e ovakvog čoveka čekam od početka kampanje. čovek pročitao programe, pa postavlja pitanja.
1. stručni štab neću imati u smislu da svi o svemu odlučujemo. imaću ljude oko sebe za svaku oblast. po mom mišljenju pola ovog trenutnog SŠ-a ne radi ništa, jer nemaju striktna zaduženja šta treba da rade. planiram da imam 2 savetnika za taktiku (koji će mi pred svaku utakmicu slati predloge taktike i onda raspravljati o idejama. ali odluku šta će se odigrati donosim ja), isti slučaj je i za zalaganje (s tim što će se za zalaganje napraviti plan pred početak kvalifikacija, pa će se posle možda menjati u skladu sa rezultatima). planiram da imam 2 čoveka koji će da prate sve rivale u grupi (sem azerbejdžana i moldavije) i da prikupljaju sve informacije o njima (ukoliko je neko na tl, da odgleda neku njihovu utakmicu i sl) i planiram da imam 5 trenera koji će da prate razvoj potencijalnih reprezentativaca i da pomažu njihovim menadžerima u razvoju tih igrača i razvoju njihovih klubova. (ovo je jako bitno jer se pomaganjem razvoja klubova čiji su menadžeri spremni za saradnju, stvara osnova za buduće reprezentativce. ništa mi ne vredi ako će neko da napravi 1 reprezentativca i upropasti klub ili ne zaradi dovoljno para, koje će posle da uloži u kupovinu novog talenta).
2. očekujem od flaviusa da mi prenese sve neophodne informacije po njegovom mišljenju (spiskove igrača, mišljenje o vlasnicima i sl.). očekujem adekvatnu pomoć od direktnih saradnika. skautovanje je već urađeno, pa mislim da neće biti potrebe za novim, ali ako bude onda očekujem da se i ostali korisnici uključe u skautovanje. i od svih ostalih korisnika očekujem da prate repku, da učestvuju na temama o repki, da daju predloge, hvale, čestitaju, navijaju, kude, pljuju i sve ostalo :)
3. kada igrač pređe gornju granicu izdržljivosti po pitanju plate za klub iz niže lige (ja mislim da bi to trebalo biti granica od 150 k, ako grešim neka me isprave igrači iz III lige), onda se pokušava dogovoriti transfer u I ligaša ili u klubove koji će svesno da se žrtvuju zbog repke i da celu svoju ekonomiju zasnivaju na izdržavanju tog igrača. (ne znam da li imamo ovakvih klubova. tu uglavnom mislim na one koji već duže igraju ovu igricu, pa su se malo smorili, pa možda žele da ovako pomognu repki. ako postanem selektor uputiću poziv svima da mi pošalju na mail kako žele da njihov klub pomogne repki: pritom će imati 3-4 opcije, pa ću upoznati javnost sa čim raspolažemo). a što se tiče ko odlučuje koji igrač ostaje u državi, a koji ide na prodaju. odlučuje vlasnik igrača, ali pokušaćemo da odluka bude u obostranom interesu.