Nekem meg kezd unalmas lenni állandó magyar betegségként hivatkozni az összefogás hiányára... Szerintem ez inkább személyiségfüggő, és nem mentheti fel senki magát azon az alapon, hogy "ja, persze,magyarok vagyunk-nem csoda,hogy széthúzunk."
Sokkal türelmesebbeknek kellene lennünk,azt hiszem...
Tisztelt tanár Úr!
Eszembe sincs összeveszni/kötekedni, de engedtessék meg, hogy ehhez a témához konkrétumokkal szolgáljak. Úgy látszik, hogy sok könyvet olvastam, így egy olyan kötetet is, ami arról szól: Miért nem bírják a magyarokat?!
Számomra teljesen hiteles, noha elég furcsán (negatív oldalról) boncolgatja a témát.
Szinte minden szavát igaznak vélem.
Idézek belőle:
A magyarok nemigen ismerik el hibáikat, bár tisztában vannak velük. Egyik legfőbb gyarlóságuk a széthúzás: ha négy magyar kerül össze egy szobába holtbiztos, hogy öt pártra tömörülnek....
A magyarok pesszimizmusa alaptulajdonság. A magyarok szerint fél üveg ital még véletlenül sem félig van, hanem félig üres.
Borúlátásuk a valósággal dédelgetik. Szerintük az optimista egyenesen alulinformált.
A magyarok meggyőződése, ha egy hír rossz, akkor az igaz.
A magyarok boldogan azonosulnak Woody Alennel, aki azt állítja: üldözési mániám van, mert üldöznek.
Stb..stb…
Ajánlom elolvasásra mindenkinek, mint ahogy a sorozat többi kötetét is.
Miért nem bírják az osztrákokat, ruszkikat, franciákat, japánokat, kínaiakat, amcsikat, angolokat