8. Czy strata jednego treningu jest dla zawodnika sporą stratą?
W kontekście NT jeden trening nie ma znaczenia. Przy U21 może czasem tego skoku zabraknąć w ważnym meczu :) Prezesów, którzy chcą szybko sprzedać z zyskiem można namawiać na trening ogólny, lub „wejścia pod kosz”, które owocują szybkimi skokami i mogą zwiększyć wartość zawodnika.
9. Czy gdyby JW skakał z klubu do klubu, gdyby jego forma była taka jak przez większą część minionego sezonu, a kontakt z jego właścicielem nie najlepszy to czy widziałbyś ciągle dla niego miejsce w zespole, czy byś go odpuścił i postawił na innych?
Trzymanie w kadrze gracza bez formy jest bez sensu. Czasem oczywiście pojawiają się inne względy, np. brak Free Agents przez jakiś czas i groźba zakopania zawodnika. Dla wybitnych zawodników zawsze będzie miejsce w kadrze, tylko najpierw muszą trafić do właściciela, który będzie dbał o formę.
10. Big Z... - nie śledziłem az tak dokładnie przed 2-3 sezonami co się dzieje w świecie BB i do tego sezonu, jakże świetnego byłes dla mnie trochę anonimowy.. jak to z Toba było wczesniej i co może byc twoja główną zaletą na stanowisku?
Umiejętność wygrywania w sytuacjach beznadziejnych.
11. Zostajesz selekcjonerem. Czy widziałbyś w kadrze miejsce dla typowo defensywnego C?
Takie rzeczy to raczej w klubie, przy ograniczonym budżecie. Ewentualnie w U21. W dorosłej kadrze chcę mieć jak najwięcej uniwersalnych. Przy graniu R&G 2-3, oprócz standardowych cech, taki Center powinien mieć JR+JS.
Wydaje mi się, że taki typowo defensywny Center w kadrze to zbyt czytelny sygnał o naszej taktyce dla przeciwnika, ale jestem otwarty na dyskusję w tym temacie.
PS Jeśli jakieś pytanie pominąłem to przypomnijcie.
Last edited by Big Z at 12/17/2009 5:38:06 PM