BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott IV.

Magyar válogatott IV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
249772.213 in reply to 249772.207
Date: 11/27/2013 8:26:17 AM
Overall Posts Rated:
350350
Bocs, de pont rossz példát hozol fel! Nem az olyan extraklasszisokra gondolok,mint Radnai, Plotár, Tham.. stb.. Ők megérik a pénzüket, bár van egy határ szerintem, ami fölött már abnormis a kifizetett pénz egy-egy emberért. Példának vehetném Fazekast (5 millió) vagy a mostani 6-7 milliós külföldi embert is... Azt gondolom ez már kivagyiságból és nem józan értékítélet alapján született árak.

Azokra gondolok, akik még "félkészek", de már elég komoly szintű játékosra,mint Garami (25298382) (főként u21-szintű centerek)
Garamiért 900-at kérnek, de nem hiszem, hogy bárki is adna érte annyit. És itt van elásva a kutya!
Szerintem 6-700 körül éri meg a pénzét, de a tulaj ragaszkodik egy általa reálisnak vélt árhoz.
Továbbá jöhetne sok olyan ember névsora, akik edzetlenül álltak a piacon pont amiatt, mert a túl magas árazás folytán nem vitték el őket.

Amúgy meg kínálták eladásra több erőcsatárt akkoriban miután jelentkeztél, de nem vetted meg őket. Mondjuk érthető okok (eltartás) miatt nem. De volt itt olyan 1. ligás is, aki nem vette meg végül Borgulyát pont a reális ára miatt (2 milla), mert az az túl drága volt a számára! Akkor miről beszélsz? Igen, arról hogy van kínálat és van kereslet, DE a kettő nem ütközik és nem jutnak több ízben sem egyezségre a felek. Ez a baj főként...

This Post:
00
249772.214 in reply to 249772.212
Date: 11/27/2013 8:32:18 AM
Overall Posts Rated:
310310
Cimi 50 "félbehagyott" emberről beszélt. Nehezen hiszem el, hogy 50 ember azt választotta, hogy válogatottnak edz és aztán "félbehagyta". Gyanítom, hogy abból az 50 emberből legalább 40-45 nem is volt kapcsolatban a válogatott stábbal, tehát saját magának nevelte. Kára van ebből a válogatottnak? Igen. Hülye ettől az, aki csak odáig edzi az emberét, ami neki megfelel? Szerintem nem.
A problémát én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy nagyon kicsi az érdeklődés a válogatott irányába. Ez tényleg nagy gond, viszont nem hinném, hogy ettől még "rosszul játszana" az, aki csak a saját érdekét nézi és ennek megfelelően edz.

Don't feed the troll
This Post:
00
249772.215 in reply to 249772.209
Date: 11/27/2013 8:36:19 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nyilván, a B válasz a jó. Én is ezt gondolom, DE szerintem te is tudod, hogy vannak olyanok, akik nem reagálnak semmit...
Sem nem teszi piacra, se nem írja azt, hogy edzené vagy ha nekikezd, akkor elrontja (nem azt edzi, amit kér a scout vagy csak 4-es edzőre futja 5-6-os helyett). Az ilyen eset miatt maradt le pl egy minden idők legjobbja extra bedobónk...
Gyenge edzővel edzték.

This Post:
00
249772.216 in reply to 249772.214
Date: 11/27/2013 8:51:19 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Nyilván az 50 fő mint potenciális jelölt jött szóba.Én sem hiszem,hogy mindenkivel kapcsolatban volt a stáb...

This Post:
00
249772.217 in reply to 249772.211
Date: 11/27/2013 8:55:25 AM
Overall Posts Rated:
350350
Tökéletesen egyetértek.

Én sokáig csináltam az "a" verziódat. Mondjuk nem voltak extra potosok a fiaim, tehát sok pénzt nem remélhettem belőlük .
Az a kérdés hol van az pont, amikor kb max pénzt kaphatsz a játékosért?

Mi ér többet, pl Horváth Levente (24250615) eladása 22 évesen vagy pl ha eladná most Norbi?
Megtartsa? Meddig tartsa meg/ meddig edzze még? - költői kérdések, csak példaként hoztam fel.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 11/27/2013 8:57:27 AM

This Post:
00
249772.218 in reply to 249772.214
Date: 11/27/2013 8:55:52 AM
Overall Posts Rated:
146146
Senki nem hülye. Ezt a jàtékot mindenki ugy jàtsza ahogy ö akarja. Nem kötelezö semmi.
Ezekkel a félbehagyotakkal meg az van,hogy egyszerüen nem érdekli,nem köti le ugy a jàték mint minket.
Irhatunk mi 100 levelet kérhetünk stb ha nem érdekli.

Van egy baràtom a kezdö 5 oldalon. Megkérdezem nem irna-e egy cikket erröl a jàtékról.

This Post:
00
249772.219 in reply to 249772.213
Date: 11/27/2013 9:18:27 AM
Overall Posts Rated:
411411
Spirito, nem akarok vitázni/beszélgetni veled erről. Felhoztál példának egy fos szar gyereket (monster kieg nélkül), aki a kutyának se kell. Van egy eladó kispadmelegítőm megveszed 200k-ért? Ugye te se gondolod komolyan ezt a példát!

Az utána lévő példa a legjobb. Kérdezd meg cimitől, mióta akarom megvenni Borgulyát! El akarta adni? NEM 3,5 millám volt rá. Vettem egy lengyelt helyette! Ha az jobb, essen ki és menjen csődbe. Persze majd akkor el akarja adni, amikor már se nekem se másnak nem lesz pénze rá. Visszanéztem, Newsea 2x is szólt itt, hogy edzhető kinti embert venne, vagy kinti embereket eltartana. Hol volt Borgulya tulaja? Még annyi se volt válaszolva, esetleg ezt vagy azt keresse meg vagy keressem meg én, mert van hajlandóság eladhatóságra. Borgulyáért a fél karom oda adtam volna. Én scoutoltam a szívemhez közel áll!

This Post:
00
249772.220 in reply to 249772.219
Date: 11/27/2013 9:34:13 AM
Overall Posts Rated:
350350
Az a "fos, szar"gyerek meg lett hirdetve cimi által, hogy "ki szeretne vele szenvedni?" Hmmm..hmmm

Ennyit erről.. tehát ő lát benne némi fantáziát Nt szempontból, ha ló nincs, akkor jó a szamár is alapon...
De pont az ilyenek a jó példák! Akik még csak félkészek, de már nehezen lehet tartani őket pl 3-4-ben.
Hány olyan ex u21 centert tudnék sorolni, akiket tovább kellene/ kellett volna edzeni 22 év fölött, de nem tették, mert ... anyagi okai voltak.. Ez itt a rákos gócpont! Pénz hiányában megállnak és félbehagyják őket edzésben.
Ezért van a stadion projekt ismét előhozva. Pénz, pénz, pénz.. A pénz pénzt teremt
Aki ezt nem érti, annak kár bármit is mondani... :(

This Post:
00
249772.221 in reply to 249772.211
Date: 11/27/2013 9:38:41 AM
Overall Posts Rated:
411411
Értem én, hogy mit akartok mondani, csak megint az az alapfelállás, hogy a válogatott érdeke a klubérdek felett áll. Nálatok talán így van, másnál meg nem. Az, hogy valaki abbahagyja a játékosa edzését, felfogható úgy is, hogy hagyja elértéktelenedni, meg úgy is, hogy el tudja tartani és eredményes lesz és akár más poszton is tud fiatalt edzeni.

Nem viccelem el a dolgot, bár jókat nevetek azért rajta.

Ha érted a dolgot amit írtam, akkor nem értem, ez miért válogatott érdek, miért nem klubérdek? Vagy kevered a szezont a fazonnal, vagy mégse érted amit írok. Az, hogy azt a játékos akit neveltem szezonokig és az árát aranyáron mérik eladom valakinek, az miért válogatott érdek? A manager saját érdeke, hogy a maxot hozza ki egy eladásból! a b c ből nem választanék véletlenül sem. Egyik rosszabb lehetőség mint a másik. Vannak még ötleteid? Ha a cél az volt, hogy minél rosszabb lehetőségeket próbálj ide írni, sikerült. Vannak azért összetettebb megoldások is hála az égnek!

Úgy vettem ki, az ábra az, a 23 éves 120k-s fizetésű MVP playád elérte a kívánt szintet, eladni nem adod el, fiatalt nem veszel a helyére csak vagy. Elérted a játékba amit akarsz be is fejezheted! Gondolom véletlenül se erre gondoltál.

Hülyéskedjünk egyet:

van egy jól edzett jó kis multis 24 éves mvp magyar cenyád, amikért az elmúlt időszakokban kipengettünk 2-2,5 millát! Adjuk el mondjuk. Nem tudom mit szeretnél, a stadion készen van vagy sem, ha nincs fejleszd. 29-31 éves játékosokat majdnem fele annyiért kapod meg ugyan olyan képességekkel. 3-4 szezonig használhatod, az MVP-k nem sűrűn dobálják el a képességeiket 34 év alatt! Ha jó játékost veszel, 3-4 szezon alatt buksz rajta ez tény, de a másik playa csapatban tartásával 3x akkora bukás vár rád anyagi oldalon! Ráadásul ha eladod az eredményességed javulhat, hiszen 1 millát bele tudsz ölni a keretbe, vagy akár fiatalokat vehetsz a + pénzből.

De ha nem adod el, akkor mennyivel vagy előrébb? A keret nem erősödik, fiatalt nem tudsz miből venni. Őt tovább nem akarod edzeni, akkor kit fogsz? Elmondásod szerint fiatalt nem akarsz venni edzett posztra mert az eredmény rovására megy, de nem is tudnál, nincs miből. Ezzel akármi van feladsz egy edzés helyet, ami hátrányosan érinti hosszútávon a csapatodat. Fizetésbe már több nem fér bele valszeg, különben nem hiszem, hogy befejezted volna az edzését, ha mégis nem leszel milliomos belőle sosem! Ez egy patt helyzet. Se előre, igaz hátra se. De hol a jövőkép? Miből lesz erősebb jobb csapatod? 2. 3. osztba még elmegy, lehet nyerészkedni a bevételekből. De így soha senki se fog ligát nyerni vagy ligába jutni.

És leírom újra, ennek semmi köze a válogatott érdekekhez. Ez kizárólag klubérdek. Arany áron kell eladni, olcsón kell venni. Aki eltalálja ezeket a dolgokat rövid idő alatt nyerő csapatot tud csinálni!

This Post:
00
249772.222 in reply to 249772.220
Date: 11/27/2013 9:47:17 AM
Overall Posts Rated:
411411
Ezért nem szeretek veled beszélgetni! Ha a válogatott olyan szintre süllyed, hogy már sztár potosok is bekerülhetnek hozzánk, akkor neked ez lesz majd az etalon? Újabb hatalmas szólás volt tőled. Van amit megfizet a piac, van amit nem. Próbálj meg nem olyan játékost példának hozni, ami egy tucat a játékban, abból is egy olyat, aki 23 év végére éri el azt, amit már egy rohadt jól edzett 21 éves is tud. Az, hogy Nt szempontból van ráció benne az egy dolog. Most vonult vissza egy hasonló játékosunk bizonyos Aczél! KB ekkora kereslet lesz az ilyen játékosokra. Ciminek meg az a dolga, hogy mindenkinek akire szükség lehet találjon tulajt! Ez így van rendjén. Nem láttam azt, hogy úgy hirdette meg, emberek ezt vegyétek meg, mert aki edzi milliókat fog keresni vele! Attól még lehet keret esélyes, hogy az értéke a béka segge alatt van jelenleg! Megveszed 900-ért, mire oda fog érni addigra kb 400k-t fog érni. Jó példa ismét mondom! Akarod tovább ragozni a sz@rt?

Last edited by JoeBlack at 11/27/2013 9:49:16 AM

This Post:
00
249772.223 in reply to 249772.217
Date: 11/27/2013 9:50:51 AM
Overall Posts Rated:
411411
Tökéletesen egyetértek.

Én sokáig csináltam az "a" verziódat. Mondjuk nem voltak extra potosok a fiaim, tehát sok pénzt nem remélhettem belőlük .
Az a kérdés hol van az pont, amikor kb max pénzt kaphatsz a játékosért?

Mi ér többet, pl Horváth Levente (24250615) eladása 22 évesen vagy pl ha eladná most Norbi?
Megtartsa? Meddig tartsa meg/ meddig edzze még? - költői kérdések, csak példaként hoztam fel.

Bármikor eladhatja! Az a fajta játékos, akiért 21-22-23-24-25 évesen is kaphat 4 millát is akár.

Advertisement