Cele sezone imam zelju da napisem nesto o svom timu, ali nisam smeo da ne bih otkrivao karte. Dosta menadzera je znalo (ukljucujuci i mog protivnika u kupu) da necu praviti tim za LI jer je meni to dosadno. Posle 15 sezona dominiranja te taktike, imam utisak da svi znaju kakav tim treba stvoriti i red je da neko uradi nesto drugacije.
Moj plan je bio sledeci: Da dovedem na PG/SG/SF sutere poput Kaiyu-a i Jugovca, a na PF/C blokere sa dobrim sekundarcima, pa da mogu u napadu da igram neutralne i spoljne napade odlicno, a u odbrani 3-2 ili 4+1 zonu.
Imao sam dosta srece sto su se Kaiyu i Hakkinen pojavili na listi jer takvi igraci se stvarno retko vidjaju. Morao sam obojicu da dovedem i pocnem sezonu sa malo vecim platama i malim kontigentom igraca, al to mi nije bio problem jer sam imao i dalje pristojan budzet. Zbog treninga Vidica nisam mogao da treniram formu, pa o prvenstvu nisam mnogo razmisljao i predavao sam redovno meceve.
Tokom sezone sam trebao da dovedem 2 centra, oba blokera sa odlicnim sekundarcima. Trazio sam ih i po mailovima, po reprezentacijama, raspitivao se, i nisam uspeo da ih nadjem. Jednostavno, takvi igraci su previse retki. Tek se pre par dana pojavio vrhunski SB centar (Jaggermaister) ali tada je vec bilo kasno da ga dovedem.
Pojavio se na listi Harte koji ne stoji previse dobro sa ID i SB, al bar je imao RB i JS, pa sam njega doveo.
Trazio sam do kraja jos jednog centra sa bar solidnim SB i dobrim sekundarcima, ali se nije pojavio. Na kraju sam odlucio da prebacim Hakkinena na PF i dovedem jos jednog beka.
Ostala mi je sedmocifrena cifra na racunu jer nisam ni imao na sta da ih potrosim
Nisam imao puno utakmica u kojima bih isprobao sve taktike koje sam zeleo. Uspeo sam da isprobam 3-2 i 4+1 zonu, ali kao sto sam i mislio, nemam dovoljan SB da bi to funkcionisalo kako treba. Coveka sam tek protiv Ogi-ja isprobao i na kraju sam to i odigrao, tesko je sad provaliti dal sam pogresio ili ne.
Sto se napada tice, odmah sam znao da je Princeton najbolja opcija i to je bilo poprilicno ocigledno, Mario je to provalio:
(87480129)Druga opcija je bila Patient sa Kaiyu-om i Jugovcem na PF i C, ali Jugovac nema veliku ST a ima i losu formu ove nedelje (mali DMI) pa je ta opcija propala.
Utakmica je bila sjajna za gledanje, iako je sve vec bilo reseno sredinom 3. cetvrtine, moglo je dosta toga novog da se vidi. Napad mi je funkcionisao sjajno u 3 cetvrtine, odbrana samo u poslednjoj
Mislim da je ova utakmica pokazala da MOGU zapravo da se igraju spoljne taktike na najvisem nivou, jer ipak sam potrosio za 35% manje novca, imao za 3.6% manje plate i za 7% losiju formu. I nisam ni izbliza stvorio savrsen tim za Princeton i verujem da moze to mnogo mnogo bolje.
Zeleo sam da vidim da li toliko veliki OD (Chaperon 19, Trevellin 19, Xiaofa 20) na spoljnoj liniji, moze da se probije, i pokazalo se da nije nemoguce. Nisam izgubio utakmicu zbog loseg napada, vec zbog loseg skoka i odbrane.
Do pre par sezona se moglo naci veliki broj sutera na listi, sada ih nema. Sadasnji igraci na listi su krenuli trening pre 10-15 sezona, tada nije postojao gdp, LI je bio dominantniji neko ikad, a JR i SB su kostali previse. Tako da treba ocekivati kroz 4-5 sezona da se pojave malo drugaciji i cudniji igraci na listi.
Meni je cilj da napravim bar 2 sutera, koji ce biti poboljsane verzije Kaiyu-a. Racunam da ce biti SB centara i da to ne moram da treniram, a i nikad nisam trenirao bekove
Nzm kada cu sledeci put u borbu za trofej, verovatno bih mogao naredne sezone da imam malo jaci tim od ovog, al ne verujem da bi mi bilo zanimljivo ako ne bih nasao centre kakve zelim.
Takodje, planiram da se prijavim za selektora na kraju sezone i ako bih postao isti, sigurno se ne bih upustao u borbu za trofej u naredne 2 sezone