BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U21 Česka republika

Národní tým U21 Česka republika (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: rwystyrk

This Post:
00
261254.216 in reply to 261254.208
Date: 11/29/2014 9:22:20 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Trenér U21 je Caprfild, nikoli flumpinka. Tak když budete zvažovat konec pomoci NT nebo U21, řešte Caprfilda a mne nebo toho, kdo aktuálně bude trenérem, případně skautem a ne řadového člena komunity, byť je aktivní v tréninku pro U21 či NT.

To samé platí pro Maxsona, přijde mi to stejně jako Macrosovi z jeho strany impulzivní rozhodnutí.

From: Zdenda74

This Post:
00
261254.217 in reply to 261254.211
Date: 11/29/2014 2:56:18 PM
Overall Posts Rated:
2323
Panebože! To ti je 12? Fakt nechápu tyto dětinské reakce. To je jak vydírání sebevraždou. Fakt Ti stačí, že Ti někdo napíše něco co se Ti nelíbí na diskusi, aby jsi předváděl manifestační odchod. Nebo potřebuješ zvednout ego pochvalou?

Tak hlavně doufám, že Ti došlo na BBpoštu dost podpůrných příspěvků a nepláčeš doma do polštáře. A to píšu s tím, že mi flumpinka vyloženě nesedí.

Last edited by Zdenda74 at 11/29/2014 2:57:42 PM

This Post:
00
261254.218 in reply to 261254.213
Date: 11/29/2014 3:29:18 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Víš co je zajímavé? Že kromě těch negativních emocí a trochu konfliktů většinou nic tak nerozbýbe diskuzi. Momentálně tu máme za pár dní více příspěvků než někdy za celou sezonu včetně předvolebních debat :-)
Podle mne Maxsonův příspěvek, který diskuzi začal, vůbec nebyl špatným startem, jenže on vypíchnul jednu věc, která sama o sobě, když se po ní půjde, problémy U21 nevyřeší, ale o ostatních aspektech se odmítal bavit, pořád si mlel tu jednu věc vytrženou z celkového konceptu. A někteří ho v tom podporovali, místo abychom rozvinuli komplexní debatu o tom, jak zlepšit dění okolo U21.

Musím tě ale zklamat, já se z diskuzí nevytratím jen proto, že tobě či někomu jinému nevoním. A doufám, že byť třeba někoho to odradilo, že to třeba paradoxně komunitu nakopne a stmelí. Taky mě můžete vyřadit z tréninku tím, že mě nenecháte nikoho koupit. Dnes večer se v případě Abrahama o to nikdo ani nepokusil. Málem jsem měla ale další černý puntík, protože jsem se přihlásila na poslední chvíli, špatně jsem si pamatovala čas uzávěrky.

This Post:
00
261254.219 in reply to 261254.215
Date: 11/30/2014 7:38:26 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Záleží, v jaké fázi svůj tým máš. Ve chvíli, kdy se chceš soustředit na maximální výkon je to ideální situace. Sám Maxson to klubovými výsledky potvrdil. Hráče v tu chvíli můžeš hrát na ideálních pozicích, dvakrát týdně se střídáním v základní sestavě, aniž by si riskovali přejetí minut. Podle mne peníze za prodej jsou vedlejší věc. Co s nima uděláš? Stejně si jen koupíš někoho jiného. Podle mne je momentálně jednou z cest k budoucímu úspěchu trénovat si pro vlastní účely a vybalancovat si platy a celkovou ekonomiku klubu tak, aby klub vydělával.

This Post:
00
261254.220 in reply to 261254.208
Date: 11/30/2014 7:51:03 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Stačí uvést příklady, pak ráda uznám, že jsem se mýlila. Když vidím tvoji soupisku, skutečně nyní nejspíše pro U21/NT trénuješ. Litvínov měl nejspíše loni v U21 Jaroše, momentálně nic. Další momentálně nic včetně Utopie.

This Post:
00
261254.221 in reply to 261254.220
Date: 11/30/2014 11:41:28 AM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Je pravda ta,že když někdo začne kritizovat tak se to tu rozjede a člověk nestačí číst. Něco špatné je k něčemu dobré.
Zatím můžu říci,že jednám s pár manažery ohledně práci skautů pro U21 a v příštích dnech se snad vše podaří dotáhnout do konce a můžou se pak představit.

From: Jardík
This Post:
11
261254.222 in reply to 261254.221
Date: 11/30/2014 12:15:28 PM
Lenoši
První liga
Overall Posts Rated:
55
Dobrý podvečer,

nedá mi to, abych se nezapojil do debaty.

Jsem velmi pracovně vytížen a nemám na BB tolik času, kolik by chtěl a kolik by si má "funkce" zasluhovala. Nicméně, snažím se být alespoň v obraze. To, co se tady za poslední týden semlelo, mě donutilo k tomu, se vyjádřit, což jsme zde myslím dříve neudělal.

Každý zde má svou pravdu, resp. od každého trošku je pravda. Pokusím se shrnout to, co si myslím, že je špatně, kde je problém a kde jsou příležitosti ke zlepšení a posunu vpřed.

Vize:

Absolutně chybí nějaká vize či dlouhodobá koncepce. Střílí se to tady jak každého napadne, každý na to má jiný názor a ve finále je to nějaký polotovar - ani kočka, ani pes.
U21, i NT potřebuje jasnou vizi, vtáhnout komunitu do hry a vzbudit v nich zájem o Národní týmy, mít jednotnou filozofii a vizi a hlavně, vystupovat jednotně. Pokud tohle nebude, bude to horší a horší.

někdo tady psal o Projektu. Ano, ten je potřeba. Musí to být životaschopný projekt, promyšlený od začátku do konce - od oslovování manažerů, přes pravidelnou komunikaci, informovanost, sdílení úspěchů či neúspěchů. A jakmile nemáme koncepci, snahy jsou zbytečné...

Komunikace mezi "elitou":

Naprosto mi chybí komunikace napříč celou komunitou, především tou zkušenou. Když tedy pominutu tady ty slovní přestřelky, které jsou akorát k tomu, abych zabil více času, který nemám a k ničemu. Přijde mi, že chybí kontinuita mezi U21 a NT. Široký konsensus zkušených hráčů ohledně strategie a vize. Musí se najít 1 společný koncept, který pozvedne U21 zpět mezi elitu a NT udrží mezi elitou. 1 koncept pro 1 národní komunitu.

Komunikace skautů a trenéra U21:

je třeba ocenit snahu Caprfilda za to, co dělá. Neříkám, že to dělá špatně, ani že to dělá dobře. Ale dělá to a pokud se nepletu (možná ano), tak byl jediný, kdo to chtěl dělat. A za to mu patří určitě velké díky! Obětuje tomu spoustu času a energie a to je třeba ocenit. Určitě jsou tady možnosti pro velký posun kupředu, zlepšení a inovace, ale je potřeba, aby došlo k jednotné strategii.
Osobně jsem se snažil oslovit manažery poutavě a nabídnout jim i pomocnou ruku. Velké zklamání mě potkalo.Lidé nemají zájem, někteří ani neodepíší, někteří odepíší strohou odpovědí, jiní celkem dobře. Ale procento manažerů, kteří jsou ochotni trénovat je celkem malé. Další věcí je, že další komunikace je minimální. stačilo by 1x týdně, resp. po skoku zaslat skilly, ale i to je velký problém. Souvisí to možná i s tím, že se necítí být členy Národních týmů, viz koncept - Projekt. Ale samo o sobě, když se na něčem domluvím, tak dohodou dodržuji. Tohle je pro mě velké zklamání slušně řečeno, mě to velmi vytáčí...

Shrnutí:

Ano, je třeba najít někoho, kdo tento koncept vytvoří, resp. bude jeho koordinátorem. Nemůže to tvořit sám. Musí to vytvořit zdejší "elita". Člověk, který tu vizi přesune mezi ty manažery, kteří budou ochotni se do této vize zapojit a budou ji sdílet a šířit dál. A člověka, který bude mít dostatek času a trpělivost, aby to rozjel, udržel a dotáhl do konce. Ale sám to nezvládne - musí mu s tím pomoci ostatní, zkušení a zapálení hráči, kterých se zde na Foru pár objevilo. Je třeba využívat čas efektivně, zahodit ega a energii, která se mrhá zdejšími přestřelkami přetavit v něco pořádného: Projektu - vizi, kterou budeme sdílet a která pozvedne barvy Národních týmů. Protože pokud ne, za chvíli tady budete tlachat osamoceni a celý český BB půjde do kopru.

Pěkný zbytek dne

Jardík

Last edited by Jardík at 11/30/2014 12:20:24 PM

This Post:
11
261254.223 in reply to 261254.218
Date: 11/30/2014 12:28:54 PM
Overall Posts Rated:
913913
Ok, já to nepopírám, ale ten váš styl mě prostě nehorázně štve a navíc to vždy přebije tu podstatu. Pak už se neřeší věcná debata, ale hledá se na toho druhého něco špatného atd., nikdy to k ničemu dobrému nevedlo a mám zpětnou vazbu, že to lidi odrazuje vůbec se diskuze účatnit a to škodí celeému NT. Tady nejde o vonění, ale o to, jakým způsobem na podněty reaguješ. Ono je dorbé začít u jednoho bodu a jít dál - ty vaše široké, moc detailní podněty a taky bez způsobu řešení U21 nevytrhnout taky;) Takže už klid, ok;)

Jen shrnutí. Jsou tady v návrhu 2 koncepty:

a) mít v U21 jen vysoké potenciály s budoucím využitím pro NT - toto komunitou neprošlo

b) snaha o co největší úspěch U21 a tím podpora začínajících týmů - tato je aktuální.
- tady vznikly dva póly na pohled na vývoj a důležitost hráčů.
1) dosavadní trénink, kdy převládá 1na1 a ne striktně jsou preferovány hlavní skilly zejména u podkošáků

2) způsob naznačený Maxsonem, a to natvrdo bušit hlavní skilly a ty v U21 rozhodují zápasy víc, než skilly sekundární.
- tady se mi zdá, že by bylo ještě potřeba definovat výrazněji trénink pro jednotlivé posty, kdy PG a SG by měly mít rozdílný trénink.
- a dále si myslím, že by bylo potřeba definovat taktiku, se kterou by se mělo hrát a trénink směřovat tímto způsobem. Zajištění univerzálnosti nám zvyšuje nutný počet hráčů (manžerů) a i asi kvalitu.
- nakonec bych ještě asi tímto systémem preferoval hráče s potenciálem bez šancí na NT, aby se manažerům z nižších lig trénink trochu motivoval.

Nevím, jestli to vidíte stejně a jestli máte jiné postřehy, tak to uvedte. Caprfield si samozřejmě musí vybrat sám, on je zodpovědný za celý chod.

Já jsem chtěl systém a), ten obecně neprošel a po návštěvě nižších lig už vidím i důležitost systému b). Každopádně se klaním ke způsobu 2) s mými podněty, i když narovinu říkám, že já budu vždy preferovat trénink pro NT (což plyne i z návrhu upřednostnování horších potenciálů).

This Post:
00
261254.224 in reply to 261254.222
Date: 11/30/2014 12:34:59 PM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Zítra nás čeká Bulharsko. Bude to vyrovnané utkání a v náš prospěch může být forma klíčových hráčů a uzdravení Machalíka.
V sestavě došlo ke dvou změnám.. Nastoupí nově Hlinovský a uzdravený Machalík.
Další hráči : Zdeněk Domkář,Marek Předměrský,Vladislav Řízek,David Chudomel,Přemysl Provazník,Libor Janík,Tomáš Vejmola,Tomáš Šourek,Jakub Podlipný,Valentin Schatz,Bernard Kosikowski,
Jiří Polakovič a Filip Vorel mají špatnou formu a tak hrát nemůžou.

This Post:
00
261254.225 in reply to 261254.222
Date: 11/30/2014 12:46:28 PM
Overall Posts Rated:
913913
Cau,

napsal jsi to hezky, ale ta podstata je to, ze takovy motivacni dopis by dokazal napsat asi kazdy z nas, ale nikdo z nas by se toho neujal. Par statecnych tady je, ale celkovy koncept nikdy nebudou schopni vytvorit a jde hlavne o to, jim ukazat moznosti, udelat obcas spolecny brainstorming, aby se bylo z ceho odpichnout. Kazdy mame malo casu a stejnych manazeru jako je rwystyrk moc vic nebude.

Proto si myslim, ze jsi popsal to, co tu je, ale nic to neprinasi. Chce to jen obcas neco nadnest a snad ten u kormidla rozvine diskuzi, ktera to zamitne nebo ne a on se rozhodne kudy to vest.

Pokud jsi v trojce, urcite je tezke vubec rozjet ligove forum. Pokud uz zive bude, poznas, ze lidi chteji nejak resit deni na BB a pak se das nima malinko jednat. Takze je na kazdem z nas, abysme se takhle snazili nekoho pritahnout. Pak ten u kormidla bude mit snazsi nejaky projekt vytvorit.

M.

This Post:
00
261254.226 in reply to 261254.223
Date: 11/30/2014 1:36:16 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Myslím, že už snad začne diskuze konstruktivně. Pokud teda přijmu to, že v tuhle chvíli není prostor najednou vyřešit celý projekt, pak bych bral body krok za krokem. Já osobně navrhuji jako bod 1 řešit - jak docílit toho, aby intenzivně trénoval dostatek hráčů. Tohle já vnímám jako základní problém. Jestliže v ročníku v 21 letech budou 2 vytrénovaní podkošáci, celou sezonu U21 sami neutáhnou. Jako bod 2 hned v závěsu vidím co trénovat.
Podkošáci - IS, ID, REB něco jiného, až když je ohrožovaný potenciál a je ještě prostor pro trénink
Perimetr - 1) JR, OD, PA na určitou úroveň (jaká je věc dohody) a pak 1/1, pokud zbude čas
2) JR, OD, PA, 1/1, přičemž 1/1 již netrénovat pokud HA/DR je 10+
SF - vytipovat 2-3 hráče v ročníku výšky kolem 200 cm, kteří by byli trénovaní specificky, aby plnili roli SF.
Samozřejmě se může v konkrétních případech stát, že majitel bude mít jinou představu tréninku, pak je potřeba s ním diskutovat a buď přijmout jeho cestu nebo se ji pokusit korigovat třeba nějakým kompromisem.

Advertisement