Тренутно једини наш вредан млади играч 18/19г по потенцијалу за сениорску репрезентацију је
Lazar Brcanski (33937313) ►
ТЛ ≡ 23.10. (субота) 03:50 ═ ►
поч. цена=$1.5мХОФ(10) 19г,201цм, $ 4 991, Σск=66 JS=9(7), JR=7(7),
OD=4(4), HA=7(2),
DR=11(6), PA=2(2),
IS=9(7), ID=5(5),
RB=7(7), SB=5(5)
- - - - - -
ST=7(7), FT=7(6),
EX=1(1)
*у () су почетни скилови 18г са драфта
Ајде да видимо ко ће га и за колико купити.
п.а. Мени се баш уклапа у тренинг, али не волим да купујем играче који су целе сезоне тренирани на 2 позиције односно само му је трениран 1-1(К/КЦ), и 1х слободна бацања, јер тако могу тренирати 6 играча.
Можда му је 4 ≤тренер нивоа ≤ 5 (јер за пуна 3 месеца ═ 13÷14 тренинга ≡ 14ск↑ али само по 2ск↑ на JS и IS).
У тренинг ми се уклапа јер целе ове сезоне намеравам да тренирам OD (P).
Можда га и бидујем, мада ми се уопште не допада начин његовог тренирања.
А ако будем видео неке наше "продавце магле" да га хоће ─ остаћу без лепе своте да не би отишао код "стручњака" ☻ који ће се хвалити њиме али га и вратити на ТЛ за највише пола сезоне÷ сезону и по, кукајући како не могу да му издрже плату од 15÷25к док у тиму имају ростер са платама у просеку по 50÷80к. ☺
Ако имају паре и хоће правог играча:
- нека га плате колико вреди
- нека доведу тренере који јесу за такав потенцијал
- нека га тренирају како треба а не форму, сл. бацања, издржљивост,
- нека не тренирају на 2 позиције: додавање, одбрану (спољну и унутрашњу), спољашњи шут, блокирање
Ако по сезони имају 2 недеље са по 2 меча (сем ко дође далеко у купу) односно 3 за оне који заврше на 5.-том или 8.-мом месту то значи да уколико се не користе тимски тренинзи "краде" се у односу на конкуренцију за 10 сезона (18г►27г) = 20÷30 тренинга а то је једна лепа Σск који се за то време могу добити. А када се играч приближи пројектованом плафону са 28г онда је лако те сезоне само вршити фину дораду скилова и понекад убацити тимски тренинг (пре зарад репрезентације него клуба). А како скилови могу бити у реалности и мало већи од програмски пројектованих (укупно већи, као и да могу бити и 20+) не морате се здовољавати само оним што пише по тим програмима.
Оним играчима којима се добро пази минутажа форма ионако никада не иде испод 8 (лично искуство из ових двадесетак сезона)