"Hogy jobban átlássátok én valami hasonlóra akarok vállakozni, a változás jogát fenntartom!
Magasság: 6'0" / 183 cm
Tehetség legenda(10)
Forma: remek (8)
Tempódobás:varázslatos(18) Dobótáv: titáni(15)
Külső védekezés: varázslatos(18) Technika: lenyűgöző(12)
Labdavezetés:lenyűgöző (12) Passzolás: nagyszerű(9)
2 pontos: csodálatos vagy titáni Belső védekezés: csodálatos-titáni
Lepattanózás:remek(8) Blokkolás: jó(7)
Erőnlét: gyenge (4) Büntető: katasztrofális (1)
Tapasztalat: pocsék (2)
A blokkoláson és a lepattanózásra azért tettem egyet, mert a 2pontos és BV edzéstől biztosan ugranak egyet-egyet."
És ha szabad tudnom, ezt hogy kalkuláltad ki? Csak szólok, hogy Böcz tulaja 27 évesen is edzi a játékosát, csak alapskill edzést kap, bekalkulálva azt is, hogy a technika és a labdavezetés sokmindentől megy másodlagosan, és így nemrégiben lépte át a 100-at, ha összeadom a dobástól a passzolásig a skilleket. A legjobb DH jelöltünk (szintén nem rossz indulói voltak) most tart becsületesen edzve 92-nél MVP pottal több mint 23,5 évesen. Hangsúlyozom, csak alapskill edzéssel, semmi mással, kihasználva a másodlagos fejlődési lehetőségeket. A legjobb irányító jelöltünk (szintén lelkiismeretesen, és csak alapskillre edzve) most tart több mint 22,5 évesen 85-nél. Ezek mind olyan adatok, amik a válogatott történetében ezidáig nem fordultak elő. Extrém adatok, akármelyik válogatott megirigyelhetné őket.
A jelenlegi célkitűzések és elvárások (reaálisak!) alapján örülnék annak, hogyha a kinti játékosaink 24 éves koruk végére 95-96 körül lennének, ha csak alapskill edzést kapnak. Erre azzal jössz, hogy te megcsinálod a 84-et kintre (csak jelzem, hogy mivel sehol sem tartasz csaknem két szezon edzést követően a kinti skillekkel, ezért vicces, hogy szerinted megáll majd a technika és a labda 12-nél, tehát van az a terv 86-87 is, még irreálisabb) és mellé még 38-ra hozod a center skilleket, amikor az egy fiatal centernek is több mint 2 szezonig tartana, és tudva azt, hogy egy 183 centis játékosoknál nem ritka az, hogy csak fele olyan gyorsan mennek a benti skilljei, mint a kintiek. Te komolyan azt képzeled, hogy majd edzel egy olyan játékost, akinek olyan kinti skilljei vannak, amiket 23 éves korban akármelyik válogatott elfogadna, és emellé még edzel annyi benti skillt, amit egy fiatal center is megirigyelhetne?
Még az a szerencse, hogy a mostani válogatott közelben lévő játékosok tulajai ésszerűen gondolkodó játékosok, és nem kapnak szívinfarktust és dobnak el csapot-papot azért, mert innentől kezdve esélytelenek a válogatottságra a játékosaik ezeket a terveket látva. Amilyen belső skilleket te írsz, az egy 210 magas centernek is szép eredmény 2-2 1/4 szezon edzés után. Az U21-ben szoktak olyan centerek lenni 3 szezon edzésmunka után, akiknek ilyen szintű belső védekezése és 2 pontosa van, kiegészítve még a lepattanóval 13-14-re a maradék 3/4 szezonban. És ezek egy magas embernél még jobban is fejlesztik egymást másodlagosan, mint egy alacsonynál.
Ja, és mivel szóba került a személyeskedés, néhány adalék.
1. Felrúgtad amit megbeszéltünk. És még csak nem is szóltál.
2. Nem csak az itteni feladatomat vetted semmibe, hanem a hitelességemet is lejáratod itt, mert most joggal kérdezhetné minden felhasználó, hogy egy ilyen tehetség miért nem a megfelelő edzésmunkát kapja.
3. Nem csak engem néztél levegőnek, hanem ez kiszúrás az U21-gyel is, mert akkor ők sem kalkulálhatnak már vele DH poszton, rövidtávon keresniük kellene egy alternatívát, ilyen kaliberű pedig nincs. Ez kapásból egy sikeresen megvívható sorozat elbukását is jelentheti.
100 szónak is egy a vége, előadod itt, hogy milyen jót akarsz, holott amit csinálsz, az felér egy arconköpéssel. Egyetértek Vendaballal, mindenki úgy edz, ahogy akar, de ha vállalja válogatott játékos edzését, akkor arra áldozni kell, és nem felrúgni a megállapodásokat (egyetlen szó nélkül).
Túl enyhe volt, amit én reagáltam erre.