Od dawna tak jest, 偶e selekcjonerzy sprawdzaj膮 draft a selekcjoner u-21 rozdziela ich do swoich skaut贸w.
I inne reprezentacje si臋 rozwijaj膮, jak cho膰by Szwajcaria a Polska
od dawna jest w tym samym miejscu.
Ja do Twojego programu jestem sceptyczny bo uwa偶am, 偶e nic nie zmieni a nawet mo偶emy wi臋cej straci膰 ni偶 zyska膰.
Czego nie zmieni? I co to wg Ciebie jest to "wi臋cej straci膰"?
Nie rozumiem czemu ja mia艂by艣 odbiera膰 najlepszych zawodnik贸w vinniemu?
Bo jeste艣 selekcjonerem NT, wi臋c powiniene艣 dba膰 o przysz艂o艣膰 tej kadry, jak si臋 niekt贸rym idealistycznie wydaje. A jaka jest rzeczywisto艣膰 widzimy.
Ja podczas wybor贸w zaprezentowa艂em swoje pomys艂y i chc臋 je zrealizowa膰.
Kiedy chcesz je zrealizowa膰, jak za sezon ju偶 nie b臋dziesz selekcjonerem? Ty powiniene艣 je realizowa膰 od ponad trzech miesi臋cy.
Kiedy艣 te偶 mia艂em podobny pomys艂 jak Tw贸j tylko on sie nazywa艂 kadra A i B, gdzie zawodnicy byli wlasnie rozdzielani pod u21 i NT. al_said z tego co pamietam w merytoryczny spobob mi go z glowy wybil. Mia艂 racj臋;]
Mia艂 racj臋? Czyli teraz, 偶e nie masz w kadrze odpowiednich zawodnik贸w do konkretnych taktyk to w艂a艣nie dlatego, 偶e kto艣 kiedy艣 wg Ciebie mia艂 racj臋 ;)
Udowodni臋 Ci co艣.
Sezon 13 - 23 sierpnia 2010
(11585)Na SG z 艂awki przy taktyce Low Post wchodzi艂 zawodnik, kt贸ry uzysa艂 0-9 z gry i nie mia艂 ani jednej asysty. Nied艂ugo potem trafi艂 na TL.
Ten zawodnik nie mia艂 ani rzut贸w z bliska ani poda艅 (kt贸re by艂y na poziomie niezdarnym).
Nie wiem co on robi艂 w sk艂adzie przy tej taktyce.
Mo偶na jedynie przypuszcza膰, 偶e je偶eli zagra艂 w tak wa偶nym meczu jak ten z Izraelem to znaczy, 偶e U-21 nie mia艂a w swoich szeregach nikogo lepszego.
A co za tym idzie nie potrafi艂a wytrenowa膰 sobie obwodowego do taktyki podkoszowej.
A skoro nie potrafi艂a to je艣li wg Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porz膮dku, bo jest tak od dawna to z U-21 takich zawodnik贸w te偶 nie dostaniesz.
I kadra NT b臋dzie uzale偶niona od jakich艣 pojedynczych w艂a艣cicieli, kt贸rzy upra si臋 poprawia膰 jak膮艣 jedn膮 czy wi臋cej umiej臋tno艣ci o wiele za p贸藕no (bo mo偶na to by艂o zrobi膰 wcze艣niej) - wbrew logice.
Nie chc臋 przytacza膰 wi臋cej przyk艂ad贸w, 偶eby zn贸w nie by艂o jaki艣 g艂upich tekst贸w o nagonce.
Nie b臋d臋 te偶 przytacza艂 przyk艂ad贸w z Twoich mecz贸w, bo jeszcze zn贸w si臋 kto艣 obrazi.
Mnie nie interesuje ani kto teraz jest selekcjonerem U-21 ani kto jest selekcjonerem NT. Patrz臋 w przysz艂o艣膰. Nie interesuj膮 mnie osoby, kt贸re przychodz膮 i odchodz膮 ze swoich stanowisk.
Mam tylko pro艣b臋, 偶eby艣 czasem si臋 zastanowi艂 zanim co艣 napiszesz, bo ostatnio po ka偶dym Twoim po艣cie dostaj臋 bb-maile z pytaniami:
"Kto wybra艂 tego go艣cia na selekcjonera?".
I wiesz co odpowiadam?
呕e w wyborach BB jest tak samo jak w polityce tzn. g艂osuj膮cy nie maj膮 odpowiednich kompetencji, 偶eby wybiera膰 ludzi na okre艣lone stanowiska. Ma艂o tego. Gdy ubiegasz si臋 o miejsce na studiach musisz zdawa膰 egzamin (za moich czas贸w by艂y wst臋pne opr贸cz matury - teraz jest niestety tylko matura), kt贸ry ma zweryfikowa膰 Tw贸j potencja艂 na miejsce o kt贸re si臋 ubiegasz. Ani w wyborach samorz膮dowych, parlamentarnych czy prezydenckich a tak偶e tutaj takiego narz臋dzia weryfikuj膮cego ju偶 nie ma.
Dlatego zastanawiam si臋 czy nie wprowadzi膰 testu dla kandydat贸w polegaj膮cego na tym, 偶e u偶ytkownicy stworz膮 baz臋 kilkunastu czy kilkudziesi臋ciu fikcyjnych zawodnik贸w o fikcyjnych nazwiskach i wybranych przez zg艂aszaj膮cego fikcyjnych umiej臋tno艣ciach. Zaproponujecie tak偶e taktyki w kt贸rych kandydaci na selekcjoner贸w mieliby si臋 sprawdzi膰. I ka偶dy z kandydat贸w dostanie test do wype艂nienia, kt贸rego ca艂e skomplikowanie b臋dzie polega膰 jedynie na tym, 偶eby wybra膰 10 zawodnik贸w do danych taktyk. Z wyszczeg贸lnieniem pozycji oraz podzia艂u na s5 i rezerw臋. Bior膮c pod uwag臋 wszystkie umiej臋tno艣ci z kondycj膮 w艂膮cznie.
Potem poda艂bym Wam wyniki - jakie oceny meczowe by te zaproponowane sk艂ady wyci膮gn臋艂y.
W贸wczas wydaje mi si臋, 偶e wiedzieliby艣cie co艣 wi臋cej o t