Ρε συ, αυτές είναι εύκολες αλλαγές γι'αυτό και γίνονται. Μην έχεις αυταπάτες: Τίποτα από αυτά δεν γίνεται για να γίνει το παιχνίδι καλύτερο ή ρεαλιστικότερο. Δεν ενδιαφέρει κανέναν κάτι τέτοιο.
Δεν μπορεί να μιλάς για ρεαλισμό ή για ποιότητα παιχνιδιού και ακόμα να έχεις το συγκεκριμένο σύστημα προπόνησης. Δηλαδή ένας μπασκετμπολίστας πρέπει να φτάσει 26 χρονών για να παίξει σε καλό επίπεδο; Το παιχνίδι αυτό μας λέει.
Δεν γίνεται για να πάρεις τον κάθε Μαμαλάκη να ξοδεύεις χρήματα σχεδόν 1 ημερολογιακού έτους, χώρια τους μισθούς του.
Δεν μπορεί ακόμα να έχεις αυτόν τον γελοίο τρόπο να αγοράζεις προσωπικό, αντί να υπάρχουν φιξ τιμές αγοράς και μισθών.
Αυτή τη στιγμή έχω 24 μύρια στην άκρη και δεν ξέρω τι να τα κάνω. Να πάρω παίχτες και να γίνω ανταγωνιστικός δεν μπορώ, με την αγορά που υπάρχει αυτή τη στιγμή τα λεφτά δεν φτάνουν. Αν αποφασίσω να προπονήσω θα πρέπει να φάω τουλάχιστον 2 πραγματικά χρόνια να το κάνω, χάνοντας λεφτά (λόγω του φόρου στα 25 μύρια και της εντελώς ΑΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΣ αλλαγής ότι οι ομάδες που χάνουν τα παιχνίδια τους θα τιμωρούνται οικονομικά).
Άρα το παιχνίδι μου λέει ή πάρε 35χρονους για να παίξεις ή άντε στο καλό (για να μην πω κάτι άλλο).
Και αν δεν ξέρω εγώ με 25 μύρια και έτοιμο γήπεδο τι διάολο να κάνω, τι να πει και αυτός που έρχεται για πρώτη φορά στο παιχνίδι και ξεκινάει με 500.000 να πάρει παίχτες, να προπονήσει, να φτιάξει γήπεδο, να αγοράσει προσωπικό... Θα πατήσει log out και θα φύγει τρέχοντας.
Ποτέ δεν είχα την ανάγκη να μαζέψω τόσα λεφτά, εγώ πάντα ήθελα να παίξω και απόδειξη είναι ότι ο φετινός θα είναι ο 1ος υποβιβασμός που θα καταγράψω. Αλλά πλέον το παιχνίδι έχει γίνει λίγο ελληνική οικονομία: Φόροι, πανάκριβες αγορές και λίγα έσοδα.
Θες να αλλάξεις τα πράγματα και να το κάνεις πιο ενδιαφέρον για όλους;
1. Δώσε σοβαρό μπόνους ανάπτυξης στην προπόνηση παιχτών που προέρχονται από ντραφτ. Δηλαδή τον παίχτη που επιλέγω, να μπορώ να τον αναπτύξω γρήγορα. Μικρότερο μπόνους για ίδιας εθνικότητας παίχτες.
2. Βάλε φιξ τιμές και μισθούς στο προσωπικό.
3. Άσε ελεύθερους τους free agents ανεξαιρέτως.
4. Μπορείς ακόμα και να προσθέσεις παίχτες στο παιχνίδι, με τη σημαία της Ουτοπίας που δεν έχει Εθνική ομάδα, έτοιμους προς αγορά.