Értem én, hogy mit akartok mondani, csak megint az az alapfelállás, hogy a válogatott érdeke a klubérdek felett áll. Nálatok talán így van, másnál meg nem. Az, hogy valaki abbahagyja a játékosa edzését, felfogható úgy is, hogy hagyja elértéktelenedni, meg úgy is, hogy el tudja tartani és eredményes lesz és akár más poszton is tud fiatalt edzeni.
Nem viccelem el a dolgot, bár jókat nevetek azért rajta.
Ha érted a dolgot amit írtam, akkor nem értem, ez miért válogatott érdek, miért nem klubérdek? Vagy kevered a szezont a fazonnal, vagy mégse érted amit írok. Az, hogy azt a játékos akit neveltem szezonokig és az árát aranyáron mérik eladom valakinek, az miért válogatott érdek? A manager saját érdeke, hogy a maxot hozza ki egy eladásból! a b c ből nem választanék véletlenül sem. Egyik rosszabb lehetőség mint a másik. Vannak még ötleteid? Ha a cél az volt, hogy minél rosszabb lehetőségeket próbálj ide írni, sikerült. Vannak azért összetettebb megoldások is hála az égnek!
Úgy vettem ki, az ábra az, a 23 éves 120k-s fizetésű MVP playád elérte a kívánt szintet, eladni nem adod el, fiatalt nem veszel a helyére csak vagy. Elérted a játékba amit akarsz be is fejezheted!

Gondolom véletlenül se erre gondoltál.
Hülyéskedjünk egyet:
van egy jól edzett jó kis multis 24 éves mvp magyar cenyád, amikért az elmúlt időszakokban kipengettünk 2-2,5 millát! Adjuk el mondjuk. Nem tudom mit szeretnél, a stadion készen van vagy sem, ha nincs fejleszd. 29-31 éves játékosokat majdnem fele annyiért kapod meg ugyan olyan képességekkel. 3-4 szezonig használhatod, az MVP-k nem sűrűn dobálják el a képességeiket 34 év alatt! Ha jó játékost veszel, 3-4 szezon alatt buksz rajta ez tény, de a másik playa csapatban tartásával 3x akkora bukás vár rád anyagi oldalon! Ráadásul ha eladod az eredményességed javulhat, hiszen 1 millát bele tudsz ölni a keretbe, vagy akár fiatalokat vehetsz a + pénzből.
De ha nem adod el, akkor mennyivel vagy előrébb? A keret nem erősödik, fiatalt nem tudsz miből venni. Őt tovább nem akarod edzeni, akkor kit fogsz? Elmondásod szerint fiatalt nem akarsz venni edzett posztra mert az eredmény rovására megy, de nem is tudnál, nincs miből. Ezzel akármi van feladsz egy edzés helyet, ami hátrányosan érinti hosszútávon a csapatodat. Fizetésbe már több nem fér bele valszeg, különben nem hiszem, hogy befejezted volna az edzését, ha mégis nem leszel milliomos belőle sosem! Ez egy patt helyzet. Se előre, igaz hátra se. De hol a jövőkép? Miből lesz erősebb jobb csapatod? 2. 3. osztba még elmegy, lehet nyerészkedni a bevételekből. De így soha senki se fog ligát nyerni vagy ligába jutni.
És leírom újra, ennek semmi köze a válogatott érdekekhez. Ez kizárólag klubérdek. Arany áron kell eladni, olcsón kell venni. Aki eltalálja ezeket a dolgokat rövid idő alatt nyerő csapatot tud csinálni!