Ova tema je veoma zanimljiva i iako se sa dosta stvari slazem sa ovim tekstom i nasim trenerima ili nekim malo boljim novinarima, ipak ova prica ima i drugu stranu.
Ta druga strana jeste da se kosarka menja kao i sve oko nas. Danas sut ne dobija tekme, to je najbolje Dule "objasnio" sto u nasoj ligi, jadranskoj a i u EL. Utakmice su se dobijale zeljom, odbranom, skokom u napadu tj drugom sansom (a treneri imaju obicaj da kazu da je drugi napad uvek bolji od prvog) a mnogo manje sutem za tri. Ja iskreno ne bih voleo da se tim za koji navijam oslanja najvise na sut za 3. To je danas, a i tokom sezone objasnio Radnicki Kg - ko je danas gledao mec, sve mu je jasno.
Sto se tice slobodnih tu mislim da intenzitet odbrane utice na procente. Danas se igra, bar se meni tako cini, mnogo jaca i prljavija kosarka koja trosi igraca i to moze biti jedan od razloga. Sale Djordjevic (koga sigurno svaki Srbin ceni dokle god ga pamcenje sluzi, pa tako i ja) nije igrao odbranu, sto je velika stvar. Nije onda cudno da ima snage za napad i sto je neretko davao po 40+.
Slazem se za Tripkovica, ali to je samo njegova greska sto je tako uplasen. Pogledajte Bertansa..covek suta kod god moze. Jednostavno se moramo pomiriti da nasi igraci ne ostaju da rade na sutu nakon treninga, a to se nekada mnooogo vise radilo. Ko je nama kriv sto to u Partizanu najvise rade Bertans, Lovernj, Westerman i na nasu srecu Bogdanovic.
Ameri imaju obicaj da kazu da moras igrati sa kartama koje su ti podeljene. Nase karte danas nisu kao sto su bile. Ako samo pogledamo najjaci deo nase reprezentacije (Krstica) ja se u sekundi mogu setiti bar desetak centara u evropi koji su u najmanju ruku na istom nivou kao i on. A koliko ih je recimo bilo boljih od Divca? Samo jedan...Sabonis. Treba malo spustiti ocekivanja jer nismo ono sto smo bili i kraj! Takodje zivimo u zabludi jer mi "teramo" mladje katergorije da osvajaju umesto da rez bude u drugom planu i da ih pripremimo za A selekciju.
Last edited by Lale at 4/12/2013 6:15:02 PM