BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Sezon 14 - nowa jako艣膰!

[NT] Sezon 14 - nowa jako艣膰!

Set priority
Show messages by
From: ozi90

This Post:
00
159725.226 in reply to 159725.216
Date: 10/27/2010 8:57:08 PM
Overall Posts Rated:
6363
Ca艂y czas 偶膮dasz konkret贸w, a sam ci膮gle oscylujesz wok贸艂 tych samych rzeczy, w k贸艂ko si臋 powtarzaj膮c. Chcesz za wszelk膮 cen臋 ka偶demu odpowiedzie膰 u偶ywaj膮c banalnych 艣rodk贸w, zupe艂nie bez sensu, byle tylko co艣 powiedzie膰 i poczu膰 si臋 kozakiem. Przyk艂adem jest ten Fajny Go艣膰. Nie obra偶asz Vinniego? Ma ci pokaza膰 gdzie i kiedy to robisz? Naprawd臋 tego nie widzisz?

Konkrety? Ok.

1.
Ja nie dostan臋?
Ale艣 mi zrobi艂 przykro艣膰.

To o co masz pretensje, 偶e nie dostajesz zawodnik贸w skoro to dla ciebie 偶adna przykro艣膰?

2. Konkretnie, co masz na celu atakuj膮c VJ za pora偶k臋 z Islandi膮? Zero zwi膮zku z tematem, czy艣ciutki wrzut personalny.

3.
Zamiast szuka膰 rozwi膮zania w swoim ogr贸dku to przychodzisz tutaj i wylewasz swoje krokodyle 艂zy.

Ja widz臋, 偶e ty wylewasz 艂zy, p艂aczesz 偶e dostajesz za ma艂o. 呕eby za chwile powiedzie膰, 偶e sam sobie poradzisz.

4.
Nie robi艂em tego dla vinniego tylko dla u偶ytkownik贸w tego forum. Polskiej spo艂eczno艣ci BB. Z tego samego powodu prowadz臋 t臋 "wojn臋" ;)

Czyli dla kogo, skoro ka偶dego atakujesz? Je艣li obaj robicie dla dobra spo艂eczno艣ci, to czemu prowadzisz wojn臋? Wojn膮 chcesz uzyska膰 pok贸j? To si臋 nie sprawdza ;)

5.
My艣la艂em, 偶e Fajny Go艣膰 wyci膮gn膮艂 wnioski, 偶e lepiej ze mn膮 nie dyskutowa膰.

Niby dlaczego lepiej z tob膮 nie dyskutowa膰? Powiem ci, bo tylko ty masz racj臋, tylko tobie zale偶y na jako艣ci NT, a ka偶dy kto ci si臋 przeciwstawi zostanie pojechany tanimi argumentami lub przytoczysz mu pora偶k臋 z Rosj膮.

6.
A 偶e m贸j j臋zyk k膮艣liwy i uszczypliwy to ju偶 si臋 chyba szanowne grono przyzwyczai艂o ;)

W takim razie nie nadajesz si臋 na t膮 pozycj臋 kt贸r膮 teraz zajmujesz. Nie spe艂niasz kwalifikacji.

7. Zarzucasz Vinniemu, 偶e czuje si臋 w艂a艣cicielem zawodnik贸w. A to dobre. On robi listy, a ty masz do niego pretensje. Teraz nie b臋dzie robi艂, dalej pretensje. I to nie my przywo艂ujemy ci膮gle te bezsensowne argumenty, tylko ty.

Teraz konkretnie? Nie? Tylko prosz臋 nie przytaczaj mi 偶adnej pora偶ki z zesz艂ego sezonu ;)

From: Astarotte

This Post:
22
159725.227 in reply to 159725.224
Date: 10/28/2010 1:56:27 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Zagubi艂e艣 si臋:) Zatraci艂e艣 w swojej dumie. Teraz ju偶 ludzie nie patrz膮 czy Tw贸j program jest dobry czy z艂y ale na to w jaki spos贸b go pr贸bujesz wprowadzi膰. Krytykowanie Vinniego to jest strza艂 we w艂asn膮 stop臋. Ja jak 偶artobliwie por贸wna艂em si臋 do al_saida czy dawnego GMa selekcjonera to zosta艂em zmieszany z g贸wnem przez paru selekcjoner贸w, teraz oni milcz膮, kiedy robi sie z jendego z najlepszych managerow w Polsce debila. Ja milcze膰 nie b臋d臋 ale do VJ Ci du偶o brakuje i w膮tpie aby艣 osi膮gna艂 kiedy艣 tyle co on.
A m贸wienie ze CT nic nie daje i powinni艣my wygra膰 to gratuluje wiedzy o BB :)

偶e niby ja? bo ja wtedy pisa艂em 偶e stawiasz si臋 w jednej linii troszk臋 na wyrost na chwil臋 obecn膮:)
;) w moim przypadku nie widz臋 sensu jeszcze nakr臋ca膰 tego tematu, kt贸ry i tak daleko odbieg艂 od czego艣 co mo偶e mie膰 pozytywne skutki :) swoje ju偶 w jaki艣 spos贸b wypowiedzia艂em uwa偶am, 偶e VJ sam sobie mo偶e radzi膰 i post臋powa膰 jak mu si臋 podoba i nie trzeba setek g艂os贸w "tak tak vinnie r贸b tak dalej" bo czy popieram jego dzia艂ania czy nie to - bez potrzeby gadanie w k贸艂ko na ten temat - oceniam klikaj膮c na poparcie lub nie
..nie musz臋 tu wypisywa膰 epopei ku chwale vinniego lub bluzg贸w dla odmiany. Nie mam te偶 ambicji - chocia偶 widz臋, 偶e niekt贸rzy jednak takowe maj膮 - na wydanie odpowiedzi na ka偶dy post lub wers dyskusji.;)
uwa偶am, 偶e szkoda czasem moich palc贸w na to :)

Co innego przywo艂ywanie innych selekcjoner贸w i to z b艂臋dem ;) ale to ju偶 by艂o :)

no i patrz膮c na to g贸wno, kt贸re tu kwitnie to tamto na pewno nie by艂o b艂otem..jeno k臋pkiem brudziku na licu selekcjonera..tu ju偶 mamy moim zdaniem bagno g贸wna:) pod szyldem merytorycznej rozmowy:)

Last edited by Astarotte at 10/28/2010 2:00:03 AM

This Post:
11
159725.228 in reply to 159725.227
Date: 10/28/2010 5:13:49 AM
Overall Posts Rated:
1717
witam

Tak sobie 艣ledz臋 ten w膮tek pt. [NT] Sezon 14 - nowa jako艣膰! i teraz powiedzcie/napiszcie mi czy od 艂adnych kilku stron tak ma wygl膮da膰 nowa jako艣膰? Bo jak tak to ja w czarnych kolorach widz臋 przysz艂o艣膰 reprezentacji + ca艂ej otoczki.Na pocz膮tku wydawa艂o mi si臋, 偶e pomys艂 wielkiej reprezentacji ma 艣wietlist膮 przysz艂o艣膰 bo kolega Hawkeyed to trzeba przyzna膰 wiedz臋 ma. Przekonanie i zwerbowanie do pomocy m.in Pana Prezydenta czyni t膮 inicjatyw臋 艂atwiejsz膮 w realizacji od strony organizacyjnej ze wzgl臋dy na du偶y autorytet Prezydenta. Hawkeyed je偶eli "idziesz na no偶e" z selekcjonerem U21, masz za nic opinie i sugestie innych u偶ytkownik贸w to pomys艂 cho膰by by艂 najlepszy nie wypali poniewa偶 gracze odwr贸c膮 si臋 od pomys艂odawcy poniewa偶 nie b臋dzie si臋 z nim da艂o wsp贸艂pracowa膰.

Tak jak pisa艂em wcze艣niej nie tak chyba ma wygl膮da膰 nowa jako艣膰 no chyba, 偶e kt贸ra艣 z czo艂owych reprezentacji te偶 co艣 takiego przerabia艂a 3/4 spo艂eczno艣ci BB sie sk艂贸ci艂o to ok.

Kawa艂 na roz艂adowanie atmosfery oraz dalsz膮 cz臋艣膰 dnia :)
Wchodzi blondynka do zat艂oczonego tramwaju i po chwili wzdycha:
- Ale wielki t艂ok! Na co stoj膮cy z ty艂u facet odpowiada z dum膮: - To m贸j!

From: Hawkeyed

This Post:
00
159725.229 in reply to 159725.224
Date: 10/28/2010 6:34:53 AM
Overall Posts Rated:
7474
Teraz ju偶 ludzie nie patrz膮 czy Tw贸j program jest dobry czy z艂y ale na to w jaki spos贸b go pr贸bujesz wprowadzi膰.

Cz艂owieka inteligentnego poznajesz po tym, 偶e potrafi rozpozna膰 s艂uszno艣膰 idei czy sprawy nawet je艣li nie idzie ona z nurtem wszechobecnych zag艂askuj膮cych pochwa艂. I bez znaczenia jak delikatnie czy te偶 ostro jest owa idea wyg艂aszana.

teraz oni milcz膮, kiedy robi sie z jendego z najlepszych managerow w Polsce debila.

Pami臋tam, 偶e pewien kandydat na selekcjonera w swojej mowie wyborczej uczciwie napisa艂 o sobie "Dobry trener, tylko wynik贸w brak". Ten kandydat zosta艂 p贸藕niej selekcjonerem. Sam uczciwie si臋 przyzna艂, 偶e nie ma wynik贸w (chodzi艂o o klub) - za co szacunek a Ty pr贸bujesz wbrew opinii w艂asnej o sobie tej osoby wmawia膰, 偶e jest jednym z najlepszych manager贸w w Polsce. Nie wiem na jakiej podstawie to si臋 Tobie urodzi艂o.
Cz艂owieka poznajemy za spraw膮 wielu czynnik贸w a managera powinni艣my ocenia膰 za spraw膮 jego wynik贸w. I wyniki s膮, takie same jak w klubie.

Ja milcze膰 nie b臋d臋 ale do VJ Ci du偶o brakuje i w膮tpie aby艣 osi膮gna艂 kiedy艣 tyle co on.

To znaczy ile? 呕e nie zagram jeden raz w finale Pucharu Polski? Czy jako osi膮gni臋cie liczysz te偶 to, 偶e nie spadn臋 z PLK?

Zreszt膮 ju偶 kiedy艣 co艣 przepowiada艂e艣 - 8 wrze艣nia 2010 (150717.601):
Je艣li dla Ciebie C to tylko taki go艣膰 co stoi pod koszem z wyciagni臋tymi 艂apami i czeka na pi艂ke to gratuluje. I troszk臋 jeszcze w tej 3 lidz臋 pograsz.

Tak samo nie wiem sk膮d Tobie si臋 wtedy urodzi艂 ten pomys艂 z go艣ciem stoj膮cy pod koszem i czekaj膮cym na pi艂k臋 - wnioskuj臋, 偶e do tego sprowadzasz rol臋 C przy Low Post. Uzna艂em w贸wczas, 偶e nie ma sensu dalej na ten temat dyskutowa膰 - dlaczego?

呕eby nie by艂o, 偶e krytykuj臋 tylko selekcjonera U-21 jak si臋 niekt贸rym wydaje.

Zada艂em w贸wczas Tobie pewne bardzo proste pytanie:
Udam, 偶e nie by艂o tego pytania. Ch艂opczke czy te偶 Prosz臋 Pana(nie wiem jak napisa膰 zeby nie urazi膰 wi臋c dwoma okre艣leniami si臋 pos艂u偶臋). Gra艂em LP wtedy kiedy Ty s艂ysz膮c okre艣lenie "BuzzerBeater" my艣la艂e艣 ze to tylko okre艣lenie dotycz膮ce rzutu do kosza w ostatnich sekundach meczu.

Ale odpowiem na Twoje zaczepki. LI(Look Inside) r贸偶ni si臋 od LP(Low Post) tym i偶 maj膮 r贸偶ne tempa, LI ma szybsze tempo w por贸wnaniu do LP a przez to gorsz膮 skuteczno艣膰 rzut贸w bo zawodnicy si臋 nie przyk艂adaj膮 tak do techniki wyko艅czenia akcji jak przy LP.
Zastosowania taktyki LP:
zazwyczaj je艣li jeste艣my s艂absi i nie chcemy zbytnio dosta膰 po dupsku, bo im wolniej gramy tym wiecej czasu ucieknie i tym mniej potencjalnych pi艂ek dostarczymy przeciwnikowi.

To tak po w skr贸cie.

Odpowiedzia艂e艣 w艂a艣ciwie jedynie formu艂k膮 z regu艂. Liczy艂em na znacznie wi臋cej, je艣li chodzi o odpowied藕 selekcjonera. Poniewa偶 wcze艣niej na temat r贸偶nic mi臋dzy Look Inside a Low Post wymieni艂em z Juniorro co najmniej 5 bb-maili. Tych r贸偶nic wyszczeg贸lnili艣my ca艂kiem sporo. Z konkretnym uzasadnieniami.
Ale by膰 mo偶e wg Ciebie (jak wnioskuj臋 po Twoich postach wysuwanych w stron臋 manager贸w z ni偶szych lig) III-ligowiec nie mo偶e wiedzie膰 o tej grze czy nawet o zastosowaniu taktyk albo o zastosowaniu niekt贸rych z nich wi臋cej od Ciebie.

A m贸wienie ze CT nic nie daje i powinni艣my wygra膰 to gratuluje wiedzy o BB

Czytamy ze zrozumieniem, m4ti_
I nie pisz o jakim艣 CT, bo to tylko udowadnia jak bezsensowne jest oddawanie wszystkich zawodnik贸w czy te偶 wi臋kszo艣ci U-21 po to, 偶eby potem selekcjoner U-21 t艂umaczy艂 co sezon, 偶e przegra艂, bo oni zagrali CT. A co ca艂y rocznik p贸jdzie przez to do piachu to ju偶 swoje...

T艂umaczy艂em wielokrotnie, 偶e NT powinna by膰 kadr膮 nadrz臋dn膮 z powtarzalnymi szansami na sukces co sezon. Kadr膮 na tyle siln膮, 偶e jakie艣 CT ze strony reprezentacji pokroju Islandii nie powinno jej stawa膰 na przeszkodzie.

Czemu mia艂em rozdziela膰 zawodnik贸w jak od pocz膮tku jestem do tego sceptyczny?

A robisz co艣, 偶eby poprawi膰 sytuacj臋 kadry NT w przysz艂o艣ci? Masz jak膮艣 alternatyw臋?

This Post:
11
159725.230 in reply to 159725.224
Date: 10/28/2010 6:35:31 AM
Overall Posts Rated:
7474
Od dawna tak jest, 偶e selekcjonerzy sprawdzaj膮 draft a selekcjoner u-21 rozdziela ich do swoich skaut贸w.

I inne reprezentacje si臋 rozwijaj膮, jak cho膰by Szwajcaria a Polska od dawna jest w tym samym miejscu.

Ja do Twojego programu jestem sceptyczny bo uwa偶am, 偶e nic nie zmieni a nawet mo偶emy wi臋cej straci膰 ni偶 zyska膰.

Czego nie zmieni? I co to wg Ciebie jest to "wi臋cej straci膰"?

Nie rozumiem czemu ja mia艂by艣 odbiera膰 najlepszych zawodnik贸w vinniemu?

Bo jeste艣 selekcjonerem NT, wi臋c powiniene艣 dba膰 o przysz艂o艣膰 tej kadry, jak si臋 niekt贸rym idealistycznie wydaje. A jaka jest rzeczywisto艣膰 widzimy.

Ja podczas wybor贸w zaprezentowa艂em swoje pomys艂y i chc臋 je zrealizowa膰.

Kiedy chcesz je zrealizowa膰, jak za sezon ju偶 nie b臋dziesz selekcjonerem? Ty powiniene艣 je realizowa膰 od ponad trzech miesi臋cy.

Kiedy艣 te偶 mia艂em podobny pomys艂 jak Tw贸j tylko on sie nazywa艂 kadra A i B, gdzie zawodnicy byli wlasnie rozdzielani pod u21 i NT. al_said z tego co pamietam w merytoryczny spobob mi go z glowy wybil. Mia艂 racj臋;]

Mia艂 racj臋? Czyli teraz, 偶e nie masz w kadrze odpowiednich zawodnik贸w do konkretnych taktyk to w艂a艣nie dlatego, 偶e kto艣 kiedy艣 wg Ciebie mia艂 racj臋 ;)

Udowodni臋 Ci co艣.

Sezon 13 - 23 sierpnia 2010
(11585)

Na SG z 艂awki przy taktyce Low Post wchodzi艂 zawodnik, kt贸ry uzysa艂 0-9 z gry i nie mia艂 ani jednej asysty. Nied艂ugo potem trafi艂 na TL.
Ten zawodnik nie mia艂 ani rzut贸w z bliska ani poda艅 (kt贸re by艂y na poziomie niezdarnym).
Nie wiem co on robi艂 w sk艂adzie przy tej taktyce.
Mo偶na jedynie przypuszcza膰, 偶e je偶eli zagra艂 w tak wa偶nym meczu jak ten z Izraelem to znaczy, 偶e U-21 nie mia艂a w swoich szeregach nikogo lepszego.
A co za tym idzie nie potrafi艂a wytrenowa膰 sobie obwodowego do taktyki podkoszowej.
A skoro nie potrafi艂a to je艣li wg Ciebie wszystko jest w jak najlepszym porz膮dku, bo jest tak od dawna to z U-21 takich zawodnik贸w te偶 nie dostaniesz.
I kadra NT b臋dzie uzale偶niona od jakich艣 pojedynczych w艂a艣cicieli, kt贸rzy upra si臋 poprawia膰 jak膮艣 jedn膮 czy wi臋cej umiej臋tno艣ci o wiele za p贸藕no (bo mo偶na to by艂o zrobi膰 wcze艣niej) - wbrew logice.

Nie chc臋 przytacza膰 wi臋cej przyk艂ad贸w, 偶eby zn贸w nie by艂o jaki艣 g艂upich tekst贸w o nagonce.
Nie b臋d臋 te偶 przytacza艂 przyk艂ad贸w z Twoich mecz贸w, bo jeszcze zn贸w si臋 kto艣 obrazi.

Mnie nie interesuje ani kto teraz jest selekcjonerem U-21 ani kto jest selekcjonerem NT. Patrz臋 w przysz艂o艣膰. Nie interesuj膮 mnie osoby, kt贸re przychodz膮 i odchodz膮 ze swoich stanowisk.

Mam tylko pro艣b臋, 偶eby艣 czasem si臋 zastanowi艂 zanim co艣 napiszesz, bo ostatnio po ka偶dym Twoim po艣cie dostaj臋 bb-maile z pytaniami:
"Kto wybra艂 tego go艣cia na selekcjonera?".

I wiesz co odpowiadam?
呕e w wyborach BB jest tak samo jak w polityce tzn. g艂osuj膮cy nie maj膮 odpowiednich kompetencji, 偶eby wybiera膰 ludzi na okre艣lone stanowiska. Ma艂o tego. Gdy ubiegasz si臋 o miejsce na studiach musisz zdawa膰 egzamin (za moich czas贸w by艂y wst臋pne opr贸cz matury - teraz jest niestety tylko matura), kt贸ry ma zweryfikowa膰 Tw贸j potencja艂 na miejsce o kt贸re si臋 ubiegasz. Ani w wyborach samorz膮dowych, parlamentarnych czy prezydenckich a tak偶e tutaj takiego narz臋dzia weryfikuj膮cego ju偶 nie ma.

Dlatego zastanawiam si臋 czy nie wprowadzi膰 testu dla kandydat贸w polegaj膮cego na tym, 偶e u偶ytkownicy stworz膮 baz臋 kilkunastu czy kilkudziesi臋ciu fikcyjnych zawodnik贸w o fikcyjnych nazwiskach i wybranych przez zg艂aszaj膮cego fikcyjnych umiej臋tno艣ciach. Zaproponujecie tak偶e taktyki w kt贸rych kandydaci na selekcjoner贸w mieliby si臋 sprawdzi膰. I ka偶dy z kandydat贸w dostanie test do wype艂nienia, kt贸rego ca艂e skomplikowanie b臋dzie polega膰 jedynie na tym, 偶eby wybra膰 10 zawodnik贸w do danych taktyk. Z wyszczeg贸lnieniem pozycji oraz podzia艂u na s5 i rezerw臋. Bior膮c pod uwag臋 wszystkie umiej臋tno艣ci z kondycj膮 w艂膮cznie.

Potem poda艂bym Wam wyniki - jakie oceny meczowe by te zaproponowane sk艂ady wyci膮gn臋艂y.

W贸wczas wydaje mi si臋, 偶e wiedzieliby艣cie co艣 wi臋cej o t

This Post:
00
159725.231 in reply to 159725.226
Date: 10/28/2010 6:46:56 AM
Overall Posts Rated:
7474
To o co masz pretensje, 偶e nie dostajesz zawodnik贸w skoro to dla ciebie 偶adna przykro艣膰?

A dlaczego tylko mi ma zale偶e膰 na tym jak kadra NT b臋dzie wygl膮da艂a w przysz艂o艣ci?
W艂a艣nie dlatego dla mnie to 偶adna przykro艣膰.

2. Konkretnie, co masz na celu atakuj膮c VJ za pora偶k臋 z Islandi膮? Zero zwi膮zku z tematem, czy艣ciutki wrzut personalny.

Jeszcze raz, czytamy ze zrozumieniem:

I nie pisz o jakim艣 CT, bo to tylko udowadnia jak bezsensowne jest oddawanie wszystkich zawodnik贸w czy te偶 wi臋kszo艣ci U-21 po to, 偶eby potem selekcjoner U-21 t艂umaczy艂 co sezon, 偶e przegra艂, bo oni zagrali CT. A co ca艂y rocznik p贸jdzie przez to do piachu to ju偶 swoje...

T艂umaczy艂em wielokrotnie, 偶e NT powinna by膰 kadr膮 nadrz臋dn膮 z powtarzalnymi szansami na sukces co sezon. Kadr膮 na tyle siln膮, 偶e jakie艣 CT ze strony reprezentacji pokroju Islandii nie powinno jej stawa膰 na przeszkodzie.

Ja widz臋, 偶e ty wylewasz 艂zy, p艂aczesz 偶e dostajesz za ma艂o. 呕eby za chwile powiedzie膰, 偶e sam sobie poradzisz.

Bo sobie poradz臋.
Mog臋 nawet sprawi膰, 偶e kto艣 inny sobie nie poradzi.

Czyli dla kogo, skoro ka偶dego atakujesz? Je艣li obaj robicie dla dobra spo艂eczno艣ci, to czemu prowadzisz wojn臋? Wojn膮 chcesz uzyska膰 pok贸j? To si臋 nie sprawdza ;)

Ja nie chc臋 spokoju. Ja chc臋 rozwoju.
Je艣li nie krytykowa艂bym nikogo to by艂oby tak samo jak pisze zadowolony Engel-m4ti_ - jest tak od dawna ;)

argumentami lub przytoczysz mu pora偶k臋 z Rosj膮.

Argumentami to ja mam wypchane r臋kawy. Tylko, 偶e tutaj niekt贸rzy maj膮 problem z przyjmowaniem jakiejkolwiek krytyki.
Czekam a偶 si臋 kto艣 kiedy艣 tutaj uczciwie przyzna, 偶e zrobi艂 b艂膮d. Myli艂 si臋 co do swojej oceny sytuacji. I co do s艂uszno艣ci swojej tezy.

W takim razie nie nadajesz si臋 na t膮 pozycj臋 kt贸r膮 teraz zajmujesz.

Na jak膮 pozycj臋? Skauta? Zapytaj w艂a艣cicieli klub贸w z kt贸rymi wsp贸艂pracuj臋 czy maj膮 jakie艣 uwagi co do wsp贸艂pracy ze mn膮.
Albo zapytaj u偶ytkownik贸w z kt贸rymi pracuj臋 w programie Mentor.

7. Zarzucasz Vinniemu, 偶e czuje si臋 w艂a艣cicielem zawodnik贸w. A to dobre. On robi listy, a ty masz do niego pretensje. Teraz nie b臋dzie robi艂, dalej pretensje. I to nie my przywo艂ujemy ci膮gle te bezsensowne argumenty, tylko ty.

To kto robi listy nie powinno mie膰 偶adnego znaczenia. Zawodnicy z draftu s膮 dobrem wsp贸lnym i powinni zosta膰 w艂a艣ciwie wykorzystani. Nie dzieje si臋 tak. Dlatego to poruszam.

Dziwne, 偶e tego nie widzicie.

From: Mario

This Post:
00
159725.232 in reply to 159725.230
Date: 10/28/2010 7:56:32 AM
Overall Posts Rated:
605605
Czego nie zmieni? I co to wg Ciebie jest to "wi臋cej straci膰"?

Do twojego programu nie jestem sceptyczny, ale prawd膮 jest, 偶e nie wiemy jak 艣wiat BB b臋dzie wygl膮da膰 za 6-8 sezon贸w. R贸wnie dobrze mo偶e si臋 zdarzy膰, 偶e BBeki wpompuj膮 w nasz 艣wiat mn贸stwo kasy i mutanty pokroju JW wr贸c膮 do 艂ask. Tak偶e wszystkie wizje do przodu na 7 sezon贸w s膮 zawsze ryzykowne, aczkolwiek lepiej robi膰 co艣 ni偶 nic. B艂臋d贸w nie pope艂nia tytko ten co nic nie robi.

Dlatego zastanawiam si臋 czy nie wprowadzi膰 testu dla kandydat贸w polegaj膮cego na tym, 偶e u偶ytkownicy stworz膮 baz臋 kilkunastu czy kilkudziesi臋ciu fikcyjnych zawodnik贸w o fikcyjnych nazwiskach i wybranych przez zg艂aszaj膮cego fikcyjnych umiej臋tno艣ciach

Dlaczego Ty masz by膰 autorem tego testu? Stawiasz si臋 w tym momencie na osob臋 kt贸ra ma najwi臋ksz膮 wiedz臋 o BB, a nie grasz w PLK, nie jeste艣 selekcjonerem. Jak ju偶 kto艣 mia艂by taki test wymy艣la膰 to pr臋dzej widzia艂bym by robi艂 to t_mac.
Poza tym taka jest demokracja i w 偶yciu i tu. Kompetencje nie s膮 najwa偶niejsze. Tylko by przekona膰 do swojej my艣li wi臋kszo艣膰!

Ja nie chc臋 spokoju. Ja chc臋 rozwoju.
Je艣li nie krytykowa艂bym nikogo to by艂oby tak samo jak pisze zadowolony Engel-m4ti_ - jest tak od dawna ;)

Chcesz rozwoju, a rozumiem 偶e rozw贸j zapewni tw贸j pomys艂 na przysz艂o艣膰. By to robi膰 zosta艅 selekcjonerem i b臋dziesz mia艂 drog臋 otwart膮 i u艂atwion膮 do wdra偶ania swoich idei. Z obecnej pozycji mo偶esz jedynie prosi manager贸w i ich przekonywa膰 na w艂asn膮 r臋k臋. Jeste艣 "wolny elektronem" nie ma ci臋 w sztabie 偶adnej z reprezentacji. Jedynie co masz to poparcie Mr. Presidenta (osoby z wielkim autorytetem w BB). Jednak w moim odczuciu wi臋ksze poparcie dla m艂odych "zielonych manager贸w" zdanie selekcjoner贸w i skaut贸w jest wa偶niejsze. M贸wi臋 to z autopsji. Je偶eli kto艣 gra d艂u偶ej i czyta du偶o forum to ju偶 inaczej sprawa wygl膮da. Ale chyba du偶a cz臋艣膰 ciekawych zawodnik贸w po drafcie jest u nie do艣wiadczonych manager贸w.

To kto robi listy nie powinno mie膰 偶adnego znaczenia. Zawodnicy z draftu s膮 dobrem wsp贸lnym i powinni zosta膰 w艂a艣ciwie wykorzystani. Nie dzieje si臋 tak. Dlatego to poruszam

Ka偶dy zawodnik z draftu jest przede wszystkim dobrem klubu do kt贸rego trafi艂. Wcale nie ma obowi膮zku by si臋 on w kadrze mia艂 pojawia膰.

This Post:
77
159725.233 in reply to 159725.232
Date: 10/28/2010 8:44:23 AM
Overall Posts Rated:
7676
Mo偶ecie si臋 wszyscy obrazi膰 na mnie ale jeste艣cie ju偶 艣mieszni :)

Jak to czytam to wydaj臋 si臋 , 偶e jeden chce by膰 m膮drzejszy od drugiego , a najwi臋kszym problemem jest to , 偶e jak kto艣 chce przekaza膰 co艣 przez swojego posta to ten drugi nie potrafi odczyta膰 tego co tamten chcia艂 przekaza膰 i wyczytuje tylko to co mu si臋 nie podoba i odbija pi艂eczk臋 !!!!!!!!

@mati pisa艂e艣 tam co艣 o tym , 偶e kto艣 si臋 pogr膮偶a jad膮c na kogo艣 zas艂u偶onego ??.Ty ju偶 jeste艣 moim skromnym zdaniem sko艅czony przez tw贸j brak odpowiedzialno艣ci. Dla mnie osobi艣cie nie masz prawa wypowiada膰 si臋 na temat reprezentacji i sam wiesz dlaczego. Sorry

This Post:
00
159725.235 in reply to 159725.234
Date: 10/28/2010 8:57:10 AM
Overall Posts Rated:
7676
Mo偶e jest :)
Ale dla mnie on mia艂 swoj膮 szanse i j膮 zaprzepa艣ci艂 :)

To by艂o tylko moje skromne zdanie , Mati niech napisze swoje i dla mnie temat sko艅czony bo nie mam zamiaru si臋 spina膰 :P Przeczytam , zrozumiem , przemy艣l臋 i nie b臋d臋 pokazywa艂 jaki Ja jestem m膮dry

PS.Kto艣 mia艂 fajny tekst pod postami , co艣 o foli aluminiowej i w艂asnym akustycznym 艢wiecie :::))) I tyle w temacie ode mnie

This Post:
00
159725.236 in reply to 159725.235
Date: 10/28/2010 9:30:14 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Mo偶e jest :)
Ale dla mnie on mia艂 swoj膮 szanse i j膮 zaprzepa艣ci艂 :)

To by艂o tylko moje skromne zdanie , Mati niech napisze swoje i dla mnie temat sko艅czony bo nie mam zamiaru si臋 spina膰 :P Przeczytam , zrozumiem , przemy艣l臋 i nie b臋d臋 pokazywa艂 jaki Ja jestem m膮dry

PS.Kto艣 mia艂 fajny tekst pod postami , co艣 o foli aluminiowej i w艂asnym akustycznym 艢wiecie :::))) I tyle w temacie ode mnie

chyba GM dejwid?

Advertisement