BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
From: oskar4

This Post:
00
159725.212 in reply to 159725.211
Date: 10/27/2010 1:51:02 PM
Overall Posts Rated:
1010
PS. Nie sądzę, żeby vinnie robił komukolwiek na złość. Wydaje mi się, że jak każdy normalny człowiek nie widzi sensu w tym, żeby spędzać dodatkowe godziny przed monitorem, w celu sprawdzania list, skoro i tak szanownemu Hawkeyedowi nie będzie to pasować. Pamiętam, że ktoś pisał już podobnego posta, ale widać umknął on Twoim oczom.

Ale nikt go nie zmusza, żeby siedział przed monitorem. Myślałem, że to robi bo chce jakoś polskiej społeczności pomóc.
Ale chyba niekoniecznie.

Kilka postów wyżej pisałeś, że to m4ti_ powinien się tym zajmować. Teraz napisałeś, że vinnie jeśli nie sprawdzi list tzn., że nie pomaga polskiej społeczności BB. Gdzie tu sens?

From: Hawkeyed

This Post:
00
159725.213 in reply to 159725.210
Date: 10/27/2010 1:51:02 PM
Overall Posts Rated:
7474
Hawkeyed , najlepiej by się stało jakbyś startował w wyborach na selekcjoner NT lub U21, wiedział byś wtedy w 100% czy masz poparcie w środowisku bb, co do swoich planów.

Ja wiem co jest dla mnie najlepsze i umówmy się, że nikt mi nie będzie mówił gdzie i na kogo mam startować. Okej?

Co do meczu z Islandią - przegraliśmy i nie jest to dobre. Czy można było wygrać? Zapewne tak - wystarczyło normal dać. Czy mamy się pastwić nad VJ? Nie bo celem nie było wygranie jednego meczu, ale awans dalej. Poczekajmy z oceną do samego końca. Selekcjoner dostał mandat zaufania od społeczeństwa i za pewne ma swoją wizje na grę i gdzie i kiedy z kim dużego czy średniego strusia wystawiać.

Nad nikim się nie pastwię. Zadaję pytania jedynie. A czy trudne? Wg mnie zwyczajne. Czasem bez jednego zwycięstwa może nie być awansu. Swoją drogą dziwisz się Islandii, że zagrała CT akurat z Polską? Takiej społeczności może być potrzebny taki sukces, żeby zainteresować użytkowników kadrą jeszcze bardziej. I zachęcić ich do treningu.
I naprawdę przewiduję, że tak przecież może być w przypadku U-21 co sezon.

Ja już proszę was o spokój, bo zaczyna się tu kwas robić, który na pewno nic dobrego nie przyniesie.

Myślałem, że Fajny Gość wyciągnął wnioski, że lepiej ze mną nie dyskutować.
Myliłem się.

This Post:
00
159725.214 in reply to 159725.212
Date: 10/27/2010 1:53:54 PM
Overall Posts Rated:
7474
Kilka postów wyżej pisałeś, że to m4ti_ powinien się tym zajmować. Teraz napisałeś, że vinnie jeśli nie sprawdzi list tzn., że nie pomaga polskiej społeczności BB. Gdzie tu sens?

Gdyby zajmował się tym ten, który powinen się tym interesować to nie musiałbym się użerać z tym, którego niespecjalnie to obchodzi, bo zawsze może zasłonić się tym, iż broni innych interesów i zajmuje inne stanowisko. Teraz już rozumiesz?
A że mój język kąśliwy i uszczypliwy to już się chyba szanowne grono przyzwyczaiło ;)

From: Mario

This Post:
00
159725.215 in reply to 159725.213
Date: 10/27/2010 2:04:06 PM
Overall Posts Rated:
605605
Czasem bez jednego zwycięstwa może nie być awansu. Swoją drogą dziwisz się Islandii, że zagrała CT akurat z Polską?

A czasem jedna porażka nic nie zmienia. Poczekajmy do końca.
Nie dziwię się że Islandia zagrała CT, nawet pisałem o tym przed meczem, że spodziewam się normal z dużym wskazaniem na CT. Czemu zagrali CT Islandczycy? Bo w ich przypadku lepiej być jeszcze w grze niż być już po za nią. Cuda się jeszcze im zdarzyć mogą.

Ja wiem co jest dla mnie najlepsze i umówmy się, że nikt mi nie będzie mówił gdzie i na kogo mam startować. Okej?

To ty nie mów co jest najlepsze dla innych, jaki model treningowy jest najlepszy i nie mów nic co i jak mają robić, bo kązdy z managerów wie co jest najlepsze dla nich. Łokej? i tak w koło Macieju,
Równie dobrze mógłbym Ci powiedzieć, że Napchałeś Sobie Głowę Jakimiś Pierdołami O żabach I Teraz Na Siłę Próbujesz Zainteresować Tym Innych...

This Post:
00
159725.216 in reply to 159725.215
Date: 10/27/2010 2:11:25 PM
Overall Posts Rated:
7474
A czasem jedna porażka nic nie zmienia. Poczekajmy do końca.
Nie dziwię się że Islandia zagrała CT, nawet pisałem o tym przed meczem, że spodziewam się normal z dużym wskazaniem na CT. Czemu zagrali CT Islandczycy? Bo w ich przypadku lepiej być jeszcze w grze niż być już po za nią. Cuda się jeszcze im zdarzyć mogą.

Selekcjoner o tym pomyślał albo i nie. Podjął decyzję taką a nie inną. Tak samo jak ta o nietrenowaniu ST i FT albo o nieselekcjonowaniu zawodników, odrzucając tych bez FT.
Podjął również decyzję o tym, by kandydować na selekcjonera, więc tak samo ja, jak i Ty i każdy inny mamy prawo zadawać pytania. Niezależnie od tego czy to był mój kandydat czy Twój.
Selekcjoner jest zawsze nasz.

To ty nie mów co jest najlepsze dla innych, jaki model treningowy jest najlepszy i nie mów nic co i jak mają robić, bo kązdy z managerów wie co jest najlepsze dla nich. Łokej?

Właściciele z którymi się kontaktuję mają absolutne prawo wyboru co chcą robić. Nie mam możliwości nikogo do niczego zmusić.
Ile razy będziecie przywoływać ten bezsensowny argument?

This Post:
00
159725.217 in reply to 159725.216
Date: 10/27/2010 2:27:32 PM
Overall Posts Rated:
605605

Selekcjoner o tym pomyślał albo i nie. Podjął decyzję taką a nie inną. Tak samo jak ta o nietrenowaniu ST i FT albo o nieselekcjonowaniu zawodników, odrzucając tych bez FT.

Czas na ocenę selekcjonera przyjdzie później - nie teraz. VJ nie jest osobą z przypadku, w końcu dostał poparcie na drugą kadencję. (Nie)stety dla Ciebie VJ został selekcjonerem i nie ma co dyskutować w tym momencie czy słuszną selekcje zrobił, bo przekonał do swojej wizji większość wyborców(i to raczej w przytłaczającej liczbie) .
Masz inne zdanie w tym temacie Twoja sprawa. Jednak wydaje mi się, że sam nie jesteś przekonany mocno do swojej wizji. Jeżeli byś był to byś wystartował w wyborach i przekonał większość do "najsłuszniejszych" Twoich poglądów. Selekcjonował byś sobie zawodników z FT i staminą i wszystkim innym czym byś chciał.

Zadając w kółko te same pytania, wytykając "selekcje" robisz nagonkę na selekcjonera. Poddajesz w wątpliwość jego wizje na samym początku jego kadencji. A to on dostał mandat zaufania, a nie Ty.

From: MuzG

This Post:
00
159725.218 in reply to 159725.217
Date: 10/27/2010 2:40:36 PM
Overall Posts Rated:
3030
Jeżeli byś był to byś wystartował w wyborach i przekonał większość do "najsłuszniejszych" Twoich poglądów.

Mentalność typowego polaczka - jak się nie ma jaj żeby wystartować w wyborach na selekcjonera to lepiej siedzieć sobie w zaciszu własnego domu i krytykować wszystko i wszystkich.
Dobra rada Hawkeyed, zakończ tą polemikę bo tylko tracisz w moich oczach (i zapewne wielu innych użytkowników). Zawsze traktowałem Cię jako bardzo elokwentnego menadżera, ale swoim zachowaniem powoli zaczynasz schodzić na poziom którego nie wypada Ci przekraczać.
Pozdrawiam

Last edited by MuzG at 10/27/2010 2:41:08 PM

This Post:
00
159725.219 in reply to 159725.216
Date: 10/27/2010 2:41:46 PM
Overall Posts Rated:
1212
Zwróć uwagę że nikt nie dewaluuje Twojego pomysłu na kadrę narodową. Ty natomiast starasz się umniejszać znaczenie innych niż Twoje pomysłów czy poglądów. Jeżeli chcesz by Twój pomysł sprawdził się na poziomie zakładanym nie powinieneś wprowadzać go kosztem innych. Jeżeli chcesz większych prerogatyw to faktycznie sam kandyduj i zostań selekcjonerem wtedy będziesz miał pełnie władzy do realizacji swoich pomysłów i nie będziesz musiał oglądać się na innych. W tym momencie Twój fajny pomysł na kadrę jest przytłoczony Twoim niefajnym podejściem do działań innych osób. Myślę że sam sobie w tym momencie szkodzisz i Twoja postawa może mieć negatywny wpływ na popularność programu. Rozumiem że walczysz o jak największe możliwości rozwoju programu. Jednak nie możesz zakładać że Hawkeyed to ten jedyny nieomylny i tylko jego plan ma rację bytu. Nawet jakby tak było każdy ma prawo do wprowadzania własnych pomysłów w życie. Tym bardziej selekcjonerzy którzy dostali takie przyzwolenie od społeczności i to właśnie ona oceni ich działania w kolejnych wyborach.

To: MuzG
This Post:
00
159725.220 in reply to 159725.218
Date: 10/27/2010 2:47:15 PM
Overall Posts Rated:
605605

Mentalność typowego polaczka - jak się nie ma jaj żeby wystartować w wyborach na selekcjonera to lepiej siedzieć sobie w zaciszu własnego domu i krytykować wszystko i wszystkich.

Stanowisko typowego polaczka - lepiej siedzieć w drugiej linii, przedstawiać swoją wizję wytykać innym wszystko i nie brać żadnej odpowiedzialności za to co się robi.

From: MuzG

This Post:
00
159725.221 in reply to 159725.220
Date: 10/27/2010 2:52:15 PM
Overall Posts Rated:
3030
Stanowisko typowego polaczka - lepiej siedzieć w drugiej linii, przedstawiać swoją wizję wytykać innym wszystko i nie brać żadnej odpowiedzialności za to co się robi.

Nie wiem czy dobrze mnie zrozumiałeś, ale poprzedni post mimo że był odpowiedzą na Twojego posta to w pełni adresowany był do Hawkeyed'a
Pozdrawiam

To: MuzG
This Post:
00
159725.222 in reply to 159725.221
Date: 10/27/2010 3:39:24 PM
Overall Posts Rated:
605605
Zrozumiałem i dodałem coś ponad tamto:)

Advertisement