παρε ενα μπαλακι απο μενα...νομιζω δεν υπαρχει στο ελληνικο φορουμ αναλυση αυτης της τακτικης...ειναι μεγαλο ρισκο ομως..κατα τη γνωμη μου καλο θα ηταν να παιρνει μια ομαδα τετοιες επιλογες ΜΟΝΟ αν εχει λιγες πιθανοτητες να κερδισει το ματς...δεν εχει νοημα να ρισκαρεις ετσι με μια ισοδυναμη ομαδα...
γιατι το λεω αυτο;;γιατι σχεδον ολοι μας θελουμε να εχουμε ενα παιχτη που βαζει 60-70 ποντους σε ενα ματς...προσοχη ομως..το καλο της ομαδας ειναι πανω απο το καλο του ενος παιχτη...ας βαλει 100 ποντους αν χασεις δεν καταφερες κατι...
αυτο το λεω γιατι πολλοι νεοι χρηστες ισως διαβαζοντας αυτα που γραφονται εδω αμεσως επιλεξουν την υπομονετικη μονο και μονο για να δουν ενα παιχτη τους να σκοραρει πολλους ποντους...
π.χ (35680379)
Εδώ απλά το τρικάκι του ´τεχνικού´ match up έγινε από S.G πάλι (Ondrej Podolinský) σε θέση 5.
απο τα αγαπημενα μου παραδειγματα απεναντι σε υπομονετικη....
να αλλο ενα εδω...
(35680379)και ποιος δε θα ηθελε να κερδισει ετσι!!!ο "ψευτικος" σεντερ που στην πραγματικοτητα ειναι γκαρντ σκοραρει 72 ποντους με τρομακτικα ποσοστα και απλα αφηνει την αντιπαλη ομαδα ανημπορη να αντιδρασει...:)
ακομα θα ηθελα να προσθεσω μερικα ακομα πραγματα για την υπομονετικη...
στην υπομονετικη βρισκουμε το καλυτερο εξωτερικο μις ματς(μπορει να ειναι και 2) και απλα απο εκει και περα αν μπορουμε να περασουμε τη μπαλα εκει θα εχουμε καλαθια...
τι γινεται ομως οταν αντιμετωπισουμε μια ζωνη 3-2;;;στις περισσοτερες φορες που η υπομονετικη συναντα αυτη τη ζωνη εχει προβλημα...σε αντιθεση με το μαν2μαν εδω δεν υπαρχει ξεκαθαρο σταθερο μις ματς..ετσι πολλες φορες οι περιφερειακοι μας κυκλοφορουν τη μπαλα πολυ(περισσοτερες ευκαιριες για κλεψιμο της μπαλας) και στο τελος οδηγουνται σε κακα σουτ υπο την πιεση του χρονου...το ιδιο ισχυει και για την 1-3-1...
το παρακατω ματς ειναι απο δικο μου φετινο αγωνα...βεβαια υπηρχε διαφορα διαθεσης η οποια επηρεασε το αποτελεσμα...
(36241210)σε αυτο το ματς χρησιμοποιησα εναν γκαρντ σαν 4αρι με την ελπιδα να σκοραρει αρκετα...ομως κατι τετοιο δεν εγινε...τα σουτ που πηρε δεν ηταν υπο καλες προυποθεσεις και ετσι εξηγουνται και τα κακα ποσοστα του...ακομα θα δειτε οτι ο PG μου πηρε 27 σουτ!!!αυτο συμβαινει επειδη δεν μπορουσε να βρει την πασα λογω της πιεστικης αμυνας και τελικα τελειωνε μονος τη φαση...
γενικα κατι αλλο που ισχυει με τις πασες στην υπομονετικη...οσο πιο "μεσα" ειναι ο παιχτης "κλειδι" τοσο πιο δυσκολο ειναι να τροφοδοτηθει...δηλαδη αν ο παιχτης που θα παρει τις περισσοτερες επιθεσεις παιζει σαν PG τοτε δεν χρειαζεστε σχεδον καθολου πασες...κατεβαζει τη μπαλα και σουταρει...αν ομως ο παιχτης που πρεπει να σουταρει βρισκεται στη θεση 4 ή 5 χρειαζονται καλες πασες για να φτασει η μπαλα εκει...και οχι μονο απο τον ασσο...γενικα η υπομονετικη ειναι μια τακτικη που γυρνα πολυ τη μπαλα αρα πρεπει και στις αλλες θεσεις να εχετε αξιοπρεπεις πασερ...
τι χρειαζεται ο παιχτης κλειδι;θα μου πειτε τι αλλο;;;σουτ...ασφαλως χρειαζεται
σουτ με αλμα...η εμβελεια παιζει και αυτη καποιο ρολο αφου ο παιχτης πιθανον να παρει σουτ απο ολες τις αποστασεις...αλλα αυτο που ειναι εξισου σημαντικο με το σουτ ειναι το
μπασιμο...δηλαδη αν εχετε εναν πολυ καλο σουτερ που ομως δεν εχει μπασιμο πολυ πιθανον να μην μεινετε ευχαριστημενοι απο την αποδοση του...
για να κλεισω θα ηθελα να προσθεσω οτι η υπομονετικη ειναι καλη τακτικη για τις ομαδες που προπονουν παιχτες...
δηλαδη..εχεις εναν 19χρονο τον οποιο θες να βαλεις βασικο..παιζεις υπομονετικη ετσι ωστε ο παιχτης αυτος να μην παρει επιθετικες πρωτοβουλιες..ετσι δεν θα εχεις ενα γκαρντ με ποσοστο 1-10 σουτ αλλα ενα γκαρντ με ποσοστο πιθανον 0-3 ή 0-4 σουτ...
Last edited by GIANNIS.K. at 10/14/2011 8:33:18 PM