BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XII.

Kérdés és csevegő XII. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
11
186451.238 in reply to 186451.236
Date: 6/14/2011 3:44:04 AM
Overall Posts Rated:
411411
Egyébként ha jól tudom, nem vagyok benne biztos, de a kalkulátor nem számolja bele azt, hogy a KV edzés fejleszti a BV-t is, a 2pontos a tempót. A kalkulátor megitélésem szerint egy durva becslés, amire hosszú távon nem lehet hagyatkozni, persze viszonylag megfelelő viszonyitási alapot képez, de közel sem tökéletes.

:( de ne fazekason próbáljunk kísérletezni, mert mi van, ha véletlenül mégis csak olyan amilyennek lennie kell, vagy ha rosszabb a helyzet mint amit mutat.ha lenne 5 szezonnyi tapasztalatod 183 cm magas bd edzésben 19-24 éves korig azt mondom fussunk neki.de senkinek sincs nem hiába.ne fazekassal akarjunk már úttörők lenni.arra van 5-6 másik alapanyag és meg is fog történni velük az úttörés ezt értsük meg végre.majd kísérletezünk azokon.

This Post:
00
186451.239 in reply to 186451.238
Date: 6/14/2011 3:47:03 AM
Overall Posts Rated:
6262
Arról nem is beszélve, hogy a tehetség is sokat számit manapság. A kalkulátorban nincs olyan opció.

This Post:
00
186451.240 in reply to 186451.234
Date: 6/14/2011 3:52:34 AM
Overall Posts Rated:
190190
Ezért mondtam, hogy egyetértek, a skilljei alapján jó lenne bedobónak, én is a hasonló, kiegyensúlyozott bedobókban hiszek.De A probléma az, hogy egy általad felvázolt játékost egy fokkal lassabban lehet elérni 183 centis játékosból, mint egy 198-asból. Senki nem esne kétségbe, ha a bedobónak nem lenne meg a 15-ös dobótáv, helyette viszont lenne 16-17 es belső védekezése és 2pontosa. Egyszerűbb volna egy brutális DH-t csinálni belőle 24 éves korára, 12-es 2 pontossal, onnan pedig azt csinálnál belőle amit akarsz.

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
186451.241 in reply to 186451.237
Date: 6/14/2011 3:52:49 AM
Overall Posts Rated:
6262
Igen, itt a szakmai véleményünk tér el. Ha bent támadnánk, és oda is épp úgy betenném mintha kint, mivel biztosan le tudja védekezni a kinti dobókat, ha kint támadunk oda pedig a belső védekezése miatt favoritzálnám. Az is nagyon relativ, hogy mikor éri el a képességei határait. Egy DH kevesebbet használja a multiskilljeit, mint egy BD. 2 pontos, BV. lepattanózás stb. Ha beteszel 3 dobóhátvédet kinti taktikához, azzal sokat veszhetnél, ha pl. az ellenfél bent támad és kivül jól védekezik. És a kinti dobó skilljeit egyébként is magasra tervezem.

Egyébként már a spanyolok, franciák meg az olaszok megcsinálták, nekem miért ne sikerülne? Megvan hozzá mindenem, hogy sikerüljön.:)

Last edited by pörköltszáj-Hungarian NT coach at 6/14/2011 3:54:56 AM

This Post:
00
186451.242 in reply to 186451.241
Date: 6/14/2011 4:01:40 AM
Overall Posts Rated:
411411
Igen, itt a szakmai véleményünk tér el. Ha bent támadnánk, és oda is épp úgy betenném mintha kint, mivel biztosan le tudja védekezni a kinti dobókat, ha kint támadunk oda pedig a belső védekezése miatt favoritzálnám. Az is nagyon relativ, hogy mikor éri el a képességei határait. Egy DH kevesebbet használja a multiskilljeit, mint egy BD. 2 pontos, BV. lepattanózás stb. Ha beteszel 3 dobóhátvédet kinti taktikához, azzal sokat veszhetnél, ha pl. az ellenfél bent támad és kivül jól védekezik. És a kinti dobó skilljeit egyébként is magasra tervezem.

Egyébként már a spanyolok, franciák meg az olaszok megcsinálták, nekem miért ne sikerülne? Megvan hozzá mindenem, hogy sikerüljön.:)

leírtam a pontos eseteket, te felvázoltál teljesen más eseteket.nem azt írtam, hogy kinti támadás benti védek meg stb.olvasd el még egyszer kérlek amit írtam.szerintem nem tudsz mutatni a spanyoloknál franciáknál olyan játékost, aki 183 cm magas és olyan skilljei vannak mint amiket te vázoltál.már csak azért sem, mert volt annyi eszük és egy multis ir-t vagy dh-t csináltak belőle 900 csilliárdos fizetéssel.de ha tényleg van engem nagyon érdekelne, mert 14-14 benti skilles 183 cm magas bd-t megnéznék szívesen akárhonnan származik.jó pap is holtig tanul.

This Post:
00
186451.243 in reply to 186451.242
Date: 6/14/2011 4:14:09 AM
Overall Posts Rated:
6262
Elolvastam az egészet.Rendben, majd én mutatok!:)

This Post:
11
186451.244 in reply to 186451.243
Date: 6/14/2011 4:22:30 AM
Overall Posts Rated:
2828
Kicsit azt érzem problémának hogy akárki akármit mond te már elhatároztad hogy mi lesz.
Pedig ha észreveszed még senki nem mondta hogy ezt kéne csinálnod. Kicsit legyél rugalmasabb , kapsz egy csomó érvet de mindegyiket csak magyarázod, hogy ezért meg azért nem.

Ha jól emlékszem mikor megvetted a játékost azt mondtad hogy a válogatottnak neveled , és mindent megteszel, azt kéne elfogadni hogy a válogatottnak jobban szüksége van egy brutális monster dh-ra , mint amit te szeretnél.

This Post:
00
186451.245 in reply to 186451.243
Date: 6/14/2011 4:24:05 AM
Overall Posts Rated:
6262
Egyébként mindig éppen ugyan azon a témán lovaglunk a magasságon, erről leírtam már a véleményemet és tartom is. Hogy egy bedobónak nincsen ideális magassága. A 190-203 centis bedobókról pedig el sem tudom képzelni, hogy 18as tempójuk mellé 15-ös dobótáv, 18-as KV legyen. Érthető módon ők inkább favorizáltál a lepattanózást.

This Post:
33
186451.246 in reply to 186451.212
Date: 6/14/2011 4:28:31 AM
Overall Posts Rated:
173173
"Hogy jobban átlássátok én valami hasonlóra akarok vállakozni, a változás jogát fenntartom!

Magasság: 6'0" / 183 cm
Tehetség legenda(10)
Forma: remek (8)

Tempódobás:varázslatos(18) Dobótáv: titáni(15)
Külső védekezés: varázslatos(18) Technika: lenyűgöző(12)
Labdavezetés:lenyűgöző (12) Passzolás: nagyszerű(9)
2 pontos: csodálatos vagy titáni Belső védekezés: csodálatos-titáni
Lepattanózás:remek(8) Blokkolás: jó(7)
Erőnlét: gyenge (4) Büntető: katasztrofális (1)

Tapasztalat: pocsék (2)

A blokkoláson és a lepattanózásra azért tettem egyet, mert a 2pontos és BV edzéstől biztosan ugranak egyet-egyet."

És ha szabad tudnom, ezt hogy kalkuláltad ki? Csak szólok, hogy Böcz tulaja 27 évesen is edzi a játékosát, csak alapskill edzést kap, bekalkulálva azt is, hogy a technika és a labdavezetés sokmindentől megy másodlagosan, és így nemrégiben lépte át a 100-at, ha összeadom a dobástól a passzolásig a skilleket. A legjobb DH jelöltünk (szintén nem rossz indulói voltak) most tart becsületesen edzve 92-nél MVP pottal több mint 23,5 évesen. Hangsúlyozom, csak alapskill edzéssel, semmi mással, kihasználva a másodlagos fejlődési lehetőségeket. A legjobb irányító jelöltünk (szintén lelkiismeretesen, és csak alapskillre edzve) most tart több mint 22,5 évesen 85-nél. Ezek mind olyan adatok, amik a válogatott történetében ezidáig nem fordultak elő. Extrém adatok, akármelyik válogatott megirigyelhetné őket.

A jelenlegi célkitűzések és elvárások (reaálisak!) alapján örülnék annak, hogyha a kinti játékosaink 24 éves koruk végére 95-96 körül lennének, ha csak alapskill edzést kapnak. Erre azzal jössz, hogy te megcsinálod a 84-et kintre (csak jelzem, hogy mivel sehol sem tartasz csaknem két szezon edzést követően a kinti skillekkel, ezért vicces, hogy szerinted megáll majd a technika és a labda 12-nél, tehát van az a terv 86-87 is, még irreálisabb) és mellé még 38-ra hozod a center skilleket, amikor az egy fiatal centernek is több mint 2 szezonig tartana, és tudva azt, hogy egy 183 centis játékosoknál nem ritka az, hogy csak fele olyan gyorsan mennek a benti skilljei, mint a kintiek. Te komolyan azt képzeled, hogy majd edzel egy olyan játékost, akinek olyan kinti skilljei vannak, amiket 23 éves korban akármelyik válogatott elfogadna, és emellé még edzel annyi benti skillt, amit egy fiatal center is megirigyelhetne?

Még az a szerencse, hogy a mostani válogatott közelben lévő játékosok tulajai ésszerűen gondolkodó játékosok, és nem kapnak szívinfarktust és dobnak el csapot-papot azért, mert innentől kezdve esélytelenek a válogatottságra a játékosaik ezeket a terveket látva. Amilyen belső skilleket te írsz, az egy 210 magas centernek is szép eredmény 2-2 1/4 szezon edzés után. Az U21-ben szoktak olyan centerek lenni 3 szezon edzésmunka után, akiknek ilyen szintű belső védekezése és 2 pontosa van, kiegészítve még a lepattanóval 13-14-re a maradék 3/4 szezonban. És ezek egy magas embernél még jobban is fejlesztik egymást másodlagosan, mint egy alacsonynál.

Ja, és mivel szóba került a személyeskedés, néhány adalék.

1. Felrúgtad amit megbeszéltünk. És még csak nem is szóltál.
2. Nem csak az itteni feladatomat vetted semmibe, hanem a hitelességemet is lejáratod itt, mert most joggal kérdezhetné minden felhasználó, hogy egy ilyen tehetség miért nem a megfelelő edzésmunkát kapja.
3. Nem csak engem néztél levegőnek, hanem ez kiszúrás az U21-gyel is, mert akkor ők sem kalkulálhatnak már vele DH poszton, rövidtávon keresniük kellene egy alternatívát, ilyen kaliberű pedig nincs. Ez kapásból egy sikeresen megvívható sorozat elbukását is jelentheti.

100 szónak is egy a vége, előadod itt, hogy milyen jót akarsz, holott amit csinálsz, az felér egy arconköpéssel. Egyetértek Vendaballal, mindenki úgy edz, ahogy akar, de ha vállalja válogatott játékos edzését, akkor arra áldozni kell, és nem felrúgni a megállapodásokat (egyetlen szó nélkül).

Túl enyhe volt, amit én reagáltam erre.

From: Wenger92

This Post:
00
186451.247 in reply to 186451.246
Date: 6/14/2011 4:38:26 AM
Overall Posts Rated:
145145
Azért az u21-gyel kapcsolatban nem kell szerintem ennyire túldramatizálni a dolgot.
Igaz, ilyen kaliberű dh nincs a 19 évesek között, mert ő az egész bb-ben szerintem egyedülálló lehet addigra. De nem állunk rosszul dh poszton a 19 éveseknél, nálam van 2 akik nem lesznek rosszak(az egyik pláne nem;), igaz kiegészítőkben sokkal gyengébbek), illetve ha jól emlékszem még 1 vagy 2 dh van a 19 éveseknél aki elég jól állt.
Igen, ő kiemelkedő lehetett volna, és még lehet is dh poszton már 21 éves korában, de nem ő az egyetlen tehetség abban a korosztályban, ezt mint volt scout mondom.

This Post:
00
186451.248 in reply to 186451.245
Date: 6/14/2011 4:50:49 AM
Overall Posts Rated:
411411
Egyébként mindig éppen ugyan azon a témán lovaglunk a magasságon, erről leírtam már a véleményemet és tartom is. Hogy egy bedobónak nincsen ideális magassága. A 190-203 centis bedobókról pedig el sem tudom képzelni, hogy 18as tempójuk mellé 15-ös dobótáv, 18-as KV legyen. Érthető módon ők inkább favorizáltál a lepattanózást.

már most tudnék olyan példát hozni, akinek meglesz. a 18/15/18

Advertisement