BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: fd97

This Post:
00
240885.230 in reply to 240885.226
Date: 8/14/2013 1:48:33 PM
Overall Posts Rated:
6262
Eχω ξαναπεί οτι κακως επικρατει η αντιληψη το οτι η άμυνα είναι πιο σημαντική απο το ριμπάουντ..

Με αφορμη αυτο που ειπες εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει καποιο σκιλλ πιο σημαντικο απο το αλλο.Αλλα αναλογα με τις αναγκες καθε θεσης ή συστηματος θεωρουμε πως καποιο ειναι πιο αχρηστο ή καποιο πιο σημαντικο.
Και ολα αυτα με βαση την κριση του καθενος, π.χ. εγω προτιμω την αμυνα και την θεωρω πιο σημαντικη στο μυαλο μου για δικους μου λογους.Αλλος θεωρει την πασα ή τον χειρισμο για δικους του λογους.
Βεβαια σε αυτο που ειπες το ριμπαουντ θεωρειται πιο ακριβο σκιλλ αρα πιστευω οτι για αυτο το θεωρουμε πιο ασημαντο.

From: kasper7

This Post:
00
240885.231 in reply to 240885.224
Date: 8/14/2013 2:03:31 PM
Overall Posts Rated:
235235
Διαφωνώ. Καταρχάς στην αρχική σελίδα της εθνικής... εκεί που αναφέρετε τις προδιαγραφές... δίνετε σαν μίνιμουμ το 17 σουτ, 17 άμυνα, 16 ριμπάουντ. Άρα αυτό σημαίνει πως θεωρείτε ποιο σημαντικό την άμυνα. Για μένα,από την άλλη, η τάπα είναι πολύ σημαντική στους ψηλούς... άρα για επίπεδο εθνικής... μίνιμουμ 10.
Με την μέχρι τώρα προπόνηση που έχει πάρει... ο μισθός του νέα σεζόν θα είναι γύρω στα 130.000 με την άμυνα στο 14. Δύσκολα θα καταφέρει να πάρει άλλα 3 pop-up στην άμυνα. Συν 1 που του χρειάζεται στο σουτ.
Ο παίκτης είναι πολύ καλός... αλλά δεν είμαι σίγουρος πως θα φτάσει σε επίπεδα που θέλουμε για την εθνική. Και από την άλλη υπάρχει το ρίσκο πως όποιος μάνατζερ τον αγοράσει... μπορεί να είναι ικανοποιημένος με όσα ήδη έχει ο παίκτης και να μην προπονήσει παρά πέρα.

From: Getho
This Post:
00
240885.232 in reply to 240885.231
Date: 8/14/2013 5:55:13 PM
Overall Posts Rated:
162162
Εγω παλι που γνωρίζω αριστα το επίπεδο της Εθνικής λεω οτι με 4 ποπ ο παίχτης θα είναι η κολώνα της Εθνικής για τις επόμενες 8 σεζον.. Το επίπεδο ειναι πολυ χαμηλο τα εχουμε πει πολλές φορές αυτα..

Σε κάθε περίπτωση ο λόγος που πόσταρα τον παιχτη είναι αποκλειστικά για να τον πάρει καποιος και να τον προσεξει και ΟΧΙ για να ακουσω γνωμες.. Ελπίζω να είμαι σαφης.. :)

This Post:
00
240885.233 in reply to 240885.232
Date: 8/14/2013 6:57:17 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Φιλε Γιωργο εχω ακουσει αρκετες φορες οτι το επιπεδο της εθνικης μας ειναι σχετικα χαμηλο και θα ηθελα με το παραδειγμα που θα σου δωσω αν μπορεις να μου απαντησεις για να καταλαβω περιπου τι ισχυει.

Εστω οτι εχουμε αυτον εδω τον παικτη

10 5
9 11
12 9
16 16
16 10 (χωρις αντοχη βολες)

Εγω προσωπικα χωρις να ξερω πως ειναι τα πραγματα μεσα στην εθνικη πιστευω οτι ενας τετοιος παικτης παιζει δεν παιζει στη μεγαλη εθνικη και αν παιζει ειναι μονο ως αλαγη για λιγο να ξεκουραζει. Ειναι ετσι οντως τα πραγματα η βρισκομαι σε εναν λιγο παραμυθενιο κοσμο;

This Post:
22
240885.234 in reply to 240885.232
Date: 8/14/2013 7:15:18 PM
Overall Posts Rated:
235235
Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον καθένα να λέει την άποψή του. Ακόμα και αν δεν το επιζητείς!! :)
Η άποψή σου είναι σεβαστή, και ως άτομο και ως νυν εθνικός προπονητής.
Όμως ίσως είσαι προπονητής της εθνικής την νέα σεζόν... ίσως όχι. Πάραυτα όμως πρέπει να κατασταλάξουμε σε κάτι που να είναι γενικά αποδεκτό από όλους... ώστε και η κοινότητα να γνωρίζει πως προπονούμε... αλλά και ο κάθε εθνικός προπονητής να μην δίνει οδηγίες με βάση τα θέλω του... αλλά με βάση κάτι που θα έχει συνέχεια. Το ότι εγώ θέλω 10 στην τάπα δεν σημαίνει πως πρέπει να το επικροτεί όλη η κοινότητα. Το τι κρίνει ο καθένας πιο σημαντικό... είναι υποκειμενικό και όλες οι απόψεις σεβαστές. Ίσως ο επόμενος προπονητής να μην θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος παίκτης πρέπει να είναι η κολόνα της ομάδας για τις επόμενες 8 σεζόν. :)

This Post:
00
240885.235 in reply to 240885.233
Date: 8/14/2013 7:51:00 PM
Overall Posts Rated:
162162
Φίλε Βασίλη, εχεις πολύ σωστη εικονα, εκει περιπου ειναι το επίπεδο..

Αυτος ο παιχτης αν εχει σωστο μανατζερ ανετα μπορει να καλεστει και ανάλογα με τις καταστάσεις να παιξει και βασικος.. Ο Αμπελάκης ειναι σχεδον ιδιος παιχτης και εχει παιξει 4 φορες βασικος & 1 αλλαγη... Φυσικα δεν θα επρεπε να παιζει βασικος και να τα βαζει με 18αρια αλλα απο αναγκη γινεται αυτο.. Δυστυχώς τραυματιστηκε τωρα για 2 εβδομάδες..

Ο παιχτης είναι σουπερ για Α1 αλλα για Εθνικη υστερει.. Σίγουρα ειναι χρησιμος πάντως..

This Post:
00
240885.236 in reply to 240885.235
Date: 8/14/2013 8:05:07 PM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Aπλα ο mvp δυστυχως δεν φτανει για το κατι παραπανω θελει τουλαχιστον φημισμενο. Μακαρι να γινει σωστη δουλεια. Εγω παντως που ασχολουμε με τα 19χρονα βλεπω οτι υπαρχουν παρααα πολλοι παικτες ειληκρινα. Οι μισοι απο αυτους αν προπονουνταν σωστα θα ειχαμε μια πολυ καλυτερη εθνικη

From: Getho

This Post:
11
240885.237 in reply to 240885.234
Date: 8/14/2013 8:54:11 PM
Overall Posts Rated:
162162
Καλα σιγουρα δεν τον εμποδίζει και η καθε αποψη είναι σεβαστη.. :)

Την νεα σεζον σιγουρα δεν θα ειμαι εθνικός προπονητης :)

Διαφωνω με την αποψη παντως οτι όποιος δεν εχει π.χ. 10 ταπα δεν κανει αρα τον πεταμε στον καλαθο των αχρηστων.. Αν το εκανα αυτο απο τα ελάχιστα ταλέντα που υπάρχουν δεν θα εμενε κανεις... Ο ρόλος του κοουτς δεν είναι να καιει τους παίχτες αλλα αντίθετα να παλευει και την πιο απίθανη περιπτωση η οποια μπορει να σωθει και να βοηθησει οπως π.χ. ηταν ο Αμπελάκης και ο Γεροθοδωρος που πηγαινε για 3αρι αλλα εκατσα και συζητησα με τον Doc (που μου ειναι και πολυ συμπαθης) και του εξηγησα οτι το συμφέρον του μαζι με αυτο της Εθνικης είναι να γινει γκαρντ λογω υψους (1,75) πράγμα το οποιο δεχτηκε προς τιμην του και ο παιχτης ειναι ενα απο τα καλύτερα γκαρντ που ειχαμε ποτε.. Οι παιχτες ηταν σχεδον ξεγραμμένοι.. Το ιδιο και ο Κρασσακης.. Παίχτες που εχουν να προσφερουν.. Δηλαδη θα ηταν καλύτερο να τους αφηνα να χαθουν και να ημασταν -3 παιχτες ?

Προσωπικη μου αποψη είναι οτι κάθε παιχτης πρέπει να κρινεται συνολικά και συφωνα με τις αναγκες τις ομαδας.. Εσένα π.χ. δεν σου αρέσει η τάπα, του άλλου δεν του αρέσει η περιμετρική κ.τ.λ... Τι να κάνουμε ολοι οι παιχτες εχουν πλεονεκτηματα και μειονεκτήματα, το σημαντικο ειναι να δουμε τι προσφέρει ο καθενας και να επιλεξουμε τους πιο καταληλους για αυτο που θελουμε να παιξουμε..

Οσο για τον παιχτη μην νομίζεις οτι εχω κανεναν ερωτα μαζι του αλλα απο την στιγη που μπορει ρεαλιστικα να γινει καλυτερος απο τους ηδη υπάρχοντες θεωρώ οτι είναι σημαντικο να σωθει.. Και ας εχει 9 ταπα..

This Post:
00
240885.238 in reply to 240885.237
Date: 8/15/2013 4:29:32 AM
Overall Posts Rated:
235235
Δεν διαφωνώ μαζί σου σε γενικές γραμμές... απλά εκεί που θέλω να εστιάσω περισσότερο, είναι στο γεγονός πως η κοινότητα γενικά δεν έχει έναν μπούσουλα για το τι θέλει η εθνική και πως θα φτάσει κάποιος μέχρι εκεί. Σίγουρα ο εκάστοτε προπονητής θα παλέψει με ότι όπλα έχει στα χέρια του και θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί σε κάθε τομέα ευθύνης του.
Όμως επειδή κανένας δεν είναι μόνιμος σε αυτήν την θέση... πρέπει να διασφαλίζεται πως υπάρχει συνέχεια.
Στην πραγματική εθνική για παράδειγμα υπάρχουν τα κλιμάκια που δουλεύουν σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν οι ενώσεις με τις μικτές τους... προπονητές... σκάουτερ... και με αυτόν τον τρόπο στελεχώνονται οι εθνικές από τα μικρότερα τμήματα μέχρι τα μεγαλύτερα. Σίγουρα και πάλι μπορεί να χαθεί κάποιος παίκτης ή να μην προσεχθεί... όμως έχουμε δει αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει πως γίνεται μία Α' δουλειά η οποία αποδίδει και φέρνει αποτελέσματα. Άσχετα με το ποιος είναι κάθε φορά ο προπονητής σε κάθε επίπεδο εθνικής ομάδας. Από παμπαίδες μέχρι άνδρες.
Σε επίπεδο ΒΒ έχουμε δει τους Κινέζους να δημιουργούν μία "σχολή" προπόνησης και να είναι γενικά αποδεκτό πως έχουν από τους καλύτερα προπονημένους παίκτες. Και όλο αυτό φαίνεται και στα αποτελέσματα των εθνικών τους.
Εμείς σαν κοινότητα μπορεί να είμαστε 1700 ομάδες και στο forum να ασχολούνται μετά βίας το πολύ 100, όμως ακόμα και αυτοί οι 100 μπορούν, αν υπάρχει σύμπνοια και πρόγραμμα, να βγάλουν παίκτες και καλές ομάδες.

This Post:
00
240885.239 in reply to 240885.238
Date: 8/15/2013 6:04:30 AM
Overall Posts Rated:
55
Όσο για τον παίκτη είναι πάρα πολύ καλός και στα δευτερεύοντα του και στα core skills ίσως να έχει μια αδυναμία στην άμυνα εεε και έχει ακόμα 2-3 ποπ να πάρει σε core skills καθώς και 3-4 ποπ σε δευτερεύοντα(περιφερειακή άμυνα και σουτ με άλμα κατά προτίμηση). Τώρα όσον αφορά την οργάνωση έχεις δίκιο ότι υστερούμε σε οργάνωση διότι δεν ακολουθούμε έναν συγκεκριμένο τρόπο προπόνησης ο οποίος θα αποφέρει αποτελέσματα. Αρχικά παίκτες με προοπτική αιώνιο ταλέντο ή ταλέντο οφείλουν να προπονούνται μέχρι να φτάσουν την προοπτική τους και να χρησιμοποιούνται στη νέων, για τους superstar(μόνο θέση 1,2,3 με superstar μπορούν για ανδρών) και πάνω πρέπει να προπονούνται στα δευτερεύοντα στα νιάτα τους και από τα 20 και μετά να τους πλακώνουμε στα core skills και να παράγουμε 2-3 παίκτες κάθε σεζόν που θα στελεχώνουν την Εθνική.

Επειδή πάνω κάτω όλοι ξέρουμε ποίοι παίκτες αξίζουν και ποίοι όχι θα πρέπει αυτοί που έχουν σε excel όλους τους Έλληνες παίκτες που μόλις βγήκαν από τα ντράφτ να συμβουλέψουν το γρηγορότερο δυνατόν τους μάνατζερ πως να τους προπονήσουν ή τη αρχική τιμή να τους βάλουν ώστε να μην καεί κανείς ξέρω ότι είναι βαρετό και χρονοβόρο να κάθεται το τιμ της νέων να στέλνει μηνύματα σε 100 μάνατζερ όμως εξαιτίας τους χάνονται και καίγονται παίκτες, ξέρω πολλά παραδείγματα! Ξέρω ότι είμαι λίγο επιθετικός και καυστικός όμως αυτή είναι η σκληρή αλήθεια όσο καιρό είμαι στο παιχνίδι έχω δει πολλούς παίκτες να χάνονται από αμέλεια των προπονητών της εθνικής νέων αλλά ιδιαιτέρως των assistant coach που αφήνουν το κάθε ταλέντο στη μοίρα του και ασχολούνται μόνο με όσους εδεήσουν να τους στείλουν πρώτοι μήνυμα. Δεν αναγκάζω κανέναν από τους προπονητές να κάτσει να ψάχνει έναν έναν τους μάνατζερ όμως εγώ τυχαίνει να προπονώ ένα 18άχρονο Αργεντινό (τον οποίο σημειωτέον τον πήρα μόλις με 20.000$ ενώ αν ήταν Έλληνας θα έπρεπε να δώσω 100.000$+) και με το που τον αγόρασα μου στάλθηκε μήνυμα και κάθε εβδομάδα μου στέλνει για να μαθαίνει πως πηγαίνει ο παίκτης, έτσι με έχει κινητοποιήσει να τον τελειοποιήσω και να ασχοληθώ με αυτόν τον παίκτη προσεκτικά. Δοκιμάστε την ίδια τακτική και θα έχουμε τεράστια επιτυχία!

Υ.Γ. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω από την κατρακύλα της νέων αφού αντί για Αργεντινό μπορούσα να προπονώ Έλληνα και συγγνώμη αν έθιξα κάποιον δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου

This Post:
00
240885.240 in reply to 240885.239
Date: 8/15/2013 6:15:18 AM
Μετεωρα B.C.
A1
Overall Posts Rated:
830830
Second Team:
Avengers B.C.
Φιλε μου εχεις δικιο σε πολλα απο αυτα που λες. Απλα δυστυχως δεν ειναι μονο 100 αυτα τα μηνυματα που πρεπει να σταλθουν αλλα και παλι αυτο δεν ειναι δικαιολογια.Εγω φετος εχω αναλαβει τους 19χρονους και εχω στη λιστα που μου εδωσε ο κοουτς και ο φιλος Φωτης 250 παικτες με προοπτικη μονο σουπερσταρ και πανω. Φαντασου ποσα ταλεντα υπαρχουν. Συν τους παικτες με προοπτικη αιωνια ταλεντο και ταλεντο παμε μινιμουμ στα 300. Πιστεψε με μονο ενα 20% ειναι προθυμο να προπονησει σωστα. Και θα σου δωσω αμεσως ενα παραδειγμα. Οταν πρωτοπηρα τους παικτες μου εκανε εντυπωση ενας ψηλος στις αρχες των 19 του με προοπτικη φημισμενος με τα εξης σκιλς
5 4
4 8
4 7
8 7
10 7
4 6
Εστειλα 3 μηνυματα στον μανατζερ του και τιποτα..ελπιζαμε να τον προπονει τουλαχιστον. Σε πληροφορω οτι σημερα εξακολουθει να ειναι ακριβως ετσι που σημαινει οτι ο παικτης αν μεινει στα χερια αυτου του μανατζερ θα χαθει. Τετοιοι παικτες ειναι παρα πολλοι που καταστρεφονται και πραγματικα λυπαμαι παρα πολυ. Ολοι επομενως φερουμε μεριδιο ευθυνης στην ελειψη οργανωσης που επικρατει στη χωρα μας..

Advertisement