BuzzerBeater Forums

Srbija - II.3 > Sezona 29

Sezona 29

Set priority
Show messages by
This Post:
22
264082.22 in reply to 264082.21
Date: 11/27/2014 12:28:55 PM
Overall Posts Rated:
113113
Obzirom da počinje prijateljski meč sa francuskim klubom NYC Lions u kome Kodić aktivno učestvuje, puštamo ga da se spremi, a na naše veliko iznenadjenje i radost pred nama se pojavljuje trenutno prva zvezda Drinkersa, sjajni krilni igrač Mitar Apostolović.
-Dobar dan , Mitre. Prvo da vam čestitamo na sjajnoj pobedi i uopšte na rezultatima, a onda da vas upitamo kako ste zadovoljni dosadašnjim delom sezone i vašim statusom u timu.
"Dobar dan. Hvala na čestitkama. Eto po prvi put dajem izjavu za medije, nećete mi zameriti ako bude odredjenih lapsusa. Došao sam u ambiciozan klub sa odanim navijačima i jasnom koncepcijom i igre i rezultata. U godinama sam kada mi je to jako potrebno, želim da napredujem i igrački i rezultatski. Za sada sam zadovoljan, kako svojim ličnim učinkom, tako i učinkom tima. Igramo jaku odbranu, a u napadu smo zaista raznovrsni, baš imamo dosta opcija. Moj sadašnji klub se baš isprsio za obeštećenje, tako da zaista dajem sve od sebe da im bar delom vratim , kvalitetnim partijama."
-Pobedili ste sjajni Revan, opet ste bili lider tima.
"Na stranu moj učinak, ovo je uspeh tima. A ako me pitate ko je junak, prst upirem u Angula. Strašnu odbranu je igrao nad Maximovasom, samo u poslednjih 20 sec zaustavio je 2 njegova šuta za 3p i ukrao 2 lopte u poslednjem minutu. To je po meni ključ pobede (zaustavljanje Maximovasa, prim.aut.), uz nekoliko nelogičnih odluka trenera Revan utd-a u poslednjem minutu. Uz svo poštovanje Pereza, ne vidim kako je on mene mogao da zaustavi. Ali to su već njihovi problemi, mi gledamo samo sebe. "
-Vi i Stefan Škuletić ste draftovani iste sezone, predvidjali su vam jednako uspešnu karijeru. Ipak, iako igrate na vrhunskom nivou, deluje da je on dosta bliži reprezentaciji?
"Pa pogledajte tog momka kako igra. Dajte malo realnosti, zašto dizati frku tamo gde je nema? Sa Stefanom imam odličan odnos i neće ga pokvariti njegov eventualni debi za NT. Štaviše, biću ponosan na njega."
-Tako razmišlja pravi sportista. U subotu ćete se sresti sa još jednim igračem koji kuca na vrata NT, Lazarom Negovanovićem.
"Biće to veliki izazov za nas, gotovo da nema težeg gostovanja u ovoj ligi. Doživeli su veliki šok danas, ostali su bez dugogodišnjeg kapitena, videćemo na koji način će to uticati na njih. Sto se nas tiče, odmah posle meča sa Revanom krenuli smo u pripremu tog meča. Mnoge stvari će zavisiti i od sutrašnjeg treninga. Što se tiče Lazara, mislim da će mi biti prvi put da igram protiv njega, videću šta i koliko može. Ali ono što sam gledao po Youtube zaista me fasciniralo. Obožavam visoke igrače sa prefinjenom tehnikom. I ako smem da dodam, baš jedan takav bi bio poželjan za Drinkerse."
-Imate i poruku za navijače.
"Da, apsolutno sam fasciniran njima. Što bi se reklo, ekipa mala-ali odabrana. Hvala vam veliko, dragi moji. Vaša snaga, snaga šestog igrača, najuočljivija je bila pre 2 dana u derbiju. Čak i asu poput Lebedeva sledila se krv u žilama od vašeg huka, promašio je 2 bacanja u ključnom trenutku. Sa vama se može sve što se poželi. "

This Post:
55
264082.23 in reply to 264082.22
Date: 12/3/2014 4:52:46 AM
Overall Posts Rated:
353353
Tradicionalno druženje sa medijima u okviru All-star nedelje održano je u prostorijama moderne arene "dizi" gde se održava 28. po redu All-star susret lige II-3. Novinari su imali priliku da se u nešto opuštenijoj atmosferi nego što je to praksa u nedeljama takmičarskih susreta ispričaju sa menadžerima i igračima klubova. Tako smo u okviru ukusno nameštenog bara na krovu hale sreli i menadžera KK Sveti Vid, Gomeljskog, koji je upravo završavao svoju omiljenu užinu, tost sa Beluga kavijarom i flašu Gray Goose votke u društvu jedne znatno mlađe, atraktivne brinete. Gomeljski nas je kao i uvek srdačno pozvao da mu se pridružimo. Kao i obično razgovor započinjemo finansijskom krizom koja vlada u Svetom Vidu i akutnom problemu na plejmejkerskoj poziciji:

Situacija je gora nego ikad, započinje priču Gomeljski dok razmazuje svetlucava zrnca ikre po bogatom sloju putera, novac se teško zarađuje a lako troši, kvalitetni igrači na tržištu sve skuplji, a klub posrće u ligi. Neću ovoga puta da govorim o državi jer ona ima i dovoljno svojih problema, siroti ljudi u Majdanpeku, onaj Vulinov fond za decu, sve je to preče od košarke i ja to razumem, ali mora da se prepozna ipak šta znači Sveti Vid kao institucija za Srbiju u svetskim BB okvirima. Brineta se smeši i doliva bistru tekućinu u pozlaćenu čašu koju Gomeljski lakim pokretom zgloba izvrće naiskap. Znam da su navijači nestrpljivi i da očekuju samo pobede. Znam da nam zameraju da smo umesto najavljenog dovođenja centra, upravo prodali kapitena i prvog plejmejkera. Ali ja ih molim za strpljenje, klub ima viziju, siguran sam da ćemo izaći iz krize do kraja ove sezone.

Pomalo cinično primećujemo da smo prošle sezone slušali sličnu priču, rokovi za izlazak iz krize postali su, čini se, nikad fleksibilniji?

Vi vidite da je svuda u svetu tako. Pa molim vas jedan Putin ne može da dovede Južni tok u Srbiju, a tek kako ja da dovedem pojedine igrače koji se pominju po medijima kad oni neće da dođu za novac koji im nudimo. Mi moramo da shvatimo da više nismo veliki klub, da ne živimo u prošlosti i da počnemo da radimo više i trošimo manje nego što zarađujemo. Još jedno parče tosta nestaje u usnoj duplji našeg sagovornika, priznajemo da i nama kreće voda na usta, naručujemo meni da vidimo šta se nudi, brzim preletom preko cenovnika odlučujemo se za jednu koka kolu i rol viršlu, promo ponudu u okviru đačkog menija. Gomeljski nastavlja priču Opet, mi istrajavamo. Borimo se i radimo svaki dan. Eto ja spavam po četiri sata dnevno samo a sve ostalo vreme provodim na transfer listi tražeći igrače ili na Buzzer Manager-u pripremajući taktiku. Ali pojedinci umeju samo da kritikuju i niko ne želi da prepozna moje napore. Hteli bi da me sruše, da preuzmu rukovođenje klubom, ali ja se ne dam, jer mi je Sveti Vid preči od svih privatnih stvari.

Stiglo je i naše posluženje. Rol viršla je malo zagorela, ali jestiva. Pogotovo kad se spere koka kolom. Gomeljski sa setom u glasu priča kako je kao omladinac radio u Sibiru na postavljanju kablova za dve rublje nedeljno i hranio se gloginjama. To su bili dani. Sada je drugo, mlađi navijači danas žele previše i žele prerano, čovek mora da se nauči strpljenju. Ne možemo da se ne složimo sa njim kada vidimo kako sigurnom rukom iskapljuje poslednji gutljaj Grej Guza. Pa i brineta se tako samouvereno i prijatno smeši i deluje da odobrava sve što ovaj veliki biznismen i košarkaški radnik govori. Ustajemo i krećemo dalje, ubeđeni da je Sveti Vid u dobrim rukama i da je dolazak pleja samo pitanje dana. Na izlasku iz bara setimo se da nismo platili račun. Taman se spremamo da krenemo natrag, kad vidimo Gomeljskog kako izlazi, u zagrljaju atraktivne brinete, pomalo se klateći. On nam odmahuje rukom i veselo dobacuje "Momci, za onu viršlu i kocu ja častim, ali da me ne razvlačite mnogo po tim vašim novinama!". Bruneta se osmehuje široko, pokazujući blistave zube i diskretno nam namiguje.

From: psiho26
This Post:
00
264082.24 in reply to 264082.23
Date: 12/24/2014 8:24:11 AM
Overall Posts Rated:
2525
Skoro kraj sezone a jos nema nikoga ko se izdvaja kao favorit za prelazak u visi rang,neke prognoze?Ja tipujem na Beer Drinkerse

This Post:
00
264082.25 in reply to 264082.24
Date: 12/25/2014 6:10:29 PM
Overall Posts Rated:
113113
Moja "aktivnost" na trzistu valjda ti govori sa kakvim ambicijama ulazim u plej-of. Svakako mi imponuje sto si me oznacio kao prvog favorita. :) Mislim da Revan lagano odlazi u visi rang, sastavio je opasan tim, od meca kada sam ga (jedva) dobio kod kuce doveo je ovog beka ubicu. Plus mu sigurno u plej ofu nece Skuletic igrati na centru. :) Drugi favorit po meni su Hajlendersi, verovatno zato sto su me onomad bas isprasili. :) Moja prognoza za finale Revan - Neverovatnici i prilicno sam siguran da ce tako i biti. Osim ako se neko ne pojaca sa par igraca.

This Post:
00
264082.26 in reply to 264082.25
Date: 12/26/2014 8:57:33 AM
Overall Posts Rated:
2525
Mislio sam da ti to rasprodajes ove starije i da ces da kupis one koji ti fale za napad na prvu,steta,odlican ti je tim,mozda sledece godine :)

This Post:
00
264082.27 in reply to 264082.26
Date: 12/26/2014 12:43:29 PM
Overall Posts Rated:
113113
Pa da, imam bas losa iskustva sa matorim igracima. Umeli su da se totalno raspadnu sa 33 g, pa ne zelim vise da gatam da li ce se raspasti ili ne. To pricam za nosioce igre. :) Nema se finansija za ozbiljnu kupovinu, mora jos da se stedi. Ali nadam se da cu pokusati sledece sezone ili one tamo da budem ozbiljan takmac. Naravno nista konkretno ne moze da se predvidi, posto ne znamo kakvi timovi ce doci iz prve, trece..Koliko para imaju npr. Vid, Martin, ti, Dock, Pirot..Svi ste vi dosta iskusniji i duze trajete od mene. :)

From: Nikola
This Post:
00
264082.28 in reply to 264082.27
Date: 12/26/2014 4:26:55 PM
Neverovatnići
III.14
Overall Posts Rated:
3636
Ja sam bas slabo u zadnje vreme posecivao igru, par puta ni postavu nisam namestio, pa mi na normalu ostao ent. tako da sam sa par gresaka sebe najverovatnije onemogucio da dalje prodjem. Moje misljenje je da ako ovako ostanje stanje sa igracima Raven pici dalje :D

This Post:
00
264082.29 in reply to 264082.28
Date: 12/27/2014 1:47:39 PM
Overall Posts Rated:
353353
biće to zicer za revan mada mislim da su pivopije mogle da probaju da se pojačaju sa prdnošću domaćeg terena bili bi favorriti

This Post:
00
264082.30 in reply to 264082.29
Date: 12/29/2014 11:56:37 PM
Overall Posts Rated:
100100
Bogami, da se Pivopija ne drzi svog zacrtanog plana i plana napretka koji odgovara Mirkovicu i Maslaru, sigurno bi bio prvi favorit. :) Ovako, ta uloga je pripala meni, ponajvise jer cu, verovatno, imati prednost domaceg terena u cetvrfinalu i polufinalu protiv velikih rivala iz plave divizije.

This Post:
11
264082.31 in reply to 264082.30
Date: 1/7/2015 8:47:46 AM
Overall Posts Rated:
100100
Mali size regularnog dela sezone na izmaku:

Season 29 : Performances (by http://www.buzzer-manager.com)

Best collective performance of the season
Rebounds : 1204 : Hajlenders
Assists : 522 : Revan utd
Steals : 191 : Beer Drinkers BC
Block Shots : 118 : OKK Lubenin

Personal best performances of the season
Rebounds : 27 : D. Wilson (Pirot), G. Batinić (Hajlenders), Ð. Ðindić (KK Sveti Vid), S. Lebedev (Revan utd)
Assists : 18 : A. Tripić (OKK Lubenin)
Steals : 6 : B. Morizé (Pirot), G. Woòng (PO knights), R. Tešić (Бесни Цветићи), A. bin Minsi (Neverovatnići)
Block Shots : 7 : D. Džakovic (Hajlenders)

Top 5 of the season
Point Guard : R. Baimin (Hajlenders) (16 Points, 6.6 Rebounds, 5.4 Assists, 1.3 Steals, 0.6 Block Shots) : Efficiency : 20.6
Shooting Guard : G. Woòng (PO knights) (22 Points, 4.2 Rebounds, 4.8 Assists, 1.6 Steals, 1 Block Shots) : Efficiency : 20.4
Small Forward : S. Vukobratović (Бесни Цветићи) (18.2 Points, 11 Rebounds, 3.5 Assists, 0.5 Steals, 0.7 Block Shots) : Efficiency : 23.3
Power Forward : D. Džakovic (Hajlenders) (19 Points, 14 Rebounds, 1.8 Assists, 0.7 Steals, 1.7 Block Shots) : Efficiency : 28
Center : F. Chiariotti (Big Team) (15.9 Points, 13.9 Rebounds, 3.3 Assists, 0.3 Steals, 0.9 Block Shots) : Efficiency : 24.7

MVP of the season
D. Džakovic (Hajlenders) (19 Points, 14 Rebounds, 1.8 Assists, 0.7 Steals, 1.7 Block Shots) : Efficiency : 28

The bad performance of the season
B. Remović (_____AV_____) (13 Points, 0 Rebounds, 1 Assists, 1 Steals, 0 Block Shots) : Efficiency : -19

Triple-Double of the season
G. Batinić (Hajlenders) (11 Points, 10 Rebounds, 13 Assists, 2 Steals, 1 Block Shots), M. Egić (Бесни Цветићи) (20 Points, 10 Rebounds, 10 Assists, 4 Steals, 1 Block Shots), M. Kodić (Beer Drinkers BC) (11 Points, 14 Rebounds, 10 Assists, 3 Steals, 2 Block Shots)

All kinds of statistics
The player who forgot to remove his mittens during the season : R. Cusagages (KK Leskovac) : 72 Turnovers

Player targeted by the referees during the season : T. Männa (PO knights) : 88 Personnal Fouls

The iron-man of the season : E. Dugan (KK Leskovac) : 970 Minutes

The shooter of the season : M. Callejo (dizi) : 51 Three points

The best performer of the season : D. Horn (Hajlenders), D. Horn (Hajlenders), D. Horn (Hajlenders), S. Gambini (Eve ti banana), M. Lygis (OKK Lubenin), S. Lebedev (Revan utd), S. Lebedev (Revan utd), S. Lebedev (Revan utd) : Rating : 18.5

The worst performer of the season : N. Babaradić (NS KNIGHTS), C. Berbeglia (Beer Drinkers BC) : Rating : 2.0

This Post:
11
264082.32 in reply to 264082.31
Date: 1/7/2015 4:18:58 PM
Overall Posts Rated:
113113
Opasni ovi moji lopovi. Jedino me tu ima, bruka i sramota. :)
Hristos se rodi!

Advertisement