Στέλιο τι προτείνεις?
εγώ λέω να ανοίξουμε ένα νήμα εθελοντών. τα παιδιά που μοιάζουν ορεξάτα πολύ να δηλώσουν συμμετοχή και να μπουν στο τιμ της εθνικής. δεν μας νοιάζουν οι γνώσεις τους, αλλά το κέφι τους. να μαζευτούν 4-5 άτομα και να δημιουργηθεί ένας κορμός που θα καθοδηγηθεί από 1 μόνον έμπειρο από εθνικές. να εξασφαλιστεί έτσι και το μέλλον και μια συνέχεια. αν δεν έχουμε κάποιον ε τότε κάποιςο λιγότερο έμπειρος αλλά που θα είναι δεκτικός και θα ζητάει γνώμες.
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
ότι η προπόνηση απαγορεύει ανόδους είναι μύθος. δεν τις απαγορεύει, απλά τις καθυστερεί λιγάκι. ωστόσο ότι σπέρνεις θερίζεις. όταν θα ανεβεί ο διπλανός σου, το πιθανότερο είναι να ψάχνει για παίκτες στις λίστα σπάνιους και να παλεύει να μαζέψει φράγκα. εσύ που φτιάχνεις όμως τον παικταρά, και μεγαλύτερα έσοδα θα έχεις από εμπορικά, αλλά και θα χρειάζεσαι λιγότερα φράγκα και γενικά θα είσαι πιο έτοιμος. εγώ προσωπικά που προπονώ δύο παίκτες, για την πάρτη και την ομάδα τους ξεκίνησα και όχι για την εθνική. η εθνική στην πορεία ήρθε. κι αν καθυστέρησα να φτάσω στην Α2 πιο πολύ στην αμπαλοσύνη οφείλεται. φυσικά και υπάρχουν αγωνιστικές θυσίες και δυσκολίες. αλλά θα τις συναντήσεις πιο συχνά στην Α2 και την Α1 και όχι στην ΙΙΙ και την IV. επαναλαμβάνω πως αν έχετε την φιλοδοξία να φτάσετε Α1 κάμια μέρα και σας; αρέσει η προόνηση, μην το σκέφτεστε καν. βουρ με τα μούτρα να δημιουργήσετε παικταράδες χωρίς βιασύνη για εθνική. αν έχετε υπομονή και επιμονή θα έρθει και αυτό λογικά. και δεν υπάρχει λόγος να γίνει στα 26. και στα 28-29 να παίξει, και πάλι καλό θα είναι.
οικονομικά να ξέρετε τους μισθούς για το προσωπικό μπορεί και τους βγάζετε από τα εμπορικά. μιλάω πάντα για 6άρη γυμναστή. δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν μπορείτε εξαρχής. ούτε εγώ με το καλημέρα. σιγά σιγά όμως κοιτάμε να την κάνουμε αυτή την αναβάθμιση.
κάτι θα ξέχασα αλλά έγραψα πολλά νομίζω. ξαναλέω τα παιδιά που είστε ορεξάτα βγείτε μπροστά και μην κολλώνετε. σεμνότητα και ταπεινότητα και όλα θα πάνε καλύτερα και σαν κοινότητα και σαν διασκέδαση και σαν αγωνιστική πρόοδος. Η Ρώμη εξάλλου δεν χτίστηκε σε μια μέρα.