Trenuje podania/OD/inne boki. A odwrócony taki nie będzie?
No właśnie, że będzie! Chyba nie załapałeś o co chodzi, więc jeszcze raz powolutku i po kolei wytłumaczę. Przeanalizuj to sobie dokładnie kilka razy, to bardzo proste ;-)
Pojawił się zarzut, że trening odwróconego będzie trudny dla klubu, bo będzie grał na nieswojej pozycji. I ja z tym nie polemizuję. Ale podałem kontrargument, że nieodwrócony też to robi i szybko wyklikałem sobie te mecze Węgrzyna i Wisniewskiego.
Pokazałem, że ten problem i tak już występuje u nieodwróconych. I dlatego zarzut w kierunku odwróconych jest zarzutem obosiecznym. Tyle. I dlatego ten zarzut nie dyskwalifikuje odwróconych względem nieodwróconych, tylko jest na remis. Różnic trzeba szukać gdzie indziej.
Bo gra na PG, czyli na nieswojej pozycji. Podobnie jak bramkarz w ataku nie rozegra meczu życia, ani napastnik na bramce. To chyba oczywiste?
No jasne, że jest to oczywiste. I dlatego jest to kłopotliwe dla klubu.
Trenuje. Częścią treningu dla kadry są pewne wyrzeczenia, jak np. trenowanie podań centrom - na PG, bo gdzie indziej się nie da. (trening dla zespołu, jak wiadomo, jest mało efektywny).
Przecież Ty mi wkładasz w usta moje własne argumenty ;-) Przecież właśnie o to chodzi. Trening reprezentanta to jest wyrzeczenie. Zarówno nieodwróconego i odwróconego. A tutaj wcześniej ktoś mi zarzucał, że odwróceni są fuj, bo wymagają wyrzeczeń. A nieodwróceni to nie? ;-)
Bo grał na PG, czyli na nieswojej pozycji.
To dlaczego moim odwróconym się zarzuca, że będą grali na nieswojej pozycji? ;-)
Załapałeś już o co w tym chodziło? Wypunktowałem nieodwróconych tymi samymi zarzutami, którymi tutaj starano się punktować odwróconych ;-)
A Ty swoimi postem to potwierdziłeś ;-)
Last edited by B.B.King at 7/6/2010 9:47:27 AM