BuzzerBeater Forums

BB Ukraina > U21 CT'67

U21 CT'67

Set priority
Show messages by
From: Tiger
This Post:
33
326140.21 in reply to 326140.20
Date: 2/24/2025 11:37:42 AM
Kharkov Tigers
Superleague
Overall Posts Rated:
18391839
Second Team:
Utopia Tigers
іран. непоганий склад. великі 38к, 33к, 27к. малі 19к, 17к. тілько но були на трансфері два малих 14 та 15к: захист 15, діапазон 9-11, БЗ 8-9, кус 12-13. той в якого діапазон 11 навіть здебільшого в старті грає, 3й цього сезону за кількостю набраних очок, після найзарплатнішого великого та найзарплатнішого малого. другий також часто. але не скажу щоб вони гарно грали, принаймні в атаці. великі: 38к дуже багато тренування на МФ і він дуже атакувальний, 33к блокер, грає здебільшого з запасу. один раз вийшов в старті проти нової зеландії - 5 блоків. 27к також МФ
в них 3 перемоги, тобто шансів на ПО немає. прикра поразка сенегалу, перемоги над новою зеландією, мальтою та марокко тиждень тому пік на мотс. форма в них гарна
в нас багато 9к в формі: щавель, ємельяненко; бородай, гарань, погорєлов; дем'яненко, борісенко. тиждень тому розмірковував чи можливо довикликати ще великого, цього тижня не можу обрати кого з великих залишити поза грою. а когось потрібно... я б хотів зіграти з блокером. так, великі в ірана МФи, кидають багато середніх і навіть триочкових. та й загалом команда виконує багато дальніх кидків. можливо можна без блокерів, але тоді бажано в старт чеберячко, але він єдиний великий у формі 8... ок.  малі? що грати в атаці? 3-2 від ірану можливо, вони навіть грали його 1 раз, проти мальти, яка весь час грала пейшн. там був 3-2 з повною вгадайкою. 1 раз грали 2-3, проти нової зеландії. думаю розчарувались в цьому, хоч і виграли ту зустріч. я б на зону від них не поставив. багато великих у формі 9, можна зіграти внутрішню тактику. але з малих під внутрішню нікого немає у 9ці, і мінус манько, і кого можна довикликати також не у формі. зіграти у 3 великих без блокерів та персоналку? під зовнішню борісенко у 9ці. дем'яненко у будь-якому випадку скоріше гравець запасу... і великі в нас під зовнішню тактику. ще поміркую, але поки що думаю зіграти карусель і персоналку. песоналку, бо в нас недостатньо малих, усього 6 у формі, і лещенка я залишу у резерві, а на ЛФ зіграють деркач та бородай
(78337)
нам знов вгадали темп. щось потрібно з цим робити, якщо ще не запізно...
під щит з персоналкою. з їхніми великими ми зправились. якби ще фолили меньше... третину своїх очок іранці набрали з лінії. а основний МФ взагалі половину. не до кінця закрили ЛФ - стандарт при персоналці
в атаці в нас були проблеми у першій чверті. але потім пішло краще і у 2й та 3й чвертях грали гарно та забезпечили перемогу. 8/16 триочкових за ці дві чверті, включно з трьома посіль від гараня на початку 3й. всю 4у чверть відіграв запас (якщо не рахувати центрів). і відіграв він погано. бородай 3/16, погорєлов 1/7, каховський 0/4 та 4 втрати... погорєлов гірший за гараня? ок, в нього з атакувальних скілів діапазон на 2 рівня меньший. все інше не нижче. бородая порівнювати з деркачем не дуже гарно, але я вважаю, що в нього навички не на 3/16, ще ' форма 9. каховський найкращий бомбардир в цьому сезоні з майже 50% триочкових, найкращий асистент та в нього було лише 3 втрати в офіційних іграх. що це було? чому? ітого -8 в чверті і усього +16 у грі. трошки замало. хоча значно більше в ірана ніхто не вигравав. в нього поразки -17, -16, -16, -11, -5. а тут ще й пік на мотс і ентузіазм в ірана високий
ми зробили 12 командних блоків. блокери з них поставили лише 4, всі 4 в щавеля. і ось тут питання: а чи є командний рівень блоку? нам такого не показують, але... но я думаю що блокери були доцільні в цій грі

This Post:
00
326140.22 in reply to 326140.20
Date: 2/24/2025 2:51:35 PM
Kharkov Tigers
Superleague
Overall Posts Rated:
18391839
Second Team:
Utopia Tigers
щоб потрапити у топ-8 нам потрібні (окрім власної пермоги, звісно): перемога естонців та чилійців (чи наша +50). поразка боснії. поразка греків чи наша перемога на 21 очко більша. перемога португалії на 6 очок меньша за нашу
це 5 подій, які як на мене можуть статись. потрібно щоб сталось 4

до топ-8 не потрапили
естонія виграла з достатнім рахунком, португалія не виграла. але греки виграли, чилі програли, і нам не вистачило 13 та 14 очок різниці до них
могли набрати ці бали в 4й чверті сьогодні. +експериментальна гра з албанією, +гра з барбадосом. з одного боку те що було з албанією та барбадосом не суттєво вплинуло на результат. з іншого - це те що відділило від топ-8
ну і прикра поразка сербії, яка відділила від топ-4

This Post:
22
326140.23 in reply to 326140.8
Date: 2/25/2025 12:51:57 AM
Kharkov Tigers
Superleague
Overall Posts Rated:
18391839
Second Team:
Utopia Tigers
в першому раунді ПО граємо з болгарією. знов. не дуже часто таке буває, але буває ) після матчу з нами вони виграли в мальти, оае, пар (на більшому настрої), програли пік на мотс багамам, обіграли австрію та індію, обох на меньшому настрої. з індією мало б бути нормал-мотс. на 99% не зіграє їх другий за зарплатнею гравець, який у першій зустрічі за 14 хвилин забив 1/10 з гри, 0/7 триочкових

This Post:
22
326140.24 in reply to 326140.8
Date: 3/3/2025 12:25:41 PM
Kharkov Tigers
Superleague
Overall Posts Rated:
18391839
Second Team:
Utopia Tigers
...ня. і це як ви розумієте не кавайний смайлік...

розбір болгар вже був. не буду цитувати попередній пост про болгарів (я на нього відповідаю) але і повторюватись не буду
що змінилось? довикликали ще одного зарплатного (24к) малого, який отримумвав тренування лише як РЗ. хоча при цьому він ще жодного разу не зіграв за збірну, на РЗ грає коп'єв. що ще змінилось - ключові гравці зараз у належній формі. грали сезоном різноманітно: по два рази кожна з ізо та карусель, лоу пост, та позиційна атака. в захисті лише персоналка, після 2-3 проти нідерландів у першому турі. ну, проти нас 2-3 точно не буде. попереднього разу я був впевнений, що 3-2 також не буде. цього разу такої впевненості немає... вони вгадували мальту (але там всі вгадували), намагались вгадувати індію та юар - мимо, тому не думаю що будуть намагатись вгадувати сьогодні
в нас форма в усіх гравців 8-9. 9ки в протіча з ємельяненком, дем'яненко, і лещенко-деркач-борісенко. не зовсім розумію чи потрібні блокери в цій грі, чи краще виставити атакувального великого. в першій грі вони зіграли непогано. думаю зіграти 4+1. 3-2 не бачу сенсу, навіть якщо вони зіграють зовнішню атаку, в них не настільки гарний дальній кидок, особливо з урахуванням травми славова. можна персоналку. тоді без блокерів, чи блокер на МФ. але 4+1 повинно зайти. і коп'єва прикрити, і зону зіграти. в атаці... думаю все ж таки буде 3-2, тому зупинюсь на внутрішньому акценті. так, він в нас гірше виходить, але не те щоб зовсім погано
(78613)
але таки зовсім погано. хоча за першою чвертю цього було не сказати. ривок 18:0, +13 в першій чверті. все гарно. але інші 3 чверті... лещенко хоча б почав гарно з 5/7 з гри. потім прийшло 2/9. усі інші весь час мали погану реалізацію. хоча ні, ще в борісенка було 3/5, а потім в останню хвилину він триочкових накидав. але в основний час він не був активним. усі активність була від лещенка з деркачем, і вона була не тієї якості, як нам було потрібно. і нікого не знайшлось підтримати. третьою опцією був протіч. 9 підборів - жити можна, 5 асистів - добре, 8 кидків - чому він? нам не вистачило великого який може дійсно гарно зіграти під кільцем, як броварський минулого сезону
дуже багато втрат. було б їх у двічі меньше, набрали б ще 6-7 очок, може цього б і вистачило увійти в останню хвилину за рівним рахунком. мало асистів від борісенка та каховського, але паси були, просто з них не забивали. в цілому асистів непогана кількість. вперше цього сезону виграли підбір. краще б не вигравали
4+1? так були моменти триочкових кидків через щавеля чи чеберячко. але чрез них як раз не закидали. закидали через борісенко та деркача. а також їх блокер запасу закинув через гараня, а це ЗЗ 10, не повинен був. не думаю що персоналка чи 3-2 були б краще
досить не розумію чи було б краще виставити атакувального великого замість блокерів. це не те щоб значний вищий ближній кидок. в лещенка з манько ближній кидок лише на 1 меньший за наших великих. тому скоріше незважаючі на 3-2, потрібно було грати зовнішню атаку
на рішення не ставити нормал ще посприяла занадто легка попередня перемога. тоді було неочікуванно легко. сьогодні було так, як думалось буде тоді
в цілому це звісно провал. прикро

This Post:
11
326140.25 in reply to 326140.24
Date: 3/3/2025 1:28:49 PM
Mydsk Bucks
Superleague
Overall Posts Rated:
5050
Second Team:
Medsko
От маю питання: Як мені здалося ми маємо хороших блокерів, і багато разів грали 3-2, і також персонально грали навіть більше, аніж 3-2, то чому ми граємо тактику 4+1, адже це дірява тактика, на мою думку. А я її тестував багато товариських матчів, значно доцільніше є тоді уже грати персонально, або 3-2.
Чому ми обрали - найбільш непрацюючу тактику, адже мали напрацювання грати персонально, або хоча б 3-2.
По суті, це дати шанс супернику, там де він його не мав(єдина гра, здається 4+1 у нас була проти Барбадосу, а це не та Збірна, яка покаже, що у нас це працює)...? Дивний і нераціональний вибір, у плей-офф зіграти таку для нас слабку оборону...

This Post:
00
326140.26 in reply to 326140.25
Date: 3/3/2025 6:48:28 PM
SUMY DEVILS
III.3
Overall Posts Rated:
13451345
До захисту я б сказав що нема питань, відсоток не великий. А от проблема була в нападі. Із самого початку сезону ми були приречені грати або зовнішню або ізо... Тільки з блокерами. Тру великих нормальних не було. Скільки бб у Чеберячка, Погорєлова і Ємельяненко? Ну не будуть мабуть пробивати, навіть зону 3-2 з великими з норм захистом, гравці з бб 11-12-13... Багато чого можна говорити після гри, що може треба було без блокерів, або навпаки зіграти сильну зовнішню атаку і пофіг що проти 3-2 і з блокерами... Є як є, більше координації треба по тренуванням, особливо великих, щоб не заганяти себе в рамки малого вибору тактик.

This Post:
00
326140.27 in reply to 326140.25
Date: 3/3/2025 10:40:05 PM
Kharkov Tigers
Superleague
Overall Posts Rated:
18391839
Second Team:
Utopia Tigers
От маю питання: Як мені здалося ми маємо хороших блокерів, і багато разів грали 3-2, і також персонально грали навіть більше, аніж 3-2, то чому ми граємо тактику 4+1, адже це дірява тактика, на мою думку. А я її тестував багато товариських матчів, значно доцільніше є тоді уже грати персонально, або 3-2.
Чому ми обрали - найбільш непрацюючу тактику, адже мали напрацювання грати персонально, або хоча б 3-2.
По суті, це дати шанс супернику, там де він його не мав(єдина гра, здається 4+1 у нас була проти Барбадосу, а це не та Збірна, яка покаже, що у нас це працює)...? Дивний і нераціональний вибір, у плей-офф зіграти таку для нас слабку оборону...

подивившись минулого сезону на італійців, як вони використовують 4+1 і як вона в них працює, не вважаю її непрацюючею. раніше я вважав її захистом проти команди одного гравця. і так, в такому випадку вона працює ідеально. але це також варіант зробити зону, не зменьшуючі собі підбір (щоправда і не покращуючі командний захист).
чому працює 3-2 проти внутрішних тактик? - тому що в більшості випадків в тебе під кільцем захищаються великі, незалежно від того, хто атакує. з 4+1 таж сама ідея: 4 гравця грають зону, 2 на периметрі, 2 у фарбі. у випадку, коли ти граєшь у 3 малих і зовнішню 4+1, один з малих має грати +1, бо це було б дивно, якби великий захищався персональко проти найкращого outside scorer'а. залишаються два малих і два великих. як раз два на фарбу, два на периметр. так це в ідеалі. ми бачимо, що при 4+1 негативних місматчів набагато більше, ніж позитивних. але в цілому вона працює. як я писав минулого сезону, здається що в італійців більш сприятна ситуація в цьому плані. чому? як?
я розглядав всі 3 варіанта
персоналка. болгари грають з блокером на Ц. він не дуже активний, не дуже забивний. тому грати персоналку з блокером на Ц, якось немає сенсу. хоча в першій грі грали так, і вони зіграли непогано, навіть 4 блоки поставили. там усього в центрів 5 промахів, мабуть на місматчах. тому я писав, що можна зіграти персоналку з блокером на МФ. так, МФ в них часто кидає средні-дальні, але як всі могли бачити, в щавеля ЗЗ=9, в протіча ще вище. я не знав що болгари гратимемуть, але боявся що наші малі не закриють 1-в-1 малих болгар. незважаючі на те, що в борісенка і деркача найвищі обидва захиста серед усіх малих, але ми стабільно при персоналці не закриваємо ЛФ суперника. хотілось додати місматчів. та й блокер захищающийся як МФ не давав би максимум до командних рейтингів
3-2. очевидно що можна зіграти 3-2. але при 3-2 ми програємо підбір. і я не вважав (не вважаю і зараз), що нам потрібно було посилювати зовнішній захист. тобто, єдине що давало 3-2 - це місматчі, за рахунок підбору, і командного ближнього захисту. ну ще, теоретично, покращує шанси на перехоплення і знижує відсоток асистів в супреника, але це такі неконтрольовані дії, що не знаю даже...
4+1. дає місматчі, не понижуючі підбір та внутрішній захист. так багато питань. хто в них найкращий скорер? хто в нас +1? може це взагалі був протіч і тоді це ключовий чинник поразки. негативні для нас місматчі - так, було. багато. також було багато позитивних

загалом не бачу проблеми в захисті в цій грі. і в мене персонально немає відчуття, що інший захист був би краще. от після гри з сербами було відчуття, що з персоналкою було б краще. тут такого відчуття немає. так, гра досить близька, різниця в 1-2 влучних кидкка могло дати нам шанси

This Post:
00
326140.28 in reply to 326140.26
Date: 3/3/2025 10:58:39 PM
Kharkov Tigers
Superleague
Overall Posts Rated:
18391839
Second Team:
Utopia Tigers
До захисту я б сказав що нема питань, відсоток не великий. А от проблема була в нападі. Із самого початку сезону ми були приречені грати або зовнішню або ізо... Тільки з блокерами. Тру великих нормальних не було. Скільки бб у Чеберячка, Погорєлова і Ємельяненко? Ну не будуть мабуть пробивати, навіть зону 3-2 з великими з норм захистом, гравці з бб 11-12-13... Багато чого можна говорити після гри, що може треба було без блокерів, або навпаки зіграти сильну зовнішню атаку і пофіг що проти 3-2 і з блокерами... Є як є, більше координації треба по тренуванням, особливо великих, щоб не заганяти себе в рамки малого вибору тактик.

я вже котрий раз говорю, що мабуть потрібно забивати на 3-2 суперника і грати просто свою найсильнішу атаку. але коли доходить до справи, починаються сумніви: ну ми ж теоретично можемо зіграти щось інше, наш лом не настільки сильний... це психологічне, не знаю як це перебороти. карусель з нормальною розстановкою - скоріш за все пробили б болгар

а тут ще ці вгадайки на темп. від болгар я вгадайки не очікував, але вони додали бажання змінити темп, щоб уникнути в майбутньому...

Last edited by Tiger at 3/3/2025 10:59:11 PM

This Post:
00
326140.29 in reply to 326140.27
Date: 3/4/2025 12:53:56 AM
Mydsk Bucks
Superleague
Overall Posts Rated:
5050
Second Team:
Medsko
3-2. очевидно що можна зіграти 3-2. але при 3-2 ми програємо підбір. і я не вважав (не вважаю і зараз), що нам потрібно було посилювати зовнішній захист. тобто, єдине що давало 3-2 - це місматчі, за рахунок підбору, і командного ближнього захисту. ну ще, теоретично, покращує шанси на перехоплення і знижує відсоток асистів в супреника, але це такі неконтрольовані дії, що не знаю даже...

Не знаю чому ми програємо підбір з 3-2, бо можливо у тих матчах у суперника великі з кращим підбором, бо 3-2 ну ніяк не впливає на підбір, це ж не 1-3-1, де периметр посилюється за рахунок внутрішнього захисту і підборів, тому дуже хибне твердження, що 3-2 впливає на відбір.
4+1 це всерівно діра в захисті, згадка була про італійців. А ти знаєш хто у них був той гравець +1???
Що, якщо можливо у нього 17/14 був захист, чи щось схоже?
Ще питання: Ми маємо блокерів, а чомусь граємо незрозуміле 4+1(де у нас немає гравця +1),
друге: ми граємо кидки з близької, де я дуже-дуже впевнений, що з ближнім кидком у нас біда...
А до тренера питання: як були проблеми з блокерами, так і лишилися... Хотілося вірити, що з часів "дивних" і "сумнівних" рішень з використанням блокерів, коли я тренував українців у молодіжку в Утопії(і досі треную, тепер вони в НТ), маючи блокерів треба не боятися ними грати, якщо немає класичних великих(а їх у нас дуже давно не було хорошого рівня). Але ж ні, ходимо і ходимо по одних і тих же граблях!!!

Last edited by Gello (NT Taiwan) at 3/4/2025 12:55:27 AM

This Post:
00
326140.30 in reply to 326140.29
Date: 3/4/2025 4:34:24 AM
SUMY DEVILS
III.3
Overall Posts Rated:
13451345
Ідея була, мабуть, обіграти тактично, я знову ж не розумію питання до захисту? 0.33 це не великий відсоток влучності суперника.
А грати з блокерами на рівні молодіжки = грати карусель або ізо. І суто кожен на своїй позиції, тому що це не блокер з НТ у якого вже є зовнішній захист, пас і тд. А у малих в молодіжні також не так як у нт, нема бб 20, щоб атакувати під щитом. Тому тут не сходиться нічого з дорослими збірними. Просто треба варіант двох комплектів великих, блокери і атакуючі.

This Post:
00
326140.31 in reply to 326140.30
Date: 3/4/2025 5:04:48 AM
Mydsk Bucks
Superleague
Overall Posts Rated:
5050
Second Team:
Medsko
Якщо блокер на Ц чи ВФ, то не треба йому той зовнішній захист на рівні молодіжної Збірної...
А щодо атаки особливе питання, адже Збірна не грала цю атаку жодного разу, чому на цей раз стільки сміливості з'явилося - загадка???
А 3-2 болгар, і наш кидок з близької дистанції, ще раз кажу, що не потрібно, аж так боятися внутрішніх атак при 3-2.

Advertisement