fazekas szempontjából csak az a nem mind1, (hasra ütés szerűen írom a számokat semmi realitása nincs és nem számoltam utána, mi érhető illetve mi nem érhető el vele) hogy ha DH posztra kezdjük el edzeni elérhetünk vele a 183 cm magasságával 150 skillt ha meg bd-nek kezdjük el edzeni elérhetünk vele 125-öt. ezek csak számok az arány se stimmel tuti, de az a kérdés, a válogatottnak egy világklasszis 150-es dh-ra vagy egy átlagos 125-ös bd-re van szüksége?
amit még számoltam egy 185 cm magas játékosnak 23 éves korában kell 7+ edzés egy 2 pontos lépéshez, 1 dobótáv edzésre meg kell neki 4+ edzés.majdnem 2x annyi.6,39 kell 1 szint benti védekhez, 2,94 a passzoláshoz.tehát minden egyes benti szint húzásával eldobunk 2 kinti skillt.magyarul 23 éves korától lefelezzük a lehetséges fejlődését, vagyis kidobjuk a legenda potot a kukába véleményem szerint.ilyent lehetne csinálni húzóemberekből szupersztárokból.minek hozzá fazekas?
valamint számolgattam még 14. 2 pontos eléréséhez kell 10-ról indulva mert töredékből elment mákkal 10. szintig és 23 évesen már kész van kintre teljesen.akkor 4 szint az 4x7,11 edzés 28(de ez már nem igaz, mert 24-25 évesen fejeződik be amikor már még jobban lassul) benti védekezést is 14 re tervezzük akkor az 25 éves korba kezdve 10-ről indulva mert beletettem mindenféle töredék edzést már,7,79 (ha jól számolom)x 4 szint ez megint 31 hét edzés!de ugye ez már megint nem igaz, mert 26-27 éves korba már nem így fejlődne.a lényeg ami lényeg, ha 23 éves korára eléri az összes kinti skillből amit tervezünk neki, akkor sose éri el a benti skillekből a tervezettet.ha eléri a kintieket 22 éves korára akkor meg extra szuper helyzetben lehet belőle 28 éves korára válogatott?persze ezek mind ideális esetek vagy éppen pont nem ideális, viszont szemlélteti, hogy miért nem érdemes szerintem egy 183 cm magas embert edzegetni kintre és bentre is.ha valami rosszul számoltam javítsatok ki, melóba gyorsan átfutottam sunyiban a dolgokat!