Co do TLu - wszystko jest zależne od pory dnia i tygodnia. To znaczy, zawodnicy najdrożej sprzedają się w godzinach pomeczowych w sobotę i wtorek, potem czwartek. Wiadomo że lepiej sprzedają się Ci, którzy kończą aukcję powiedzmy po 17, bo wtedy siedzi na TLu więcej ludzi, myślę że punkt kulminacyjny jest koło 20, ale nie jestem pewien, poszukam, poszperam, troche poobserwować spróbuję jak odzyskam mój komputer to wam powiem. :) Co do etapu sezonu w którym zawodnicy schodzą najdrożej to są to zdecydowanie 2 etapy.
1. Tydzień - dwa tygodnie przed PO - ostatni dzwonek żeby wzmocnić skład na PO i nie posypać się z budżetem, toteż kluby zacieklej walczą o zawodników, bo jest więcej chętnych w tym samym czasie a zawodników zwykle tyle samo. :) Ja robiłem swoją wyprzedaż (tę pierwszą, dzięki której grałem potem w finale) właśnie w tym okresie. Zeszli wszyscy i to po takich cenach których nie raz nie spodziewałem się dostać.
2. Początek sezonu - awanse, spadki, nowa nadzieja na to, że a nóż widelec uda mi się powalczyć w tym roku o awans. Sprawa wygląda podobnie jak poprzednio. Trzeba poprawić jakość gry, a skoro dzięki temu mam wygrywać, to czemu nie wydać tych 50 tys więcej niż początkowo planowałem, przecież to taki fajny grajek... a 50 tys to znowu nie tak dużo...
Natomiast etap w którym zawodników najlepiej KUPOWAĆ to zdecydowanie PO (jeśli nie walczymy o awans) - ceny są wtedy niższe bo zawodnicy nie przydadzą się w PO wiec mniej człowieków stara się coś upolować.
Jak się ma troche cierpliwości i jest sie w stanie poświęcić jeden czy dwa mecze, to można takie okazje urwać że szok. A jeszcze jak macie możliwość siedzenia w nocy... :P Ja zdaje się, że akurat tę wymianę miałem w okresie przygotowań do matury gdzie pół dnia sie opierdala*em a potem siedziałem do 2 albo nawet 3 w nocy. :D Co wtedy można wyciągnąć to jest istna magia. :P