אני לא אוהב את התגובות הארוכות האלה ולכן אענה בצורה טיפה שונה.
א. 1. אני לא טוען שאתה שקרן, פשוט לא בחנתי את הנושא בעצמי ולכן אני נזהר בדברי, נראה לי לגיטימי.
2. לא אני לא פועל בדרך הזאתי, אני נימצא איפה שאני נימצא משילוב של כמה טעויות וחוסר מזל, אני מקווה לעלות בקרוב מאוד לליגות היותר תחרותיות, מאוד מבאס לשחק בתנאים האלה.
3. בישראל המצב עדיין טוב ואפשר לראות קבוצות חדשות יותר נכנסות לאט לאט למעגלים הכביכול סגורים של ליגות המשנה וגם ליגת העל, אבל אם זה קרה במדינות העל של באזרבייטר אין סיבה שזה לא יקרה גם בארץ ולכן אני מאמין שפה רוב חברי הפורום כן מסכימים שצריך לבוא שינוי, רק לא מסכימים בהכרח עם הפיתרון הספציפי שאתה הצעת.
ב. שוב- כולם (כמעט) מסכימים שישנה בעיה, מה שנותר בגדר סימן שאלה הוא מה הסיבה לאותה בעיה ומה הפיתרון הטוב ביותר.
ג. טוב, אז סוף סוף הגענו לבשר :)
בשוק השחקנים הנוכחי אני בספק גדול אם אתה צודק, שחקנים טובים נמכרים בגרושים וקשה מאוד למכור שחקן בכמה שהוא שווה, התשלום העיקרי היום על שחקנים לרוב הוא דווקא השכר ולא הקנייה הראשונית.
אם תוסיף למצב הנוכחי תיקרת שכר אני מנבא (למרות שאני לא אנליט גדול, זוהי דעתי האישית) שיווצרו פערי כספים אדירים בין הקבוצות העשירות לקבוצות הממוצעות וכתוצאה מכך גם פערים בשוק, כשהשחקנים המאוזנים היקרים ויש גם להוסיף- נדירים יעברו ויוחלפו רק בין "קבוצות העל" הוותיקות שיהיו להן סכומי כסף גבוהים בהרבה מהקבוצות החדשות יותר, שיתקעו עם השחקנים היותר נחותים ואף יקרים במשכורת ויוגבלו עד מאוד בעקבות כך בהרכבת הסגל שלהן שכנראה יהיה נחות בהרבה משל הקבוצות הוותיקות.
וגם אם יהיה מס, אז כמו שכבר אמרנו ואף אני מאמין שאתה זה שהעלה את הטענה הזאתי- נכסים לא נמדדים רק בכסף בבנק.
אז אם אני קבוצת על ואני מחזיק בשחקן מדהים עם משניות והכל אפילו גם שחקן נבחרת מה שמעלה לי עוד יותר את ההכנסה מהמוצרים אז אני יכול נגיד ברגע למכור אותו בכלכלה עם תקרת שכר במחיר של נגיד 5 מליון לקבוצת טופ אחרת (שכן כל שאר הקבוצות החדשות לא מצליחות בקושי לגרד את ה2 מליון) ומיד לקנות שחקן אחר במחיר דומה, ככה שאולי בקופה כתוב לי 0 אבל הסגל שאני מחזיק אומר משהו אחר לגמרי, ומס כזה או אחר לא משפיע עלי.
לסיכום, אני מאמין שתקרת שכר תיגרום לפיצול השוק ל-2 חלקים, שחקנים לעניים ולעשירים כשלעניים יהיה קשה מאוד לקחת חלק בשוק של העשירים מבלי לוותר על להיות תחרותיים ולחסוך ולחסוך.
אבל בסופו של דבר אנחנו רק מעלים פה השערות, לא באמת ניתן לדעת מה בדיוק יקרה, זוהי דעתי האישית ולכן אני אישית נגד ההצעה כפי שאתה מציג אותה. יכול מאוד להיות שאני טועה וכנראה שאם ההצעה לא תעבור אז גם לא נדע לעולם.
ד. 1. המצב אכן לא טוב ועל זה כבר הבהרנו שפחות או יותר יש הסכמה.
2. ההשוואה לנ.ב.א- לא חושב שיש מקום להשוואה, הסבר בהמשך.
3. זה יפה מאוד שאתה בטוח שזה יעבוד אבל נראה שאתה לבד פה בעניין, יכול להיות שזה יעבוד ויכול להיות שלא, ואם זה לא יעבוד, יגדיל את הפערים ואף יהרוס את המשחק, מה אז? אי אפשר להיות פזיזים...
ה. הסיבה העיקרית שאני מאמין שאין להשוות את עולם הבאזר לעולם האמיתי (ואני מאמין שמישהו פה כבר העלה את הנימוק הזה) היא העובדה שבניגוד לעולם האמיתי (הנ.ב.א), הכלכלה בבאזר היא בעצם ביוספרה עצמאית, ללא גורמים חיצוניים שישפיעו עליה. בניגוד לנ.ב.א שם יש לך בעלי קבוצות עם כיסים עמוקים והשפעות של המצב הכלכלי ברחבי העולם ועוד ועוד באזר הוא בעצם מעין קופסא סגורה, כל הכסף סגור בתוך הקופסא הזאתי ולא יוצא ומשמש רק למטרות של המשחק, ולכן לא כל מה שנכון לגבי העולם האמיתי יהיה בהכרח נכון בבאזר בייטר, לפי דעתי.
ו. אשמח מאוד אם לא תשתמש בדברי על מנת להתסיס פה את הדיון, אמרתי מה שאמרתי, מי שראה ראה, זה הכל :)