Je zajímavější hlavně v tom, že celé B3 trvá déle a každý účastník má jistotu 8 zajímavých utkání v základní části. Hodně důležité je, že před playoff je uzávěrka přestupů, to znamená, takže v playoff (kromě prvního kola) nemůžou týmy nakupovat posily na poslední chvíli, což mi teda vyhovuje více, že si postavím tým dopředu a snažím se s ním něco uhrát (letos jsem poslední posilu koupil v polovině základní části B3, tzn. bez jednoho dne 5 týdnů před prvním zápasem playoff). Změnu formátu vyvolalo loňské finále B3, kdy oba týmy zkupovaly a obratem dávaly na trh všechno zajímavé, co bylo v tu chvíli k mání. Už před tím oba přivedly po 1 posile před semifinále.
Nicméně mám ještě k tomu formátu trochu výhrady, protože rozlosování základní části je zcela náhodné, takže některé týmy měly extrémně lehký los a jiné zase extrémně těžký (i za sebe přiznávám, že jsem se v základní části příliš nezapotil. Myslím, že by tomu docela prospělo, kdyby se týmy rozdělili do 4 výkonnostních košů (asi podle světové žebříčku na začátku sezony) a každý tým v základní části dostal po 2 soupeřích (1 doma, 1 venku) z každého výkonnostního koše. Samozřejmě ani tenhle systém by nebyl úplně spravedlivý, protože může nějaký manažer třeba končit s BB z prvního koše nebo naopak některé nabouchané týmy z velmi malých zemí můžou být až ve 2. nebo 3.
Co se týče žebříčku, tak zamíchal pořadím podle mne hlavně proto, že každý tým v B3 měl najednou 8 zajímavých zápasů, z kterých nasbíral body do žebříčku, kdežto v minulém formátu polovina týmů skončila už první týden a každý další týden ubyla polovina zbylých.