המשך לפוסט הקודםבפוסט הקודם דיברתי על גארדים, יש 2 סוגים של גארדים שבדרך כלל נמצאים בצעירה, ועכשיו נדבר על
גבוהים.
ברמת העיקרון, אפשר לגשת לנושא הזה מכמה כיוונים אבל אני אתרכז בשני סוגים של גבוהים - גבוה קלאסי וגבוה חסימה.
גבוה קלאסי הוא גבוה, 206 ס"מ לפחות, שאנחנו מאמנים אותו להיות מפלצת צבע - כלומר, קליעה פנימית, הגנה פנימית וריבאונד גבוהים, בלי אימוני חסימה. האימונים היחידים שהוא מקבל הם קליעה פנימית והגנה פנימית, וריבאונד לסירוגין.
הגבוהים האלה הם נטל כלכלי גדול על קבוצה, הם לא רווחים כי הם מפלצות שכר ובאזר שהולך היום לגבוהים מגוונים יותר, רואה בהם שחקנים מיותרים.
אבל לצעירה הם מאוד מאוד רלוונטים.
שחקנים צעירים ברמה הזאת הם שובר שוויון לכל נבחרת שרוצה לקחת גביע ולכן הם כל כך חשובים.
גבוה קלאסי אידיאלי יוצא מהדראפט ככה:
(https://imgur.com/ESo1xCF)בגבוהים כאלה אנחנו רוצים לראות כמה שיותר קליעה פנימה, הגנה פנימית וריבאונד, פחות משמעותי החסימה, וכמה שפחות בכל התכונות האחרות. כך הפוטנציאל שלו ממוקסם.
בנוסף על כך עיקרון חשוב הוא שככל שהשחקן יותר גבוה כך הוא עולה בתכונות גבוה יותר מהר, ככל שהוא נמוך יותר ככה הוא עולה בתכונות גארד יותר מהר.
כלומר, נרצה אותו כמה שיותר גבוה.
האימונים שלו הם מאוד מאוד פשוטים, אבל כדי לאמן כאלה כדאי שלקבוצה תהיה תשתית כלכלית טובה שמסוגלת לספוג הפסד כלשהו בכספים.
כשאנחנו רואים גבוה כזה אפשר להתפשר בתכונות אבל לא יותר מידי, כלומר מינימום 4 הגנה פנימית, או קליעה פנימית, וגם זה כשהתכונה השנייה גבוהה יותר. כלומר, אני בחיים לא אקח שחקן עם 4-4 קליעה הגנה להיות גבוה קלאסי.
כשאני בוחר גבוה קלאסי, אני ארצה שלפחות 2 מהתכונות הקריטיות יהיה לו מינימום 5.
דוגמה נוספת לגבוה, היא של
גבוה חסימה.
(https://imgur.com/JS1diyL)ההבדל בין גבוה כזה לגבוה קלאסי הוא שזה שחקן שמכוון נטו להגנה. כלומר, חסימה, ריבאונד והגנה פנימית גבוהות, בונוס זה גם הגנה חיצונית יפה, חדירה נמוכה ומסירה גבוהה.
העניין עם החדירה והמסירה הוא חשוב, כמו כן הקליעה הפנימית הכמה שיותר נמוכה.
קליעה פנימית נמוכה לא תעלה לו הרבה שכר ותשמור על הפוטנציאל שלו. הגנה פנימית מאמנת גם קליעה פנימית, ולכן אם הוא יוצא עם קליעה פנימית גבוהה הפוטנציאל שלו עלול להיסתם קצת והוא יעלה בשכר.
לכן גבוהי חסימה בדרך כלל מאופיינים בשכר נמוך יותר.
חדירה נמוכה תאפשר לשחקן, שהקליעה הפנימית שלו נמוכה יותר לקחת פחות זריקות, לזה עוזר גם מסירה גבוהה שגם תוריד את כמות הזריקות וגם תוריד את כמות האיבודים ששחקן כזה יעשה.
כאשר אנחנו מכוונים שחקן להגנה והגנה בלבד, אנחנו רוצים שהוא יעשה כמה שפחות התקפה ולשם כך המסירה הגבוהה והחדירה הנמוכה באים לידי ביטוי.
בגבוה כזה, לא נתפשר על חסימה והגנה פנימית נמוכה, ואנחנו צריכים שהקליעה הפנימית של השחקן תהיה כמה שיותר נמוכה.
חשוב לי להגיד שוב שמה שכתבתי, גם לגבי הגארדים וגם לגבי הגבוהים הוא לא חקוק בסלע. באזר הוא משחק משתנה, אף פעם לא יהיה גארד או גבוה אידיאלי והדרך לדעת באמת איזה מתאמן לקחת היא דרך ניסיון במשחק.כמה מתאמנים לקחת?שלושה, לא יותר. אפשר לקחת שני ישראלים וגוי, אבל אל תעברו את השלושה מתאמנים. אין סיבה.
בקשר למה שאנחנו מאמנים, אנחנו רוצים שהם יהיו כמה שיותר דומים אחד לשני.
כלומר, אם נגיד אני מאמן גארדים החוצה, אני רוצה שלכולם יהיה קליעה פנימית נמוכה, אני רוצה שהרמות בתכונות החשובות יהיו דומות. כלומר, אני יכול להתפשר על רמות שליטה בכדור שלהם, אבל בכל מה שקשור להגנה חיצונית אני ארצה שהם יהיו כמה שיותר קרובים ברמה.
מתאמנים שמתאימים ביחד לא צריכים להיראות אותו דבר, אלא להיות דומים בתכונות החשובות.
אימון לבוגרתנגיד ואתם רואים שחקן אידיאלי, כמו בקישורים שנתתי, עם פוטנציאל היכל התהילה או אחד הגדולים.
זה שחקן שאנחנו מכוונים אותו לנבחרת הבוגרת.
אימון לנבחרת הבוגרת לוקח לפחות 10 עונות (בערך 3 שנים), לכן מדובר בפרויקט ארוך טווח.
השחקנים שיוצאים לכם מגיעים עם שכר גבוה מה שמכריח אתכם להיות תחרותיים, לעלות ליגות ולהישאר ברמה גבוהה במשחק.
אימון לנבחרת הבוגרת הוא פרויקט תובעני מאוד.
לכן, ההמלצה שלי היא לעשות את זה רק אחרי שהאולם בנוי עד הסוף, עם המתקנים החשובים והמאמנים הכי טובים.
אבל, יגידו לכם רבים וטובים ממני, זה שווה את הכול.
באזר הוא משחק ניהול קבוצה ארוך טווח שהדרך העיקרית לעשות את זה היא דרך אימון. אתם לא רק מאמנים בשביל הנבחרת הצעירה או בשביל הנבחרת הבוגרת, אתם מאמנים כי זאת התכלית של המשחק.
מקווה שהפוסט הזה יתן לכם כמה רעיונות לאיך לעשות את
Last edited by Miro231 (Trainer of Andy Zadok, 2x World Champion) at 12/26/2024 8:13:49 AM