Sem se odločil,da bom,kar po vsaki tekmi malo pametoval

Ko imamo pred seboj takšno ekipo
(58194) ,sami pa imamo takšno
(58246) je treba nekaj naresti,reaskirati.Nekaj se lahko naredi že predhodno-z razpoloženjem in pripravljenostjo.V danem trenutku pa s taktiko in predvidevanjem.Največ pa lahko naredi naš nasprotnik sam za nas-z napačnimi odločitvami.
1.Predhodno
Tu je predvsem odvisno od razporeda tekem........kako se bomo pa tega lotili pa z izkušnjami.To se nananša na zavzetost (leva roka,normalno,na vso moč),pripravljenost (poskrbimo,da naši igralci ne igrajo preveč ali premalo minut)
V konkretnem primeru je razploženje moje ekipe 10 ,nasprotne pa 5 (predvidevam).To je velika prednost! Pripravljenost igralcev pa-moji na zadovoljiv(7) in dober(8),pri njegovih pa je ravno ključni igralec na povprečen 6.To ni zanemarljivo !
Tu imamo določeno prednost,ki pa sama po sebi ni dovolj,da premagamo močnejšo ekipo.
2.Igralcska zasedba
(58246)-
(58194)Obedve ekipi za notranje taktike: Pri meni so ključni igralci C,KC,K pri nasprotni ekipi pa ravno tako,okrepljena s krilom tudi na B
Takšne ekipe niso primerne za zunaje taktike,še posebej ob "slabi" pripravljenosti in razpoloženju
3.Zunajne taktike glede na razpoloženje in pripravljenost
Na splošno bodo igralci slabše zadevali z razdalje in polrazdalje,kot pod košem....če pa k temu dodamo še slabo razpoloženje in pripravljenost,pa še težje.
V prvih tednih sezone,ko je pripravljenost slaba,nižja,kot v nadaljevanju sezone,zato je igranje zunajnih taktik še dodatno oteženo.
4.Igralci,obrambne taktike-cone
Za igranje con......je pomembna predvsem sekundarna obramba.Zunajna obramba notranjih igralcev in notranja obramba zunajnih igralcev.V kolikor nimamo sekundarne obrambe,so cone pogubne.Odvisno od kvalitete ekip v ligi (to velja predvsem za 2. lige,SKL in NT)
5.Cona 2-3
Poleg sekundarne obrambe naših igralcev je najpomembnejše-zunajni met nasprotnih igralcev (tudi pri notranjih taktikah),temu sledi podajanje in prodiranje!
Cono 2-3 igramo predvsem zaradi skoka in v nekaterih primerih tudi boljše notranje obrambe.Lahko pa koristimo,kot preusmeritev GE!!! To pomeni,da bodo igralci več žog zmetali z razdalje/polrazdalje,kot pod košem!
6.Predvidevanje (priprava na tekmo)
V nekaterih primerih.....se bolj splača napovedati osredotočenost,čeprav falimo.Na primer-ekipa,ki ima izrazito ekipo za pod koš,predvsem pa slabe šuterje-bo kjlub temu,da smo falili predvidevanje,igrala slabše,kot,če bi igrala pod koš in ne bi nič predvidevali.
7. V konkkretnem primeru:
(72863572)Ob slabem razpoloženju,pripravljenosti in izraziti ekipi za pod koš....sem si želel,da zaigra kakšno zunajno taktiko.Vseeno mi je bilo,če falim predvidevanje in še ob dejstvu,da sem igral 2-3 cono."naj meče,kolikor hoče od zunaj....falim predvidevanje,še 2-3 cono vam dam,samo ne mi metati pod košem "

8.Osebne napake
Za sprembo od realne košarke se pri BB-ju ne splača menjati igralca,ki si prehitro pridobi 2.os napako v prvi četrtini(v večini ekip).To je predvsem zaradi veliko slabših menjav v primerjavi s peterko. (to se v večini,ne nanaša na rep. tekme)
V konkretnem primeru: 2 os napake kjlučnega igralca
(13539475) v prvi četrtini,ki ga zaradi tega,"sploh ni bilo na tekmi".In njegova slabša pripravljenost je pripomogla k temu.
9.Povzetek
Tu lahko vidimo,koliko različnih dejavnikov je prineslo zmago:
-cona 2-3 in zgrešena nasprotna zunajna taktika
-visoko razpoloženje moje ekipe in slabo razpoloženej nasprotne ekipe.
-in najpomembnejši dejavnik: osebne napake
(13539475) ključnega igralca
10.Spoved
Dovolj je bilo

.Nimam volje,še pametovati o nasprotni coni 2-3 ,ki pa mi je veliko manj škodovala,kot nasprotni ekipi....oziroma,mi je celo olajšala delo.Tu se gre za razpoloženje,podaje notranjih igralcev,prodiranje,itd...Nisem omenil tudi njegovih slabših menjav.
Napake nsprotnika v BB-ju-prinašajo (trop
Last edited by copatar at 7/22/2014 7:15:27 PM