infra zostala wprowadzona po to zeby wyciaganc hajsy od tych co maja bo sa duze dysproporcje pomiedzy tymi co maja i nie a samo posiadanie nie daje jakiejs duzej przewagi natomiast jesli grasz pod trening to tez na nim zarabiasz i posiadanie boiska i silowni generuje 20tys kosztow tygodniowo wiec nie ma co dramatyzowac.
hę ??
a terenerzy (dwaj)?
A scouting?
Ja wiem, każdy powie lepiej kupić niż scoutować. ale ktoś scoutuje by kupić mógł ktoś:)
Przy nastawieniu na trening rónica w 3 i 4 lidze na plus jest znaczna. Jeśli trenuję jedną pozycję, to muszę trzymać 4 dobrych na pozostałe pozycje. Pensje rosną co sezon, to skraca czas pobytu młodego w klubie.
Ale każdy może mieć swoje zdanie, mnie ta zmiana zniechęca. szczególnie, że chociażby u mnie w lidze różnica pomiędzy moim klubem a średnią to 14K tygodniowo na minus. Czemu płacę za wybudowanie (jak widać inni nie są nastawieni na trening więc infrastruktura mniejsza) Co następne będzie do piętnowania, podatek od dużej hali? Nie podoba mi się, że płacimy dwa razy. Jeśli miałoby być fair, to niech dadzą sezon przejściowy i cofnięcie infrastruktury za cenę jej nabycia/wybudowania. Ile wsadziłem tyle wyciągnę, to fair. A nie zmienianie w środku zasad. :)