Szerintem a sok futásos játék nem egyértelműen kinti játék. Többnyire az, de a te esetedben 3-2-t védekezett az ellenfél, és szerintem ezért lehetett, hogy a mérkőzés egyes szakaszaiban a játékosaid a belső dobásokat keresték. Ha én 2 pontos erőltetésével megyek és beállnak ellenem 2-3-ra, akkor is sokszor előfordul, hogy kinti emberek többet vállalnak, mint amennyi a taktikából következne.
Ha magad elé próbálod ezt a valóságban képzelni, akkor még elég logikus is, hogy egy 3-2 zóna ellen futkározó játékosok jobban tudnak a palánk közelében helyzetbe kerülni, mint kívül. Az ellenfeled jobban elkapta a taktikát, lefogta a kinti embereidet, ráadásul a 2-3 nem éppen a legjobb fuss és tüzelj ellen. Mondjuk egy olyan "defenzív" meccsen, mint a tiétek volt, gyakran vannak furcsaságok a végjátékban, ilyeneket már én is tapasztaltam. Utolsó másodperces kosarak, skilljeikhez képest meglepően megtáltosodó játékosok stb.
Az eladott labdák számában sem látok semmi kirívót, ha az ellenfelednek jó a külső védekezése, akkor nem meglepő, hogy olyan taktikánál, amikor a játékosok helyzetbe hozásához sok passz kell (sok a mozgás a pályán labda nélkül = sok futás), akkor többet le is tud fülelni.