μαθηματικά δεσμεύουν την μηχανή αυτό να συμβαίνει μόνο 1 στα 100 ματς.

Θες και τρίτο σουτ με 10% πιθανότητα να μπει συνεχόμενα; Πάρτο μέσα...

ΑΛΛΑ δεσμεύεται η μηχανή αυτό να γίνει ΜΟΝΟ 1 στα 1000 ματς.

ε αυτό το ένα στα 100 θα είναι για να γκρινιάζουμε,πόσο μάλλον το 1 στα 1000.

Τώρα σκέψου ότι έχουμε 500 ματς στην ελλάδα.Ε περίπου 5 ματς θα στραβώσουν από μαθηματική και μόνο άποψη.

Νομίζω το μηχανάκι δε κλέβει γενικά αλλά τα μαθηματικά όταν βρεθείς στην άσχημη μεριά τους είναι για να τρελαίνεσαι.

Είναι απλοικό το παράδειγμα γιατί γίνονται χιλιάδες τέτοιοι υπολογισμοί σε ένα και μόνο ματς αλλά τα μαθηματικά είναι μαθηματικά και οι υπολογιστές είναι μαθηματικά.

Last edited by RichOne at 8/3/2022 12:49:10 AM

This Post:
00
315319.30 in reply to 315319.27
Date: 8/2/2022 8:26:39 PM
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10881088
Second Team:
Back2Back
Επετρεψε μου να διαφωνησω. Οχι οτι δεν ηταν ενα παιχνιδι που πιθανοτατα επρεπε να κερδισεις, αλλα με την γενικοτερη εκτιμηση σου για το παιχνιδι. Εννοειται οτι το randomness επαιξε το ρολο του, πολυ φυσιολογικο βεβαια για ενα παιχνιδι που κρινεται στο ποντο, η λογικη λεει οτι το πηρε ο πιο τυχερος.

Χωρις να ξερω τις ομαδες σας (περα απο οσους ειναι στη λιστα), διαβαζοντας μονο το φυλλο αγωνα μου δινεται η αισθηση οτι πιθανοτατα επρεπε να κερδισεις. Δεν βλεπω ομως τοσο μεγαλη διαφορα που να ειναι ανεξηγητη η ηττα σου.

Διαφωνω για παραδειγμα οτι η υπομονετικη δεν ειναι ιδανικο συστημα για τον Φιτζιο. Η 14αρα πασα του ειναι αρκετη για να διωξει τη μπαλα απο πανω του κ το 16 στο σουτ σιγουρα δεν ειναι τοσο μεγαλο για να μαγκωσει. Φυσικα μετρησε κ η καλη αμυνα που ειχε πανω του για να μην σουταρει. Γενικοτερα η υπομονετικη του φανηκε να δουλευει εξαιρετικα, αφου φορτωσε το 56% των σουτ στη νο1 απειλη του βαση pp100.

Επισης, ο Γκινιας οσο επαιξε ηταν στο -10, πληρωσε δλδ να λεπτα που επαιξε το παλτο. Δεν ισχυει ομως το ιδιο κ με τον Μπελλο, εκει φανηκε πιο τυχερος.

Το προβλημα το ειχες στην επιθεση σου κ δεν ειναι θεμα ενος παικτη. Βλεπεις το δεντρο κ χανεις το δασος συγκρινοντας αποκλειστικα 2 παικτες (Samur vs Mpenos). Το 1on1 φανταζομαι λεει οτι επρεπε να βγαλει καλυτερες αξιολογησεις αλλα βλεπω οτι δεν ειχες καμια καθαρη απειλη βαση pp100. Ισως το προβλημα ειναι συνολικο κ για αυτο μαγκωσε τοσο πολυ η επιθεση σου. Ισως δεν καταφερε η ομαδα σου να βγαλει ελευθερα σουτ, ισως ο Samur να σουταρε υπο πιεση. Η τυχη μπορει να επαιξε το ρολο της αλλα τα pp100 δειχνουν οτι δυσκολα θα σουταρες καλυτερα απο 40% που παλι ειναι πολυ μετριο ποσοστο.

Καταληγω λοιπον, οτι πιθανοτατα 7/10 φορες θα κερδιζες αυτο το παιχνιδι αλλα η τυχη εδωσε τη νικη στον αντιπαλο. Ναι επαιξε το ρολο της αλλα δεν ειναι κατι που δεν εχουμε ξαναδει, ουτε ειναι μια περιπτωση στα χιλια. Προσωπικη γνωμη φυσικα με τις πληροφοριες που εχω, που εννοειται ειναι λιγοτερες απο οτι εσυ.

Σε φόρουμ ανέφερε κάποιος ότι έτρεξαν ματς μπορεί και χίλιες φορές με την μία ομάδα να έχει 92 με 96% ποσοστό νίκης. Η μεγαλύτερη της νίκη ήταν +27, ενώ έχασε και με 13 πόντους. Δηλαδή 40 πόντους απόσταση. Μπορεί να είναι ακραίο να συμβεί, αλλά ακραία είναι και η διαφορά.

Ειδα το ποστ στο οποιο αναφερεσε, για την ακριβεια το αποτελεσμα ηταν απο +28 εως -15. Η μεση διαφορα ομως ηταν 12-13 ποντους. Ενας τραυματισμος μπορει αν αλλαξει την εικονα ενος αγωνα δραματικα, ποσο μαλλον 2 τραυματισμοι. Νομιζω ετρεξαν 1000+ φορες το ματς, δεν θεωρω οτι ειναι τοσο τρομερο ενα παιχνιδι να ξεφυγε στο -15, ουτε ειναι τοσο τρομερο να παει ενα στο +28.

This Post:
22
315319.31 in reply to 315319.27
Date: 8/2/2022 9:25:58 PM
Yakuza BC
II.4
Overall Posts Rated:
2323
Φίλε μου ξεκινώ λέγοντάς σου ότι δεν γνωρίζω τόσο καλά το παιχνίδι όσο εσύ. Μπορεί να παίζω χρόνια, να έχω διαβάσει κάμποσα αλλά δεν το έχω εμβαθύνει στο σημείο που το έχεις πετύχει εσύ.

Παίρνω το θάρρος να σου πω ότι η προσέγγισή σου είναι μεν σωστή, αλλά κατά την άποψή μου είναι μισή. Εξηγώ:
Εφόσον ο Batsi κατέβηκε υπομονετικά (ψάχνοντας, θεωρητικά, τα καλύτερα miss match) έχει νόημα να ψάξω να δω τι απέδωσε η δική σου γραμμή ψηλών σε σχέση με την αντίστοιχη γραμμή του αντιπάλου σου.

Η σωστή μαντεψιά, λογικά αυξάνει την αμυντική προσαρμογή της αντίστοιχης γραμμής (ψηλών ή κοντών) και επομένως, αυξάνει την αμυντική απόδοση των αμυντικών ή αντιστοίχως, μειώνει την επιθετική ικανότητα των επιθετικών. Με δεδομένη αυτή την παράμετρο (σωστή μαντεψιά) σε συνδυασμό με το ότι επέλεξες να παίξεις "κοίτα μέσα" νομίζω ότι μέχρις ενός σημείου είναι αναμενόμενη η απώλεια επιθετικής ισχύος στους ψηλούς σου και αντιστοίχως η καλύτερη αμυντική προσαρμογή των αντίπαλων ψηλών στο παιχνίδι σου.

Η σωστή μαντεψιά και η αμυντική προσαρμογή μπορεί να εξηγήσει ως ένα σημείο και τη φθορά με φάουλ. Μετρώντας τα φάουλ της front line σου βλέπω ότι οι ψηλοί σου έκαναν 12 φάουλ κι έχασες τον βασικό σου ΠΦ στο 38, ενώ η front line του αντιπάλου σου έκανε 8 φάουλ (μετράω και τα φάουλ των ΣΦ), χωρίς να χάσει παίχτη.

Αν αφαιρέσουμε από τον υπολογισμό τους ΣΦ και μετρήσουμε μόνο ΠΦ και C τότε, η δική σου front line έκανε 11 φαουλ και έχασε έναν βασικό παίχτη, ενώ η front line του αντιπάλου σου έκανε 7 και δεν έχασε κανέναν.

Δηλαδή, βλέπω ότι η σωστή μαντεψιά σχεδόν έβγαλε από το παιχνίδι τον ΣΦ σου, ενώ ο ΣΦ του αντιπάλου υπεραπέδωσε (κυρίως αμυντικά και μόνο με εσωτερικό σουτ, αφού σκόραρε μόνο δίποντα).

Αντίστοιχα, μόνο έτσι μπορώ να εξηγήσω ότι ο βασικός C σου σκόραρε μεν 19 πόντους (αλλά με μόλις 4 προσπάθειες για δίποντα ενώ όλοι οι άλλοι 11 πόντοι ήρθαν από βολές, αφού ο αντίπαλος σέντερ πραγματικά πιέστηκε και επιθετικά εξαφανίστηκε αλλά έδειξε αμυντική προσήλωση και κατάφερε να περιορίσει τον δικό σου) και ο βασικός σου ΠΦ "πνίγηκε" (-16% σε πόντους σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, -22,72% σε σχέση με την ευστοχία του στο προηγούμενο παιχνίδι, 40% κάτω στα επιθετικά ριμπάουντ, 80% κάτω σε ασίστ, 0 κλεψίματα και τάπες).

Ένα δεύτερο σημείο που μου έκανε εντύπωση και εκ πρώτης άποψης φαίνεται ανεξήγητο είναι τα ριμπάουντ. Το στοιχείο ότι έχασες τα ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά), θα μπορούσε να είναι παράδοξο. Παράδοξο και διότι έχεις εξαιρετικούς ΠΦ και C αλλά και διότι με το σύστημά σου φόρτωσες τη ρακέτα με τα κορμιά που θεωρητικά έχουν τα skills για να διεκδικήσουν με αξιώσεις και να κερδίσουν τα επιθετικά.

Άλλωστε και ο αντίπαλός σου επιθετικά δεν φόρτωσε τη ρακέτα, αλλά έπαιξε με αργή βασική επίθεση που σημαίνει ότι οι ψηλοί δεν ήταν όλη την ώρα κάτω από το καλάθι. Εντούτοις, νομίζω ότι και αυτή η διαφορά εξηγείται από το ότι οι ΣΦ σου βγήκαν εκτός παιχνιδιού, τη στιγμή που οι ΣΦ του αντιπάλου σου έκαναν την διαφορά σε αυτό τον τομέα.

Βλέποντας το φύλλο αγώνα, αθροίζω ότι συνολικά, η front line (με τους ΣΦ) πήρε 49 σουτ. Από αυτά ευστόχησε σε 17 (ποσοστό ευστοχίας 34,69%) και πήρες 34 πόντους (ή το 42,5% του συνόλου των πόντων σου).
Η front line (με τους ΣΦ) του αντιπάλου σου πήρε 66 σουτ. Από αυτά ευστόχησε σε 31 (ποσοστό ευστοχίας 46,97%) και πήρε 63 πόντους (ή το 77,77% του συνόλου των πόντων).

Το καθαρό pp100 των C σου (με βάση τα σουτ που έκαναν και τους πόντους που πράγματι πήρες) είναι 58,33.
Το καθαρό pp100 των ΠΦ σου (με βάση τα σουτ που έκαναν και τους πόντους που πράγματι πήρες) είναι 100.
Το καθαρό pp100 των ΣΦ σου (με βάση τα σουτ που έκαναν και τους πόντους που πράγματι πήρες) είναι 54,54.
Σύνολο: 212,87

Last edited by Sun Tzu at 8/2/2022 9:26:53 PM

Advertisement