3. בישראל המצב עדיין טוב ואפשר לראות קבוצות חדשות יותר נכנסות לאט לאט למעגלים הכביכול סגורים של ליגות המשנה וגם ליגת העל, אבל אם זה קרה במדינות העל של באזרבייטר אין סיבה שזה לא יקרה גם בארץ ולכן אני מאמין שפה רוב חברי הפורום כן מסכימים שצריך לבוא שינוי, רק לא מסכימים בהכרח עם הפיתרון הספציפי שאתה הצעת.
המעגל קיים הוא פשוט יותר... אליפטי.
הכניסה שלהם לליגות הנ"ל נובעת מכמות משתמשים איכותיים (ברמה פחותה משמעותית משלהם) שיש באותן ליגות, בנוסף לכמות העזיבות או סילוקים.
ייתכן שבישראל יש יותר עזיבות או סילוקים (הבנתי שהשנה היו שתיים או שלוש, שזה המון, אבל ייתכן שאני טועה).
ייתכן שבישראל המשחק היה דל מאד במשתתפים בעונות הראשונות ההן, ובעיקר דל במנהלים איכותיים.
הבעייה היא שם, כי כמו שכתבת, היא קשורה לצבירת נכסים ולא לנקודה בזמן שמופיעה בליגת העל.
בשוק השחקנים הנוכחי אני בספק גדול אם אתה צודק, שחקנים טובים נמכרים בגרושים וקשה מאוד למכור שחקן בכמה שהוא שווה, התשלום העיקרי היום על שחקנים לרוב הוא דווקא השכר ולא הקנייה הראשונית.
אתה טועה.
אין מה לעשות, מדובר בכלכלה.
אתה פשוט בליגה הנמוכה ביותר, ואין באמת שכר שחקנים רצינית, אבל אם תחשוב על זה מזווית אחרת, תבין שזה חייב לקרות.
הזווית היא כזו - יש את המאמנים שאתה יכול לקנות. האם מאמן זול בשכר עולה כמו מאמן יקר בשכר? ממש לא.
בכלכלה, המחיר נקבע (בקירוב) לפי שוויו.
כששחקן נמכר, יש יותר מאחד (או לחילופין אפס מדוייק) שיכולים ורוצים אותו, והם יסכימו לשלם עליו בדיוק כמה שהוא שווה בכלכלה הנ"ל.
אם תוסיף למצב הנוכחי תיקרת שכר אני מנבא שיווצרו פערי כספים אדירים בין הקבוצות העשירות לקבוצות הממוצעות
צריך לנמק למה, כי אחרת אפשר להגיד הכל ואי אפשר לסתור את זה.
כשהשחקנים המאוזנים היקרים ויש גם להוסיף- נדירים יעברו ויוחלפו רק בין "קבוצות העל" הוותיקות שיהיו להן סכומי כסף גבוהים בהרבה מהקבוצות החדשות יותר, שיתקעו עם השחקנים היותר נחותים ואף יקרים במשכורת... וכו'אין פה מאבק בין שני משתמשים.
בליגה יש שישה עשר קבוצות, ובתוכן הרבה יותר משתי קבוצות מעמדות.
החלשות ביותר לא חייבות להתפשר על שחקנים יקרים יותר, הם יכולים לקחת פשוט שחקנים חלשים יותר וזולים אף יותר מאלה של חלק מהאחרים וכך לחסוך.
לא, את אותן אלה שייקנו את השחקנים החזקים הם לא ינצחו מיד, אך החיסכון הענק הזה מולן ייסלול להם דרך מהירה בהרבה לתחרותיות.
נגמר המקום => פוסט נוסף בדרך