BuzzerBeater Forums

Poland - II.1 > s52

s52

Set priority
Show messages by
From: Campos

This Post:
11
307475.215 in reply to 307475.213
Date: 3/23/2021 2:16:13 PM
CampoLeony
II.3
Overall Posts Rated:
832832
Second Team:
CampoLeons
Co do samego finału, to taktyka na wszystkie trzy mecze (o ile doszłoby do trzeciego meczu) była ustawiona już przed finałami. Tylko formy lub kontuzje mogły coś zmienić. (ewentualnie moja wygrana w pierwszym meczu, której nie brałem pod uwagę). Wiedziałem, że grając z niższym entem musiałem luzować w dwóch pierwszych meczach. Liczyć na to, że w drugim meczu Częstochowa nie zechce tego skończyć. W trzecim meczu natomiast na cud.

Stało się dokładnie tak jak przewidziałem. Pierwszy mecz przegrany, jednakowoż zaskoczony byłem rozmiarami przegranej! Lwy nie pozwoliły mi na za wiele. Jednak byłem przekonany, że jest to pokłosie wyższego enta i jego HCA.
W drugim meczu SZCZĘŚLIWIE Frościk nie postanowił tego kończyć. Bo gdyby tylko zagrał MoTsa i nie typował to by nie było co zbierać! Ja natomiast uparcie zagrałem II, którym w pierwszym meczu waliłem głową w mur! Co dało mi wygraną +20! W tym momencie zaznaczę, że ta wygrana trochę zamydliła mi oczy.
Byłem przekonany, że dwoma luzami udało mi się nadgonić enta. W moim przekonaniu Lwy miały maksymalny ent, zatem im się już nic nie dopisywało. Natomiast ja nadrabiałem. Chociaż do końca nie jestem przekonany czy to tak działa, poprawcie mnie jeśli się mylę!
Obrosłem tak w piórka, że nawet postanowiłem nie typować! Dodatkowo Lwy okupiły ten mecz kolejną kontuzją gracza obwodowego.
Dodam, że na czacie SZCZĘŚLIWIE dla mnie stały się dwie rzeczy. Pierwsza to post, że Lwy nie mają już szans w tej serii! To spowodowało jego typowanie.
A druga to post błękitnego o graniu LI! Po takim poście jakbym zagrał LI to byłbym głupi! Pomyślałem, że to w głowie będzie miał Frost! Znów sie nie pomyliłem!

Natomiast sam trzeci mecz to wielka lekcja pokory dla mnie. Oczywiście przed meczem nie wiedziałem kto wygra, szanse oceniałbym na 50/50. Aczkolwiek gdy zobaczyłem GDP, to moja pierwsza myśl 'MAM TO! Jestem w PLK!'. Jak mocno byłem w błędzie każdy sam widział. SZCZĘŚCIE po raz kolejny w tym sezonie było po mojej stronie i po dwóch dogrywkach się udało!

W tym sezonie miałem tyle szczęścia, że pewnie teraz przez kilka sezonów będę mieć pecha! ;P

Jednak dzięki tej wygranej uda mi się jeszcze co najmniej dwa sezony utrzymać moich trenowanych darmozjadów, którzy wołają już sporo :) O ile wcześniej nie zapragnę ich sprzedać. Jednak to nie będzie podyktowane już wtedy koniecznością a rozsądkiem.

Dziękuję wszystkim bez wyjątku za ten sezon! Życzę Wam dobrej zabawy na przyszłość! Dużo wyrównanych meczów i jak najmniej kontuzji! Tylko tych dobrych wibracji a nie tych zjadowionych :)

PS. Wybaczcie za przydługi post, ale tak wyszło :)
PS2. Wybaczcie za błędy nie chce mi się czytać tego drugi raz :P

Pozdro
Campos

From: Blekitny

This Post:
22
307475.217 in reply to 307475.215
Date: 3/24/2021 3:25:51 AM
Overall Posts Rated:
6060
Bardzo fajny post, widzę, że miałem swoją rolę w całym przedsiewzięciu, btw byłem przekonany, że ostatni mecz sezonu ze Sportino mieliście dogadany - nie byłem tego w stanie inaczej wyjaśnić.
Ja się natomiast wyprzedawałem z dziadków bo miałem zapewnione utrzymanie a ich wartość po okienku transferowym byłaby dużo dużo mniejsza. I potrzebowałem kasy na przemeblowanie składu w przerwie.

Co do mojego postu o LI - hmm, nie wiem ile on zmienił, na pewno pokazał rozumowanie: czy Lwy zagrają po raz trzeci, po dwóch nieudanych predykacjach, GDP na II, i czy Campos będzie grał trzy razy pod rząd II? Myślę, że równie dobrze Lwy mogły stwierdzić, że Campos nie zagra 3 takich samych taktyk pod rząd (ile razy to się zdarzało wcześniej w finale?) i jednak dać GDP na LI (tu jednak podobna sytuacja psychologiczna: 2 razy pod rząd nie trafiłeś predykcji na LI - na ile ma się silne nerwy, żeby za trzecim razem jednak znowu tak dać?).
Także wg mnie ta rozkmina była znacznie bardziej rozbudowana.

This Post:
00
307475.218 in reply to 307475.217
Date: 3/24/2021 4:19:13 AM
Częstochowskie Lwy
II.1
Overall Posts Rated:
277277
Second Team:
Young Lions
(...) Także wg mnie ta rozkmina była znacznie bardziej rozbudowana.

taka właśnie była ;)
nie wiem na ile te finały były ciekawe dla postronnych, ale ze środka - nie wiem czy miałem tyle emocji w BB.