Ta poslední věta mi moc nesedí, vzhledem k celému textu předtím.
Tá posledná veta znamená, že potrebujeme zanieteného NT trénera, nič viac :) Hádam si si nemyslel, že 10 NT hráčov má zvládať jeden tím :-D
Ja by som teda Hamajdaka nepodcenovala.
OK, vysvetlím to ešte trochu inak. Moja predstava je viac zameraná na budúcnosť, ako predstavy ostatných. Chcel by som to, že 5-6 TOP tímov by sa už nezaoberali takýmito "ak ho vyžmýkam a nič sa nestane..." hráčmi, ale hráčmi, ktorí budú jednoducho patriť medzi najlepších na BB. Hovorím o tímoch, ktoré nebudú mať problém držať 350k podkošáka, alebo jedného 270k SG a 250k SF. Hovorím len o ideálnych hráčov, bez kompromisov. Samozrejme, nehovorím, že pre NT netreba trénovať takých hráčov ako Hamajdák, ale určite by sa na nich nemali zameriavať tímy, ktoré majú potenciál chovať aj hráča s platom 270k (po odrátaní tovarov za isté miesto v základe samozrejme menej)...
Ideálny stav by bol, ak by napr. Cubone pokračoval ako NT tréner, staral sa v spolupráci s U21 trénerom o výchovu hráčov a niekto tretí (kvôli nedostatku času zo strany Psycha a Cuboneho) by sa zameral čisto na týchto "vyvolených" hráčov.
Takze naozaj chceme cakat este dalsich x sezon a vzdat sa aspon tejto jednej nadeje, ktora by na obvode vyplnila tieto 4 rocniky?
Nechceme sa jej vzdať, nechceme, aby táto menšia ryba zabránila rybkám, ktoré môžu byť o dosť väčšie, narásť do takých rozmerov :-D
Chcem povedať to, že neodsudzujem kúpu a trénovanie Hamajdáka, ale nepáči sa mi, že sa o ňom dohadujú 2 tímy, ktoré urobili pre NT asi najviac...Tu vidím priestor pre NT trénera/U21 trénera, nech možno aj trochu pootravuje slovenských manažérov poštou, nech vedia, že také niečo je na trhu. Napr. dnes kúpil jeden tím v mojej lige
/league/2275/overview.aspx českého hráča s potenciálom pre NT za 2.8M. Prečo nemohol kúpiť Slováka? Prečo je schopný Strong platit takmer 300k plat nejakému zahraničnému SG? Prečo nemajú tímy ako Mojsejovci, Bardejov Monarchs, mbk banik, Lucasinho atd...žiadneho Slováka so šancou zahrať si v základe NT? A pritom platia pokojne 100k zahraničným hráčom (čo ak si zrátame aj s tovarmi, je tak 135k nominálna mzda Slováka). Je potrebné nájsť niekoho, kto to zoberie do svojích rúk a investuje do toho na začiatok viac času a zmanažuje to. Výsledok sa o 6-7 sezón dostaví.