Ja nie uważam, żeby ktoś tutaj kogoś obrażał:P
Masz rację, że sporo osób ma okrojony skład i ciężko zagrać 3 mecze w tygodniu. Zazwyczaj tak jest, że odpuszcza się najmocniejszej drużynie, bo nikt nie zamierza "kopać się z koniem":P
Czasami ktoś lubi wyzwania, liczy na to, że zaskoczy przeciwnika lub odpuszcza PP chcąc walczyć w lidze i wtedy próbuje powalczyć.
Ja uważam, że nie ma się czego wstydzić, bo każdy robi co może, żeby uzyskać swój cel.
Mi też sporo drużyn odpuściło, żeby zachować skład na PP chociaż nie jestem faworytem.
Oczywiste jest to, że niektóre drużyny może to irytować, tym bardziej te, które mogą planować walkę o awans, bo przeciwnik zyskuje przewagę i dzięki temu, że wszyscy mu odpuszczają jego droga do pierwszego miejsca w lidze i przewagi parkietu w PO jest usłana różami.
Patrząc na to z drugiej strony, skoro komuś nie pasuje, że ktoś odpuszcza liderowi niech sam dokupi zawodników i płaci im kolosalne pensje. Wtedy też będą mu odpuszczać i wątpię, że będzie mieć coś przeciwko temu:P
Oczywiście fajnie jest jak każdy próbuje walczyć w każdym meczu i nie uważam, że "odpuszczanie jest super"(chyba, że odpuszczają mi:P), ale niestety realia są takie, że nie każdy ma taką możliwość.