@golub
mislim da pravish dve veeeelike greshke
1. vezano za optuzbu o glasovima drugara... nasheg gm-a ich ne poznajem, mozda sam sa njim razmenio 2 poruke za ovih godinu dana koliko igram igricu, a opet sam glasao za njega... i to opet, formalno za njega, jer bih glasao za bilo kog kandidata sa kojim izadje grupa ljudi koju, iz miloshte, nazivamo struchnim shtabom... iz prostog razloga, jer za shto bolji uspeh reprezentacije, potreban ti je skup iskusnih ljudi, koji konstanto igraju utakmice sa najboljim timovima, koji umeju i da dobiju utakmice protiv igrachki jachih ekipa... takvi ljudi su, naravno, smeshteni u I i II ligu, jer su tamo najkvalitetniji timovi, a ne kod nas u III ligi, gde tokom sezone imamo 1-2 jaka mecha, pa i tu napravimo greshku (kao ti onomad u IV ligi, kao ja 100 puta u III)...
2. vezano za kritike, te zelje da budemo u top 10... igrachki, mi bash i nemamo toliko kvalitetan tim... jaki smo na pozicijama centra (ali ni tu nismo medju najboljima), eventualno na poziciji pleja... te pozicije ce biti dodatno ojachane daljnjim treniranjem centara mikulica i arsenijevica, te pleja kukoshkog... i onda nastaje veliki problem, jer smo na poziciji krilnog centra relativno slabi, a na poziciji beka i krila smo poprilichno shuplji, jer nemamo adekvatne izmene ni za prva reshenja na tim pozicijama, a ta reshenja su daleko od svetskog vrha... i onda, kad pogledash taj igrachki potencijal, shvatish da smo mi daleko od reprezentacija kalibra italije, shpanije, nemachke, poljske, amerike itd.
i u radu selektora, nije najveci problem pretpostaviti shta ce protivnik odigrati, a onda i odabrati taktiku... primera radi, kao skaut, kontaktiram menadzere potencijalnih reprezentativaca i veruj mi pozelenim zbog pisanja tih poruka, a to je mizerno za broj poruka koje razmeni selektor... ovo je igra, a selektorskim poslom postaje obaveza, te delom se gubi njena draz zbog toga - pa bi bilo jako pozitivno kad bi bar cenio to shto neko preuzima tu obavezu vec 4. sezoni, tj. godinu dana... a tvrdim ti, da bar 70% ljudi ovde, koji bi zeleli da postanu selektori, odustali bi od ove igre posle 6 nedelja od dobijanja titule selektora, jer ne bi mogli da isposhtuju tu obavezu... evo, ja prvi ne mogu da garantujem za sebe da li bi zeleo da mi ova igra predje iz zabave u obavezu, te se ni ne usudjujem da pomislim da se kandidujem :)