Pozdrav svima, sjajne vijesti večeras iz Koreje, BiH je upisala treću pobjedu u četvrtom kolu, svladavši Francusku nevjerojatnih!!! 29 razlike!
France vs. Bosna i Hercegovina 73 - 102 (51501)isti trud, bez GDPa...
kao što sam i pisao u najavama, francuski selektor i ja se dobro poznajemo, tako da nekih iznenađenja nije bilo... prošli put se opekao sa GDPom protiv nas, tako da sam očekivao da večeras neće smjeti gađati ništa, a ja nisam htio ništa riskirati sa GDPom, iako sam očekivao njihov vanjski napad zbog nešto bolje forme njihove vanjske linije...
u pripremi utakmice, odlučio sam se posvetiti nama, i posložiti rotaciju kako nama najviše odgovara... tako da je nominalno krilo Leder startao na poziciji beka šutera, a krilni centar Vojvoda je igrao krilo, i to nam je donijelo prevagu na obje strane parketa...
ovo je stara varijanta koju je Leonidas nekad igrao, sa Zikog kao bekom i Pitom na krilu, samo što su Leder i Vojvoda još kvalitetnije opcije...
na startu utakmice ništa nije upućivalo na konačni rezutlat... Francuzi bolje otvaraju, pri kraju četvrtine imaju i +7 (21-14), zovemo prvi timeout...
nakon toga okrećemo utakmicu u svoju korist, do kraja četvrtine smanjujemo na -3,
a na startu druge četvrtine krećemo uraganski, poništavamo prednost i prelazimo u vodstvo...
jednom kad smo preuzeli vodstvo, razlika se počela samo povećavati...
na poluvremenu +11...
u trećoj četvrtini sumrak Francuza, ostali su na samo 8 postignutih poena, dok smo mi zabili 29, i povećali razliku na nevjerojatnih, nestvarnih +32... ono malo Francuza što je bilo na chatu se razbježalo, a neki naši manageri su više puta ulazili izlazili, refreshali ne vjerujući šta vide na semaforu...
u zadnjoj četvrtini na scenu stupaju naše rezerve, koje više manje rutinski održavaju prednost...
u nekoliko navrata su Francuzi prišli na 21 razlike, al to je bilo najbliže što su došli... nekoliko dobrih reakcija u obrani, i dobrih akcija u napadu, vraćamo razliku na konačnih +29!
ponovo najbolji u našim redovima je bio Tvrtko Bošnjak, koji zadnjih sedmica igra u nestvarnoj formi...
večeras 23p i 16 skokova, uz 10-13 realizaciju iz igre...
solidan je bio i njegov klupski kolega, partner pod košem Sulejman Džihić sa 14p i 8 skokova...
sa klupe su se iskazali Dženan Zika sa 14p te Osman Pita sa 11p...
od svih 12 igrača koji su igrali, samo se Kosta Mandić nije upisao u strijelce...
timski gledano, dominirali smo u gotovo svim segmentima igre, prednost u skoku (53-42), asistencijama (27-10), manje izgubljenih lopti (3-8), manje ličnih grešaka (10-19)
sjajna predstava naših momaka, te povećanje šansi za dobar rezultat...
u ostale dvije utakmice u našoj skupini,
Argentina je neočekivano svladala Kinu 2 razlike (CT vs tie),
(51500)a Senegal je rasturio HongKong 27 razlike sjajnom taktičkom postavkom
(51502)situacija u skupini je maksimalno komplicirana:
1. BiH 3-1 +53
2. Senegal 2-2 +20
3. Kina 2-2 +10
4. Francuska 2-2 -21
5. HongKong 2-2 -25
6. Argentina 1-3 -37
u zadnjem kolu igraju:
BiH-Senegal
Kina-HongKong
Francuska-Argentina
u teoriji HongKong i Argentina imaju šanse izbaciti Kinu i Francusku, no u praksi je to malo vjerojatno, s obzirom na razliku u kvaliteti, i veliku prednost u enthu, no i veća čuda su se dešavala...
Senegal kao veliki autsajder na početku svjetskog je pokazao da su ozbiljna reprezentacija, i na moju žalost, trebat će nam pobjeda protiv njih zadnje kolo (rezultat se prenosi u drugi krug)
sve u svemu, zasad ću uživati u veličanstvenoj pobjedi večeras, a o Senegalu više u toku sedmice...
u narednom postu ide kratki osvrt na drugu skupinu...