BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
136218.214 in reply to 136218.213
Date: 3/26/2010 9:08:52 AM
Overall Posts Rated:
122122
slažem se da ti ne trebaju dodatna zaduženja, pošto ni posao LA ne radiš kako treba. ceo dan ti stoji neprevedena vest, a ovde bistriš reprezentativnu politiku sa mnom)))
šalim se naravno. pozdrav za najboljeg LA...
Hehe, idi pisi primedbu na temi Prevod BBa - Primedbe

Last edited by LA-popeye91 at 3/26/2010 9:09:08 AM

Fair play!!!
This Post:
00
136218.215 in reply to 136218.212
Date: 3/26/2010 9:10:23 AM
Overall Posts Rated:
2121
vise podseca na ja tebi ti meni :) i tako dok prvi ne popusti a popustanja nema :)

This Post:
00
136218.216 in reply to 136218.208
Date: 3/26/2010 9:13:04 AM
Overall Posts Rated:
5757
Знам да сте одрадили феноменалан посао до сада и занима ме још да ли сте планирали да урадите нешто слично као неке репрезентације да задужите по једног тренера за сваку позицију или нека комбинација, а да селектор наравно има увида у све (односи се на селектора У21, као координатора)!

П.С. на ово последње питање могу одговорити сви кандидати ако имају неко мишљење о томе!
ПОЗЗ

očekivao sam više ovakvih pitanja na izborima, pa bi objasnio svoj plan o razvoju igrača. moj odgovor bi upravo bio ovakav.
ja bi vodio računa o igračima koji su na najužem spisku, dakle njih 20-ak koji će pokušati da izbore plasman na evropsko prvenstvo. i to će biti uglavnom igrači od 21 godine, eventualno poneki 20-godišnjak. a za svaku poziciju bi postojao trener koji bi savetovao i sarađivao sa menadžerima potencijalnih reprezentativaca. naravno svaki od tih 5 trenera bi se prvo sa mnom dogovorio kakve uslove i kakve instrukcije dajemo vlasnicima potencijalnih reprezentativaca.
mislim da se od svake nova generacije izašle sa drafta (igrači od 18 godina), mora raditi bar sa 50 igrača (10-ak za svaku poziciju), da bi tokom naredne 3 sezone neki otpadali (zbog dugih povreda, zbog neadekvatnog treninga, zbog neozbiljnosti vlasnika...) i da onda kad budu imali 21 godinu dobijemo 10-15 igrača koji su na najvišem mogućem nivou i da bez problema idemo na svetsko prvenstvo, a tamo šta uradimo, uradimo.....

Ta prica je pricana nekoliko puta, ali ajde. . . .
igraca sa potencijalom 8+ ima bas toliko koliko si napisao oko 50. U startu 5-10 njih propadne , tako sto odu u inostranstvo, a to mi ni danas nije logicno, zasto neki daju tolike pare da useru igrace. Barem 10-15 zavrsi u klubovima koji su botovi ili koji ce uskoro postati botovi. Ostaje ti nekih 30-ak igraca. E tu vise od polovine prodane zato sto vlasnici ili nemaju strpljenja ili teraju po svome. A kada dodas na to i povrede (eto sad se setih, ta povreda nam je prejebala dobrog centra 21 god. pred kraj sezone koji se povedi na 4 nedelje, a HOF je i dobro treniran), ostane ti, u najboljem slucaju do 10 igraca. A to je ono sto se nalazi u reprezentaciji, a ostatak se popunjava potencijalom 7-, koji uglavnom zavrsavaju kod vlasnika koji znaju sta da prave od igraca.
Igrace ne mozes da delis na nacin, oni koji su ti na najuzem spisku ili ne. Mozes da izdvojis i 10 i 20 i 30 igraca koji ce da budu nosioci igre u buducnosti i podelices ih na sledeci nacin: na igrace koji dobro treniraju i one sa cijim vlasnicima moras non-stop da se prepucavas i objasnjavas itd. Pogledaj Grubora (9551747), sta mislis koliko se ja puta cujem u toku sezone sa njegovim vlasnikom. Pa mozda tri, ceitiri, pet puta, i to najmanje raspravljamo o njemu. Pogledaj Mitra (10398909). Pogledaj kad je poceo da trenira. Imao je 18 godina i poceo je da trenira pred pocetak plej ofa, na kraju sezone, a zavrsice u reprezentaciji kao jedan od najboljih centara. Cela ova prica je o tome da ti ne moras da brines o svim igracima, jer Trbazzi znas sta treba da radi sa Gruborom, Filozof zna sta treba da radi sa Mitrom na dalje, i medju vama nema vise potrebe za nekom daljom i slozenijom komunikacijom. Tebi ostaje da se trudis da ubedis one koji misle da znaju da treniraju igrace.

This Post:
00
136218.217 in reply to 136218.206
Date: 3/26/2010 9:24:56 AM
Overall Posts Rated:
5757
Имам питање за Јарлеу, али може ми одговорити на њега и Флавијус! Колико у овом тренутку имамоиграча 20-21 године са потенцијалом 8+ да се редовно и адекватно тренирају и колико је од њих на позицији ПГ и СГ!
Знам да сте одрадили феноменалан посао до сада и занима ме још да ли сте планирали да урадите нешто слично као неке репрезентације да задужите по једног тренера за сваку позицију или нека комбинација, а да селектор наравно има увида у све (односи се на селектора У21, као координатора)!

П.С. на ово последње питање могу одговорити сви кандидати ако имају неко мишљење о томе!
ПОЗЗ

Nisam stigao da pregledam sve igrace od 20 godina.
21.god.; potencijal 8+: oko 5-6 igraca na pozicijama PG i SG, koji su solidno istrenirani, medjutim sa potencijalom 6 i 7 postoje malo bolje istrenirani igraci
20g. pot 8+ : ima ih preko deset za sada (pg/sg), mozda nadjem jos nekog dok pregledavam ocene.
Uostalom videces kada azuriram spisak.

Last edited by Flavius Valerius Aurelius Constantinus at 3/26/2010 9:26:18 AM

This Post:
00
136218.218 in reply to 136218.210
Date: 3/26/2010 9:26:33 AM
Overall Posts Rated:
500500
očigledno je da tu moju prvu poruku nisi shvatio onako kako je trebalo, tj da pitam čisto informativno, iz dosade. nego si mislio da tu ima nekih zadnjih namera kako želim da vas pljujem, kritikujem ili šta već.
bezveze sam taj dan pogledao kostur sa kim igramo završnicu utešnog turnira i pogledao malo naše igrače. vidim ima boljih u svetu tog godišta (po plati) pa sam samo pitao u čemu je problem. da li su oni trenirani maximalno brzo ili nisu? čisto da znam šta da očekujem od naše repke za 4-5 sezona. svaki normalan odgovor bi prihvatio i ne bi kritikovao, znam da je teško ubediti ljude kako da treniraju igrače i ne volim da kritikujem ljude koje nešto rade, a pri tom ja ne radim ništa.
nije mi trebao detaljan opis svih vaših odnosa sa svim korisnicima, nego samo informativno u 2 rečenice. ali si ti moje pitanje shvatio kao neki napad i nastao je problem.
jesam imao mlade reprezentativce i normalno smo sarađivali i zbog toga mi je bezveze što je tako ispalo. a nisam tražio odgovor preko bb mail-a, jer sam postavio neobavezno to pitanje, usput onako, ni ne sluteći da će se to izroditi u veliku raspravu. posle me je tvoj odgovor iznervirao i podsetio na odgovore prethodnih selektora.

This Post:
00
136218.219 in reply to 136218.216
Date: 3/26/2010 9:30:32 AM
Overall Posts Rated:
178178
Sta god ko mislio o ovoj izbornoj diskusiji - ona mora da postoji.
Koliko je ko "ulozio" u ovu "virtuelnu" igru - toliko mu je do ishoda i stalo.
Oni koji su ulozili vise svakako nece tek tako da se izmaknu da bi "neko probao" ili "sto je siguran da bi on bolje" ili " sto misli da treba da se uradi ovo ili ono"...
Sustina je - mislis da mozes bolje, ubedi ljude u svoj koncept, pobedi na izborima i mozes poceti!
Jednostavnije ne moze....

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
136218.220 in reply to 136218.218
Date: 3/26/2010 9:44:29 AM
Overall Posts Rated:
5757
očigledno je da tu moju prvu poruku nisi shvatio onako kako je trebalo, tj da pitam čisto informativno, iz dosade. nego si mislio da tu ima nekih zadnjih namera kako želim da vas pljujem, kritikujem ili šta već.
bezveze sam taj dan pogledao kostur sa kim igramo završnicu utešnog turnira i pogledao malo naše igrače. vidim ima boljih u svetu tog godišta (po plati) pa sam samo pitao u čemu je problem. da li su oni trenirani maximalno brzo ili nisu? čisto da znam šta da očekujem od naše repke za 4-5 sezona. svaki normalan odgovor bi prihvatio i ne bi kritikovao, znam da je teško ubediti ljude kako da treniraju igrače i ne volim da kritikujem ljude koje nešto rade, a pri tom ja ne radim ništa.
nije mi trebao detaljan opis svih vaših odnosa sa svim korisnicima, nego samo informativno u 2 rečenice. ali si ti moje pitanje shvatio kao neki napad i nastao je problem.
jesam imao mlade reprezentativce i normalno smo sarađivali i zbog toga mi je bezveze što je tako ispalo. a nisam tražio odgovor preko bb mail-a, jer sam postavio neobavezno to pitanje, usput onako, ni ne sluteći da će se to izroditi u veliku raspravu. posle me je tvoj odgovor iznervirao i podsetio na odgovore prethodnih selektora.

O tome pricam. Saradjivali jesmo, sve razgovore zavrsavali uglavnom preko bb maila, i onda ti postavljas pitanje na forumu. Pa rekoh, dal je i ovaj poceo da me . . . i koji mu je cilj kad je sve to mogao i preko maila da sazna.
Rekao sam vec, da vecina onih koji su mi postavljali pitanje u vezi repke preko bb maila su dobili i neku informaciju vise nego sto su trazili, jer sam smatrao samim tim sto se interesuju, mogu i trebaju da znaju nesto vise o tome sto su pitali.

From: carapan

This Post:
00
136218.221 in reply to 136218.217
Date: 3/26/2010 9:49:39 AM
Overall Posts Rated:
33
(136217.3)
...e da, umalo da zaboravim. ukoliko pobedim na izborima, ne planiram da imam svoj stručni štab. ali bi voleo da neki ljudi prihvate moj poziv i pomognu mi u radu oko repke. takođe i svi drugi će biti uključeni u rad repke, jer će uglavnom o svim pitanjima u vezi repke biti otvarane teme gde će se moći polemisati, predlagati i tražiti najbolje rešenje.
1. Sta znaci to da neces imati svoj strucni stab? Dali to znaci da ces sam da odlucujes o taktikama i zalaganjima?
2. Kakav vid pomoci ocekujes od drugih? Skautovanje, kontakt sa menadzerima ... ?
3. Posto je veliki problem zadrzati najbolje igrace iz generacije tj one koji ce biti kasnije u A timu koji je po tvom misljenju najbolji nacin da se dobri igraci zadrze u nasoj ligi. Pritom, zelim da imas na umu sledece: dok je igrac mladji od 22godine vlasnik moze da priusti sebi 3 takva igraca koja ce redovno da trenira i time da pravi bazu za mladu reprezentaciju. Problem nastaje kada igrac predje grenicu od 22 godine jer mu se tada plata udesetostrucava i vlasnik moze da izdrzava samo jednog takvog igraca. Ko odlucuje koji igrac od 22god ostaje u drzavi a koji idu na prodaju? Ko u tom trenutku preuzima na sebe trening nova tri igraca od po 20g?

This Post:
00
136218.222 in reply to 136218.219
Date: 3/26/2010 9:49:42 AM
Overall Posts Rated:
33
(136217.6)
Novine koje bih kao selektor uveo su oformljavanje stručnog štaba mlade repke u kome bi se Flaviusu i meni pridružili perspektivni menadžeri koji se krupnim koracima probijaju ka vrhu piramide naše košarke, ali koji su pre i iznad svega dobri ljudi. Pozive su još u sezoni za nama dobili Superstar, Bavaria i Kotur, koji su ih i prihvatili, a za ovu sezonu imam još par imena u mislima. Sad je Kotur protivkandidat, pa je samim tim i poziv na ledu, ali nakon izbora i ukoliko pobedim, poziv će ponovo biti upućen. Cilj ovoga je upoznavanje šireg kruga ljudi sa funkcionisanjem repke, a takođe je odavno poznato da više glava bolje misli od jedne.
1. Koji su jos ti menadzeri koji ce biti kontaktirani da se prikljuce radu? Mislim da bi to trebalo da znamo pre kraja izbora
2. Posto je veliki problem zadrzati najbolje igrace iz generacije tj one koji ce biti kasnije u A timu koji je po tvom misljenju najbolji nacin da se dobri igraci zadrze u nasoj ligi. Pritom, zelim da imas na umu sledece: dok je igrac mladji od 22godine vlasnik moze da priusti sebi 3 takva igraca koja ce redovno da trenira i time da pravi bazu za mladu reprezentaciju. Problem nastaje kada igrac predje grenicu od 22 godine jer mu se tada plata udesetostrucava i vlasnik moze da izdrzava samo jednog takvog igraca. Ko odlucuje koji igrac od 22god ostaje u drzavi a koji idu na prodaju? Ko u tom trenutku preuzima na sebe trening nova tri igraca od po 20g?

Last edited by carapan at 3/26/2010 9:51:24 AM

From: kotoor

This Post:
00
136218.223 in reply to 136218.221
Date: 3/26/2010 10:27:08 AM
Overall Posts Rated:
500500
e ovakvog čoveka čekam od početka kampanje. čovek pročitao programe, pa postavlja pitanja.
1. stručni štab neću imati u smislu da svi o svemu odlučujemo. imaću ljude oko sebe za svaku oblast. po mom mišljenju pola ovog trenutnog SŠ-a ne radi ništa, jer nemaju striktna zaduženja šta treba da rade. planiram da imam 2 savetnika za taktiku (koji će mi pred svaku utakmicu slati predloge taktike i onda raspravljati o idejama. ali odluku šta će se odigrati donosim ja), isti slučaj je i za zalaganje (s tim što će se za zalaganje napraviti plan pred početak kvalifikacija, pa će se posle možda menjati u skladu sa rezultatima). planiram da imam 2 čoveka koji će da prate sve rivale u grupi (sem azerbejdžana i moldavije) i da prikupljaju sve informacije o njima (ukoliko je neko na tl, da odgleda neku njihovu utakmicu i sl) i planiram da imam 5 trenera koji će da prate razvoj potencijalnih reprezentativaca i da pomažu njihovim menadžerima u razvoju tih igrača i razvoju njihovih klubova. (ovo je jako bitno jer se pomaganjem razvoja klubova čiji su menadžeri spremni za saradnju, stvara osnova za buduće reprezentativce. ništa mi ne vredi ako će neko da napravi 1 reprezentativca i upropasti klub ili ne zaradi dovoljno para, koje će posle da uloži u kupovinu novog talenta).
2. očekujem od flaviusa da mi prenese sve neophodne informacije po njegovom mišljenju (spiskove igrača, mišljenje o vlasnicima i sl.). očekujem adekvatnu pomoć od direktnih saradnika. skautovanje je već urađeno, pa mislim da neće biti potrebe za novim, ali ako bude onda očekujem da se i ostali korisnici uključe u skautovanje. i od svih ostalih korisnika očekujem da prate repku, da učestvuju na temama o repki, da daju predloge, hvale, čestitaju, navijaju, kude, pljuju i sve ostalo :)
3. kada igrač pređe gornju granicu izdržljivosti po pitanju plate za klub iz niže lige (ja mislim da bi to trebalo biti granica od 150 k, ako grešim neka me isprave igrači iz III lige), onda se pokušava dogovoriti transfer u I ligaša ili u klubove koji će svesno da se žrtvuju zbog repke i da celu svoju ekonomiju zasnivaju na izdržavanju tog igrača. (ne znam da li imamo ovakvih klubova. tu uglavnom mislim na one koji već duže igraju ovu igricu, pa su se malo smorili, pa možda žele da ovako pomognu repki. ako postanem selektor uputiću poziv svima da mi pošalju na mail kako žele da njihov klub pomogne repki: pritom će imati 3-4 opcije, pa ću upoznati javnost sa čim raspolažemo). a što se tiče ko odlučuje koji igrač ostaje u državi, a koji ide na prodaju. odlučuje vlasnik igrača, ali pokušaćemo da odluka bude u obostranom interesu.

This Post:
00
136218.224 in reply to 136218.220
Date: 3/26/2010 10:37:52 AM
Overall Posts Rated:
500500
O tome pricam. Saradjivali jesmo, sve razgovore zavrsavali uglavnom preko bb maila, i onda ti postavljas pitanje na forumu. Pa rekoh, dal je i ovaj poceo da me . . . i koji mu je cilj kad je sve to mogao i preko maila da sazna.
Rekao sam vec, da vecina onih koji su mi postavljali pitanje u vezi repke preko bb maila su dobili i neku informaciju vise nego sto su trazili, jer sam smatrao samim tim sto se interesuju, mogu i trebaju da znaju nesto vise o tome sto su pitali.

eto ja ti kažem nisam želeo da te... a tvoja reakcija mi je bila tipčno stručno-štabovska, pa sam i ja možda malo preterao.
nadam se da smo se sad razjasnili i da ćemo normalno komunicirati i sarađivati u budućnosti.
p.s. izuzetno cenim tvoj trud oko repke i žrtvovanje tvog kluba za istu.

Advertisement