Od dawna tak jest, że selekcjonerzy sprawdzają draft a selekcjoner u-21 rozdziela ich do swoich skautów.
I inne reprezentacje się rozwijają, jak choćby Szwajcaria a Polska
od dawna jest w tym samym miejscu.
Ja do Twojego programu jestem sceptyczny bo uważam, że nic nie zmieni a nawet możemy więcej stracić niż zyskać.
Czego nie zmieni? I co to wg Ciebie jest to "więcej stracić"?
Nie rozumiem czemu ja miałbyś odbierać najlepszych zawodników vinniemu?
Bo jesteś selekcjonerem NT, więc powinieneś dbać o przyszłość tej kadry, jak się niektórym idealistycznie wydaje. A jaka jest rzeczywistość widzimy.
Ja podczas wyborów zaprezentowałem swoje pomysły i chcę je zrealizować.
Kiedy chcesz je zrealizować, jak za sezon już nie będziesz selekcjonerem? Ty powinieneś je realizować od ponad trzech miesięcy.
Kiedyś też miałem podobny pomysł jak Twój tylko on sie nazywał kadra A i B, gdzie zawodnicy byli wlasnie rozdzielani pod u21 i NT. al_said z tego co pamietam w merytoryczny spobob mi go z glowy wybil. Miał rację;]
Miał rację? Czyli teraz, że nie masz w kadrze odpowiednich zawodników do konkretnych taktyk to właśnie dlatego, że ktoś kiedyś wg Ciebie miał rację ;)
Udowodnię Ci coś.
Sezon 13 - 23 sierpnia 2010
(11585)Na SG z ławki przy taktyce Low Post wchodził zawodnik, który uzysał 0-9 z gry i nie miał ani jednej asysty. Niedługo potem trafił na TL.
Ten zawodnik nie miał ani rzutów z bliska ani podań (które były na poziomie niezdarnym).
Nie wiem co on robił w składzie przy tej taktyce.
Można jedynie przypuszczać, że jeżeli zagrał w tak ważnym meczu jak ten z Izraelem to znaczy, że U-21 nie miała w swoich szeregach nikogo lepszego.
A co za tym idzie nie potrafiła wytrenować sobie obwodowego do taktyki podkoszowej.
A skoro nie potrafiła to jeśli wg Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porządku, bo jest tak od dawna to z U-21 takich zawodników też nie dostaniesz.
I kadra NT będzie uzależniona od jakichś pojedynczych właścicieli, którzy upra się poprawiać jakąś jedną czy więcej umiejętności o wiele za późno (bo można to było zrobić wcześniej) - wbrew logice.
Nie chcę przytaczać więcej przykładów, żeby znów nie było jakiś głupich tekstów o nagonce.
Nie będę też przytaczał przykładów z Twoich meczów, bo jeszcze znów się ktoś obrazi.
Mnie nie interesuje ani kto teraz jest selekcjonerem U-21 ani kto jest selekcjonerem NT. Patrzę w przyszłość. Nie interesują mnie osoby, które przychodzą i odchodzą ze swoich stanowisk.
Mam tylko prośbę, żebyś czasem się zastanowił zanim coś napiszesz, bo ostatnio po każdym Twoim poście dostaję bb-maile z pytaniami:
"Kto wybrał tego gościa na selekcjonera?".
I wiesz co odpowiadam?
Że w wyborach BB jest tak samo jak w polityce tzn. głosujący nie mają odpowiednich kompetencji, żeby wybierać ludzi na określone stanowiska. Mało tego. Gdy ubiegasz się o miejsce na studiach musisz zdawać egzamin (za moich czasów były wstępne oprócz matury - teraz jest niestety tylko matura), który ma zweryfikować Twój potencjał na miejsce o które się ubiegasz. Ani w wyborach samorządowych, parlamentarnych czy prezydenckich a także tutaj takiego narzędzia weryfikującego już nie ma.
Dlatego zastanawiam się czy nie wprowadzić testu dla kandydatów polegającego na tym, że użytkownicy stworzą bazę kilkunastu czy kilkudziesięciu fikcyjnych zawodników o fikcyjnych nazwiskach i wybranych przez zgłaszającego fikcyjnych umiejętnościach. Zaproponujecie także taktyki w których kandydaci na selekcjonerów mieliby się sprawdzić. I każdy z kandydatów dostanie test do wypełnienia, którego całe skomplikowanie będzie polegać jedynie na tym, żeby wybrać 10 zawodników do danych taktyk. Z wyszczególnieniem pozycji oraz podziału na s5 i rezerwę. Biorąc pod uwagę wszystkie umiejętności z kondycją włącznie.
Potem podałbym Wam wyniki - jakie oceny meczowe by te zaproponowane składy wyciągnęły.
Wówczas wydaje mi się, że wiedzielibyście coś więcej o t