Dobrý podvečer,
nedá mi to, abych se nezapojil do debaty.
Jsem velmi pracovně vytížen a nemám na BB tolik času, kolik by chtěl a kolik by si má "funkce" zasluhovala. Nicméně, snažím se být alespoň v obraze. To, co se tady za poslední týden semlelo, mě donutilo k tomu, se vyjádřit, což jsme zde myslím dříve neudělal.
Každý zde má svou pravdu, resp. od každého trošku je pravda. Pokusím se shrnout to, co si myslím, že je špatně, kde je problém a kde jsou příležitosti ke zlepšení a posunu vpřed.
Vize:
Absolutně chybí nějaká vize či dlouhodobá koncepce. Střílí se to tady jak každého napadne, každý na to má jiný názor a ve finále je to nějaký polotovar - ani kočka, ani pes.
U21, i NT potřebuje jasnou vizi, vtáhnout komunitu do hry a vzbudit v nich zájem o Národní týmy, mít jednotnou filozofii a vizi a hlavně, vystupovat jednotně. Pokud tohle nebude, bude to horší a horší.
někdo tady psal o Projektu. Ano, ten je potřeba. Musí to být životaschopný projekt, promyšlený od začátku do konce - od oslovování manažerů, přes pravidelnou komunikaci, informovanost, sdílení úspěchů či neúspěchů. A jakmile nemáme koncepci, snahy jsou zbytečné...
Komunikace mezi "elitou":
Naprosto mi chybí komunikace napříč celou komunitou, především tou zkušenou. Když tedy pominutu tady ty slovní přestřelky, které jsou akorát k tomu, abych zabil více času, který nemám a k ničemu. Přijde mi, že chybí kontinuita mezi U21 a NT. Široký konsensus zkušených hráčů ohledně strategie a vize. Musí se najít 1 společný koncept, který pozvedne U21 zpět mezi elitu a NT udrží mezi elitou. 1 koncept pro 1 národní komunitu.
Komunikace skautů a trenéra U21:
je třeba ocenit snahu Caprfilda za to, co dělá. Neříkám, že to dělá špatně, ani že to dělá dobře. Ale dělá to a pokud se nepletu (možná ano), tak byl jediný, kdo to chtěl dělat. A za to mu patří určitě velké díky! Obětuje tomu spoustu času a energie a to je třeba ocenit. Určitě jsou tady možnosti pro velký posun kupředu, zlepšení a inovace, ale je potřeba, aby došlo k jednotné strategii.
Osobně jsem se snažil oslovit manažery poutavě a nabídnout jim i pomocnou ruku. Velké zklamání mě potkalo.Lidé nemají zájem, někteří ani neodepíší, někteří odepíší strohou odpovědí, jiní celkem dobře. Ale procento manažerů, kteří jsou ochotni trénovat je celkem malé. Další věcí je, že další komunikace je minimální. stačilo by 1x týdně, resp. po skoku zaslat skilly, ale i to je velký problém. Souvisí to možná i s tím, že se necítí být členy Národních týmů, viz koncept - Projekt. Ale samo o sobě, když se na něčem domluvím, tak dohodou dodržuji. Tohle je pro mě velké zklamání slušně řečeno, mě to velmi vytáčí...
Shrnutí:
Ano, je třeba najít někoho, kdo tento koncept vytvoří, resp. bude jeho koordinátorem. Nemůže to tvořit sám. Musí to vytvořit zdejší "elita". Člověk, který tu vizi přesune mezi ty manažery, kteří budou ochotni se do této vize zapojit a budou ji sdílet a šířit dál. A člověka, který bude mít dostatek času a trpělivost, aby to rozjel, udržel a dotáhl do konce. Ale sám to nezvládne - musí mu s tím pomoci ostatní, zkušení a zapálení hráči, kterých se zde na Foru pár objevilo. Je třeba využívat čas efektivně, zahodit ega a energii, která se mrhá zdejšími přestřelkami přetavit v něco pořádného: Projektu - vizi, kterou budeme sdílet a která pozvedne barvy Národních týmů. Protože pokud ne, za chvíli tady budete tlachat osamoceni a celý český BB půjde do kopru.
Pěkný zbytek dne
Jardík
Last edited by Jardík at 11/30/2014 12:20:24 PM