BuzzerBeater Forums

Israel - III.14 > אוף טופיק!

אוף טופיק!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
56325.22 in reply to 56325.21
Date: 6/2/2009 7:44:45 AM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
בהחלט נשמע מעניין. אחד המרכיבים המרכזיים בהחלטה ללמוד בת"א הייתה שבירושלים יעלה לי 1300 ש"ח לחודש במעונות. בעוד שאני גר בגוש דן.

This Post:
00
56325.23 in reply to 56325.22
Date: 6/2/2009 8:19:00 AM
Overall Posts Rated:
343343
איזה 1300 שקל מעונות? אני משלם 250 אבל זה בגלל הנחה של 500 שקל בגלל שאני באיזה כיתת כוננות פה אבל המחיר לחודש בגבעת רם הוא 800-820 שקל אין חדרים ליחידים החדרים הם משותפים אבל המחיר סביר ביותר בנוסף זה הזדמנות לצאת מהבית להתחיל להתרגל לחיים בחוץ פחות או יותר בעצמך אני באופן אישי היה לי את האופציה ללמוד במסלול מיועד למחקר בביולוגיה בתל אביב כולל מילגה של 7500 שקל לשנה אבל החלטתי בגלל מספר דברים חלקם זה אכן גם מרחק מהבית וחלקם זה איכות לימודים יותר טובה שם יותר טוב בעולם ועוד דברים

Get your facts firs then you can distort them as you please. Mark Twain
This Post:
00
56325.24 in reply to 56325.23
Date: 6/2/2009 9:50:19 AM
Ramat-Ilan Pilots
III.4
Overall Posts Rated:
413413
Second Team:
The Flutzer Fleatzers
נו אני התכוונתי למגורים שלפחות יש לך חדר משלך. ממש לא מתחשק לי חדר משותף אחרי 3 שנים בצבא הספיק לי. אפילו אם זה "רק" 800 שקל. בת"א יש לי מלגה של 8000 ש"ח לאור הציונים שלי, ויש לי את האפשרות להתחרט. אם אני עובר לירושלים זו החלטה ממש משמעותית שאני לא מוכן עוד לקבל. ללמוד בת"א זה לא כזה ביג דיל.

This Post:
00
56325.25 in reply to 56325.1
Date: 6/2/2009 11:07:21 AM
Overall Posts Rated:
343343
תאמין לי 3 שנים בצבא עם עוד 7 חברה בחדר לא ממש היה לי גם בא להיות שוב עם שותפים בחדר

אני לא בא לשכנע אותך לעבור לירושליים אבל כל הרעיון של זה החלטה משמעותית זה הסיבה העיקרית שביגללה אני עברתי למקום רחוק מהבית אני חושב שאתה בדיוק בגיל שצריך להתחיל לעשות החלטות כאלה למשל פה הכרתי את חברה שלי ובזכות הריחוק מהבית למשל אנחנו כבר מדברים על אולי לעבור לגור ביחד בשנה הבאה ההרגשה היא שונה שאתה כבר בזכות עצמך ולא תלוי בהורים כל כך לפחות לדעתי זה נותן לך פרספקטיבה שונה על המצב אני רואה את המקום של חברה שלי שרים עדיין בבית ולומדים או לא לומדים קרוב לבית לאומת כאלה ששוכרים דירה או גרים במעונות אין מה להשוות אבל שוב זה רק דעתי נותן לך עוד קצת דברים למחשבה לפני שאתה סוגר את עצמך סופית (:

אני לא בהרבה יותר גדול ממך אני בסך הכול שנה מבוגר ממך אני פשוט יודע שאני הייתי באותה סיטואציה כמוך עכשיו לפני שנתיים ה הכול אז זה ממש לא אומר שאני יותר חכם ממך ובסופו של דבר זה החלטה של כל אחד בנפרד ומה שמתאים לו

אולי מוטי ממרום שנותיו יכול לשפוך עלינו מחוכמתו

This Post:
00
56325.26 in reply to 56325.1
Date: 6/2/2009 11:11:29 AM
Overall Posts Rated:
343343
תאמין לי 3 שנים בצבא עם עוד 7 חברה בחדר לא ממש היה לי גם בא להיות שוב עם שותפים בחדר

אני לא בא לשכנע אותך לעבור לירושליים אבל כל הרעיון של זה החלטה משמעותית זה הסיבה העיקרית שביגללה אני עברתי למקום רחוק מהבית אני חושב שאתה בדיוק בגיל שצריך להתחיל לעשות החלטות כאלה למשל פה הכרתי את חברה שלי ובזכות הריחוק מהבית למשל אנחנו כבר מדברים על אולי לעבור לגור ביחד בשנה הבאה ההרגשה היא שונה שאתה כבר בזכות עצמך ולא תלוי בהורים כל כך לפחות לדעתי זה נותן לך פרספקטיבה שונה על המצב אני רואה את המקום של חברה שלי שרים עדיין בבית ולומדים או לא לומדים קרוב לבית לאומת כאלה ששוכרים דירה או גרים במעונות אין מה להשוות אבל שוב זה רק דעתי נותן לך עוד קצת דברים למחשבה לפני שאתה סוגר את עצמך סופית (:

אני לא בהרבה יותר גדול ממך אני בסך הכול שנה מבוגר ממך אני פשוט יודע שאני הייתי באותה סיטואציה כמוך עכשיו לפני שנתיים ה הכול אז זה ממש לא אומר שאני יותר חכם ממך ובסופו של דבר זה החלטה של כל אחד בנפרד ומה שמתאים לו

אולי מוטי ממרום שנותיו יכול לשפוך עלינו מחוכמתו

This Post:
00
56325.27 in reply to 56325.18
Date: 6/2/2009 12:26:24 PM
Overall Posts Rated:
77
אוקי נתחיל בזה שאני מוכר את השחקן!! הכי טוב שהיה לי עד עכשיו אני מציע לכם להיכנס זה silvio פאוור תותח!!!!!
וגם מוכר שחקנים חדשים מהדראפט!

אני תומר בן 15 וקצת.
אני גר ברעננה ממש קרוב לעידו אנחנו באותו בית ספר וחברים טובים
אני אוהד את הלייקרס אני חושב שקובי הוא השחקן הכי גדול כיום והוא המוביל הגדול של הלייקרס...

נ.ב
אני מקווה שהשנה לא תישכחו אותי בהימורים....

אני מליגה אחרת ליגה 3 גם ואצלנו הפורום לא פעיל ואי אפשר להפעיל אותו אז היצטרפתי לפה ביזכות עידו (אני מיתטרף להימורים)

This Post:
00
56325.28 in reply to 56325.25
Date: 6/2/2009 9:22:05 PM
Overall Posts Rated:
88
אני התחתנתי בחופשת שחרור, זה מה שעשיתי, ואז גרתי עם אשתי במעונות לזוג בהר הצופים, במשך שנתיים עד שעברנו לדירה במעלה אדומים, אז הניסיון שלי הוא קצת אחר. בכל זאת, אני יכול להגיד רק כמה דברים:

1. כדי ללמוד בבית בתנאים הנוחים של הורים מפנקים, מקרר מלא, מערכת, די.וי.די, וכל שאר המכשור המפנק, צריך כוח רצון שונה מאשר כדי ללמוד במעונות כששכנים וסטודנטים אחרים מפתים אותך להשתולל אתם. הפיתויים שונים, ורק אתה באמת יודע עד כמה אתה מסוגל לעמוד בכל אחד מסוגי הפיתויים.

2. חיים סטודנטיאליים הם בעיניי כיף גדול. שלב בחיים שכדאי מאוד לעבור, ומגורים במעונות חושפים אותך לחיים הסטודנטיאלים הרבה יותר מכל פתרון אחר. לדעתי, מרבית המהות של חיים סטודנטיאליים, לתפוש ראש לפעמים ולבלות עם סטודנטים אחרים עד הבוקר, להיחשף לתרבות הסטודנטיאלית, להשתולל במידה, זה חלק מהחוויה, ואני לא הייתי רוצה להחמיץ אותה, אפילו לזמן קצר.

3. מגורים במעונות יכולים להיות ניג'וס אמיתי. הכל תלוי בשותפים. השותף או השכן ממול יכול להפוך להיות החבר הכי טוב בעולם, אבל זה יכול גם להיגמר רע. אני אישית חושב, שכמו שניר אמר - זה סוג של הכנה לחיים. גם ללמוד להסתדר אדמיניסטרטיבית בלי קרבה של ההורים, להבין מה זה קניות, מה זה בנק, איך מנהלים כלכלת בית, איך עומדים בתקציב, כי כשגרים עם ההורים, נוטים לדלג על הדברים האלה. זה גם נותן לך סוג של ביטחון עצמי, ומשפר את הכישורים החברתיים שלך, כיוון שבניגוד לצבא - פה כל אחד יכול לפרק את השותפות במגורים, בכל רגע נתון, ולומדים לעשות פשרות מתוך בחירה ולא בגלל שצריך.

לדעתי, ניר הציב את זה די נכון
- נוחות מול התבגרות ועצמאות.
זה מאוד לגיטימי לבחור בנוחות ולדחות את העצמאות בעוד שנה שנתיים, אבל מתישהו זה צריך להגיע - קח את זה בחשבון.

עריכה: מצטער, שוב עניתי לניר, אבל ההודעה מכוונת בעיקר לארבל

Last edited by Undergiver at 6/2/2009 9:23:38 PM

This Post:
00
56325.29 in reply to 56325.28
Date: 6/3/2009 2:10:42 AM
Overall Posts Rated:
343343
ידעת למי לפנות שיציג את זה בצורה שהדיסלקציה שלי לא מסוגלת לעשות תודה

This Post:
00