BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > [NT] diskusia IV

[NT] diskusia IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
171166.224 in reply to 171166.222
Date: 3/18/2011 6:32:31 AM
Overall Posts Rated:
284284
ID ma uz teraz slusnu, nejake 2 skoky by sa tam este mohli dat zvladnut a IS nejde tak pomaly, tomu by sa mohol dlhsie venovat, teoreticky az kym ho IS pusti. A RB ani SB nepotrebuje vobec trenovat.

From: wendi

This Post:
00
171166.225 in reply to 171166.222
Date: 3/18/2011 6:53:21 AM
Overall Posts Rated:
170170
Bolo by dobre sa rozhodnut kto z nas dvoch ho kupi. Su tam urcite pre a proti, tak to skusim zhrnut.
Trening u mna by bol: najskor 1-2 sezony outside, potom dlhodobo inside.
U teba by to bolo presne naopak.

Vyhoda mojho pristupu je, ze by outside zrejme dosiahol na dostatocnu uroven pre NT a potom by uz tahal iba doplnkove inside skilly. Takze by mozno hraval za NT a prinasal teda nejake financie cez merchandise.
Nevyhoda je, ze by uz bol na inside trening starsi a teda ovela pomalsi, nez hned teraz.
U teba by to bolo presne naopak. Do NT by sa dostal neskor, ale inside trening by bol o nieco rychlejsi teraz.

O dlzke treningu takto vysokeho hraca na inside mozem nieco dodat z vlastnych skusenosti.
Bombara vo veku 26 rokov potreboval na skok v ID 5 treningov, vo veku 27 rokov to uz bolo 8 treningov.

From: janomuro

This Post:
00
171166.226 in reply to 171166.225
Date: 3/18/2011 7:23:53 AM
Overall Posts Rated:
7070
ja planujem pockat si do draftu, viem, ze kazdorocne je problem presvedcit ludi, aby dali hracov na trh no mozno sa mi postasti. ak sa nic nepodari, buducu sezonu budem niekoho presviedcat :)

This Post:
00
171166.227 in reply to 171166.225
Date: 3/18/2011 7:27:54 AM
Overall Posts Rated:
284284
Aby som netahal medove fuzy nikomu popod nos, tak takto to vidim objektivne ja.
Ak bude teraz trenovat rozumne vonkajsok nejake 1-2 sezony na urcite minimum pre NT bez ohrozenia potencialu a potom az prejde na podkos, ma podla mna vacsiu sancu si zahrat za NT, ale dan za to bude, ze podkosovy trening pojde znacne pomalsie ako povedzme teraz.
Naopak, ak bude teraz trenovat hned 1-2 sezony podkos a potom dalsie 2 este vonku, tak nie je zaruka, ze sa do NT dostane (alebo skor bude hrat stabilne zaklad), pretoze ho mozu vytlacit hraci s lepsim potencialom a tym padom aj primarnymi skillmi, aj ked mozno nebudu mat taky podkos.

This Post:
00
171166.228 in reply to 171166.227
Date: 3/18/2011 7:33:15 AM
Overall Posts Rated:
170170
presne tak to vidim aj ja, takze ho skusim kupit a cas ukaze :)
a Janci nech radsej setri na nejakeho HOF draftaka :)

From: Matej_B
This Post:
22
171166.229 in reply to 171166.225
Date: 3/18/2011 7:36:25 AM
Overall Posts Rated:
264264
Napíšem to priamo, bez okolkov. Celé to nemá význam, ak sa to má robiť týmto spôsobom. Kupovať teraz 21 ročného MVP hráča, ktorý má FT a ST 2 a netrénoval úplne naplno, sa mi zdá pre tímy, ktoré vychovávajú kľúčových NT hráčov totálne zbytočné. Tkaýto hráč môže pokojne trénovať v II.lige, kde to nie je problém finančne a ani výsledkovo. V extralige by mali trénovať a priori hráči, ktorí majú nádej na základnú päťku (čo Hamajdák dúfam nebude...). Základné otázky ale sú, prečo nám po drafte unikajú hráči do zahraničia, tam netrénujú naplno a potom ich "zachraňujeme" a ťaháme na Slovensko...Mne sa zdá oveľa logickejšie kúpiť hráča s potenciálom na základ v NT už od začiatku. Napr. Janovi by som odporučil kúpiť 18 ročného obvodového hráča, minimálne HoF potenciál a spolu s Dubravcákom si v pohári/priateľákoch može pokojne trénovať pod košom. Ušetrí peniaze, za tie môže investovať do zlepšenia klubu a tak vlastne len pripravuje svoj tím na utiahnutie 2-3 NT hráčov, ktorí majú šancu na základ v NT. Ak však kúpi Hamajdáka za prehnanú sumu, bude ho trápiť pod košom, potom chvíľu vonku a zasekne sa, nemá z toho prospech nikto.
Prvý protiargument hneď bude, že je nedostatok hráčov - blbosť. Ak sa z draftu zoberú 2-4 hráči (čo tam jednoducho musia byť), za 5-6 sezón máme super základnú päťku. Ale naše praktiky sú také, že títo hráči odchádzajú preč alebo ostávajú u slabých manažérov. A potom ich vo veľkom štýle zachraňujeme v 21-ke, keď by mali mať toho dvakrát viac natrénované.
Priznávam sa, že môj prvý pokus o pozdvihnutie NT nevyšiel, ale som si vedomý chýb, ktorých sa musíme vyvarovať. Už len nájsť niekoho, kto to implementuje do praxe a nový koncept by mal fungovať :)

This Post:
11
171166.230 in reply to 171166.229
Date: 3/18/2011 7:52:05 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12261226
Second Team:
Jirkov
Ta poslední věta mi moc nesedí, vzhledem k celému textu předtím. Není to o tom, najít někoho, ale najít kupu slovenských manažerů ochotných trénovat slovenské hráče, ať už bude trenérem téměř "kdokoli". A to je problém, vypadá to totiž, že člověk může patřit nezi top manařery na celém BB, může mít koncepci, chuť a stejně je problém najít ve své zemi dostatek lidí ochotných jít po těch domácích hráčích.

Jinak jedna poznámka k nákupu těch mladých hned po draftu. Za kolik, že to šel na začátku téhle sezony ten hráč po bidwaru s TUKUMSem? Myslím, že pokud někdo bude chtít po draftu koupit hráče pot 10 se součtem 55+, že nejspíše moc neušetří a bude to muset brát jako dlouhodobou investici do NT.

Jinak ad Hamajdák, samozřejmě nevím, kolik máte pot 10, 10+ guardů roztrénovaných, ale já bych ho až tak úplně neztracoval, na 21 letého hráče je fakt pěkný a dovedu si hráče s tímto potenciálem představit na hraně první a druhé pětky na mezinárodní úrovni, když bude vytrénovaný max. efektivně vzhledem ke svému potenciálu.

Last edited by rwystyrk at 3/18/2011 8:11:21 AM

This Post:
33
171166.231 in reply to 171166.229
Date: 3/18/2011 8:08:33 AM
Overall Posts Rated:
170170
Ja by som teda Hamajdaka nepodcenovala.
Samozrejme je lepsie ked nadejny hrac trenuje naplno od zaciatku, ale dobre vieme, ze na to tu na Slovensku nie je dostatok manazerov, aby sme napr. z kazdeho rocnika vychovali zakladnu patku, co by mala na NT.
Budme radi, ak z kazdeho rocnika budeme naplno trenovat aspon 2 hracov.
A to sa kludne moze stat, ze hrac je fauler, alebo (z nejakeho mne neznameho dovodu) trenuje pomaly.

Spat k Hamajdakovi: nemam pristup do NT databazy, tak neviem kto ma sancu dostat sa do NT z hracov vo veku 24+.
Ale ked sa pozriem na hracov starych 20-23 rokov, tak okrem Bujdu tam nieje ziadny iny obvodovy hrac, co ma dobre skilly a potencial 9+, jedine Hamajdak.
Takze naozaj chceme cakat este dalsich x sezon a vzdat sa aspon tejto jednej nadeje, ktora by na obvode vyplnila tieto 4 rocniky?

From: Matej_B

This Post:
33
171166.232 in reply to 171166.231
Date: 3/18/2011 8:39:04 AM
Overall Posts Rated:
264264
Ta poslední věta mi moc nesedí, vzhledem k celému textu předtím.

Tá posledná veta znamená, že potrebujeme zanieteného NT trénera, nič viac :) Hádam si si nemyslel, že 10 NT hráčov má zvládať jeden tím :-D

Ja by som teda Hamajdaka nepodcenovala.

OK, vysvetlím to ešte trochu inak. Moja predstava je viac zameraná na budúcnosť, ako predstavy ostatných. Chcel by som to, že 5-6 TOP tímov by sa už nezaoberali takýmito "ak ho vyžmýkam a nič sa nestane..." hráčmi, ale hráčmi, ktorí budú jednoducho patriť medzi najlepších na BB. Hovorím o tímoch, ktoré nebudú mať problém držať 350k podkošáka, alebo jedného 270k SG a 250k SF. Hovorím len o ideálnych hráčov, bez kompromisov. Samozrejme, nehovorím, že pre NT netreba trénovať takých hráčov ako Hamajdák, ale určite by sa na nich nemali zameriavať tímy, ktoré majú potenciál chovať aj hráča s platom 270k (po odrátaní tovarov za isté miesto v základe samozrejme menej)...
Ideálny stav by bol, ak by napr. Cubone pokračoval ako NT tréner, staral sa v spolupráci s U21 trénerom o výchovu hráčov a niekto tretí (kvôli nedostatku času zo strany Psycha a Cuboneho) by sa zameral čisto na týchto "vyvolených" hráčov.

Takze naozaj chceme cakat este dalsich x sezon a vzdat sa aspon tejto jednej nadeje, ktora by na obvode vyplnila tieto 4 rocniky?

Nechceme sa jej vzdať, nechceme, aby táto menšia ryba zabránila rybkám, ktoré môžu byť o dosť väčšie, narásť do takých rozmerov :-D
Chcem povedať to, že neodsudzujem kúpu a trénovanie Hamajdáka, ale nepáči sa mi, že sa o ňom dohadujú 2 tímy, ktoré urobili pre NT asi najviac...Tu vidím priestor pre NT trénera/U21 trénera, nech možno aj trochu pootravuje slovenských manažérov poštou, nech vedia, že také niečo je na trhu. Napr. dnes kúpil jeden tím v mojej lige /league/2275/overview.aspx českého hráča s potenciálom pre NT za 2.8M. Prečo nemohol kúpiť Slováka? Prečo je schopný Strong platit takmer 300k plat nejakému zahraničnému SG? Prečo nemajú tímy ako Mojsejovci, Bardejov Monarchs, mbk banik, Lucasinho atd...žiadneho Slováka so šancou zahrať si v základe NT? A pritom platia pokojne 100k zahraničným hráčom (čo ak si zrátame aj s tovarmi, je tak 135k nominálna mzda Slováka). Je potrebné nájsť niekoho, kto to zoberie do svojích rúk a investuje do toho na začiatok viac času a zmanažuje to. Výsledok sa o 6-7 sezón dostaví.

This Post:
00
171166.233 in reply to 171166.232
Date: 3/18/2011 8:59:10 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12261226
Second Team:
Jirkov
Napr. dnes kúpil jeden tím v mojej lige (/league/2275/overview.aspx) českého hráča s potenciálom pre NT za 2.8M. Prečo nemohol kúpiť Slováka?

Třeba je to Čech žijící na Slovensku ;-) Třeba se mu více líbí rozvoj NT u nás a tak se nám rozhodl pomoct. Třeba se mu nelíbí ceny, za které se prodávají Slováci (tohle byl free agent).
Mimochodem přihlásil se mi na moji výzvu na českému foru a všechno jsme předem domluvili. Takže teď se jen těším na výsledky tréninku.

This Post:
00
171166.234 in reply to 171166.233
Date: 3/18/2011 9:04:12 AM
Overall Posts Rated:
170170
Ja sa mu nedivim :)
Uz aj ja som par krat rozmyslala nad treningom ceskych mladikov, ale moje vlastenectvo ma nakoniec premohlo :)
U mna boli dovody, ze zijem v CR a ze system okolo NT je v rukach rwystyrka krasne rozbehnuty.
S Matejom a Psychom sa to vyborne rozbehlo aj u nas, ale aktualna situacia je zas nejasna..ale uvidime.
Matejove slova beriem ako hodenu rukavicu ;)

Advertisement