Jeszcze nie do końca wszystko jest dopracowane ( to wymaga kontaktu i ustalenia z selekcjonerami ) ale ja bym proponował coś takiego jak kiedyś akcja Vinniego i al_saida tylko w wersji wielosezonowej.... Z każdego draftu chciałbym aby trafiało do nas po kilkunastu zawodników ( na każdą pozycję ) z potencjałem min supergwiazda ( dla C pewnie min MVP ).
Managerów tych zawodników będę przekonywał do wszechstronnego treningu niezależnie od pozycji... Moje założenie jest takie, że każdy gracz, niezależnie na jakiej pozycji ma grać powinien mieć możliwie wysokie boki. Jako głównego argumentu chciałbym używać sukcesywny wzrost umiejętności zawodników ( klubu ) w zamian za możliwie niską pensję przez maksymalnie długi czas.
Jako przykład podam, że 2 tygodnie temu zgłosił się do mnie pewien manager z IV ligi, których ma obecnie w składzie trzech 18 letnich MVP. Poprosił o pomoc w rozwoju tych zawodników. Dałem mu do wyboru: szybki rozwój głównych skili i w perspektywie być może możliwość gry w U21 lub też wolniejszy ale wszechstronniejszy trening tych zawodników, no i co za tym idzie nie tak szybki wzrost pensji...a w perspektywie grę w NT. Wybrał wolniejszy trening multiskilowca i oszczędzanie przez możliwie długi czas na pensjach... Jesteśmy już po jednym treningu
Nie powiem, że przez pierwszy sezon czy dwa będziemy szkolić zawodnikowi tylko boki a później dopiero skile główne. Postaram się robić to w taki sposób aby pogodzić możliwie niską pensję trenowanego zawodnika z oczekiwaniami managera w stosunku do własnego klubu.
Last edited by Mr.President_ELIT at 7/12/2010 2:07:08 PM