BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
136218.226 in reply to 136218.225
Date: 3/26/2010 10:46:40 AM
Overall Posts Rated:
178178
Oni koji su ulozili vise svakako nece tek tako da se izmaknu da bi "neko probao" ili "sto je siguran da bi on bolje" ili " sto misli da treba da se uradi ovo ili ono"...

ne znam kad ćeš prestati da me prozivaš, ali ne razumem šta ne valja u tome. jel treba da kažem sigurno ćemo biti prvaci sveta i sigurno ću napraviti 50 igrača sa svim skilovima savršen? naravno da ću probati i pokušati bar nešto slično tome)

Uopste ne prozivam ni tebe niti bilo koga drugog. Niti sam rekao da nesto negde "ne valja".
Samo kazem da u ovom trenutku imamo plan koji valja i koji ide u dobrom pravcu a nadam se da ce tako biti i u dugoj perspektivi.
Za fino podesavanje kursa jesam ali za neko sustinsko menjanje pravca - nikako. Govorim u svoje ime.

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
From: carapan

This Post:
00
136218.227 in reply to 136218.223
Date: 3/26/2010 10:50:54 AM
Overall Posts Rated:
33
1. Ne slazem se sa tim da ti sam donosis odluku o taktici ali to je tvoja zamisao naravno.

3. kada igrač pređe gornju granicu izdržljivosti po pitanju plate za klub iz niže lige (ja mislim da bi to trebalo biti granica od 150 k, ako grešim neka me isprave igrači iz III lige), onda se pokušava dogovoriti transfer u I ligaša ili u klubove koji će svesno da se žrtvuju zbog repke i da celu svoju ekonomiju zasnivaju na izdržavanju tog igrača. (ne znam da li imamo ovakvih klubova. tu uglavnom mislim na one koji već duže igraju ovu igricu, pa su se malo smorili, pa možda žele da ovako pomognu repki. ako postanem selektor uputiću poziv svima da mi pošalju na mail kako žele da njihov klub pomogne repki: pritom će imati 3-4 opcije, pa ću upoznati javnost sa čim raspolažemo). a što se tiče ko odlučuje koji igrač ostaje u državi, a koji ide na prodaju. odlučuje vlasnik igrača, ali pokušaćemo da odluka bude u obostranom interesu.

150 000 je velika plata za igraca u III ligi.
Koje su to opcije koje ces da ponudis onima koji se ponude da pomognu?

This Post:
00
136218.228 in reply to 136218.224
Date: 3/26/2010 11:14:54 AM
Overall Posts Rated:
5757
O tome pricam. Saradjivali jesmo, sve razgovore zavrsavali uglavnom preko bb maila, i onda ti postavljas pitanje na forumu. Pa rekoh, dal je i ovaj poceo da me . . . i koji mu je cilj kad je sve to mogao i preko maila da sazna.
Rekao sam vec, da vecina onih koji su mi postavljali pitanje u vezi repke preko bb maila su dobili i neku informaciju vise nego sto su trazili, jer sam smatrao samim tim sto se interesuju, mogu i trebaju da znaju nesto vise o tome sto su pitali.

eto ja ti kažem nisam želeo da te... a tvoja reakcija mi je bila tipčno stručno-štabovska, pa sam i ja možda malo preterao.
nadam se da smo se sad razjasnili i da ćemo normalno komunicirati i sarađivati u budućnosti.
p.s. izuzetno cenim tvoj trud oko repke i žrtvovanje tvog kluba za istu.

Mnogo bre lose shvatas taj strucni stab. Samo zato sto ti se ne svidja ponasanje pojedinaca.
Uhvatite se za ponasanje pojedinca u strucnom stabu i zaboravite da tamo imas jos ljudi koje mozete da pitate ako necijom reakcijom niste zadovoljni. To sto neko istupi pa kaze nesto sto nekom drugom ne odgovara, ne znaci da se i ostali u SS-a slazu sa tim. Nije bre ovo politicka partija da imamo toliko visok nivo organizacije, i da se drzimo jedni za druge bez obzira na sve. Ovo je igrica u kojoj smo se nekolicina nas sdruzili da bi samo lakse razvijali reprezentaciju.
A i ti Koture to sto pokusavas da napravis je isto ono sto vec postoji. Kod tebe ce da postoje savetnici, pa ces da imas savetnicki stab. Umesto strucnjaka imaces savetnike. Promenices imena. Vrlo vazna stvar, do. . . . . . . . A i opet ce da ti dodje na isto, sustina ti je da je SS = SS, pa kako god okrenes, a Strucni Stab, a Savetnicki Stab, isto je.

Last edited by Flavius Valerius Aurelius Constantinus at 3/26/2010 11:15:12 AM

From: kotoor

This Post:
00
136218.229 in reply to 136218.227
Date: 3/26/2010 11:15:11 AM
Overall Posts Rated:
500500
1. Ne slazem se sa tim da ti sam donosis odluku o taktici ali to je tvoja zamisao naravno.

a kako misliš da se treba doneti odluka o taktici za neku utakmicu? glasanjem između nekoliko ljudi? ja ipak mislim da je bolje da sve moguće opcije izbistre selektor i 2 savetnika. pa na kraju odluku donese selektor. ipak je njegova odgovornost najveća i on treba da donosi odluke. ali naravno, prihvatam da ti imaš drugačiji stav.
150 000 je velika plata za igraca u III ligi.
Koje su to opcije koje ces da ponudis onima koji se ponude da pomognu?

ali mislim da 80 k nije. mislio sam da kad mu skoči na 150 k+, da se prodaje.
nije stvar individualne pomoći, nego da klubovi pomažu. takva pomoć je najpotrebnija. otprilike bi to izgledalo ovako. 1) svi vlasnici koji žele da apsolutno svoj klub podrede potrebama reprezentacije (takozvane farme), 2) klubovi koji su spremni da kupuju mlade talentovane igrače izašle sa drafta i da ih treniraju najbržim treningom (ovde očekujem najviše njih da se jave, jer mislim da na taj način ne bi ni malo žrtvovali rezultate svog kluba), 3) klubovi koji su spremni da kupuju istrenirane igrače od 20-21 godinu i da nastave njihov trening. 4) klubovi koji su spremni da kupe vrhunske igrače od plate preko 200 k, da im igraju u klubu i da im održavaju formu na visokom nivou 5) možda još nešto ali ne mogu da se sad setim. e onda na osnovu tog spiska kad se javi potreba za nekom vrstom pomoći, ja okrenem broj tih menadžera :))

This Post:
00
136218.230 in reply to 136218.228
Date: 3/26/2010 11:19:39 AM
Overall Posts Rated:
500500
A i ti Koture to sto pokusavas da napravis je isto ono sto vec postoji. Kod tebe ce da postoje savetnici, pa ces da imas savetnicki stab. Umesto strucnjaka imaces savetnike. Promenices imena. Vrlo vazna stvar, do. . . . . . . . A i opet ce da ti dodje na isto, sustina ti je da je SS = SS, pa kako god okrenes, a Strucni Stab, a Savetnicki Stab, isto je.

hehehe... ali moraš priznati da u ušima nas ostalih korisnika mnogo lepše zvuči Savetnički Štab :))

This Post:
00
136218.231 in reply to 136218.228
Date: 3/26/2010 11:20:03 AM
Overall Posts Rated:
178178
Da ne citiram sve - jel` se ti to nesto ogradjujes od mene ili sam se bezze nasao prozvan?

Slobodno reci!

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
This Post:
00
136218.232 in reply to 136218.229
Date: 3/26/2010 11:32:09 AM
Overall Posts Rated:
5757
1) svi vlasnici koji žele da apsolutno svoj klub podrede potrebama reprezentacije (takozvane farme), 2) klubovi koji su spremni da kupuju mlade talentovane igrače izašle sa drafta i da ih treniraju najbržim treningom (ovde očekujem najviše njih da se jave, jer mislim da na taj način ne bi ni malo žrtvovali rezultate svog kluba), 3) klubovi koji su spremni da kupuju istrenirane igrače od 20-21 godinu i da nastave njihov trening. 4) klubovi koji su spremni da kupe vrhunske igrače od plate preko 200 k, da im igraju u klubu i da im održavaju formu na visokom nivou 5) možda još nešto ali ne mogu da se sad setim. e onda na osnovu tog spiska kad se javi potreba za nekom vrstom pomoći, ja okrenem broj tih menadžera :))

Nemoj da si neozbiljan. To sto ti iznosis su ideje koje su pre cetiri sezone iznosili samurajko i jos neki dok su nadrkavali Bila. Ovo pod 1 propada. Ustvari, ima 5 takvih klubova. A farme kao farme su vrlo rizicne i o njima se ne sme raspravljati.
2) Hoce. Znam da hoce. Ima takvih klubova. samo se javlja jedan drugi problem. Pogledaj cene nasih igraca od 18 godina. Cim mu se javim i kazem: imas igraca kojeg vredi trenirati, hoces da organizujemo trening ili da ga prodas. On lupi cenu kao da je zlatan.
3) Ovo je vec realno, i takvih ima najvise trenutno. zato sto se i druga liga razvila do te mere da su takvi igraci trenutno mozda i najtrazeniji.
4)Od toga nema nista. Mali je odziv. I ovo sad sto je po nasim klubovima, odrzava se na misice, jedva. retki su oni koji hoce da kupe igraca sa preko 200k plate da bi im igrao po 60 minuta nedeljno.

This Post:
00
136218.233 in reply to 136218.230
Date: 3/26/2010 11:35:51 AM
Overall Posts Rated:
5757

hehehe... ali moraš priznati da u ušima nas ostalih korisnika mnogo lepše zvuči Savetnički Štab :))

Kako god. Posle 3 sezone, ja sam poceo da verujem samo u ovo:
A + B + C = Success

A = Hard Work,
B = Hard Play,
C = Keeping your mouth shut

From: carapan

This Post:
00
136218.234 in reply to 136218.229
Date: 3/26/2010 11:36:48 AM
Overall Posts Rated:
33
a kako misliš da se treba doneti odluka o taktici za neku utakmicu?

Da vise ljudi glasa za taktiku kako odbrambenu tako i u napadu (iako su nekad jako povezane). Ukoliko je paran broj ljudi koji glasaju i dodje do neresenog rezultata onda se uzima ona taktika za koju je glasao selektor. Mozda cak i da selektorov glas vredi duplo.
Koliko ja shvatam, po nekom od ova dva principa trenutno funkcionise taj strucni stab.

nije stvar individualne pomoći

Nisam ni mislio samo na individualnu pomoc nego generalno.
Znaci mogu da zakljucim da bi jedina sustinska promena u odnosu na sadasnju organizaciju bila u odlucivanju oko izbora taktika posto sve drugo navedeno se i do sada radilo (barem kolko sam ja upucen)

Last edited by carapan at 3/26/2010 11:37:05 AM

This Post:
00
136218.235 in reply to 136218.231
Date: 3/26/2010 11:37:03 AM
Overall Posts Rated:
5757
Da ne citiram sve - jel` se ti to nesto ogradjujes od mene ili sam se bezze nasao prozvan? :)

Slobodno reci! :)

Ne ogradjujem se od nikoga, ali poenta je da se recimo tvoj sukob oko neke druge, nebinte teme prenese i na reprezentaciju bez ikakvog razloga.

This Post:
00
136218.236 in reply to 136218.232
Date: 3/26/2010 11:42:54 AM
Overall Posts Rated:
500500
Nemoj da si neozbiljan. To sto ti iznosis su ideje koje su pre cetiri sezone iznosili samurajko i jos neki dok su nadrkavali Bila. Ovo pod 1 propada. Ustvari, ima 5 takvih klubova. A farme kao farme su vrlo rizicne i o njima se ne sme raspravljati.
2) Hoce. Znam da hoce. Ima takvih klubova. samo se javlja jedan drugi problem. Pogledaj cene nasih igraca od 18 godina. Cim mu se javim i kazem: imas igraca kojeg vredi trenirati, hoces da organizujemo trening ili da ga prodas. On lupi cenu kao da je zlatan.
3) Ovo je vec realno, i takvih ima najvise trenutno. zato sto se i druga liga razvila do te mere da su takvi igraci trenutno mozda i najtrazeniji.
4)Od toga nema nista. Mali je odziv. I ovo sad sto je po nasim klubovima, odrzava se na misice, jedva. retki su oni koji hoce da kupe igraca sa preko 200k plate da bi im igrao po 60 minuta nedeljno.

sve što si rekao stoji. a kad govorim o farmama ne pričam o dvojnim nalozima, nego o ljudima kojima ja iz nekog razloga draže da svoj klub podrede repki, nego da postižu uspehe sa svojim klubom.

Advertisement