Ad 1. A więc póki co nie zrobiłeś. A miałeś 13 sezonów do analizy a ja tylko dwa.
Ad 2.
SF powinien mieć około 200 cm wzrostu. SF do ataku z obwodu lepiej jest jak ma trochę mniej, a do ataku spod kosza lepiej jak blisko trzyma się 200cm. Dlaczego? Ponieważ do temu do ataku z obwodu więcej potrzeba górnych skilli, natomiast temu do ataku spod kosza więcej dolnych skilli.
A dlaczego akurat 200cm? Przecież to nie kuchnia pani Brodzik, gdzie bierzesz "na oko". Przecież to się da dokładnie wyliczyć (jeśli masz oczywiście poprawne dane odnośnie tego jak wzrost wpływa na trening).
Ad 3.
Masz tabelkę, a skorzystałeś z niej?? Policz sobie ile to potrwa na podstawie tej tabelki.
Tak, dokładnie skorzystałem z tabelki. Przyjąłem, że wszystkie 6 górnych skilli mam przyśpieszone (nie będę się upierał, że to jest prawda, ale jest to przynajmniej punkt wyjścia, jeśli nie, to jestem otwarty na nowe dane i na ich podstawie jestem gotów przeliczyć wzrost jeszcze raz i nie będę miał kłppotów z przyznaniem, że lepszy będzie inny wzrost). Natomiast Ty twierdzisz, że spowolnienie tych sześciu górnych skilli dla wysokich jest mniejsze - okey, chce poznać te dane oraz ich źródło.
Ciebie i Hawkeyeda łączy jedna wspólna cecha...trzeba Wam udowadniać, że to co mówicie jest prawdą, bo sami nie potraficie napisać konkretnie o co Wam chodzi.
Nigdy o to nie prosiłem. Ale mogę prosić o to, żebyś mi udowodnił, że nieodwróceni są lepsi. Czekam na argumenty co jest w nich takiego cudownego, że warto płacić centrowi 2,5 razy wyższą pensję. Konkrety.
Z niewolnika nie ma robotnika. Jak ktoś nie chce to na siłę go nie zmuszę
Czyli jak nie znajdziesz to tylko siąść i płakać. Super plan. I o to rozbija się cały plan, bo jest bardzo mało chętnych do trenowania. 100k to jest pikuś, a co się stanie, gdy zawodnik będzie miał 300k?
W modelu "odwróconych" potrzebujesz ich całą masę...a w modelu "nieodwróconych" wystarczy niewielką garstkę przekonać
Jakiej arytmetyki do tego używasz? Wg mnie w obydwu modelach trzeba dokładnie tyle samo chętnych, bo jest tyle samo miejsc w kadrze. Nie wiem jaką matematykę kończyłeś i ile klas, ale dla mnie 18 równa się 18 w każdej znanej mi metryce.
Poza tym trening podań dla C to maks 2 sezony bo potrzeba około 7 skoków...a trening ID i RB dla PG? Potrzebujesz aż 22 skoków. Zadaję to pytanie już któryś raz z kolei i nie dostałem odpowiedzi...
A center potrzebuje tylko podań? I już nic z JS, JR, OD, HN, DV? Jesteś tego pewien? Ale okey, niech Ci będzie. Co w takim razie z PF-em? Widziałem modele PF-ów, które wymagają 20 skoków w skillach górnach... Na pewno JS, na pewno OD, skoro center trenuje PS do PF powinien tym bardziej, dodatkowo PF na pewno potrzebuje więcej DV+HN.
Ok. Twoja moc zadziałała przy drafcie...ale co to ma do odwróconych???:D To jest poważny argument za "odwróconymi"?:)
Zarzuciłeś mi, że chwalę się mocą. I Twój zarzut nie miał nic wspólnego z odwróconymi tylko dotyczył mojej mocy. To moja obrona też nie ma nic wspólnego z odwróconymi. A to się przydaje, bo skauci mogą działać lepiej. I dzięki temu jest lista zawodników i widać czarno na białym, że starczy zawodników zarówno na osobną kadrę odwróconą, osobną nieodwróconą, osobną U21 i jeszcze zostanie.
Z resztą wątpię, żeby chociaż połowa przeczytała Twój plan wyborczy. Większość nabrała się na ładne słówka typu "lepszy", "mniejsza pensja", "moja moc" itd.
Przecież to był dokładnie mój plan wyborczy. To jak się mogli nabrać skoro go nie przeczytali? ;-) Sam sobie przeczysz. A mój plan najwidoczniej lepszy od Twojego, w którym było zero konkretów.
Napisałeś np.
3. O kierunku i rozwoju zawodników będę decydował osobiście.
I tyle konkretów. A ja o swoim pomyśle rozmawiam ze wszystkimi, także oponentami, jak Ty. Taka różnica.