BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jakość!

[NT] Sezon 14 - nowa jakość!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
159725.223 in reply to 159725.216
Date: 10/27/2010 4:47:04 PM
Overall Posts Rated:
6161
wyluzuj czlowieku bo to nic nieda a pogarsza tylko twoja sytulacje co jest i tak beznadziejna.

po pierwsze zalorze sie ze wiekszosc bardziej interesuje U-21 A nie NT i jakim prawem mozesz sugerowac ze najwazniejsza jest NT jak nic nie osiagneli po tylu seznach i tym bardziej ze zawodnikow ci zabieraja a co chcesz zrobic z wielogwiazda jak sie zablokuje CO, bez sensu te twoje zarzuty do VJ .

From: m4ti_

This Post:
00
159725.224 in reply to 159725.207
Date: 10/27/2010 4:48:40 PM
Overall Posts Rated:
2121
Zagubiłeś się:) Zatraciłeś w swojej dumie. Teraz już ludzie nie patrzą czy Twój program jest dobry czy zły ale na to w jaki sposób go próbujesz wprowadzić. Krytykowanie Vinniego to jest strzał we własną stopę. Ja jak żartobliwie porównałem się do al_saida czy dawnego GMa selekcjonera to zostałem zmieszany z gównem przez paru selekcjonerów, teraz oni milczą, kiedy robi sie z jendego z najlepszych managerow w Polsce debila. Ja milczeć nie będę ale do VJ Ci dużo brakuje i wątpie abyś osiągnał kiedyś tyle co on.
A mówienie ze CT nic nie daje i powinniśmy wygrać to gratuluje wiedzy o BB :)

Nie musisz nic sprawdzać. Równie dobrze mógłby to sprawdzać selekcjoner NT i to on powinien to robić. Nie wiem dlaczego m4ti_ tego nie zrobił. Gdybym się bał tego, że się na mnie obrazi to nie napisałbym, że równie dobrze on mógł te bazy sprawdzić. I każdy inny selekcjoner mógłby to robić. Dlaczego tego nie zrobił? Nie znależy mu na NT? Dlaczego nie zareagował na nierówny podział zawodników?
My wszyscy powinniśmy sobie odpowiadać na tego typu pytania.
A nie obrażać się na siebie.

Czemu miałem rozdzielać zawodników jak od początku jestem do tego sceptyczny? Od dawna tak jest, że selekcjonerzy sprawdzają draft a selekcjoner u-21 rozdziela ich do swoich skautów. Ja do Twojego programu jestem sceptyczny bo uważam, że nic nie zmieni a nawet możemy więcej stracić niż zyskać. Nie rozumiem czemu ja miałbyś odbierać najlepszych zawodników vinniemu? Ja podczas wyborów zaprezentowałem swoje pomysły i chcę je zrealizować. Kiedyś też miałem podobny pomysł jak Twój tylko on sie nazywał kadra A i B, gdzie zawodnicy byli wlasnie rozdzielani pod u21 i NT. al_said z tego co pamietam w merytoryczny spobob mi go z glowy wybil. Miał rację;]

This Post:
22
159725.225 in reply to 159725.224
Date: 10/27/2010 5:10:16 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Zastanawiam się kogo tyczy się ten fragment:
Ja jak żartobliwie porównałem się do al_saida czy dawnego GMa selekcjonera to zostałem zmieszany z gównem przez paru selekcjonerów, teraz oni milczą, kiedy robi sie z jendego z najlepszych managerow w Polsce debila

Dotychczas selekcjonerami byli: Tripaw, al_said i ja....w U21 hatchet, Leszek i Vinnie.
Hatchet poza wątkiem pożegnalnym nie udziela się już na forum; Tripaw jeszcze dłużej; al_said nie pamiętam by mieszał Cię ostatnio z gównem; podobnie Leszek i Vinnie.... Pozostaję więc tylko ja Czy może źle kombinuję? ;)
A jeżeli dobrze to mógłbym Cię prosić o przykład tego mieszania z g... ? Bo ja jakoś nie kojarzę.
Jeśli chodzi o Viniego to ja już wielokrotnie pisałem, że zawsze świetnie się z nim dogadywałem i nic się w tym względzie nie zmieniło Bronić go przed nikim nie trzeba, bo sam o to umie zadbać, co zresztą zaprezentował już w tym wątku

From: ozi90

This Post:
00
159725.226 in reply to 159725.216
Date: 10/27/2010 8:57:08 PM
Overall Posts Rated:
6363
Cały czas żądasz konkretów, a sam ciągle oscylujesz wokół tych samych rzeczy, w kółko się powtarzając. Chcesz za wszelką cenę każdemu odpowiedzieć używając banalnych środków, zupełnie bez sensu, byle tylko coś powiedzieć i poczuć się kozakiem. Przykładem jest ten Fajny Gość. Nie obrażasz Vinniego? Ma ci pokazać gdzie i kiedy to robisz? Naprawdę tego nie widzisz?

Konkrety? Ok.

1.
Ja nie dostanę?
Aleś mi zrobił przykrość.

To o co masz pretensje, że nie dostajesz zawodników skoro to dla ciebie żadna przykrość?

2. Konkretnie, co masz na celu atakując VJ za porażkę z Islandią? Zero związku z tematem, czyściutki wrzut personalny.

3.
Zamiast szukać rozwiązania w swoim ogródku to przychodzisz tutaj i wylewasz swoje krokodyle łzy.

Ja widzę, że ty wylewasz łzy, płaczesz że dostajesz za mało. Żeby za chwile powiedzieć, że sam sobie poradzisz.

4.
Nie robiłem tego dla vinniego tylko dla użytkowników tego forum. Polskiej społeczności BB. Z tego samego powodu prowadzę tę "wojnę" ;)

Czyli dla kogo, skoro każdego atakujesz? Jeśli obaj robicie dla dobra społeczności, to czemu prowadzisz wojnę? Wojną chcesz uzyskać pokój? To się nie sprawdza ;)

5.
Myślałem, że Fajny Gość wyciągnął wnioski, że lepiej ze mną nie dyskutować.

Niby dlaczego lepiej z tobą nie dyskutować? Powiem ci, bo tylko ty masz rację, tylko tobie zależy na jakości NT, a każdy kto ci się przeciwstawi zostanie pojechany tanimi argumentami lub przytoczysz mu porażkę z Rosją.

6.
A że mój język kąśliwy i uszczypliwy to już się chyba szanowne grono przyzwyczaiło ;)

W takim razie nie nadajesz się na tą pozycję którą teraz zajmujesz. Nie spełniasz kwalifikacji.

7. Zarzucasz Vinniemu, że czuje się właścicielem zawodników. A to dobre. On robi listy, a ty masz do niego pretensje. Teraz nie będzie robił, dalej pretensje. I to nie my przywołujemy ciągle te bezsensowne argumenty, tylko ty.

Teraz konkretnie? Nie? Tylko proszę nie przytaczaj mi żadnej porażki z zeszłego sezonu ;)

From: Astarotte

This Post:
22
159725.227 in reply to 159725.224
Date: 10/28/2010 1:56:27 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Zagubiłeś się:) Zatraciłeś w swojej dumie. Teraz już ludzie nie patrzą czy Twój program jest dobry czy zły ale na to w jaki sposób go próbujesz wprowadzić. Krytykowanie Vinniego to jest strzał we własną stopę. Ja jak żartobliwie porównałem się do al_saida czy dawnego GMa selekcjonera to zostałem zmieszany z gównem przez paru selekcjonerów, teraz oni milczą, kiedy robi sie z jendego z najlepszych managerow w Polsce debila. Ja milczeć nie będę ale do VJ Ci dużo brakuje i wątpie abyś osiągnał kiedyś tyle co on.
A mówienie ze CT nic nie daje i powinniśmy wygrać to gratuluje wiedzy o BB :)

że niby ja? bo ja wtedy pisałem że stawiasz się w jednej linii troszkę na wyrost na chwilę obecną:)
;) w moim przypadku nie widzę sensu jeszcze nakręcać tego tematu, który i tak daleko odbiegł od czegoś co może mieć pozytywne skutki :) swoje już w jakiś sposób wypowiedziałem uważam, że VJ sam sobie może radzić i postępować jak mu się podoba i nie trzeba setek głosów "tak tak vinnie rób tak dalej" bo czy popieram jego działania czy nie to - bez potrzeby gadanie w kółko na ten temat - oceniam klikając na poparcie lub nie
..nie muszę tu wypisywać epopei ku chwale vinniego lub bluzgów dla odmiany. Nie mam też ambicji - chociaż widzę, że niektórzy jednak takowe mają - na wydanie odpowiedzi na każdy post lub wers dyskusji.;)
uważam, że szkoda czasem moich palców na to :)

Co innego przywoływanie innych selekcjonerów i to z błędem ;) ale to już było :)

no i patrząc na to gówno, które tu kwitnie to tamto na pewno nie było błotem..jeno kępkiem brudziku na licu selekcjonera..tu już mamy moim zdaniem bagno gówna:) pod szyldem merytorycznej rozmowy:)

Last edited by Astarotte at 10/28/2010 2:00:03 AM

This Post:
11
159725.228 in reply to 159725.227
Date: 10/28/2010 5:13:49 AM
Overall Posts Rated:
1717
witam

Tak sobie śledzę ten wątek pt. [NT] Sezon 14 - nowa jakość! i teraz powiedzcie/napiszcie mi czy od ładnych kilku stron tak ma wyglądać nowa jakość? Bo jak tak to ja w czarnych kolorach widzę przyszłość reprezentacji + całej otoczki.Na początku wydawało mi się, że pomysł wielkiej reprezentacji ma świetlistą przyszłość bo kolega Hawkeyed to trzeba przyznać wiedzę ma. Przekonanie i zwerbowanie do pomocy m.in Pana Prezydenta czyni tą inicjatywę łatwiejszą w realizacji od strony organizacyjnej ze względy na duży autorytet Prezydenta. Hawkeyed jeżeli "idziesz na noże" z selekcjonerem U21, masz za nic opinie i sugestie innych użytkowników to pomysł choćby był najlepszy nie wypali ponieważ gracze odwrócą się od pomysłodawcy ponieważ nie będzie się z nim dało współpracować.

Tak jak pisałem wcześniej nie tak chyba ma wyglądać nowa jakość no chyba, że któraś z czołowych reprezentacji też coś takiego przerabiała 3/4 społeczności BB sie skłóciło to ok.

Kawał na rozładowanie atmosfery oraz dalszą część dnia :)
Wchodzi blondynka do zatłoczonego tramwaju i po chwili wzdycha:
- Ale wielki tłok! Na co stojący z tyłu facet odpowiada z dumą: - To mój!

From: Hawkeyed

This Post:
00
159725.229 in reply to 159725.224
Date: 10/28/2010 6:34:53 AM
Overall Posts Rated:
7474
Teraz już ludzie nie patrzą czy Twój program jest dobry czy zły ale na to w jaki sposób go próbujesz wprowadzić.

Człowieka inteligentnego poznajesz po tym, że potrafi rozpoznać słuszność idei czy sprawy nawet jeśli nie idzie ona z nurtem wszechobecnych zagłaskujących pochwał. I bez znaczenia jak delikatnie czy też ostro jest owa idea wygłaszana.

teraz oni milczą, kiedy robi sie z jendego z najlepszych managerow w Polsce debila.

Pamiętam, że pewien kandydat na selekcjonera w swojej mowie wyborczej uczciwie napisał o sobie "Dobry trener, tylko wyników brak". Ten kandydat został później selekcjonerem. Sam uczciwie się przyznał, że nie ma wyników (chodziło o klub) - za co szacunek a Ty próbujesz wbrew opinii własnej o sobie tej osoby wmawiać, że jest jednym z najlepszych managerów w Polsce. Nie wiem na jakiej podstawie to się Tobie urodziło.
Człowieka poznajemy za sprawą wielu czynników a managera powinniśmy oceniać za sprawą jego wyników. I wyniki są, takie same jak w klubie.

Ja milczeć nie będę ale do VJ Ci dużo brakuje i wątpie abyś osiągnał kiedyś tyle co on.

To znaczy ile? Że nie zagram jeden raz w finale Pucharu Polski? Czy jako osiągnięcie liczysz też to, że nie spadnę z PLK?

Zresztą już kiedyś coś przepowiadałeś - 8 września 2010 (150717.601):
Jeśli dla Ciebie C to tylko taki gość co stoi pod koszem z wyciagniętymi łapami i czeka na piłke to gratuluje. I troszkę jeszcze w tej 3 lidzę pograsz.

Tak samo nie wiem skąd Tobie się wtedy urodził ten pomysł z gościem stojący pod koszem i czekającym na piłkę - wnioskuję, że do tego sprowadzasz rolę C przy Low Post. Uznałem wówczas, że nie ma sensu dalej na ten temat dyskutować - dlaczego?

Żeby nie było, że krytykuję tylko selekcjonera U-21 jak się niektórym wydaje.

Zadałem wówczas Tobie pewne bardzo proste pytanie:
Udam, że nie było tego pytania. Chłopczke czy też Proszę Pana(nie wiem jak napisać zeby nie urazić więc dwoma określeniami się posłużę). Grałem LP wtedy kiedy Ty słysząc określenie "BuzzerBeater" myślałeś ze to tylko określenie dotyczące rzutu do kosza w ostatnich sekundach meczu.

Ale odpowiem na Twoje zaczepki. LI(Look Inside) różni się od LP(Low Post) tym iż mają różne tempa, LI ma szybsze tempo w porównaniu do LP a przez to gorszą skuteczność rzutów bo zawodnicy się nie przykładają tak do techniki wykończenia akcji jak przy LP.
Zastosowania taktyki LP:
zazwyczaj jeśli jesteśmy słabsi i nie chcemy zbytnio dostać po dupsku, bo im wolniej gramy tym wiecej czasu ucieknie i tym mniej potencjalnych piłek dostarczymy przeciwnikowi.

To tak po w skrócie.

Odpowiedziałeś właściwie jedynie formułką z reguł. Liczyłem na znacznie więcej, jeśli chodzi o odpowiedź selekcjonera. Ponieważ wcześniej na temat różnic między Look Inside a Low Post wymieniłem z Juniorro co najmniej 5 bb-maili. Tych różnic wyszczególniliśmy całkiem sporo. Z konkretnym uzasadnieniami.
Ale być może wg Ciebie (jak wnioskuję po Twoich postach wysuwanych w stronę managerów z niższych lig) III-ligowiec nie może wiedzieć o tej grze czy nawet o zastosowaniu taktyk albo o zastosowaniu niektórych z nich więcej od Ciebie.

A mówienie ze CT nic nie daje i powinniśmy wygrać to gratuluje wiedzy o BB

Czytamy ze zrozumieniem, m4ti_
I nie pisz o jakimś CT, bo to tylko udowadnia jak bezsensowne jest oddawanie wszystkich zawodników czy też większości U-21 po to, żeby potem selekcjoner U-21 tłumaczył co sezon, że przegrał, bo oni zagrali CT. A co cały rocznik pójdzie przez to do piachu to już swoje...

Tłumaczyłem wielokrotnie, że NT powinna być kadrą nadrzędną z powtarzalnymi szansami na sukces co sezon. Kadrą na tyle silną, że jakieś CT ze strony reprezentacji pokroju Islandii nie powinno jej stawać na przeszkodzie.

Czemu miałem rozdzielać zawodników jak od początku jestem do tego sceptyczny?

A robisz coś, żeby poprawić sytuację kadry NT w przyszłości? Masz jakąś alternatywę?

This Post:
11
159725.230 in reply to 159725.224
Date: 10/28/2010 6:35:31 AM
Overall Posts Rated:
7474
Od dawna tak jest, że selekcjonerzy sprawdzają draft a selekcjoner u-21 rozdziela ich do swoich skautów.

I inne reprezentacje się rozwijają, jak choćby Szwajcaria a Polska od dawna jest w tym samym miejscu.

Ja do Twojego programu jestem sceptyczny bo uważam, że nic nie zmieni a nawet możemy więcej stracić niż zyskać.

Czego nie zmieni? I co to wg Ciebie jest to "więcej stracić"?

Nie rozumiem czemu ja miałbyś odbierać najlepszych zawodników vinniemu?

Bo jesteś selekcjonerem NT, więc powinieneś dbać o przyszłość tej kadry, jak się niektórym idealistycznie wydaje. A jaka jest rzeczywistość widzimy.

Ja podczas wyborów zaprezentowałem swoje pomysły i chcę je zrealizować.

Kiedy chcesz je zrealizować, jak za sezon już nie będziesz selekcjonerem? Ty powinieneś je realizować od ponad trzech miesięcy.

Kiedyś też miałem podobny pomysł jak Twój tylko on sie nazywał kadra A i B, gdzie zawodnicy byli wlasnie rozdzielani pod u21 i NT. al_said z tego co pamietam w merytoryczny spobob mi go z glowy wybil. Miał rację;]

Miał rację? Czyli teraz, że nie masz w kadrze odpowiednich zawodników do konkretnych taktyk to właśnie dlatego, że ktoś kiedyś wg Ciebie miał rację ;)

Udowodnię Ci coś.

Sezon 13 - 23 sierpnia 2010
(11585)

Na SG z ławki przy taktyce Low Post wchodził zawodnik, który uzysał 0-9 z gry i nie miał ani jednej asysty. Niedługo potem trafił na TL.
Ten zawodnik nie miał ani rzutów z bliska ani podań (które były na poziomie niezdarnym).
Nie wiem co on robił w składzie przy tej taktyce.
Można jedynie przypuszczać, że jeżeli zagrał w tak ważnym meczu jak ten z Izraelem to znaczy, że U-21 nie miała w swoich szeregach nikogo lepszego.
A co za tym idzie nie potrafiła wytrenować sobie obwodowego do taktyki podkoszowej.
A skoro nie potrafiła to jeśli wg Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porządku, bo jest tak od dawna to z U-21 takich zawodników też nie dostaniesz.
I kadra NT będzie uzależniona od jakichś pojedynczych właścicieli, którzy upra się poprawiać jakąś jedną czy więcej umiejętności o wiele za późno (bo można to było zrobić wcześniej) - wbrew logice.

Nie chcę przytaczać więcej przykładów, żeby znów nie było jakiś głupich tekstów o nagonce.
Nie będę też przytaczał przykładów z Twoich meczów, bo jeszcze znów się ktoś obrazi.

Mnie nie interesuje ani kto teraz jest selekcjonerem U-21 ani kto jest selekcjonerem NT. Patrzę w przyszłość. Nie interesują mnie osoby, które przychodzą i odchodzą ze swoich stanowisk.

Mam tylko prośbę, żebyś czasem się zastanowił zanim coś napiszesz, bo ostatnio po każdym Twoim poście dostaję bb-maile z pytaniami:
"Kto wybrał tego gościa na selekcjonera?".

I wiesz co odpowiadam?
Że w wyborach BB jest tak samo jak w polityce tzn. głosujący nie mają odpowiednich kompetencji, żeby wybierać ludzi na określone stanowiska. Mało tego. Gdy ubiegasz się o miejsce na studiach musisz zdawać egzamin (za moich czasów były wstępne oprócz matury - teraz jest niestety tylko matura), który ma zweryfikować Twój potencjał na miejsce o które się ubiegasz. Ani w wyborach samorządowych, parlamentarnych czy prezydenckich a także tutaj takiego narzędzia weryfikującego już nie ma.

Dlatego zastanawiam się czy nie wprowadzić testu dla kandydatów polegającego na tym, że użytkownicy stworzą bazę kilkunastu czy kilkudziesięciu fikcyjnych zawodników o fikcyjnych nazwiskach i wybranych przez zgłaszającego fikcyjnych umiejętnościach. Zaproponujecie także taktyki w których kandydaci na selekcjonerów mieliby się sprawdzić. I każdy z kandydatów dostanie test do wypełnienia, którego całe skomplikowanie będzie polegać jedynie na tym, żeby wybrać 10 zawodników do danych taktyk. Z wyszczególnieniem pozycji oraz podziału na s5 i rezerwę. Biorąc pod uwagę wszystkie umiejętności z kondycją włącznie.

Potem podałbym Wam wyniki - jakie oceny meczowe by te zaproponowane składy wyciągnęły.

Wówczas wydaje mi się, że wiedzielibyście coś więcej o t

This Post:
00
159725.231 in reply to 159725.226
Date: 10/28/2010 6:46:56 AM
Overall Posts Rated:
7474
To o co masz pretensje, że nie dostajesz zawodników skoro to dla ciebie żadna przykrość?

A dlaczego tylko mi ma zależeć na tym jak kadra NT będzie wyglądała w przyszłości?
Właśnie dlatego dla mnie to żadna przykrość.

2. Konkretnie, co masz na celu atakując VJ za porażkę z Islandią? Zero związku z tematem, czyściutki wrzut personalny.

Jeszcze raz, czytamy ze zrozumieniem:

I nie pisz o jakimś CT, bo to tylko udowadnia jak bezsensowne jest oddawanie wszystkich zawodników czy też większości U-21 po to, żeby potem selekcjoner U-21 tłumaczył co sezon, że przegrał, bo oni zagrali CT. A co cały rocznik pójdzie przez to do piachu to już swoje...

Tłumaczyłem wielokrotnie, że NT powinna być kadrą nadrzędną z powtarzalnymi szansami na sukces co sezon. Kadrą na tyle silną, że jakieś CT ze strony reprezentacji pokroju Islandii nie powinno jej stawać na przeszkodzie.

Ja widzę, że ty wylewasz łzy, płaczesz że dostajesz za mało. Żeby za chwile powiedzieć, że sam sobie poradzisz.

Bo sobie poradzę.
Mogę nawet sprawić, że ktoś inny sobie nie poradzi.

Czyli dla kogo, skoro każdego atakujesz? Jeśli obaj robicie dla dobra społeczności, to czemu prowadzisz wojnę? Wojną chcesz uzyskać pokój? To się nie sprawdza ;)

Ja nie chcę spokoju. Ja chcę rozwoju.
Jeśli nie krytykowałbym nikogo to byłoby tak samo jak pisze zadowolony Engel-m4ti_ - jest tak od dawna ;)

argumentami lub przytoczysz mu porażkę z Rosją.

Argumentami to ja mam wypchane rękawy. Tylko, że tutaj niektórzy mają problem z przyjmowaniem jakiejkolwiek krytyki.
Czekam aż się ktoś kiedyś tutaj uczciwie przyzna, że zrobił błąd. Mylił się co do swojej oceny sytuacji. I co do słuszności swojej tezy.

W takim razie nie nadajesz się na tą pozycję którą teraz zajmujesz.

Na jaką pozycję? Skauta? Zapytaj właścicieli klubów z którymi współpracuję czy mają jakieś uwagi co do współpracy ze mną.
Albo zapytaj użytkowników z którymi pracuję w programie Mentor.

7. Zarzucasz Vinniemu, że czuje się właścicielem zawodników. A to dobre. On robi listy, a ty masz do niego pretensje. Teraz nie będzie robił, dalej pretensje. I to nie my przywołujemy ciągle te bezsensowne argumenty, tylko ty.

To kto robi listy nie powinno mieć żadnego znaczenia. Zawodnicy z draftu są dobrem wspólnym i powinni zostać właściwie wykorzystani. Nie dzieje się tak. Dlatego to poruszam.

Dziwne, że tego nie widzicie.

From: Mario

This Post:
00
159725.232 in reply to 159725.230
Date: 10/28/2010 7:56:32 AM
Overall Posts Rated:
605605
Czego nie zmieni? I co to wg Ciebie jest to "więcej stracić"?

Do twojego programu nie jestem sceptyczny, ale prawdą jest, że nie wiemy jak świat BB będzie wyglądać za 6-8 sezonów. Równie dobrze może się zdarzyć, że BBeki wpompują w nasz świat mnóstwo kasy i mutanty pokroju JW wrócą do łask. Także wszystkie wizje do przodu na 7 sezonów są zawsze ryzykowne, aczkolwiek lepiej robić coś niż nic. Błędów nie popełnia tytko ten co nic nie robi.

Dlatego zastanawiam się czy nie wprowadzić testu dla kandydatów polegającego na tym, że użytkownicy stworzą bazę kilkunastu czy kilkudziesięciu fikcyjnych zawodników o fikcyjnych nazwiskach i wybranych przez zgłaszającego fikcyjnych umiejętnościach

Dlaczego Ty masz być autorem tego testu? Stawiasz się w tym momencie na osobę która ma największą wiedzę o BB, a nie grasz w PLK, nie jesteś selekcjonerem. Jak już ktoś miałby taki test wymyślać to prędzej widziałbym by robił to t_mac.
Poza tym taka jest demokracja i w życiu i tu. Kompetencje nie są najważniejsze. Tylko by przekonać do swojej myśli większość!

Ja nie chcę spokoju. Ja chcę rozwoju.
Jeśli nie krytykowałbym nikogo to byłoby tak samo jak pisze zadowolony Engel-m4ti_ - jest tak od dawna ;)

Chcesz rozwoju, a rozumiem że rozwój zapewni twój pomysł na przyszłość. By to robić zostań selekcjonerem i będziesz miał drogę otwartą i ułatwioną do wdrażania swoich idei. Z obecnej pozycji możesz jedynie prosi managerów i ich przekonywać na własną rękę. Jesteś "wolny elektronem" nie ma cię w sztabie żadnej z reprezentacji. Jedynie co masz to poparcie Mr. Presidenta (osoby z wielkim autorytetem w BB). Jednak w moim odczuciu większe poparcie dla młodych "zielonych managerów" zdanie selekcjonerów i skautów jest ważniejsze. Mówię to z autopsji. Jeżeli ktoś gra dłużej i czyta dużo forum to już inaczej sprawa wygląda. Ale chyba duża część ciekawych zawodników po drafcie jest u nie doświadczonych managerów.

To kto robi listy nie powinno mieć żadnego znaczenia. Zawodnicy z draftu są dobrem wspólnym i powinni zostać właściwie wykorzystani. Nie dzieje się tak. Dlatego to poruszam

Każdy zawodnik z draftu jest przede wszystkim dobrem klubu do którego trafił. Wcale nie ma obowiązku by się on w kadrze miał pojawiać.

This Post:
77
159725.233 in reply to 159725.232
Date: 10/28/2010 8:44:23 AM
Overall Posts Rated:
7676
Możecie się wszyscy obrazić na mnie ale jesteście już śmieszni :)

Jak to czytam to wydaję się , że jeden chce być mądrzejszy od drugiego , a największym problemem jest to , że jak ktoś chce przekazać coś przez swojego posta to ten drugi nie potrafi odczytać tego co tamten chciał przekazać i wyczytuje tylko to co mu się nie podoba i odbija piłeczkę !!!!!!!!

@mati pisałeś tam coś o tym , że ktoś się pogrąża jadąc na kogoś zasłużonego ??.Ty już jesteś moim skromnym zdaniem skończony przez twój brak odpowiedzialności. Dla mnie osobiście nie masz prawa wypowiadać się na temat reprezentacji i sam wiesz dlaczego. Sorry

Advertisement