A więc póki co nie zrobiłeś. A miałeś 13 sezonów do analizy a ja tylko dwa.
Żalisz się, że masz mało czasu...to po co w takim razie już starujesz w wyborach głosząc wszem i wobec o "odwróconych"? Przecież Ty nie masz nawet danych, żeby się tym porządnie zająć! Co więcej nie masz nawet danych, które potwierdzą, że wytrenowanie zawodników, o których mówisz jest w ogóle realne. To co nasz różni to to, że ja najpierw sam sprawdzam (np. trening PS dla C), a dopiero później zachęcam do tego ludzi. Natomiast Ty najpierw zachęcasz, a dopiero później działasz.
Jakiej arytmetyki do tego używasz? Wg mnie w obydwu modelach trzeba dokładnie tyle samo chętnych, bo jest tyle samo miejsc w kadrze. Nie wiem jaką matematykę kończyłeś i ile klas, ale dla mnie 18 równa się 18 w każdej znanej mi metryce.
Studiuję na Politechnice Warszawskiej i pewnie miałem więcej w życiu matematyk niż Ty lat:P...Chyba sobie nie zdajesz sprawy ilu zawodników odpada w trakcie. Przez 3 sezony z około 80 zawodników z każdej pozycji, czyli około 400 wirtualnych koszykarzy zostaje 18-stu, którzy mogą zaistnieć na arenie międzynarodowej. Jak chcesz stworzyć silną reprezentację "odwróconych" mając garstkę zawodników do takiego treningu? Skoro przez 3 sezony z różnych powodów odpada tylu graczy, a trening "odwróconych" będzie trwał dużo dłużej (według moich obliczeń nie mniej niż 8 sezonów) to ile Twoim zdaniem zawodników odpadnie po drodze? Albo inaczej.. jak uda Ci się znaleźć tylu zawodników, a przede wszystkim chętnych menadżerów do treningu "odwróconych"? Jeśli już "odwróceni" mieliby coś wnieść w walce o ME, czy MŚ to trzeba do tego wielu sezonów. Kadra NT kształtowała się sezonami i dalej jest w niej wiele braków. Natomiast wygląda na to, że Ty chcesz całą reprezentację "odwróconych" stworzyć z zawodników z jednego lub dwóch sezonów, zdobywamy ME i najlepiej MŚ i "odwróceni" do wyrzucenia:D:D:D Komu wydaje się to realne?:)
A dlaczego akurat 200cm? Przecież to nie kuchnia pani Brodzik, gdzie bierzesz "na oko". Przecież to się da dokładnie wyliczyć (jeśli masz oczywiście poprawne dane odnośnie tego jak wzrost wpływa na trening).
Ponieważ tak wynika z mojego doświadczenia. W BB niczego nie można być pewnym na 100%. Trzeba opierać się na swojej intuicji. Nikt tutaj nie robi za Urząd Statystyczny i nie kreśli wykresów. To samo jest z planami treningowymi. Tak jak teraz trenujemy trenuje się od dawna...albo nawet od zawsze. Plan jest sprawdzony i nie za bardzo skomplikowany. Poza tym każdy zawodnik jest inny, dlatego rozpisywanie jednego uniwersalnego planu mija się często z celem. Od Ciebie też nie wymagam planu uniwersalnego. Zależy mi jedynie na ocenie czasu trwania treningu "odwróconych" i tylko tego do Ciebie oczekuję w tym momencie. Przy normalnych wiadomo, co ile mniej więcej trwa i łatwo sobie wszystko przewidzieć. Natomiast plan "odwróconych jest rewolucyjnym planem. Zanim się go podejmiemy trzeba wszystko dobrze sprawdzić, bo jeśli już mamy z tym planem startować to na maksa, a nie z 18 zawodnikami. Jeśli będziemy podchodzić tak minimalistycznie to nie widzę żadnych szans na powodzenie tej akcji. Jak z tych 18 wyjdzie chociaż 2-3 porządnych zawodników to będzie sukces...a to dużo za mało, żeby myśleć o tytułach
Widziałem modele PF-ów, które wymagają 20 skoków w skillach górnach... Na pewno JS, na pewno OD, skoro center trenuje PS do PF powinien tym bardziej, dodatkowo PF na pewno potrzebuje więcej DV+HN.
Owszem ale zauważ, że Twój PG musi zaliczyć, aż 22 skoki skilli, których normalnie nie musiałby trenować + wszystko to co zwykle, no i minus OD...ale akurat zamiana OD na ID jest tutaj na minus, ponieważ OD skakałoby szybciej. Jest jeszcze jeden bardzo ważny argument na korzyść normalnych:
skoki bocznych skilli. U normalnych każdy bok jest plusem, zaś u "odwróconych" nie każdy.