Když ono to všechno souvisí se vším a těžko se na to dívá odděleně. Jak jsi sám napsal, jsou 2 hraniční koncepce - vše pro NT nebo vše pro U21. Koncepce vše pro U21 je závislá na tom, že se povede sehnat dostatek manažerů, jinak to nebude mít smysl.
Samozřejmě co manažer to názor a jiný pohled na věc. Ale zkusím uvést příklad svého uvažování. Budu mít v Utopii roztrénovaný nižší potenciál pro U21, třeba 8. Budu ho drtit pod košem strategii IS, ID, REB. Po draftu, když mu bude čerstvě 20 se objeví na trhu 18 letý potenciál 10 na guarda a budu mít na něj dost peněz. V přehledu U21 v ročníku toho 20 letého uvidím, že s ním trénuje jen 1 další podkošák a zbytek je výrazně pozadu. Nebudu mít jediný důvod nevzít toho 18 letého a tady toho 20 letého dát stranou. Nebo se v přehledu U21 ukáže, že nám roste konkurenceschopný ročník schopný na ME minimálně postoupit ze skupiny. Pak se budu snažit hledat řešení, které umožní tohoto 20 letého hráče dovézt až do U21 v maximálním tréninku. Tzn. buď ten 18 letý začne třeba tréninkem ID, IS, případně oba spolu 1/1, až bude 20 letý blízko potenciálu. Nebo se budu snažit najít pro toho 18 letého jinou spolehlivou adresu.
Jinak já si myslím, že v Maxsonově záměru a plánech U21 není až tak velký rozdíl, s výjimkou úplného vyloučení 1/1, což mě osobně se nezdá jako úplně šťastné řešení. Plán vyjet OD, JR, PA na stanovenou úroveň a pak dojet 1/1 mi je blížší.
Problém může být spíše v tom, jak jsou záměry trenéra U21 v reálu naplňovány.
A další podnětný bod bych viděl v tom, co se tu teď nakouslo a to je, jak by hráči měli cílově vypadat. Tady by se mi možná líbilo, kdyby se do diskuze zapojili úspěšní trenéři U21 z minulosti jako Amare, Honza999 a další. Podle mne nemusíme až tak moc nového vymýšlet. Jen oprášit to, jak se dříve hráči trénovali, jak v 21 letech vypadali. A je jen otázka, jestli jich do podobných parametrů jsme pořád schopni vytrénovat dostatek.
Jak by hráči měli vypadat na jednotlivé pozice, tady je první otázka, zda dělit hráče na 3 skupiny - perimetr, SF, podkošáci nebo na 5 skupin po jednotlivých postech. Dokud se hraje kolotoč, což může být poslední sezona, tak by to asi bylo jedno, ale brzy budeme muset nastavovat pevnou sestavu. Já osobně bych se na PG/SG zatím spíše přikláněl k univerzálnosti, s ohledem na to, že asi budeme rádi, že solidní sestavu vůbec dáme dohromady. Na PF/C bych viděl asi rozdělení přirozeně podle potenciálu. Hráči, kteří si vystačí s tréninkem primárek, by končili na C, hráči, kteří by přeházeli na 1/1, případně další tréninky, by hrávali na PF.